FELSEFE
-
İlahi @ayvalik10 😊, her ne kadar da bazen trol gibi yorumları farkinda olmadan sabote etsen de iyi bir kalbin olduğuna inanıyorum. Ağrı kesicileri bile çok çok zorda kalmadıkça kullanmayan biriyim ama sizi kırmayayım hadi o güzel hatırın için bir tane aspirin içeyim 😊 Maksat muhabbet olsun.
-
@ayvalik10 Madem ilk yorum sizden geldi cevabınızı merak ediyorum. Sizce bilinç nedir?
-
@ayvalik10 günaydın bu çok iyiydi :)
-
@Drywall mülakat deneyimlerinde lazım olmuş sana :)
-
@Drywall harddisk gibidir. gerçek ya da sanal tüm olayların kayıt edilip daha sonra lazım oldukça oradan çekip almaktır.
-
@ayvalik10 Ne diyeyim. Yüce Yaratıcımiz herkesin kalbine göre versin. Sinirlenmedim aslında. Sadece dikkat çekmesi için hatırlatmada bulundum. Umarım bundan sonrakiler bu detaylara dikkat ederek mülakat deneyimi paylaşırlar.
-
@ayvalik10 Peki bilinç bir maddemidir? Sizce bilinç dediğimizde ne anlamalıyız. Bir varlık midir? Bir olgumudur?
-
@Drywall Bilinç ölür mu? Sonu nedir?
-
@Drywall tek başına bir şey değil ki benimle doğar ben büyütürüm daha sonra benimle ölür.
-
@Drywall benim dışımda olan bir şey olmadığı için ben nereye oraya. Eğer bağımsız olsaydı şimdiye kadar vefat eden bilim insanlarına saldırırlardı
-
@ayvalik10 Peki öyleyse bilincimiz vücudumuzun tam olarak neresindedir sizce?
-
@Drywall bulut sistemi bilgisayarın neresindedir sorusunun cevabı olmadığı gibi bilincimiz de aynı mantıkla çalışıyor. şurası burası gibi yer belirtemezsin
-
@ayvalik10 İlginc bir benzetme. Dediginiz gibi olduğunu varsayarsak o halde bilinç bulut sistemi gibi atmosferde gezebilir mi? Yani vücut ile bütünleşik değil de gezebilme, yayılma, etkileme yeteneğine sahip midir? Mesela buradan hareketle telepati var mıdır? Sizce telepati bilinç ile alakalı bir durum mudur? Ve bilincin daha farklı yetileri de var mıdır? Mesela uyudugumuzda bilinç uyur mu? Gezer mi? Rüya bilincin bir işlevi olabilir mi?
-
@Drywall felsefe bu yüzden herzaman dünya da ilginç bir daldır. Kesinlik yoktur. Sürekli varsayımlarla gidilir. Bir papatya eline alınca Türk milleti hemen ne yapar. Seviyor - sevmiyor - green kart çıkacak - çıkmayacak gibi hep varsayıma ümidini bağlar. Telepati olsun bilinçaltı olsun ibadet hep elle tutulup gözle görülmeyen olduğu için denyler sayesinde ispat etmeye giderler. Tek yumurta ikiz insan tanıdın mı. Bilinç biz ölmediğimiz sürece hep uyanıktır. Zaten bilince ne kadar derin bağ ile bağlanırsan rüya görürsün. Kapa gözünü rüya görebilir misin.
-
Konuyu bilmeyenler LUCY filmini izleyerek :D fikir sahibi olabilir .
-
@ayvalik10 O zaman siz ölünce her şeyin biteceğine ve sorgu sual olmadan dosyanın kapanacagina inanıyorsunuz? Yanlis anlamayın inancınızı sorgulamıyorum. Amacim kesinlikle inanc sorgulamasi degil. İnancınız ne olursa olsun saygı duyarım. Sadece bilinç hakkındaki düşüncenizi ve söylemek istediklerinizi tam olarak anlamaya çalışıyorum.
-
@ayvalik10 Felsefik sorgulamalar ve merak sayesinde bugün bildiğimiz tüm bilimler var. Felsefe zaten kesin bilgi vermez. Bilgiye giden metodolojik bir sorgulamalar silsilesidir. Daha net ifade ile meraklanma ve sorgulama sanatı diyebiliriz.
-
@Drywall Bu nedenle felsefe cesaret ister ve cesurların işidir. Felsefeye göre her şey sorgulanır. Bir şeyi sorgulamak ise o şeyin varlığını veya yokluğunu ispat çabası değil, bilakis o şeyi anlama, anlamlandırma çabasıdır. Bu ince nüans çok önemlidir.
-
@Drywall ölünce sen haklımısın yoksa haksız mısın sana yazarım :)
-
@ayvalik10 Ben haklılık peşinde değilim ki. Sorularımla sorgulamayı derinleştirmeye çalışıyorum. Eğer bir haklılık mücadelesi gibi algılandiysa düzelteyim. Sizin de cevaplarınizda ki karmaşayı ve varsa çelişkileri yine sorularla ve vereceğiniz cevaplarınizla farkederek birlikte düzeltip daha üst veya daha derin sorgulamalara girmeye çalışıyorum. Yani ben de kesinlikle böyledir veya şöyledir iddiasında değilim. Birlikte öğreneceğiz eğer öğrenilesi bir şeyse.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum