Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FedEx ve alinamayan hizmet (teslim edilmeyen paket)

Hukuk Sistemi
33 12 1.1k 7

• Ben Almanya'dayken Turkiye'de bir arkadasima mektup icinde 300 Euro gondermistim. Iki adet resmin arasina koymustum parayi belli olmasin diye :)
    Bir hafta sonra mektup zarfini almis hemde postacinin kendisinden, acma yeri bantla yapistirilmis sekilde. Postaciya ne oldu bu zarfa demis, bilmem yanitini almis. Icinde resimler varmis ama para ucmus tabii ki. Almanya'daki postaneye gidip boyle boyle olmus dedim, bizde oyle sey olmaz, Turkiye'de almislardir o parayi, orada arayin dediler. Turkiye'de arkadas gidip postaneye sormustu ve o zaman, uzerine 1 bardak su icin demislerdi...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Surayi da cok onemsiyorlar, buraya da sikayetinizi yazin:

https://www.bbb.org/

• @bsk Benim paket teslim edildi gorunuyor. Sorun o.

• @caglaror türkiyede ki gibi imza karşılığı kargo teslim edilmiyor mu online işlemler yada call center hangi saat kime isim olarak alan kişi kim ise ona sorsan sistem de gözüken kişi almadıysa merkeze gidip dağıtım yapan kişinin kayıtları vardır o insanla yüzleşirsin Türkiye mantığı ile yazdım bilmediğimizden oradaki sistemi yanlış yazdıysam kusura bakma

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10
    Mutlaka imza ile teslim edilen durumlar vardır fakat UPS kargoları harici alışverişlerde imza karşılığı ben şimdiye kadar denk gelmedim. Geçen haftalarda macbook bilgisayar geldi, onu bile kapıya bırakıp gittiler.

• @FreeWoRLD cağlar teslim edildi deyince kapı önüne koymayıda mı teslim ettik diye giriyorlar ozaman sıçtık

• Sorun anlasildi. 2 yandaki siteye birakmis FedEx. Oradan bizim siteyi aramislar. Yarin gidip alacagim. Insan faktoru yine hataya yol acti.
    Gel AI, gel robot, gel android geeeel...

• @FreeWoRLD, içinde söyledi: FedEx ve alinamayan hizmet (teslim edilmeyen paket)

@ayvalik10
    Mutlaka imza ile teslim edilen durumlar vardır fakat UPS kargoları harici alışverişlerde imza karşılığı ben şimdiye kadar denk gelmedim. Geçen haftalarda macbook bilgisayar geldi, onu bile kapıya bırakıp gittiler.

Ben de UPS hep kapıyı çalıyor diye biliyordum. Geçenlerde bir iki elektronik sipariş ettik 250 dolar civarında, teslim edildi görünüyor ama evdeydik kapı çalmadı. Kapının önüne baktık orda da yok. Gitmiş sitenin dışardaki leasing office’inin önüne yığmış 15-20 tane teslimatı yağmurun altında manyak. Muhtemelen yoğunluktan dolayı aldıkları sezonluk elemanlardan ve işi ya tam bilmiyor ya da önemsemiyor :) ama imza karşılığı hiçbir şey aldığımı hatırlamıyorum.

• @gallifrey Kesinlikle teslimat konusunda Amazon'da dahil hepsi ayni. Ciftliklere Amazon flex kutusu dagitirken benden onceki dagiticilarin kaldirip otlarin arasina attigi paketleri gordum. Youtube ve Reddit'de video linkleri var, ne kadar vurdumduymaz olduklari ortada. Bence kanayan yara bu is.

• @caglaror geçmiş olsun, en azından paketi buldunuz😊 bizde bu durumlarda ne yapabileceğimizi öğrendik

• @Muhtaradana Evet ama su kadarini soyleyebilirim ne satici ne tasiyici sorumluluk almiyor. Amazon bu konuda sadece bir centik daha iyi durumda. Bazen urunu yeniden bile gonderebiliyorlar. En saglami bir house'da oturup kayit tutan bir kamera sistemin olmasi. Delil saglam olsun her yere basvurursun.

• ⭐⭐⭐

@gallifrey O halde belkide gondericinin sectigi kargolama tipine gore degisiyor UPS'te, bilemedim. Gecen sene bir kac kargoda imza almislardi bizden Apple siparislerinde ama pahali urunler degildi.

• ⭐⭐⭐

@caglaror gecen gun bizim mahalledeki birinin kayit ederek paylastigi bir video. Saygideger abimiz Fedex'ten.

Iyiki firmalar paketlemeleri saglam yapiyor...

00059966-872a-48ce-052f-2bda8ba8e081.jpg

• Biz gecen yil koltuk takimi almistik online, evde hickimse yokken getirip kutularin icinde garaj kapisinin onune birakmislardi. Ne imza ne bir not. Sadece birakinca bir email gelmisti.

• Yalniz bir defa, aldigimiz ayakkabiyi, bir arka sokakdaki evin birisine yanlislikla birakmislar, ertesi sabah orada yasayan adam getirip bir yanlislik olmus galiba diye teslim etmisti bize..

• FedEx 2 hafta sonra, "dosyaniz incelenmistir, sozlu olarak size teslim edildigi ogrenilmistir"diye yazi yolladi. Oyle bir gorusme olmadi tabii. Ufurukten teyyare.
    Google da 3 gun once standart bir eposta ile 10$ kredi tanimladiklarini belirten, ilgili birime konuyu ilettik diyen bir taktik yazi epostaladi. Kendilerince CRM'nin ilahi bu iki sirkette.
    Amazon senin de cok ayibin var ama bunlarla kiyaslayinca Kralsin Kral!

• Bu konuya yazmak dogru olabilir diye dusundum. Benzer bir olay bu sefer Amazon ile basima geldi. Frontdeske teslim edildi yaziyor ama ne frontdeskte ne de posta kutusunda urun yok. 3. gun amazonla iletisime gectim, 2. dakika sonunda para iadesi yaptilar (ben gift kart olarak istedim, secenek sundular). Ayni urunleri yeniden aldim. Ilk paketten ses seda yok hala.

• @caglaror Amazon da artık şaşırıyor. Geçen yıl 5 dolarlık bir pil almıştım. Zamanında teslim edildi. Aradan 3 ay geçtikten sonra bir email, bu ürün size teslim edilemediğinden dolayı paranızı iade ediyoruz. Bir baktım hesapta. İletişime geçip ürünü aylar öncesinden teslim aldığımı belirterek ücreti yeniden tahsil edin dedim. Tamam dediler ama yeniden ücreti kesmediler. Hadi bu 5 dolarlık diyelim. Bundan yaklaşık 2 ay önce 60 dolarlık bir ışık seti siparişi verdim. Posta kutusuna bırakıldı diyor ama yok. 3 gün kadar bekledikten sonra müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. Hemen para iadesi işlemini yaptılar. Bunun üzerine ben de başka bir ışık seti hemen sipariş ettim. Yaklaşık 4-5 gün sonra ürün teslim edildi. Bu yeni ürün teslim edildikten bir hafta kadar sonra da ilk verdiğim sipariş teslim edildi. Haydaa. Neyse dedim, bunu da kullanırız. Müşteri hizmetlerine yazdım durum bu bu. Tamam dediler, ücreti tahsil etmek için sizi aracayağız. 2 hafta geçti arayan yok. Yeniden iletişime geçtim, arayacaktınız, aramadınız. Ben bu ürünün bedelini ödemek istiyorum. Tamam sizi ilgili birimimiz bugün mutlaka arayacak.... 3 hafta oldu olacak arayan soran yok. Bundan sonra ararlarsa 60 doları artık size vermiyorum, siz hakkınızı kaybettiniz diyeceğim. :)

• @mydream çok yoğunlar sanırım ama 3-5 dolar derken bu zararları nasıl karşılıyorlar garip

Benzer Başlıklar

• 13 sene önceki mahkeme ve ceza davası süreci zaman aşımına uğramış mıdır?

Hukuk Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    132 Bakış
    U
    Öncelikle herkese merhaba, 2011 senesinde öğrenci iken Newyork CENTURY 21 mağazasında 1600USD ödeme yapıp, 72USD tutarında itemleri fatura edemememden dolayı shoplifting olayına karışmıştım. Tüm faturaları v.s göstermeme rağmen malesef hem ingilizcemin yeterli düzeyde olmaması hemde süreci bilmediğimden dolayı derdimi anlatamam sonucunda mağazada bekletildim. Polis geldi bilmediğim evrakları imzalayıp, karakolda 2 saat gözetim altında tutuldum. Akabinde parmak izlerim alınarak 2 hafta sonraya mahkeme tarihi verildi. Olaydan ertesi gün NEWYORK adliyesine gittiğimde ne yaptıysam mahkeme tarihini erkene aldıramadım, (evraklar henüz mahkemeye ulaşmamıştı) Ancak ucak donus biletimi değiştirilemez olarak 7 ay öncesinde aldığımdan 6 gün sonraki uçuşumu değiştiremedim ve Türkiyeye döndüm. Olaydan yaklaşık 13 sene geçti. Şuan tekrar turist vizesine başvurup, ABD deye farklı eyalete (Washington D.C) gitmem gerekiyor. Kurumsal firma üzerinden başvuracağımdan vize alma husunda hiç bir endişem yok. 13 sene içerisinde 70'ten farklı ülkeye giriş çıkış yaptım ve gerek Türkiye'de gerek farklı ülkelerde hiç bir sicil kaydım yok. Konu zaman aşımına uğramış mıdır? Tekrar Kurumsal şirket adına başvursam vize çıkarmı? Vize alıp ABD ye gitsem deport edilme yada hapis e atılmam söz konusu olurmu? Bu konu hususunda değerli yardım ve fikirlerinize çok ihtiyacım var. Lütfen yardım edin. Çok teşekkür ederim.
  • Polis Korkusu

Taşındı Hukuk Sistemi
    34
    0 Oy
    34 İleti
    2k Bakış
    cgokhanC
    @sadıkkurtoglu yanilmiyorsam ilkinde mahkemeye cikiyorsunuz, ikincisinde direkt dediginiz gibi hapse giriyorsunuz. defensive driving diye bir kurs var bir kereligine onu satin alip ceza odemeyebilirdiniz, bunu alinca sigortaniz artmiyor. Hwy'de sinir 65 ben genelde 80-85 arasi gidiyorum. Sehir icinde 45 ise 50. 40 ise 45 :) Genelde merge yapilan yerlerde ve hafif yokus olan yerlerin inis tarafinda oluyorlar :)Oralarda yavasliyorum. Birde hiza musait dumduz olan yollarda duruyorlar. Laser tabancasiyla hiz olcme olayini donemsel yapiyorlar diye biliyorum. Agaclarin arkasinda da saklaniyorlar) Eger karsi seritte bir polis varsa, kendi seridimde 1mil oncesi veya sonrasinda kesin polis oluyor. Genelde Truck ve nissan altima'lari durdurduklarini gordum. Sonuc olarak hiz yapmak iyi degil ama hiz limitinde giderken cok sikinti yasadim. Seridinde gidemeyen mi dersin, aynaya bakmayip uzerine suren mi dersin... Trafik yoksa hic sagimda solumda onumde araba olmasina izin vermiyorum.
  • Trafik Cezası ve "Mandatory Court Appearance"

Taşındı Hukuk Sistemi
    19
    0 Oy
    19 İleti
    7k Bakış
    ayvalik10A
    @muse bizim forumda vize basımı hariç tüm işlemler için bilgi var. Türk avukatlar listesi diye arama butonuna basar mısın ozaman avukat listesi çıkıyor. https://yesilkartforum.com/forum/topic/145/amerika-daki-türk-avukatlar-listesi?_=1766650375675
  • Amerika'daki Türk Avukatlar Listesi

Taşındı Hukuk Sistemi
    74
    18 Oy
    74 İleti
    51k Bakış
    Erman AydınlıkE
    Sinan Sarı / Yellow Law kurucusu , Texas merkezli, California, Chicago, New Jersey de şubeleri var
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k