Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Coronavirus (COVID-19)

Gündem
3.8k 228 437.4k 172
  • ⭐⭐⭐⭐

@MySea kesinlikle, ayrıca dikkat etmeyen, biz Türküz bize bişey olmaz diyen insanlar gördüm ben son 15 gün içinde.. biz zaten dikkat ediyoruz, annemi 1553737 defa tembihlemişimdir öpüşme sarılma dikkat et diye.. çocukları öpmek artık yasak biz de, babaları 10 gundur öpmüyor, ben 1 haftadır dikkat ediyorum, annem gelince ondan da rica ettim öpmemesini. Dışarıda mütemadiyen ellerini siliyorum, hiçbir yere dokunmaması gerektiģini biliyor zaten artık oğlum. Bu virüsten önce de çocuklar arasında ateşli ishal ile birlikte kırıp geçiren bir salgın vardı zaten antrenmanlıydı 1-2 aydır çocuk.. parka gitmiyoruz, asansör vs dokunmak yasak gibi gibi biz de ellerimizle ubasmıyoruz düğmelere, sonradan ah vah etmemek için dikkat etmek lazım.. ama işte bizim dikkat etmemiz bir yere kadar işe yarıyor, yakınlarımızın da dikkat etmesi lazım ama ben malesef yeteri bilincin oluştuğunu, tehlikenin farkına varıldığını düşünmüyorum, insallah iş işten geçmemiştir..

• @bsk ben arkadaslardan takip ediyorum valla 😁 north star mall de bizim sirketin bi subesi var. oradaki arkadas aradi burayi kapatilar virus sebebiyle napayim diye. ondan bilgi aldik

• Dun Istanbul-Singapur ucagindaki yolculardan birisinde coronavirus testi positive cikmis.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/istanbuldan-kalkan-ucakta-corona-virusu-cikti-5661279/

• ........

• ABD de hasta sayisi 158, hayatini kaybedenlerin sayisi ise 11 e yukseldi.

• Birde Grand Princess cruise ship olayi var. 11 yolcu ve 10 murettebatta belirtiler tespit edilmis. Gemi kiyida acikta bekletiliyor.

• ⭐⭐

Etrafınızda dikkatinizi çeken neler var? Mesela avmlere gidiyormusunuz? Doluluk oranı nedir?

• THY uçağında tespit edilen virüslü yolcu, transit yolcuymuş, aktarma ile Singapur'a geçiyormuş.
    Tabi o uçakta illa TC'de yerleşik insanlar da vardı ve geri dönecekler. Uçaktaki herkesin 14 gün karantinada kalması lazım ama buna ilişkin bir bilgi yok..

• ........

• ⭐⭐⭐⭐

@VolkanU kabin memurlarının da söz konusu yolcuyla yakın temasta bulunduğu bildirilmiş, inşallah tedbir alırlar..
    Bu arada bu ilk vaka değil aslında, geçenlerde de İstanbul aktarmalı seyahat eden bir yolcunun daha testi pozitifti, bu seferkinin bu kadar gündem olmasının sebebi thy ile uçmuş olması sanırım..

• ........

• @gallifrey sayın @gallifrey Seattle'da coronavirus'ün yayılması ile ilgili durumlar nasıl? Yetkili mercilerin aldığı önlemler, halkın aldığı önlemler veya verdiği tepkiler ne durumda? Kontrol altına alınabileceği yönünde bir hava var mı yoksa halkta panik havası mı hakim? Gözlemlediğiniz kadarıyla siz neler düşünüyorsunuz?

Umarım herhangi bir şekilde virüsle temasınız olmaz

• @gokcell bunu söylerken mizah yaptığını düşünecem.

• ⭐⭐⭐⭐

@maestro yok sayın @gokcell gerçek bir yetkili merci sevdalısı 😁 (takılıyorum🤗)

Bu arada uçak boş dönmüş, tedbiren mürettebat 14 gün gözlem altında tutulacakmış, bu süreçte şahsi olarak başarılı buldugum bakan Koca hemen twitle bilgilendirme yaptı 👍

• @gokcell Ciddi degilsiniz,degil mi?

2 hafta once Istanbul uzeri Nijerya'ya giden yolcuda positive cikti.

Gecen hafta Istanbul'dan Estonya'ya giden yolcuda cikti.

2 gun once Istanbul'dan Singapur'a giden yolcuda cikti.

Bunlar sadece tespit edilebilenler...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

corona virüsü Türkiye gelse bile o kadar düzensiz yapay bozuk bir hayat standartımız var ki virüs korkup kaçtığı için bizde hiç çıkmıyor. Hangi ülke de alışverişe gidersen git herşeyin organik olsun hijyenlisi ya da gerçek anlamda doğru yapılmış halini aldıkları için mikrop sıfır. Bak bizim Türkiye ye çay boyalı yoğurt jelatinli meyve sebzeler hormonlu organik yumurta diyorsun. Tavuğa suni yem yediriyorsun sonra arkadan organik yumurta çıkarıyor. Atın ölümü arpadan olsun yaşamı sürüyoruz. Virüs gelmeyi bırak bizden kaçıyor

• @ayvalik10 ilkay zaman bir videosunda tecrübelerini anlatırken şunu demişti '' Amerikaya geldiğinizde gerçekten sebze meyvelerin o çocukluğumuzda köylerimizde yetişen sebze kokusunu alacaksınız marketlerden Alışveriş yaparken''

• ⭐⭐

Fizyoloji uzmanı doçent doktor Oytun Erbaş Turkiyede yaşayanların genlerinden dolayı coronavirus Türkiyede cok hafif etki yapar ve bulaşıcı olmaz diyor?? Ayrıca maske kullanımının faydasından çok zararı olur diyor. Maskenin içerisindeki nemli ortamdan dolayı virüsün üremesine daha yatkin bir ortam oluşur diyor.

• ⭐⭐

@Drywall Son dedigi dogru. Eczanelerde satilan bez maskeler virusun bulasmasini tam anlamiyla engellemiyor. Cunku kenarlari acik. Onerilme sebebi viruslu kisilerin tukuruk veya solunum yoluyla yaymasini engellemek diye biliyorum. Oytun Erbas'in bahsettiginiz videosunu izledim. Teknik bi konusma yapmis, virusun DNA'daki proteinlere yapistigindan, bu proteinlerin Asya'da yer alan sari irkta 6 kat daha fazla oldugundan falan bahsetmis. Ne derece dogru bilemiyorum. Bir hekim her alana hakim olabilir mi tartisilir :)

Benzer Başlıklar

• H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)

Gündem
    28
    2 Oy
    28 İleti
    803 Bakış
    Ekto OktanE
    @RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
  • Coronavirus'un USCIS'e etkileri

Gündem coronavirus covid-19
    42
    2 Oy
    42 İleti
    2k Bakış
    F
    @crazycells Tamamı durduruldu olarak haberler düşüyor. https://www.forbes.com/sites/stuartanderson/2020/09/30/judge-blocks-uscis-fee-increases-heres-why-it-happened/
  • 19 Mayis...

Gündem
    3
    6 Oy
    3 İleti
    136 Bakış
    dmrD
    [image: BrZCPU.jpg] 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
  • Covid-19 Yardımı için başvuru

Taşındı Gündem
    28
    0 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @nejla Kizinizin herhangi bir geliri olmadigi icin tax return (vergi beyani) yapamaz. Bunu yapabilmesi icin gelirinin olmasi lazim. Gelir ise is/calisma karsiligi ucret/maas, yatirim getirisi, kira getirisi veya faiz getirisi olabilir. Tax return yapmadan da stimulus yardimlari alamaz. Bu arada, ilerisi icin yillik belli oranlarin uzerinde geliri olursa (2020 yilinda bekarlar icin $12,400), tax return yapmak zorunda. Bu tercihe bagli degil. Bu oran her yil icin degisebilir. IRS den her yil kontrol etmesi lazim. Bu oranin altinda yillik geliri olursa, o zaman tax return yapma durumu istege bagli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k