Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek

• Selamlar, öncelikle göstermiş olduğunuz ilginize çok teşekkür ederim.
    Sığınmacı olarak Amerikaya göç etmekle, eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek arasında çok büyük bir fark yok sanırım.
    Sunmam gereken bir evrak yada bunu başlatmak için atmam gereken adımlar sıralaması nedir acaba ?

• @andaj hocam benzer bir konuyu zaten açmıştınız ve sayın @crazycells cevap vermişti diye hatırlıyorum.

• @Rhonster, içinde söyledi: Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek

@andaj hocam benzer bir konuyu zaten açmıştınız ve sayın @crazycells cevap vermişti diye hatırlıyorum.

bu bolumdeki sorulara Muslu Hukuk Burosu cevap verdiginden, sayin @andaj kendilerine durumunu sormak istemis olabilir. Bilginize.

• @andaj, içinde söyledi: Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek

Selamlar, öncelikle göstermiş olduğunuz ilginize çok teşekkür ederim.
    Sığınmacı olarak Amerikaya göç etmekle, eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek arasında çok büyük bir fark yok sanırım.
    Sunmam gereken bir evrak yada bunu başlatmak için atmam gereken adımlar sıralaması nedir acaba ?

Sayın @andaj,
    Eşcinsel olmak nedeni ile ABD’ye göç etme talebi iltica başvurusunun bir çeşidini oluşturur. Bunun için ilk şart ABD’de olmaktır. Böyle bir talep Türkiye’den yapılamaz. İltica talebi “Membership in a particular social group” sosyal bir grubun parçası olmak nedeni ile yapılacak bir başvurudur. Grubun nasıl tanımlandığı başarı şansını etkileyecektir. Ayrıca Türkiye’ye dönmekten can kaybı veya işkence görme korkunuz olması gerekir. Sizin veya aile üyelerinin eşcinsel durumdan dolayı fiziksel, psikolojik veya sosyal zarar görmüş olmanız gerekir ve bunu kanıtlayabilmeniz gerekir. Size verebileceğim genel bilgiler bunlardır.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    636 Bakış
    FourayF
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var @Fouray, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var Sn. @Claudia-J-Muslu bu konuyada bir bakma şansınız var mı? Sayin@Fouray, bir tek dava acmak yeterli olmaz. S vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-an-informant-s-nonimmigrant . T vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. Eger arkadasinizin durumu bunlara uygun ise yesil kart alma ihtimali olabilir. https://www.uscis.gov/i-914 Teşekkür ederim.
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    761 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    4 İleti
    410 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @themasterfl, içinde söyledi: Amerikalı eşden boşanmadan önce Türkiyede evlenmek ve GC kazanmak Sayın @Claudia-J-Muslu Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim , Benim durumuma göre benim ve ailemin vize alamayacağımızı zaten az çok tahmin etmiştim. Başka bir sorum daha olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim. Bu saatte sonra göçmen olarak Amerika ya gidemeyeceğim belli oldu. Peki ileriki yıllarda Turist vizesi ile gezmeye gitmek istersek ( oğlum youtube da disneyland in videolarını görmüş ve oraya gitmeyi çok istiyor) Turist vizesi alabilirmiyim ? Cevap verirseniz sevinirim. Sayın @themasterfl, Kayıtlarınızı düzeltirseniz ABD’ye gelebilirsiniz. Evlilik kaditlerinizin doğru olması gerekir. Bazı işlemler geriye yönelik olarak da düzeltilebilir. Göçmenlikte buna nunc pro tunc başvurusu denir. Ancak sizin bu hatalar için iyi açıklamalarınız olmalıdır. Sizin durumunuz zor görüngede kayıtlar düzeltilirse ABD’ye gelmeniz mümkün olur. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    395 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi @mümine, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi Kuzenim Amerikan vatandaşı. İnternetten bir kızla tanıştı ve nişanlandı. Kız İran vatandaşı.Türkiyede nişanlandılar kızın ablası ve eniştesi Türkiye de yaşıyorlar. Şimdi kız da Türkiye’de yaşıyor. Acaba kuzenimin nişanlılık vize başvurusunda bir sorun çıkar mı? Kızın İran vatandaşı olması problem yaratır mı? Teşekkürler.... Sayın @mümine, Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması ekstra bir sorun çıkaracaktır. ABD’ye seyahat yasağına tabii ülkelerden biri Irandır. Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması nedeni ile waiver alması (ABD’ye seyahat yasağından muafiyet alması) gerekecektir, aksi halde kuzeninizle ABD’de yaşayamayacaktır. Muslu Hukuk Bürosu olarak bu tur waiver başvuruları yapmaktayiz. Waiver kriterlerine bakıp basari sansını değerlendirmeden waiver başvurusu yapmak olumsuz sonuç verecektir. Bu nedenle her waiver yapmak isteyene waiver yapması tavsiye edilmez. Ayrıca son durumlardan dolayı Iranla herhangi bir bağlantısı olan kişilerin ABD’ye giriş çıkışlarında ciddi problemler yaşanmaktadır. Teşekkürler. Yanıtınız İçin çok teşekkür ederim. Bu durum biraz can sıkıcı olsa da inşallah bir çözüm yolu buluruz. Acaba İran vatandaşına öğrenci vizesi de mi verilmiyor?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k