Coronavirus (COVID-19)
-
@stoneage sözde meclis açılacak giden vekil geri dönecek sonuçta :) ayrıca 18 yaşında vekil olanda var onlarda yasaklı olmalı normelde
-
@haymatlos_ o madde de ozel olarak onlara atifta bulunulmadiysa kapsamasi lazim. demek ki sehir degistirmeyecek arkadaslar. 65 yasindakileri ilgilendiren bir genelge 18 yasindakileri baglamaz dogal olarak.
-
@semavi onlara serbest bildigim kadar ile. Bakanliklar sokaga cikma yasaginda muafiyet yazilari vermistir. En basiti otelde calisan arkadaslarm var, ucretsiz izindeler, sirket onlara izin kagidi almis, sokaga cikma yasaginda evden cikabiliyorlar. Vekillere de birsey diyeceklerini sanmiyorum.
-
bakanlik genelgesi, 65 yas ustu sehir disina cikis ile ilgili
-
@semavi, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@cnpist, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Turkiyede evde kalan 65 yas ustu icin bugun bir genele yayinladi. Gittigi yerden 30 gunden once donmemek kaydi ile 65 yas ustu sehir degistirebiliyor. Yaninda bir refakatci gorurebiliyor ve refakatci 72 saat icinde geri donebiliyor. Bayram vesilesi ile yapildigini zannediyorum, e devlet ve 199 uzerinden basvuru yapabiliyorsunuz.
Bu durum milletvekilleri, bakanlar vs gibi insanlari kapsiyor mu? Cidden soruyorum bunu...
Hayır, çalışan 18-20 yaş arasındakileri de kapsamıyor, milletvekili, bakan, belediye başkanı, muhtar vb. kamu görevlilerini de kapsamıyor.
-
doğru başlık burası mı bilmiyorum ama benim sorunum şu arkadaşlar covid salgının başında türkiye'ye gelmiştim planlı bir tatil programım vardı(salgının bu kadar büyüyeceğin düşünmeden) sonra olaylar cığırından çıkınca Amerika'ya dönemedim ve çalıştığım işyeri kapandı. NY eyaletinin unemployment maaşına başvurdum forumu doldurduktan sonra bana bu yardımı alabilmek için abd'de olmam gerektiğini eğer bir yardım aldıysam eyaletin bu parayı geri alması gerektiğini söyleyen bir mail aldım ondan sonra bana overseas questionnaire gönderdiler bunu doldurdum bugün bana işsizlik maaşımın onaylandığını söyleyen bir mail attılar. Açıkcası şuan bu parayı alıp almamak konusunda kararsızım sizce Türkiye'deyken bu parayı alırsam ilerde başıma yasal bir sıkıntı çıkar mı ?
-
@M-Fatih-Kopru, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
doğru başlık burası mı bilmiyorum ama benim sorunum şu arkadaşlar covid salgının başında türkiye'ye gelmiştim planlı bir tatil programım vardı(salgının bu kadar büyüyeceğin düşünmeden) sonra olaylar cığırından çıkınca Amerika'ya dönemedim ve çalıştığım işyeri kapandı. NY eyaletinin unemployment maaşına başvurdum forumu doldurduktan sonra bana bu yardımı alabilmek için abd'de olmam gerektiğini eğer bir yardım aldıysam eyaletin bu parayı geri alması gerektiğini söyleyen bir mail aldım ondan sonra bana overseas questionnaire gönderdiler bunu doldurdum bugün bana işsizlik maaşımın onaylandığını söyleyen bir mail attılar. Açıkcası şuan bu parayı alıp almamak konusunda kararsızım sizce Türkiye'deyken bu parayı alırsam ilerde başıma yasal bir sıkıntı çıkar mı ?
surada cevapladim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/136484 -
Almanya 15 Haziran sonrasi yurtdisi seyahata izin verecekmis. Ancak sadece 31 ulkeye. Turkiye listede yok. Yani Almanya'dan turist gelme olayi bu yaz olmayacak gibi.
ABD de listede yok. Henuz ABD, Avrupa icin olan seyahat yasagini kaldirmadi, belki o nedenle; belkide ABD'de vaka sayisinin cok olmasi nedeniyle... -
Sayın @frozen salgın dolayısıyla sizde durumlar nedir? Umarım her şey yolundadır
-
ABD otomotiv sektorunden bilgi geceyim;
Otomotiv fabrikalari haftaya tam kapsamli olarak uretimlerine basliyor. Mart sonundan itibaren baslayan ve bu haftaya kadar suren evden calisma hayatim boylelikle sonlanmis olacak gibi duruyor. Muhtemelen haftaya, "Corona Virus ile yasamaya alismaliyiz" temasi ile islerimize donecegiz gibi gorunuyor.
-
@FreeWoRLD Hayırlısı olsun, bi yerden başlamak gerekli artık.
-
Merhabalar. Forumda ilk girisini yapamayan ve uzatma icin konsolosluga basvuran cok kisinin hikayesini bir sekilde duyduk ancak sureci birinci agizdan anlatan kimse yok. Varsa affiniza siginarak linki paylasmanizi isterim. Gidis bi sekilde var ancak saglik sebepleri yuzunden seyehatten kendi sagligim icin tedirgin oluyorum dogal olarak. Uzatma icin daha once onceki yillarda nasil bir yol izlenmisti?
-
@berkpnt, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Merhabalar. Forumda ilk girisini yapamayan ve uzatma icin konsolosluga basvuran cok kisinin hikayesini bir sekilde duyduk ancak sureci birinci agizdan anlatan kimse yok. Varsa affiniza siginarak linki paylasmanizi isterim. Gidis bi sekilde var ancak saglik sebepleri yuzunden seyehatten kendi sagligim icin tedirgin oluyorum dogal olarak. Uzatma icin daha once onceki yillarda nasil bir yol izlenmisti?
re entry permit konusunu inceleyin aradığınız bilgiler orada.
-
@Rhonster, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Re-entry permit ABD’ye giriş yaptıktan sonra alınabilen bir izin
-
@Edelweiss, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@Rhonster, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Re-entry permit ABD’ye giriş yaptıktan sonra alınabilen bir izin
orda tartışmışlardı diye hatırlıyorum ondan öyle yazmıştım.
-
Re entry sayfasinda tek bir bilgi bile yok nu bahsettigim konu hakkinda. Zaten re entry ilk girisini yapmis olanlarin erteleme istemesi.
Ayri bir baslik. Yinede tesekkurler. -
Re entry sayfasinda tek bir bilgi bile yok nu bahsettigim konu hakkinda. Zaten re entry ilk girisini yapmis olanlarin erteleme istemesi.
Ayri bir baslik. Yinede tesekkurler.okudugum sayfayı karıştırdım demek ki bir göz atayım geçmişe bulursam atarım linki.
-
@berkpnt şu süreç içerisinde bu öğrenmek istediğinizi yapma konusunda size tek bir tavsiyede bulunabilirim çok kısa bir zaman kalıyor 2 ay bilemedin 2.5 ay o süre içerisinde hiçbirşeyi ertelemenizi tavsiye etmem edebileceģim tek tavsiye dualarimiz kabul olurda konsolosluk bir an once acilirsa mulakata girin vizeyi alin ilk girişi yapin geri donun bi kac ay sonra tekrar gidersiniz eger bir cekinceniz varsa.yoksa zaten herkesin vize alabilme olasiligi imkansiza 1 kala iken birde birşeyleri ertelemek tamamen elenmeniz demek olabilir.
-
@dogodogo
dunyayi etkileyrn bir salgin var. sadece ogrenmek istedigim daha once uzatma alanlar nasil aldilar? Bu kadar. Forumda hep bahsediliyor ancak somur bir ornek surec hakkinda goremedim. -
@dogodogo
dunyayi etkileyrn bir salgin var. sadece ogrenmek istedigim daha once uzatma alanlar nasil aldilar? Bu kadar. Forumda hep bahsediliyor ancak somur bir ornek surec hakkinda goremedim.daha önceki alanlar havaalanından giriş yapıp re entry alıp hemen sonraki uçakla geri dönenler ( duruma göre bir kaç hafta kalanda var) ilk defa böyle bir durum oluyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum