Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kaçak Durumunda Green Kart Çekiliş Sonucu

• Herkese merhaba, nasılsınız ?

Eylül sonunda Amerika’ya geldik. 6 ay turist olarak yasal süremiz var.
    Mart sonunda yasal hakkımız doluyor ve bildiğiniz gibi Green Card sonuçları Mayıs ayında açıklanıyor.

Mayıs ayına kadar kaçağa düşersek, green card çıksa bile alabilme şansımız var mıdır ? Bazı arkadaşlar alınabilir, bazıları ise mümkün değildir diyor. Görüşleriniz ve geri dönüşleriniz önemlidir.

Sevgilerimle,

• @mymeco1151, içinde söyledi: Kaçak Durumunda Green Kart Çekiliş Sonucu

Herkese merhaba, nasılsınız ?

Eylül sonunda Amerika’ya geldik. 6 ay turist olarak yasal süremiz var.
    Mart sonunda yasal hakkımız doluyor ve bildiğiniz gibi Green Card sonuçları Mayıs ayında açıklanıyor.

Mayıs ayına kadar kaçağa düşersek, green card çıksa bile alabilme şansımız var mıdır ? Bazı arkadaşlar alınabilir, bazıları ise mümkün değildir diyor. Görüşleriniz ve geri dönüşleriniz önemlidir.

Sevgilerimle,

Sayın @mymeco1151,
    Eğer ABD’de statünüz olmaz ise (kacak iseniz statünüz olmaz) genelde statü değiştiremezsiniz yani adjustment of status yapamazsınız ve yeşil kart çıksa bile ABD’de bunu alamazsınız. Ancak bunun da istisnaları vardır. Statünüz olmadan adjustment of status yapabilmeniz için eğer durumunuz uygun ise waiver denen başka bir prosedur yapmanız gerekir. Bu prosedür sadece belli kişilere tanınır örneğin ABDlinin esi gibi. Yeşil kart çıkarsa ve ABD’de statünüz yok ise (kacak iseniz) ve waiver yapamıyor iseniz ABD’de greencardi alamazsınız. Statünüz olmasa da yesil kartı Türkiye’deki ABD konsolosluğundan diğer bütün şartlarınız da uygun ise alabilirsiniz ama bunun için de ABD’de yasal olmayan surenizin 180 günü geçmemiş olması gerekir. Eğer yasal olmayan sureniz 180 günü geçmiş ancak bir yılı geçmemiş ise ABD’ye 3 yıl giriş yasağınız olacağı için green card alma işleminiz de yetişmez. Size ABD’de statüsüz duruma(kacak duruma) düşmenizi tavsiye etmem. Ayrıca Mayısta açıklanan sonuçlardan sonra yeşil kart surecini sonlandırmak hayli vakit almaktadır. Kaçak duruma duşmek yerine ABD’deki bütün olabilecek vize durumlarını değerlendirip size en uygun vize türüne başvurmanız ve yeşil kart sonuçlarını öyle beklemeniz sizin için çok daha iyi sonuç verecektir.
    Teşekkürler.

• Merhaba
    Benim eşime green card çıktı
    6 Aralık’ta mülakat a girdik ,eşimle kızım onay aldı
    Bana onay vermediler Amerika da kaçak kaldığım için red yedim,şimdi onları göndersem Amerika ya yapamazlar bensiz,nasıl bir yol izlemeliyim

• @lion79 10 yıllık cezayı da iletine ekler misin tüm bilgileri yazarsan yardımcı olurlar

• @lion79, içinde söyledi: Kaçak Durumunda Green Kart Çekiliş Sonucu

Merhaba
    Benim eşime green card çıktı
    6 Aralık’ta mülakat a girdik ,eşimle kızım onay aldı
    Bana onay vermediler Amerika da kaçak kaldığım için red yedim,şimdi onları göndersem Amerika ya yapamazlar bensiz,nasıl bir yol izlemeliyim

Sayin @lion79,

Size göçmen vizesi vermediler ise ancak esiniz ve kızınız onay aldı ise onları genelde en geç 6 ay içinde ABD’ye göndermeniz gerekir. Aksi halde onların da göçmenlik vizesi yeşil kartı almadan sona erer. Bazı durumlarda örneğin medikal sonuçlar 6 aydan önce sona erecekse vizenin suresi daha kısa verilebilir ve o sure içinde esiniz ve kızınızın ABD’ye giriş yapmaları gerekir. Sizin için çözümler ise ABD’de ne kadar kacak kaldığınıza göre değişecektir.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu 15 yıl kaldım , kendi rızam ile geldim Şubat 2016 da
    Eşim ve çocuğumun vizesi bugün geldi ,Haziran 3 te bitiyor
    Teşekkür ederim

• Sayın @lion79,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Çocuklarım için green kart almak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    234 Bakış
    A
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. çocukların velayeti annesinde ama çocuklar gelmek isterse annesi izin verir.
  • Yoklama Kaçağı Green Card alabilir mi ?

4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @money-money-money , içinde söyledi: Yoklama Kaçağı Green Card alabilir mi ? Merhabalar, şuan yoklama kaçağı durumundayım, green cardı kazanmam halinde ABD’ye gitmem konusunda bir engel var mı ? Yurt dışına çıkış için bir mahkeme kararı, hakkımda açılmış bit dava olmadıkça bir engel yok deniyor. Vize görüşmesinde askerlik belgesi olarak nasıl bir belge sunabilirim? Çünkü tecil olmadığı için E-devlet; “en yakın askerlik şubesinine gidiniz” şeklinde bir yazı çıkarıyor. Sayin @money-money-money , yesil kart formlarini doldurdugunuzda adli sicil kaydiniz gerekiyor, orada hakkinizda arama karari var ise gorunecegini tahmin ediyorum. O yuzden askerlik durumunu ertelemeniz en guzel cozum olur. Ayrica DS 260 formunda doldurmaniz gereken bazi sorular arasinda suclarinizi da belirtmeniz gerekmektedir. Asker kacagi olmak TCde suc teskil edecegi icin bildirmeniz gereken bir bolum olacaktir. TCde hernagi bir suc isledinizmi kismina yazmaniz gerekecektir. Bu konuda tutuklama veya cezai karar olup olmadigi sorulmaktadir.
  • Green Card çekilişi yaş ve eğitim durumu

15
    0 Oy
    15 İleti
    839 Bakış
    crazycellsC
    Cekilise katilmak veya vize alabilmek icin bir yas siniri yok arkadaslar. Basvuruyla ilgili sorulariniz icin su basligi kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır
  • IR ile C1 green kart sürekeri arasındaki fark hakkında

2
    2 Oy
    2 İleti
    214 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @seznec, içinde söyledi: IR ile C1 green kart sürekeri arasındaki fark hakkında Merhabalar, IR ile C1 arasındaki fark tam olarak nedir?evlilik tarihi itibariyle bakıldığında ekim 2020 de 2 yıl Oluyor biz evleneli.AOS Süreci başlayalı 107 gün oldu,parmak izi Corona süreci nedeniyle iki kez ertelendi,yani şimdi parmak izi için yeni tarihi bekliyorum.demem o ki, ekim 2020 yi geçecek yüzyüze mülakat .ben IR mi C1 statüsündemi greencard sürecim tamamlanacak?Yüzyüze görüşmede evliliğimizin 2.yılı olursa,10 yıllık mı green kart alacağım ? Cevap için şimdiden teşekkürler. Sayın @seznec, IR1, ABD’lilerin yeşil kart alacak eşlerine 10 yıllık verilen yeşil kartın kısaltmasıdır. C1 ise Alien in transit (transit olan yabancı demektir). Sizin söylemek istediğiniz muhtemelen CR1 kategorisidir ki buda ABD’linin esine iki yıllık yeşil kart verilmesinin kısaltmasıdır. Sizde yeşil kartın alma suresi 2 yıldan uzun sürdüğü ve halen evli olduğunuz için yeşil kartınızı 10 yıllık almanız ve IR1 kategorisinden almanız muhtemeldir. Çünkü zaten ilk iki yıl verilen CR1i geçmiş durumdasınız. Bu durumlarda 2 yıldan sonra daimi değişimi gerektiren I-751de yapmanıza genelde gerek olmaz. Yine de size ait detayları bilemediğim için verdiğim bilgiyi genel bilgi olarak değerlendirin. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k