Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
-
Konsolosluklar mülakat yapmayacak olsa da kcc için süreç devam ediyor. Ocaka kadar evrak istemeye, onaylamaya devam edecekler. Bu durumda Ekim'den itibaren dv2021 için numaralar current olmaya başlayacak. Ocak ayı da dahil olmak üzere tüm current olan numaralar ile mülakatlara başlayacakları anlamı çıkmıyor mu bu durumdan? Yani aslında dv2021 süreci için henüz hiçbir şeye geç kalınmış ya da süreç rafa kaldırılmış değil. Eğer konsolosluk da yığılan current numaralarla mülakatların altından kalkabilirse kısıtlama kalktıktan sonra her şey yolunda gider. Yanılıyor muyum ? @crazycells
-
@Aydin-Osmanov, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Arkadaslar bazi lawyer sayfalarinda AP ve REFUSED olanlar yani mulakata gidip gelmis olanlar vize ala bilecekler diyor.Yine de bir umut.Yasiyalim gorelim
Arasdirma yapmamim lazim kesinlikle...Kanunların geçmişe yürümezlik ilkesi gereğince mantıklı gibi... 23 nisan yani ilk eo öncesi mülakata çağrılanlar için de böyle bir durum söz konusu olabilir mi yoksa sineğin kanadından yağ mı çıkarıyor oluyoruz :)))
-
Cok uzucu olmus.Bende.2018 Greencard talihlisiyim.Daha hicbirsey bitmis degil umarim hakettiklerini gecte olsa alirlar.Ayrica;ülkede,özelliklede büyük sehirlerde bu kadar kacak latin amerikali varken,social security kiralayip turist ve dilokulu vizeleriyle illegal yollardan para kazamaya calisanlar varken bu karar tam bir haksizlik.Secimlerde vatandasa karsi goz boyamaktan baska birsey degil.
-
@rodin merhabalar sizde aynı bizim gibisiniz bizde muayenemizi aldık 1 nisandaki mülakatı bekliyorduk su anda çok can sıkıcı bir durumdayiz ne yapacağız bekleyecekmiyiz kalacakmıyiz gidecek miyiz . Ben böyle bekleyiş daha önce hiç gormedim
-
@EzgiLera ben söyle bir hesap yaptim kendimce ne kadar dogru bilemiyorum. Bilgi eklemek isteyen olursa yazabilir. 12 ayda 55.000 kisi current oluyor ise ocaktan itibaren normale dondugunu varsayarsak 9 ayda asagi yukari kac kisiye verilir diye =) Boyle hesaplayinca 41 binlere kadar current olunabilir gibime geliyor. Cok mu hayalperestim yoksa bilemiyorum.. (55.000÷12 ay =4583 kisi # 4583 x 9 ay = 41binler)
-
Yanılmıyorsam KCC çalışmaya devam ediyor. EO sürecine rağmen evrak isteği ve onayı yapılacak diye düşünüyorum. Yalnız Case Numberların normal yıllardakı gibi ekim ayından mı yoksa aralıktan mı current olmaya başlayacağı muallak. Haliyle Vize mulakat tarihleri de sürecin işleyişine göre şekillenicek ve en az 2 ay gecikme bekleniyor. Şu süreci en çok etkileyecek olan şey Seçimler. DV2021-ler tamam mı ? devam mı ? Seçimler belirler. Süreci pozitif şekilde etkilemesini düşündüğüm ve bir az mucizevi durumlar:
1)Covid 19a aşı bulunması. Pandemi durumunun ortadan kalkması.
2)Kararnamenin Supreme Court veya Federallerden redd yemesi.
3)Global şirketlerin , farklı liberal communitilerin , Aila ve bu gibi diğer mahkeme baş vurularının baskısıyla kısıtlamalarda bazı yumşaltmalara gidilmesi.
Edit: Joe Bidenin seçilmesini mucize olarak görmüyorum. Süreci takip eden tecrübeli arkadaşlar diğer mümkün ve de daha gerçekçi ihtimalleri yazarlarsa sevinirim.
-
@Berk-Şendil Tüm pozitif ihtimallerin ard arda gerçekleşmesi lazım.
Bidenin seçilmesi,Covid 19 aşısı bulunması ve sair ve saire -
@Berk-Şendil Hayır ama benim bahsettiğim olay o değil.
Numaralar normal zamandaki gibi current olacak. Ocakta mülakatlar başladığında current olan herkese mülakat tarihi verilecek ve herkes vizesini almış olacak. Normal işleyiş gibi gidecek süreç sadece mülakatlar daha kısıtlı zamanda yapıldığı için biraz yoğunluk olacak. -
@Berk-Şendil 12 ay değil mülakatlar eylül - ekim arası yani 11 ay ozaman 41k değil 45k yazarsın
-
@this-time89, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
nüz
Artık yaşayarak göreceğiz, olmazsa da önümüzdeki yıllara bakacağız ;)
-
@ayvalik10 o da olur:)
-
@breezyguy 32XXX sonlarındayım. Şansımız ne olur bilmiyorum. Tek umudum kakarın kalkması biran önce. https://www.aila.org/advo-media/press-releases/2020/administration-expands-ban-on-legal-immigration
-
@Berk-Şendil Yöntem doğru ama hesaplama yanlış. Hesabı bence şöyle yapmalısınız. 12 ay da 55 K içinden ortalama 28 K'ya yetişiyorsa 9 ayda 55 K içinden kaça yetişir. Bu hesaba göre de ortalama 21 K civarı oluyor. En en iyi ihtimal 22-23'e çıkabilir.
-
@BekleBeniLA 28k hangi senenin current olunan kisi rakami? bir kac yil haric genelde 55k da current olmuyor mu?
-
@Berk-Şendil Bizim şu an nicelik değil nitelik açısından bakmamız lazım. Şöyle ki tüm rakamların current olması henüz tüm talihlilerin vize mulakatı alması anlamı taşımıyor:
"Even though your Case number is current doesn’t mean that you will get an appointment straight away. You might have to wait for the next month or even two or three months on top of that. Another factor that affects the scheduling is when the KCC receives your actual green card application. The later you submit the online form, the more the interview date can be postponed."
Current olanların bazılarına 2 hafta sonra bazılarına 2 ay sonra bazılarına 3 ay sonra vize mulakatı veriliyor. Case numberleri büyük olanlar current olsa bile vize mulakatına çağrılmaya biliyorlar. Kaldı ki bu yazdıklarım normal yıllara ait. Şu yıl ki süreci değerlenirirsek 20k dan yüksekler curr olsa bile vize mulakatına zaman yetmeye bilir. -
@crazycells @Muhtaradana Selamlar, DV 2020 serüveni bizim için bitti mi yani şimdi? Sene sonuna kadar EO ları uzattı. eeeee mali yıl 30.09.2020 de bitiyor ve bu tarihten sonra DV vizesi alamıyorduk.. Yani anlıyorumki bizlerin süreçleri başlamadan bitti sanırım?
-
@gezgin34, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@crazycells @Muhtaradana Selamlar, DV 2020 serüveni bizim için bitti mi yani şimdi? Sene sonuna kadar EO ları uzattı. eeeee mali yıl 30.09.2020 de bitiyor ve bu tarihten sonra DV vizesi alamıyorduk.. Yani anlıyorumki bizlerin süreçleri başlamadan bitti sanırım?
şuan malesef öyle :(
-
@Berk-Şendil, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@EzgiLera ben söyle bir hesap yaptim kendimce ne kadar dogru bilemiyorum. Bilgi eklemek isteyen olursa yazabilir. 12 ayda 55.000 kisi current oluyor ise ocaktan itibaren normale dondugunu varsayarsak 9 ayda asagi yukari kac kisiye verilir diye =) Boyle hesaplayinca 41 binlere kadar current olunabilir gibime geliyor. Cok mu hayalperestim yoksa bilemiyorum.. (55.000÷12 ay =4583 kisi # 4583 x 9 ay = 41binler)
Böyle bir orantı kuramazsınız :)) current sayılarına bakın. Mesela bizim dönemde şubat ayında 10k current oldu. Yani 5 ayda ulaştığımız current sayısı bu... Ocakta her şey yolunda gider ve randevular verilmeye başlanırsa -ki umarım bizimki gibi olmaz hepiniz gidersiniz- seneye mayısta 10k bandında randevu verilebilir... Yani öyle doğrusal bir artış yok.. Zaten süreci çekilmez kılan da bu bekleyiş ve her ay hangi sayıların current olacağını beklemek :/
-
Umuyorum ki ocak ayında tekrar bir uzatma gelmez. Yoksa DV2020'nin sıkıntıya girmesi gibi DV2021 de sıkıntıya girebilir gibi duruyor. Bu senaryolarla ilgili yazılıp çizilenlere bakıyorum da en iyisi ocak ayını beklemek ve mülakatlara başlamalarını ummak.
-
@rodin sizin cn 10k görünüyor. Neden yetişmedi vizeniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum