Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @clourpoint abi bende anlamadım ne zaman kurulduğunu ama biz bu konuda konuştuk kimsede şu grup var gelin demedi bizde en eğlenceli matrak sürekli aktif hiç boş durmayan bir grup kurduk :)

• ⭐⭐⭐

@clourpoint arkadaşlar mutlaka 2021 bekleme odasına yazmışlardır ancak gören ve katılmak isteyen arkadaşlarımız gruba dahil olmuştur.
    Ben iki gruba da dahil değilim. Zaten şuan da grupta yapılacak bir durum yok diye biliyorum.formu takip etmeye devam edebilirsiniz
    Bu süreç mayıstan sonra başlayacak o zaman mutlaka haberiniz olur diye umuyorum

• @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Kimse heveslenmesin busene bende

kaç senedir sende ? :D geçen yılda böyle birşey dediydin :D

Enerjimi emmesen nasil olur

:D

• @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Gitme kafasındaki pek çok kişinin bir biriyle iyi anlaşmasının sebebi de bu bakış açısını kazanmış olmaktan ileri geliyor. Gidenlerinde orada oluşturduğu yeni nesil Türk Amerikalı kuşağının bir birine gün geçtikçe daha iyi destek olacağını, daha kenetleneceğini anlıyorum. Çünkü bir çoğu aynı zahmetli yoldan geçip sonuca ulaştı. Ve bir yoğrulma süreci bu aynı zamanda. Ayrı gayrılıkların, farklılıkların bir kenara bırakılıp, belki fiziki ve mali destek olamasa da fikri destek olarak bir dayanışma ruhu oluşturulabiliyor. Bir kaç sene öncenin gidenlerinden birinin youtube videolarına denk gelmiştim. Onlar da o senenin talihlileri, bir whatsapp grubu kurmuş ve örgütlenmişler. Bilgi ve tecrübelerini paylaşmışlar, bir de sloganları varmış '' Mutfaktaki sarı beze kadar, usa da ihtiyacımız olacak her şeyi götürüyoruz'' diye. Ben şahsen kıyafet bile götürmek istemiyorum buradan. Hani cezaevinden çıkan, her şeyini dağıtırmış ya, buradan hiç hatıra götürmek istemiyorum ama aslında tabii makul olan, orada lazım olabilecek her şeyi buradan götürmek. O abiler de mutfaktaki bardaklara kadar paketleyip götürmüşlerdi. Bilen varsa kim olduklarını, videosunu atıversin buraya, pek eğlenceli.

Videoyu bulduk. Sayın @semavi nin videosuymuş. https://www.youtube.com/watch?v=3M2e1uCubvg
    Merak eden bakabilir. Belki de herkes biliyordu da bir ben bilmiyordum :)

• @ibrahimasar kadir zora bey,in videosu

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sari bez iyidir :D

• ⭐⭐

@semavi kadir bey youtube kanalınızı takibe aldım

• ⭐⭐⭐

@yapay-zeka, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@semavi kadir bey youtube kanalınızı takibe aldım

Bizde takibe alalım hocam faydalı bilgiler olduğunu düşünüyorum 😊

• ⭐⭐

İsmi selami olan varmi aramizda

• ⭐⭐⭐

@ibrahimasar Çok teşekkür ederim. Videoyu merak etmiştim gerçekten :) Sarı Bez önemli valla amaç ilk etapta dolar harcamamaksa eğer tencere tava sarı bez :)
    @semavi paylaşımlarınız için tekrar tekrar çok teşekkür ederiz. En küçük ayrıntı bile bizler için çok önemli.

• ⭐⭐⭐

Şafağı da yazayım öyle yatayım :)
    Şafak 108

• @Hyller, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

rcama

Zaten, ''aman abi yeaa, green card çıkmış, amerikaya gideyim de her şey olur'' kafası hüsranla biter. Diyelim ki giderken cebinde 20 bin doların var. ve buradan götürebileceğin şeyleri götürmezsen orada ekstra 1000 dolar daha harcayacaksın. Bu da senin bir aylık kiran, 10 günlük çalışma gelirin.. Belki iş bulman 4 değil 5 hafta sürecek. O bir hafta ekstrayı buradan götürdüğün eşyalara para harcamayarak sübvanse edebileceksin. Malını sokağa atmak akıl karı değil. TV koltuk büfe dolap makina vs ne varsa satarsın. Kıyafet, ev eşyası vesaireyi de paketleyip götürürsün. Yenilerini alabildiğin zaman istersen barbekü yaparken yakmakta kullan. Ama aklın yolu, gittiğinde minimum gereksiz para harcamak.

• ⭐⭐⭐

@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Hyller, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

rcama

Zaten, ''aman abi yeaa, green card çıkmış, amerikaya gideyim de her şey olur'' kafası hüsranla biter. Diyelim ki giderken cebinde 20 bin doların var. ve buradan götürebileceğin şeyleri götürmezsen orada ekstra 1000 dolar daha harcayacaksın. Bu da senin bir aylık kiran, 10 günlük çalışma gelirin.. Belki iş bulman 4 değil 5 hafta sürecek. O bir hafta ekstrayı buradan götürdüğün eşyalara para harcamayarak sübvanse edebileceksin. Malını sokağa atmak akıl karı değil. TV koltuk büfe dolap makina vs ne varsa satarsın. Kıyafet, ev eşyası vesaireyi de paketleyip götürürsün. Yenilerini alabildiğin zaman istersen barbekü yaparken yakmakta kullan. Ama aklın yolu, gittiğinde minimum gereksiz para harcamak.

Bizimde valizlere ne koyacağımız ile ilgili konuştuğumuz günler gelsin inşallah :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sari bez konusu kirmizi cizgimiz :)

Tencere tava konusunda hanim biraz fikir degistirdi.

Fryer ve instapot ile neredeyse tencere kullanmaz duruma geldik. En azindan duduklu kullanmiyoruz artik.

Hanima da cek diyorum bir video ama yanasmiyor :)

• ⭐⭐⭐

@semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Sari bez konusu kirmizi cizgimiz :)

Tencere tava konusunda hanim biraz fikir degistirdi.

Fryer ve instapot ile neredeyse tencere kullanmaz duruma geldik. En azindan duduklu kullanmiyoruz artik.

Hanima da cek diyorum bir video ama yanasmiyor :)

Aslında çekse biz hanımlar için ne güzel olur.
    En iyi markalar yamulduysa ooo nasıl atıp tutuyorlar valizi belli değil 😒 @semavi

• Uzun süredir ABD ye giden aileleri takip ediyorum ve neyazikki şu izlenime vardım: oraya giden evli çiftlerden ne yazık ki genelde diyorum bayanlar sıkıntı yaşıyor ve tutunamiyor yada psikolojileri iyi değil aksine ise baylar yeniden doğmuş gibi. Tekrar söylüyorum bu benim izlenimim. Sizlerden ricam orada yaşıyan çiftlerden takip ettiğiniz yada bildiğiniz ailecek mutlu olanları söylermisniz ki bende eşime izletip algı yaratayim ☺️

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ejay sosyal medya gocmenturkkadınlarbirliği grubuna ekletirsin. Amerikanın aslı - Amerika sohbetleri - Bercem Cekdar - HAPPYNAZO - The Demirci Family - Think Fit in California - yasal yabanci - Zehra YO - çok gezen bilir! bunlar hepsi youtuba kanalları olan insanlar. Şu bir gerçek ne kadar seyretse de yinede istemiyorsa zorlama. Çünkü pişman olursun. @redsat2000 sana çok daha detaylı bilgi verir. Çünkü bizzat kendisi yaşıyor ayrılığı

• @ayvalik10 teşekkürler bilgi için. İstememe gibi bir durum yok şuan fakat her nekadar gitmek isteseniz de insan bir rol model arıyor herzamn ☺️ o yüzden paylaşmak istedim. Doğmamış bebeğe don biçmek nekadar doğru o da ayrı bir konu ama insan hayal etmeden alamıyor kendini sorguluyor bu yüzden sonuç olarak oradakilerin hayatlarını irdeliyor.

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@ejay sosyal medya gocmenturkkadınlarbirliği grubuna ekletirsin. Amerikanın aslı - Amerika sohbetleri - Bercem Cekdar - HAPPYNAZO - The Demirci Family - Think Fit in California - yasal yabanci - Zehra YO - çok gezen bilir! bunlar hepsi youtuba kanalları olan insanlar. Şu bir gerçek ne kadar seyretse de yinede istemiyorsa zorlama. Çünkü pişman olursun. @redsat2000 sana çok daha detaylı bilgi verir. Çünkü bizzat kendisi yaşıyor ayrılığı

Happynazo yu izlerken mutlu oluyorum ben mesela bir bayan olatak 😁 çok güzel örnekler iletmiştim @ayvalik10 @ejay

• @Hyller anlaşıldı bugünkü görevimiz happynazo☺️👍 dizi izler gibi izliyoruz zaten bugün bitiririm sanırım 😅

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    A
    Brit Simon’a göre; Dv 2027 en geç Ağustos’un sonuna kadar açılacak. Yönetmeliğe göre de en geç Ağustos sonunda açılması gerekecek. Arka tarafta hazırlıkların tamamlandığını ve kısa sürede açılmasını beklediğini dile getiriyor. Bu sene gerek pasaport ve ücret şartı gerekse de başvuru döneminin çok uzun olmayacağı için başvuru sayısında düşüş öngörüyor. Anlattıklarından yarım ingilizcem ile bunları anladım.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k