Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2020 Başkanlık Seçimi

Gündem ve Sohbet
468 85 23.7k 63
  • ⭐⭐

    #TRUMP2020 #BUILDTHEWALL #MURICA

  • ⭐⭐

    trump bernie yi tercih ediyor rakip olarak eğer bernie rüzgarı devam eder de aday olursa muharrem ince gibi bir hayal kırıklığı yaratır


  • @denizaydinli, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Trump 2016'da seçimi kazandığında sp500 yaklaşık 2100 puandaydı. Şu an 3380 puanda yani 3 yılda %60 civarında prim yaptı. 2018 sonlarında faiz artırımlarıyla 2900'den 2300 puanlara gerileyen sp500 için FED'in başına getirdiği Powell'a 2019 boyunca faiz indirimleri yaptırdı ve tüm zamanların en yükseklerinde dolaşıyor ABD borsaları ve dolayısıyla küresel borsalar ve ekonomiler. Seçimlere 8 aydan az zaman kaldı ve bu sürede de piyasaları yukarılarda tutmak için gereken neyse yaptıracak. Bakın küresel ekonomiyi kalbinden vuran coronavirus'u bile görmek istemiyor piyasa çünkü Trump piyasalar düşüş trendine girerse FED'e yine faiz indirecek üstelik hem yeri hem de bahanesi(virus) var. Trump'ın seçimi kaybetme ihtimalini %1 bile görmüyorum küresel sermayenin Trump'a bir numara çekme ihtimaline karşı bile böyle. Bence Trump'ın ikinci dönemi sonrasında belki 3 dönem bile sürebilecek bir demokrat iktidarı gelebilir, 2024 sonrası ilginç olacak.

    Virüs nedeniyle fed faiz monitörü yeni faiz indirimini fiyatlıyor :)
    Şu an için Nisan toplantısında faiz indirimi %50, haziranda ise %100 diyebilirim. Trump son düzlükte kaybetmemek için Powell'a faizi indirtecek asap. Mart toplantısında sinyal Nisan'da indirim bekliyorum.

    Piyasa Bernie'ye karşı pozisyon alacaktır çünkü virüs haberleri çıktıktan sonra bile piyasayı uçurdular. İtalya G.Kore ve İran gelişmeleriyle artık olay çığırından çıkınca piyasa ne var ne yok satışa geçti, artık borsaların ötesinde makro boyutta ekonomiler sallanacak. Virüs ABD'ye sıçrar da Çin benzeri yayılma olursa işte o zaman Demokratların kazanma ihtimali %99 olur. Sağlık politikalarına şimdi girmeyelim ama anlayan anlar neler olabileceğini.


  • Piyasalar resmen resesyonu fiyatlamaya başladı. An itibariyle martta faiz indirimlerinin başlaması bekleniyor üstelik 0.25 değil en az 0.50 indirim bekleniyor. Nisan haziran ve temmuzda da indirimlerin devamı ayrıca fiyatlanıyor şu an. Negatif faize kadar gider bu iş. Seçime 7 ay kala Trump'a en büyük darbeyi virüs indirdi. Bahar geldi geliyor, yaza kadar idare edebilirse dünya, Trump faiz silahıyla seçimi bir şekilde almaya çalışacak ancak bir de şu var ki faiz indirecek yer kalmadığını gören piyasa 12 yıl öncesine döner :))

  • ⭐⭐

    Demokratlarda şimdiye kadar 963 delege açıklandı. Yarış Joe Biden ve Bernie Sanders arasında devam ediyor. 453’e 382 ile Joe Biden suan önde.

  • ⭐⭐

    @Edelweiss California ve Texas kesin sonuç belli oldu mu? Buralarda Sanders önde diyorlardı?

  • ⭐⭐

    @Drywall Henüz belli olmadı. Teksas’ta %92 açıklanmış. Biden önde suan. California’da da açıklanan %76 suan. Sanders farkla önde.


  • Hemsehrimiz Biden onde gidiyor su anda, ama Trump yine secilir diye tahmin ediyorum.

  • ⭐⭐

    Michael Bloomberg seçim kampanyasını durdurduğunu ve Joe Biden’i destekleyeceğini açıkladı.


  • Bloomberg neden çekildi? Sizce Sanders'in şansı var mı?

  • ⭐⭐

    @Haliax Pek destek alamadı. O da kendine yakın gördüğü rakibini desteklemeyi tercih etti.

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar başkan adayı biden olacak yardımcı ise Harris olma ihtimali çok yüksek sandersin şansı yok biden seçimlerde 1. Olmasa bile Parti'nin süper delegeleri bideni seçecekti bu gibi durumlar için varlar zaten.

  • ⭐⭐

    Elizabeth Warren da kampanyasini sonlandirdigini acikladi.

  • ⭐⭐

    Sanders da yarıştan çekildiğini duyurdu. Biden’in Trump karşısında şansının pek olmadığını biliyoruz ama bu olağanüstü durumlar bi şans yaratabilir mi sizce?


  • savaş başlatmıyacak. insanları öldürmek icin emir vermeyecek bir başkan olsun.


  • @Edelweiss, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Sanders’da yarıştan çekildiğini duyurdu. Biden’in Trump karşısında şansının pek olmadığını biliyoruz ama bu olağanüstü durumlar bi şans yaratabilir mi sizce?

    Üzüldüm.

    Bu corona olayı nedeniyle zaten birçok ünlü demokrat (Kamala Harris vs.) sürekli kanal kanal gezip Trump'ı yetersizlikle suçluyorlar.

    Corona en çok Biden'i destekleyen demokrat elitlerin işine yaradı.

    Ben yine de Trump karşısında Biden'in çok şansı olacağını düşünmüyorum.

    Her ne kadar Sanders aday Biden olursa desteklerim dese de demokrat olup asla Biden'e oy vermeyecek birçok kişi var.

    Bernie or Bust tayfası büyük ihtimalle oylamaya bile gitmeyecek.


  • Biden Delaware eyaletinden. Bazilari tarafindan "Amtrack Joe" diye de unlenmistir. Uzun yillar senatorluk yaptigi icin yine uzun yillar Washington DC ve yasadigi Wilmington, DE arasinda trenle ise gidip gelmistir. Hatta 2017'de Trump goreve baslayinca da, devir teslim toreninden sonra yine trenle evine donmustu.

    Trump karsisinda sansi aslinda cok fazla yok ama bu virus salgini herseyi degistirebilir. Kac kisinin olecegi veya kac kisinin isini kaybedecegi ve bu durumun ne kadar surecegi, ekonomik yansilamalari ve diger baska olasi sonuclarina gore secimlerdeki durumlar degisebilir.

  • ⭐⭐

    Biden başkan yardımcısını warren yaparsa sanders seçmenini sandığa taşıyabilir diye düşünüyorum


  • @crazycells Sizce Biden'in Trump'a karşı şansı var mı? Trump'un yeniden seçilme ihtimalinin yüksekliği sizce ne kadar fazla?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    e

    Bu geçen 5 haftada neler değişti. Trump hala kuvvetli bir aday mı? Demokratların tek adayı mı var şu an?


Benzer Başlıklar

  • 2024 Başkanlık Seçimi

    Gündem ve Sohbet
    74
    4 Oy
    74 İleti
    4k Bakış
    MySeaM
    Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler: 1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek. 2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek. 3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa. 4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak. 5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak. 6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek. 7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek. 8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak. 9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak. 10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak. 11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek. 12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda. 13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak. 14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak. 15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc) 16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari) 17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek. 18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak. 19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak. 20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek. 21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek.
  • Turkey vs USA bayanlar voleybol Tokyo 2020

    Gündem ve Sohbet
    4
    3 Oy
    4 İleti
    181 Bakış
    M
    @crazycells kesinlikle katılıyorum hocam
  • Pasaport'a 2020 yılında Zam geliyor

    Gündem ve Sohbet
    8
    1 Oy
    8 İleti
    356 Bakış
    yayakaldim34Y
    Açtığım konu resmilesti 23 Aralık 2019 da yayınlanan resmi gazeteye göre pasaport harcı, yurtdışından getirilen cep telefonu harcı, trafik cezalarına 1 ocak 2020 den itibaren %22, 58 zam yapıldı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ücretlerine ise %12 zam yapıldı İlgili resmi gazete ⬇️ https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191223-8.htm Haberin tamamını okumak isterseniz ⬇️ https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-2020-yili-motorlu-tasitlar-vergisi-artis-orani-belli-oldu-5524639/
  • 0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    yapay-zekaY
    ABD'li medya milyarderi ve New York'un eski belediye başkanı Michael Bloomberg, 2020 yılında düzenlenecek Amerikan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı. Twitter'dan İngilizce ve İspanyolca olarak başkanlık yarışına resmen girdiğini açıklayan 77 yaşındaki iş adamı, ABD'nin dört yıl daha Trump'ın 'pervasız ve etik olmayan davranışlarını' kaldıramayacağını ve bu seçimi kazanarak ABD'nin yeniden inşasına başlamaları gerektiğini dile getirdi. Haberin devamı kaynak: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50541663
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum