Evde pasta ekmek vs. uretip satmak.
-
Burnunu sokmak degil de daha cesur olmak diyelim bence. Biz biraz daha ince eleyip sik dokuma pesindeyiz :) Yoksa burada bir yunan pastanesine/lokantasina gittiginizde gordugunuz kadayif ve baklava bizimkilerle kiyaslanamaz ki Turkiye’ye gitmis yabancilarda bunun farkinda .Daha gecen hafta ev arkadasimin kiz arkadasi buradakiler cok farkli ozellikle cok sert ve kuru demisti.Gercekten de oyle. @murat-taskin Evde pasta ekmek vs. uretip satmak. içinde söyledi:
Onların da burnunu sokmadığı yer kalmadı. Her neyse onlar yapıyor diye vazgeçecek halimiz yok. İş yapıp yapmadıklarını da görmüşsünüzdür o zaman. Karar vermek kolay olur.
-
@aliarmgn hocam pastane işinde olduğunuz için bilirsiniz her unla baklava poğaça börek pasta kek yapılmaz . Büyük ihtimalle gerekli özellikleri taşıyan un bulmakla uğraşmadıkları içindir . Baklavanın tarifi her yerde aynıdır . Ayni tarife uyarak baklavayı baklava için üretilmiş özel unla yapmak ayrı . Marketten veya bir distiburotorden aldığınız özellikle baklava için üretilmemiş un ile yapacağınız baklava ne gevreklik ne incelik ne pişirme ne de tat açısından aynı olmaz . Baklavalık unun diğer unlardan farkı içindeki gluten miktarının az olmasındandır. Aslında uğraşılsa glutensiz un ile gluten içeren unu karıştırıp usta bir göz sadece hamurundan bile gereken miktarı bulur ve bunun üzerine üretim yapabilir . Yunanların sorunu da tam olarak bu baklavalık unla uğraşmıyor direkt buğday tortillasi unu veya normal un kullanıyorlar
-
@mr-hakan Hocam sizin kadar detaylı araştırma yapmadım açıkcası yada o kadar bilgi sahibi değilim baklava üzerine... Sadece pudra şekeri ve unun karışımı kullanılıyor yufka açılırken ve şerbet döküldükten sonra da biraz pişiriliyor sanırım... Ama şundan eminim yunanlılar yapmasa daha iyi olur :)
-
@aliarmgn Selamlar bu konuda bir gelişme kayedebildiniz mi?
-
Bizde kendi durumumuzu yazalim. Gelirken annemde bizimle geldigi icin onun yeteneklerini amerika'ya tanitmak icin sosyal medyadan bir hesap actim ,etraftaki turk marketlerle de iletisime gectim. Suan marketplace sayesinde bir cok musterimiz oldu Amerikali. Baklava ,borek siparisi aliyoruz . Turk bakkala da manti ve icli kofte servis ediyoruz 😊 geri donusler cok keyifli 😊
-
@Old-Traveler Merhaba ben cesaret edip o ise giremedim.Maalesef yasal bir sekilde evde uretim yapip satamiyorsunuz NJde.
-
@aliarmgn bilgilendirme için tesekkürler.
-
Bu konuda tecrübesi olan başka arkadaslar var mı?
-
@HockeyUmpire2 bu çok iyi olmuş şu kötü dönemde hem uğraş hem bütçeye katkı hadi bol siparişleriniz olsun
-
Texasta basit bir sertifika alarak evde pisireceginiz ekmek, tatli, simit, recel, tursu vb fermente urunler gibi urunleri ozel etiketleme yapmak sartiyla satabiliyorsunuz. Eski forum uyelerinden Mustafa Bey bu sekilde yapiyor.
https://texascottagefoodlaw.com/Ozellikle cocuklarin sokakta birseyler satmasi yasayla korunuyor. Limonata, kurabiye etc.
Austin icin de soyle bir sayfa/linklerler var: http://www.austintexas.gov/sites/default/files/files/Health/Environmental/Food/Food_Handler_Registration_Info_Sheet_1-26-15.pdf
-
@caglaror Harika bir bilgi oldu benim için. Teşekkür ederim.
-
@HockeyUmpire2 cok iyi bizde gelecegiz insaallah yakinda
Benimde planim evde sarma borek ve tatli yapi satmakti
Sarma sizce uyarmi onlarin damak tadina -
@adıge3868 annem icin bu ise getirmistim. Annem gitti is bitti 😂 genelde turklere sattik. En cok baklava gitti.
-
Merhabalar; ben de ekşi mayalı ekmek,bagel,tost ekmeği,özel ekmek çeşitleri(brioche,tohumlu ekmekler,hamburger ekmeği vs.) ayrıca Avrupa düzeyinde normal,bademli kruvasan yapıyorum.Bu işi Amerika’da yapabilir miyim?Üretim ya da butik bir kafe ya da evde...Bu konuda bilgisi olan varsa çok memnun olurum.Saygılarımla...
-
New York da ilgili belgeyi (Home Processor Registration) alıp (mail ile formu doldurup göndermeniz yeterli) evde ilgili sayfada yer alan ve izin verilen ürünleri üretip satabilirsiniz.
Detaylı bilgi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum