Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
-
Ben sadece refah düzeyine göre bakılıp sıradan Fransızın iyi bir Pakistanlıdan daha fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. Suistimal edilebilir mi evet ama ben edileceğini düşünmüyorum.
-
Asagida verecegim linkde public charge rule aciklanmis, 2 gun once yayinlanmis.
https://www.boundless.com/blog/public-charge-rule-explained/
-
@MySea yaş çalışabilirlik ve %125 yerine 250 rakamı ile teminatı yüksek tutma anlamına geliyor sanırım
-
@MySea, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı
Asagida verecegim linkde public charge rule aciklanmis, 2 gun once yayinlanmis.
https://www.boundless.com/blog/public-charge-rule-explained/
linkde verilen detay ;
Kongre, yeşil kart başvurusu yapanların çoğunun, gelecekteki devlet yardımlarına bağımlılığı önlemek için yeterli gelir gösterebilecek bir mali sponsora (tipik olarak ABD vatandaşı bir eş veya başka bir aile üyesi) sahip olmasını şart koşmaktadır . Bu gelir eşiği , kanunen Federal Yoksulluk Rehberinin % 125'i olarak tanımlanmaktadır , şu anda çocuksuz çoğu çift için 21.137 dolar. -
Çok sıkıntılı sürece girildi sanırım..
-
Anladığım kadarıyla değişiklikleri üç farklı maddede ele almışlar.
(1) Devlet yardımlarının önceden kullanımı.
Öncelikle kişinin mevcut devlet yardımlarına bakacaklar eğer bu yardımlardan 36 ay içerisinde 12 ay yararlandı ise red yiyecek. Eğer bir ayda birden fazla yardım aldı ise bunlar toplanacak yani bir ayda hem yemek hem kira yardımı almış ise 2 olacak. Toplam sayı 12 yi bulduğunda red yiyecek.
(2) Devlet yardımlarının gelecekte kullanılması olasılığı.
Vize başvurusu yapanların gelecekte 1 nolu maddede yer alan yardımları kullanma olasılığını anlayabilmek için kişinin yaş, sağlık, aile büyüklüğü, yetenekler ve finansal durum gibi özelliklerine bakacak.
(3) Yetersiz finansal kaynaklar.
Eğer kişi devlet yardımı (1) almadıysa ve gereksinimleri (2) karşılasa bile yetersiz finansal kaynak nedeniyle reddedilebilir. Bunun için “Kendine Yeterlilik Beyanı” (Form I-944) talep edilecekmiş. Kişinin kamu yararı olup olmadığına karar verebilmek için daha detaylı bilgileri içeren bir formmuş. Bu form daha önce sponsorlardan istenen "Destek Formu" değilmiş. Sponsor ile birlikte başvuru sahibine de yeni finansal gereklilikler getirilecekmiş. Bunun da en az %125 olması gerekiyormuş. %250 gösterilmesinin ( 41.150 $ (çocuksuz bir çift için) ) pozitif faktör olacağına değinilmiş.
-
@jure Evet, bu durumda hem ulke icinde adjustment of status yapacaklar hem ulke disindan consular process yoluyla yeni vize alip gelecek olanlar icin sartlari biraz zorlastiracaklar gibi bir izlenim var.
Sadece greencardlilar degil, diger vizelerdede buyuk ihtimalle bunun etkisi gorulebilir. Tam incelemedim ama baska sitelerde, evlilik yolu ile greencard alacaklar ve sponsor yolu ile gelecek olanlardada sartlarin agirlastirilabilecegi yaziyor. Mesele sponsorluk ozelliklerini veya evlenecek ABD vatandasive greencardlinin maddi olanaklarini gostermede citayi yukseltebilirler.
-
@usanyc, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı
@crazycells Nasıl kanıtlayacağız bunu sadece banka hesabı tapu vs ile mi?
Evet, bu sekilde gosterebilirsiniz.
-
@Muhtaradana sanirim daha tam karara baglanmamis. Ama dediginiz gibi bir degisiklik olunca konsolos herkesi ilgili sekilde yonlendirecektir, dolayisiyla telaslanacak bir durum degil.
-
@jure yani diyorsunuz ki lotoyu kazanan bir çift 125 bin tl den fazlaca finansal kaynak göstermeli ama 250 bin tl göstermeside pozitif olur.
-
-
125bin TL veya 250bin TL degil.
Poverty line'nin 125% veya 250% ustunde kaynaktan bahsediyor.
-
%250'si çocuksuz evli çift için 41 bin$ olur demiş yazıda yaklaşık 250 bin TL yapıyor zaten mevcut kurlarla.
-
@jure chrome açarsanız otomatik türkçe oluyor ayrıca açıklama yapan firma aracı kurum yani Türkiyede ki greencard7/24.com gibi bir site. Şubat ayında mülakata girecek kişilerin çıkmasını beklicez. Çünkü biz burada ne kadar yazıp çizsekte en sağlıklı bilgi mülakattan çıkanlar verecek
-
Ben evli değilim bekarım tek kişi olarak bankada en fazla ne kadar para gösterirsem sıkıntı çıkmaz dersiniz?
-
@usanyc 20 k $ söylenenlere göre...
-
DHS public charge rule denen nane " effective date" e kadar status quo yani yok sayılıyor teee effective date'e kadar ki bunun aylar alacağını söyleyebilirim. (Edit: Minimum 6 ay max 12 ay gibi anladığım kadarıyla). Yürürlülüğe girdikten sonra ise greencard'ı korumak bile mesele olacak. Açıkça çocuksuz bir çiftin 40.000 doların üstünde gelirinin olmasını bekliyorlar. Bir sonraki uygulamada greencardlar iki yıllık verilsin şartları sağlayanlarınki uzatılsın gibi bir absürdlük olabilir.
-
Ben forumda yeniyim arkadaşlar öncelikle mrb dün bu yeni düzenlemeyle ilgili greencard7/24'e mail attım bu yeni düzenlemenin abd'de yaşayanları etkileyeceğini söylediler.
-
-
@crazycells, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı
@usanyc, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı
@crazycells Nasıl kanıtlayacağız bunu sadece banka hesabı tapu vs ile mi?
Evet, bu sekilde gosterebilirsiniz.
Fakat bazı görüşme sonuçlarıdan anladımız kadarıyla tapu ruhsat vs götürüpde bankada yeterince para göstermeyenler de sorun yaşamışlardı, ne malum bu mülkleri satacağınız diye. Olabildiğince nakit göstermek avantajlı olacak bence.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum