ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam
-
News: George Floyd'un ölümüne sebep olan Derek Chauvin 2. derece cinayetten, diğer polisler ise cinayete yardım ve yataklıktan yargılanacak.
ABD adalet sistemide tırt çıktı, önceden sadece bir polis yargılanıyordu protestolar olunca diğerlerinide dahil etmişler😊
-
@Semihmete Tirt cikti derken? Zaten yapilmasi gerekeni yapmis olabilirler mi? Bu olayin onune gecebilecek tek kisiler onlar oldugu icin ve onlar da hicbir sey yapmadiklari icin yardim ve yatakliktan yargilaniyor olabilirler mi? Olay yerinde bulunan herkes adami olduruyorsun boynundan dizini cek diye yalvarirken onlarin kilini bile kipirdatmamasi falan?
Hala first degree murder olarak yargilanmasi gerekiyor bence ayrica.
-
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/george-floyd-davasinda-yeni-gelisme-5853721/ en azından polise daha fazla ceza verme yolunu açıyorlar
-
NY Post News: Cinayette direkt sorumlu olan Polisten sonra, protestocuların isteği yerine geldi. 3 Poliste tutuklandı.
-
-
@MySea, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam
@semavi Ben en son biraktigimda, surgun ediliyorlardi 😎
Simdi fetocu falan ilan edilirken, linc falan derken demekki taktikler degismis!!!
Bu gozler kulaklar 'akademi gibi kutsal!!!' bir yerde falan onu bunu odaya gelip, PKK'li, Fetocu, Alevi diye gammazlayanlari gordu dinledi :) Daha neler neler :)
-
@semavi, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam
@MySea, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam
@semavi Ben en son biraktigimda, surgun ediliyorlardi 😎
Simdi fetocu falan ilan edilirken, linc falan derken demekki taktikler degismis!!!
Bu gozler kulaklar 'akademi gibi kutsal!!!' bir yerde falan onu bunu odaya gelip, PKK'li, Fetocu, Alevi diye gammazlayanlari gordu dinledi :) Daha neler neler :)
Feto dedinizde, Houston icin Gulen cemaatinin (onlar hizmet hareketi diyor) cok yogunlukta oldugu soylenir, adeta merkez ussu deniyor. Houston'lu bir isadami ve sakini olarak sizce dogruluk payi var midir?
-
Avrupada karisti bircok yere sicrayacak gibi gozukuyor
-
Evet, cok fazla... 40-50 okul var burada... Sonuna kadar dogru. Merkez ussu mu bilemiyorum. Pensilvanya degil mi merkez? :)
Bu arada Soylem analizi idi doktora tezim. Gucun kullandigi dili kullanmam, kisilerin soyledigi kelime uzerinden anektod anlattim. Feto, eto, tapinak sovalyeleri mason koyun vs sahsi anlamda kullandigim yada kullanacagim tabirler degil...
-
-
@Ryback, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam
@Zafer23 @semavi Houston icin degil, tum Amerika'daki Turklerin %80 i bunlardan diyolar. Gozlemlerim aksini soylemiyor bana :)
Isim geregi her kesimden cok fazla Turk ile iletisime geciyorum yada insanlar benimle iletisime geciyor. %80 biraz abartili geldi bana acikcasi. New Jersey New York vs gibi yerlerde sanmiyorum %80 yogunlukta olundugunu.
-
80% biraz abarti olabilir ama oyle boyle degil, cok var. 15 Temmuzdan once hic gizlenmiyorlardi, acik acik ne olduklarini, niyetlerini falan soyluyorlardi. Zaten az cok tahmin edebiliyordunuz gorunce. Ama sonrasinda gizlendiler, deyim yerindeyse yeraltina indiler.
-
Türkleri ayristirmayi çok sevmiyorum. Houston da hemen her guruptan herkes gayet açık, pek yeraltında degiller. Sadece insanlar olaylardan dolayı biraz birbirlerine cekinceli davranıyor. Bu saçmalıklardan bıkıp geldik, insanların görüşlerini dinlerini vs desmeye hiç niyetim yok. Bana da bazen deist misin diye soranlar oluyor... Illa bir kalıba girmemiz lazım ya :)
-
@zeyn, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam
@Semihmete Tirt cikti derken? Zaten yapilmasi gerekeni yapmis olabilirler mi? Bu olayin onune gecebilecek tek kisiler onlar oldugu icin ve onlar da hicbir sey yapmadiklari icin yardim ve yatakliktan yargilaniyor olabilirler mi? Olay yerinde bulunan herkes adami olduruyorsun boynundan dizini cek diye yalvarirken onlarin kilini bile kipirdatmamasi falan?
Hala first degree murder olarak yargilanmasi gerekiyor bence ayrica.
@Semihmete Amerikan adalet sistemi "tırt" çıktı derken demek istediği polisin yargılanıp yargılanmaması değil. Demek istediği eğer adalet sistemi önce göz göre göre yaşanan bir olayda cinayet ile suçlamayıp halk ayaklanınca "aa pardon bunlar çok kötü yaa" deyip suçlama yapılması.
-
News : Protestoculara sorduğum soru
-4 Polis tutuklu,daha ne istiyorsunuz.Protestolar ne zaman biter?
Protestocu:
-Bu yetmez.Mahkum edildiklerini görünce protestolar duracak
Başka bir tanesinin cevabı:Adalet reformu istiyoruz.Yeter!
-
Maalesef George Floyd'in ardinda dun de Rayshard Brooks isimli baska bir Afro-Amerikali daha polisler tarafindan Atlanta'da olduruldu.
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-53044187
https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/06/14/son-dakika-haberler-george-floydun-ardindan-rayshard-brooks-da-polis-mudahalesine-kurban-gitti -
@newman, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam
Maalesef George Floyd'in ardinda dun de Rayshard Brooks isimli baska bir Afro-Amerikali daha polisler tarafindan Atlanta'da olduruldu.
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-53044187
https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/06/14/son-dakika-haberler-george-floydun-ardindan-rayshard-brooks-da-polis-mudahalesine-kurban-gittibunda polisin bir suçu yok ama videodan göründüğü kadarıyla adam bildiğin karşı koyuyor ve polisin dur emrine uymuyor. hatta yarım yamalak ingilizcemden anladığım kadarıyla bir ara polisin elindeki şok tabancasına saldırıp ele geçirmeye çalışmış alamayınca kaçmaya başlamış sonra ateş edilmiş.
-
Yerde boğuştuktan sonra şok tabancasını alıp polise doğruttu. Beyaz olsada vurulurdu. Bu olayın ırkçılıkla bir alakası yok. Keşke vurmasaydı ama. İki kişi baş edemediler bir adamla. Orantısız güç olduğu için polisin suçu. Kovalayıp etkisiz hale getirmeye çalışmaya devam edebilirlerdi.
-
hatta millet bu sefer belediye başkanına tepki gösterdi belediye başkanı da afro amerikan istifa etsin yaptığı açıklama ırkçı diyerek.
-
Bu saatden sonra kimin hakli veya haksiz oldugunun bir onemi yok. Siyahlara ayrimcilik konusu yeniden muthis bir momentum yakaladi. Sadece ABD'de degil Avrupa'da kaynamaya basladi. Ayrimcilik terimini burada ozellikle kullaniyorum cunku 1968 yilina kadar siyahlara ayrimcilik(discrimination) ABD'de yasal olarak vardi. Martin Luther King'in basini cektigi The Civil Rights Movement sayesinde onun suikaste kurban gitmesinin ardindan ancak esitlik (equality) kanunu yasalasabilmisti. Ulke hafizasinda bu ayrimcilik cok taze. Dolayisiyla olaya sadece bir beyaz polis bir siyahi oldurdu diye bakmamak lazim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum