Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FedEx ve alinamayan hizmet (teslim edilmeyen paket)

Hukuk Sistemi
33 12 1.1k 7

• @FreeWoRLD cağlar teslim edildi deyince kapı önüne koymayıda mı teslim ettik diye giriyorlar ozaman sıçtık

• Sorun anlasildi. 2 yandaki siteye birakmis FedEx. Oradan bizim siteyi aramislar. Yarin gidip alacagim. Insan faktoru yine hataya yol acti.
    Gel AI, gel robot, gel android geeeel...

• @FreeWoRLD, içinde söyledi: FedEx ve alinamayan hizmet (teslim edilmeyen paket)

@ayvalik10
    Mutlaka imza ile teslim edilen durumlar vardır fakat UPS kargoları harici alışverişlerde imza karşılığı ben şimdiye kadar denk gelmedim. Geçen haftalarda macbook bilgisayar geldi, onu bile kapıya bırakıp gittiler.

Ben de UPS hep kapıyı çalıyor diye biliyordum. Geçenlerde bir iki elektronik sipariş ettik 250 dolar civarında, teslim edildi görünüyor ama evdeydik kapı çalmadı. Kapının önüne baktık orda da yok. Gitmiş sitenin dışardaki leasing office’inin önüne yığmış 15-20 tane teslimatı yağmurun altında manyak. Muhtemelen yoğunluktan dolayı aldıkları sezonluk elemanlardan ve işi ya tam bilmiyor ya da önemsemiyor :) ama imza karşılığı hiçbir şey aldığımı hatırlamıyorum.

• @gallifrey Kesinlikle teslimat konusunda Amazon'da dahil hepsi ayni. Ciftliklere Amazon flex kutusu dagitirken benden onceki dagiticilarin kaldirip otlarin arasina attigi paketleri gordum. Youtube ve Reddit'de video linkleri var, ne kadar vurdumduymaz olduklari ortada. Bence kanayan yara bu is.

• @caglaror geçmiş olsun, en azından paketi buldunuz😊 bizde bu durumlarda ne yapabileceğimizi öğrendik

• @Muhtaradana Evet ama su kadarini soyleyebilirim ne satici ne tasiyici sorumluluk almiyor. Amazon bu konuda sadece bir centik daha iyi durumda. Bazen urunu yeniden bile gonderebiliyorlar. En saglami bir house'da oturup kayit tutan bir kamera sistemin olmasi. Delil saglam olsun her yere basvurursun.

• ⭐⭐⭐

@gallifrey O halde belkide gondericinin sectigi kargolama tipine gore degisiyor UPS'te, bilemedim. Gecen sene bir kac kargoda imza almislardi bizden Apple siparislerinde ama pahali urunler degildi.

• ⭐⭐⭐

@caglaror gecen gun bizim mahalledeki birinin kayit ederek paylastigi bir video. Saygideger abimiz Fedex'ten.

Iyiki firmalar paketlemeleri saglam yapiyor...

00059966-872a-48ce-052f-2bda8ba8e081.jpg

• Biz gecen yil koltuk takimi almistik online, evde hickimse yokken getirip kutularin icinde garaj kapisinin onune birakmislardi. Ne imza ne bir not. Sadece birakinca bir email gelmisti.

• Yalniz bir defa, aldigimiz ayakkabiyi, bir arka sokakdaki evin birisine yanlislikla birakmislar, ertesi sabah orada yasayan adam getirip bir yanlislik olmus galiba diye teslim etmisti bize..

• FedEx 2 hafta sonra, "dosyaniz incelenmistir, sozlu olarak size teslim edildigi ogrenilmistir"diye yazi yolladi. Oyle bir gorusme olmadi tabii. Ufurukten teyyare.
    Google da 3 gun once standart bir eposta ile 10$ kredi tanimladiklarini belirten, ilgili birime konuyu ilettik diyen bir taktik yazi epostaladi. Kendilerince CRM'nin ilahi bu iki sirkette.
    Amazon senin de cok ayibin var ama bunlarla kiyaslayinca Kralsin Kral!

• Bu konuya yazmak dogru olabilir diye dusundum. Benzer bir olay bu sefer Amazon ile basima geldi. Frontdeske teslim edildi yaziyor ama ne frontdeskte ne de posta kutusunda urun yok. 3. gun amazonla iletisime gectim, 2. dakika sonunda para iadesi yaptilar (ben gift kart olarak istedim, secenek sundular). Ayni urunleri yeniden aldim. Ilk paketten ses seda yok hala.

• @caglaror Amazon da artık şaşırıyor. Geçen yıl 5 dolarlık bir pil almıştım. Zamanında teslim edildi. Aradan 3 ay geçtikten sonra bir email, bu ürün size teslim edilemediğinden dolayı paranızı iade ediyoruz. Bir baktım hesapta. İletişime geçip ürünü aylar öncesinden teslim aldığımı belirterek ücreti yeniden tahsil edin dedim. Tamam dediler ama yeniden ücreti kesmediler. Hadi bu 5 dolarlık diyelim. Bundan yaklaşık 2 ay önce 60 dolarlık bir ışık seti siparişi verdim. Posta kutusuna bırakıldı diyor ama yok. 3 gün kadar bekledikten sonra müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. Hemen para iadesi işlemini yaptılar. Bunun üzerine ben de başka bir ışık seti hemen sipariş ettim. Yaklaşık 4-5 gün sonra ürün teslim edildi. Bu yeni ürün teslim edildikten bir hafta kadar sonra da ilk verdiğim sipariş teslim edildi. Haydaa. Neyse dedim, bunu da kullanırız. Müşteri hizmetlerine yazdım durum bu bu. Tamam dediler, ücreti tahsil etmek için sizi aracayağız. 2 hafta geçti arayan yok. Yeniden iletişime geçtim, arayacaktınız, aramadınız. Ben bu ürünün bedelini ödemek istiyorum. Tamam sizi ilgili birimimiz bugün mutlaka arayacak.... 3 hafta oldu olacak arayan soran yok. Bundan sonra ararlarsa 60 doları artık size vermiyorum, siz hakkınızı kaybettiniz diyeceğim. :)

• @mydream çok yoğunlar sanırım ama 3-5 dolar derken bu zararları nasıl karşılıyorlar garip

• @Muhtaradana, içinde söyledi: FedEx ve alinamayan hizmet (teslim edilmeyen paket)

@mydream çok yoğunlar sanırım ama 3-5 dolar derken bu zararları nasıl karşılıyorlar garip

trilyon dolarlık bir şirket :D 50 100 doların bile farkına varmıyorlar o derece :D

• @Rhonster Oyle sirketler her centin hesabini yaptiklari icin cok buyukler. Yoksa $50-100 den birsey olmaz deselerdi, buyuyemezlerdi :)

Ben bir zamanlar Citi Group'da calismistim. Sabahlari ve ogleden sonra 15er dakikalik dinlenme molasi ve oglenleri ise 30 dakikalik yemek molasi vardi. Ise baslama, gun sonu isden cikis yapma konusunda cok dikkatliydiler. O zamanlar sigara iciyordum ve her molada dogru bina disina cikip sigara tutturuyordum. Bazen birkac dakika molalardan gec dondugum oluyordu ve gun sonunda onun hesabini bile yapiyorlardi. Supervisor gelip uyarmisti birkac defa sozlu olarak mola suresini uzatiyorum diye. Oyle bir nefret etmistim ki o sirketten... :)

• @MySea, içinde söyledi: FedEx ve alinamayan hizmet (teslim edilmeyen paket)

@Rhonster Oyle sirketler her centin hesabini yaptiklari icin cok buyukler. Yoksa $50-100 den birsey olmaz deselerdi, buyuyemezlerdi :)

Ben bir zamanlar Citi Group'da calismistim. Sabahlari ve ogleden sonra 15er dakikalik dinlenme molasi ve oglenleri ise 30 dakikalik yemek molasi vardi. Ise baslama, gun sonu isden cikis yapma konusunda cok dikkatliydiler. O zamanlar sigara iciyordum ve her molada dogru bina disina cikip sigara tutturuyordum. Bazen birkac dakika molalardan gec dondugum oluyordu ve gun sonunda onun hesabini bile yapiyorlardi. Supervisor gelip uyarmisti birkac defa sozlu olarak mola suresini uzatiyorum diye. Oyle bir nefret etmistim ki o sirketten... :)

ya tabi öyle büyüdüler şimdi trilyon dolarlarla oynayınca pek gözlerine batmıyor demek ki baksana :D

• Aynen bende @MySea nın yorumuna katılıyorum. Bende kurumsal bir firmada çalışıyorum ve her dakikanın hesabını yapıyorlar. Böyle yaptıkları için büyük şirket oluyorlar sanırım.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Avukat - Miras ile alakalı.

Hukuk Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    145 Bakış
    emrebu89E
    Arkadaşlar merhaba. Öncelikli olarak durumumu anlatayım. 3 - 3.5 sene kadar önce babamın dayısı vefat etti. Bu dayı Amerika'da San Diego Üniversitesi'nde profesördü, jeofizikti sanırım alanında dünyanın sayılı profesörlerinden biriymiş. Bu kişi vefat etmeden önce bir vasiyet bırakmış ve mal varlığını paylaştırmış. Vefat eden kişi toplamda 5 kardeş(kalan kardeşler de vefat etmişti öncesinde). Tesadüf şu ki: en sevdiği kardeşi babaannem olmasına karşın bütün mal varlığını diğer 3 kardeşinin çocuklarına paylaştırmış. Bu yazıyı burada paylaştığımdan anlarsınız ki bize bir şey yok. Amerika'dan bir avukat bizlere mail gönderdi. Bu mailde vasiyetin bir kopyası ve onay butonu vardı. Vasiyeti okuyun ve onaylayın diyordu. Babaanneme ait mirasçıların tamamının maillerini ben yönetiyordum ve bize bir şey kalmadığı için de onaylamadım. 3 ay sonra tekrar bir mail geldi ve 90 gün içerisinde maili onaylamadığınız için kabul etmiş sayıldınız gibisinden ama biz kesinlikle bir onay vermedik. O dönemde Türkiye'deki avukat arkadaşlarımıza sorduğumuzda türkiye'de olsa dava açabilir ve payınızı alırsınız demişlerdi ama Amerika hukuk sistemi farklı olduğu için bilemiyoruz dediler. Şimdi hazır Amerika'ya yerleşiyorken, bu konunun da peşine düşmek istedim. Bu vefat eden kişinin malı mülkü paylaştırıldı tabi bu süreçte ancak buna bir itiraz edilebilir mi? Bize bir geri dönüşü olur mu? Bir hak talep edebilir miyiz, yoksa dosya tamamen kapandı mı? Çünkü baya yaşlı bir kişiydi ve verdiği vasiyetin de akli sağlığı yerindeyken verilip verilmediğini bilmiyoruz. Ölmeden 10 sene kadar önce bir vasiyet hazırlayıp, ölmeden 1 sene ya da belki birkaç ay önce bu önceki vasiyet değiştirilmiş. Diğer mirasçılar da bu süreçte sürekli Amerika'ya gidip geliyorlardı ve bir art niyet arıyoruz bunun altında. Olayın detayları bu şekilde. Amerika'da bu konuda destek alabileceğimiz bir Türk avukat bulabilir miyiz ya da Amerikalı da olur son çare olarak. Olay California'da döndüğü için o bölgeden bir avukat bulunması daha da kolaylaştırır işimizi diye düşünüyorum eyaletler arası hukuksal farklılıklar olabileceğinden dolayı. Konu ile alakalı bana bilgi verebilirseniz ya da yardımcı olabilecek avukat arkadaşlar var ise ve bana yazarsa çok memnun olurum.
  • NJ'de Trafik Kazasi Yapmak ve Markayi Dava Etmek!

Hukuk Sistemi
    3
    1 Oy
    3 İleti
    116 Bakış
    M
    @MySea insurance ile konustum dealer insurance yapmisti insurance screenshot paylasti ve dealer arabam icin owned secmis finance degil. Insurance sen yanlis doldurmussun biz hicbir sey odemiyoruz dedi cekildi. Honda da bence senin hatan dedi cekildi. Avukatlar da iki arac carpismamissa kolun bacagin kopmamissa biz bakmiyoruz dedi cekildi. 35 bin borcla ise gidemez halde kaldim ortada. ne yapacagim? Bunu biri odemeli ve ben degilim
  • Trafik Cezası ve "Mandatory Court Appearance"

Taşındı Hukuk Sistemi
    19
    0 Oy
    19 İleti
    7k Bakış
    ayvalik10A
    @muse bizim forumda vize basımı hariç tüm işlemler için bilgi var. Türk avukatlar listesi diye arama butonuna basar mısın ozaman avukat listesi çıkıyor. https://yesilkartforum.com/forum/topic/145/amerika-daki-türk-avukatlar-listesi?_=1766650375675
  • Amerika'daki Türk Avukatlar Listesi

Taşındı Hukuk Sistemi
    74
    18 Oy
    74 İleti
    51k Bakış
    Erman AydınlıkE
    Sinan Sarı / Yellow Law kurucusu , Texas merkezli, California, Chicago, New Jersey de şubeleri var
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k