Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • @EmreGdk, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    dolar daha ne kadar düşer sizce veya bu düşüşe aldanmamak mı lazım..

    aldanma çocuksu mahsun yüzüne...


  • @EmreGdk 5,70 iken alanlar 7,20 bozduranlar deli gibi para kazandılar. Fakat 5,70 iken alamayanlar hani bana hani bana yokmu bana dedikleri için o kişilere özel tekrar indiriyorlar sonra tekrar çıkaracaklar bu böyle asansör gibi gidip gelecek:)

  • ⭐⭐

    @texasyoga devamında 7 Haziran olduğunu da söyledi soru üzerine o yüzden 3 defa paylaştığını ekledim eksik dinlemişsiniz trumpin 2 aylık yasağından bahsediyor durdu derken


  • Bu twit serisinde açıklanan sonuçlar oldukça düşündürücü. Gençler siyasi görüşlerinden bağımsız olarak ülkeden ümidi kesmişler gibi görünüyor.

  • ⭐⭐

    @c172 evet maalesef bu dünya bazında böyle gençler açısından.. AKP'ye oy veren genç seçmene üzüldüm gittikleri yerde oy verecek bir akp bulamayabilirler 😔 gidebilirlerse tabi..


  • @LordBolton Me Lord, bahsettiğiniz konu sanırım, videonun dakika 41.25 'den itibaren ve 44:35 'den itibaren ki kısım sanırım.
    Ben kesin ciddiye alınacak bir açıklama olarak göremedim. Ama insan inanmakta istiyor.

  • ⭐⭐

    @nevi00 ondan sonrada 2 defa bilgi veriyordu ilerleyen dakikalar da yani ben kesin demedim ama olabilir yalan söylemesi için bir neden yok bilgi benden çıkmadı zaten her karanlığın sonunda bir güneş doğar belki bizim de güneşimiz o olacak


  • @LordBolton Ne yazık ki dünyanın en saçma uygulamalarından biri olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da vatandaşlığa sahiplerse Türkiye'de yapılan seçimlerde söz sahibi durumdalar, bulundukları ülkeden oy kullanıp Türkiye'deki yaşamı etkileyip kendileri yurt dışında yaşamaya devam ediyorlar. :)


  • 20 30 yaş arası birkaç milyon kişiyi yurt dışında çalışması yaşaması için devlet maddi manevi destek olmalı .
    böylelikle işsizlik ve ekonomi için büyük artısı olur düşüncesideyim.


  • @LordBolton Aynen tamamını izledim arada bir bilgi yakalar mıyım diye 😁

  • ⭐⭐

    @TughanTug bulundukları ülkede de sol ve özgürlükçü partilere oy verip oradan buraya Türkiye'de sağya veriyorlar.. bu daha büyük bir iki yüzlülük.. sırf bu yüzden bende sağ partilere oy vermeyi düşünüyorum ABD de


  • @TughanTug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @LordBolton Ne yazık ki dünyanın en saçma uygulamalarından biri olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da vatandaşlığa sahiplerse Türkiye'de yapılan seçimlerde söz sahibi durumdalar, bulundukları ülkeden oy kullanıp Türkiye'deki yaşamı etkileyip kendileri yurt dışında yaşamaya devam ediyorlar. :)

    Kisisel fikrim, bu konu Turkiye tarafindan bence cok yanlis uygulaniyor. Yurtdisinda yasayan Turkler, eger Turkiye'den maas aliyorlarsa veya gorevli olarak yurtdisinda bulunuyorlarsa, oy kullanabilmeliler. Bulunduklari ulkede eger gocmen olarak yasiyorlarsa, Turkiye'de oy kullanmamalilar.

    Mesela, ABD secimlerinde yurtdisindaki ABD vatandaslari oy kullanabiliyorlar, posta yolu ile. Ama genel olarak bu kisiler ya yurtdisinda gorevli yada is/turizm nedenleri ile oradalar.

    Mesela, Turkiye'de yasayan bircok Alman ve Ingiliz vatandaslari var, ulkelerindeki secimlerde oy kullaniyorlar ama hepsi bir sekilde ulkelerinden maas aliyorlar, yani kullandiklari oy kendilerini direct olarak etkiliyor.

    ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak yasayan bir TC vatandasinin, eger Turkiye'den maas almiyorsa, kullandigi oy direct olarak kendisini etkilemiyor. Halbuki, Turkiye'de yasayan herkesi etkiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    k etkiliyor.
    ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak y

    Ben şahsen Amerikaya yerleştiğimde Türkiye siyasetiyle olan bağımı keserim. Haberlerini takip etmem. Oy da kullanmam.


  • @MySea Aşağı yukarı benim de kişisel görüşüm bu yönde. Özetle geçici olarak başka ülkede bulunanlar oy kullanabilirken, yerleşik olarak kendi ülkesi dışında yaşayan insanların seçimde oy kullanamaması gerektiğini düşünüyorum.


  • @ibrahimasar Ben de böyle düşünüyorum. Şahsen çok ekstrem durumlar olmadığı sürece Amerika'da yaşamaya başladıktan sonra(inşallah :D ) bir değişiklik olmazsa burada oy kullanmayı düşünmüyorum. Bana yanlış geliyor.


  • @LordBolton Aynen öyle oluyor. Muhtemelen hangisi oradaki yaşantıma uygun olacaksa ona veririm ben ya tamamen bağımsız değerlendiririm diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    k etkiliyor.
    ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak y

    Ben şahsen Amerikaya yerleştiğimde Türkiye siyasetiyle olan bağımı keserim. Haberlerini takip etmem. Oy da kullanmam.

    Bunu basarabilirseniz super olur sizin icin. Ben basaramadim. Ekonomik olarak en kotu donemimde 10 saat yol gittim oy kullanmak icin. Bir kac kere haber sitelerinin uygulamalarini sildim telefondan, sonra geri yukledim. Butun gun abuk subuk son dakika haberleri insanin beynini yiyor resmen. Yok o bakan sunu demis, yok su sunu aciklamis, yok bundan sonra boyle olacakmis, yok resmi gazetede yayinlanmis. Biktim resmen.


  • @Ryback, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    k etkiliyor.
    ABD'de veya Almanya'da gocmen olarak y

    Ben şahsen Amerikaya yerleştiğimde Türkiye siyasetiyle olan bağımı keserim. Haberlerini takip etmem. Oy da kullanmam.

    Bunu basarabilirseniz super olur sizin icin. Ben basaramadim. Ekonomik olarak en kotu donemimde 10 saat yol gittim oy kullanmak icin. Bir kac kere haber sitelerinin uygulamalarini sildim telefondan, sonra geri yukledim. Butun gun abuk subuk son dakika haberleri insanin beynini yiyor resmen. Yok o bakan sunu demis, yok su sunu aciklamis, yok bundan sonra boyle olacakmis, yok resmi gazetede yayinlanmis. Biktim resmen.

    İşin gerçeği, buradayken de şu anda haber sitelerini, tv haberlerini çok takip etmiyorum. Bir şey oluyor, ben 3 gün sonra duyuyorum. Bildiğin Vizontele'deki henüz televizyonun gelmediği zamanki köylüler gibiyim. :) Zaten hangi bakan kim, meziyeti nedir bilmiyoruz. Ekranda en çok gözüken bir ikisinin dışında tanımıyorum. Benim olanları bilmem bir şeyi değiştirmediğinden bir an önce öğrenmek gibi bir kaygım da yok. Size gerçekten üzüldüm. Belki çok uzaklaşınca insan kendini memleketten soyutlayamıyor, bir takım şeylerin özlemiyle, uzak olmanın suçluluk duygusuyla, ben burada olmasam bir oy bir oydur, memleketin gidişatına desteğim olsun duygusuyla kendinizi zorlamışsınız. Çalınan oy çuvalları, kalorifer kazanlarından çıkan pusulalar, aşiret stiliyle toplu oy verdirtmeler, mühürsüz oyların geçerli sayılması ve hiç biri işe yaramazsa son çare bilgisayar sisteminde kaydırmalar yaparak seçime bir şekilde hile karıştırmaları görünce, anlıyoruz ki o bir oy pek bir şeyi değiştirmeyecek. Çok karamsar oldu biliyorum ama gerçek bu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea almanya da bulunan 70 yıllarda göç eden türkler sende çok iyi bilirsin din konusunda çoğunlukla cemaat kavramı çok yaygındır. Kendi babam 72 yılından beri almanya da şimdi bunlar için gümrüklerde sandıklar kuruluyor. Şimdi özellikle almanya için söylüyorum buradaki kişiler hangi partiye oy atarlar. Başka bir partiye oy atma şansları var mı ama türkiye ile olan bağlantıları yazları gelip yiyip içip eğlenmek sonra da geri gitmek peki türkiyenin gelişmesi için katkıları var mı SIFIR kalkınması için işsizlik için katkıları var mı SIFIR peki bu oylar başkalarına yarıyor mu deli gibi hem de neden oy kullanıyorlar.


  • @ayvalik10 Almanya'da onceden 4 yil yasamis birisi olarak, oradayken tanisdigim Turklerden ve gozlemlerimden yola cikarak, Almanya'da kabaca 3 ana grup gurbetciler var:

    1- Cemaatciler
    2- PKKlilar
    3- Bunlarin disinda kalanlar

    Camii ve derneklerde 1. gruptakiler masa kurup yardim toplarlar ve dugun ve eglencelerde 2. gruptakiler masa kurup yardim toplarlar. 3. gruptakiler ise aslinda iki arada bir derede kalan dislanmislar gibi birsey, her iki gruptanda maddi/manevi en cok darbeyi bu 3. grupdakiler yiyorlar...

    Iste tum bunlar oradan oy kullanarak Turkiye'nin kaderinde rol aliyorlar.


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • Dv2021 greencard askerlik tecil durumu

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -5 Oy
    3 İleti
    292 Bakış
    infant27I
    @Rhonster tamam yazayim teşekkürler
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum