-
@ayvalik10 O konuda birsey diyemiyecem, ben sadece 4 yil kaldim orada. Ama Turklerin oradaki sistemi cok fazla istismar ettiklerini gordum. Ozellikle issizlik maasi olayini...
-
Abd varken almanyanin lafi bile olmaz malesefki oyle
-
@MySea Bu ve buna benzer bir cok sebepten oturu Almanlar'in cogu Turkleri sevmiyor malesef...
-
@Edelweiss, içinde söyledi: Almanya Göçmenliği
@MySea Bu ve buna benzer bir cok sebepten oturu Almanlar'in cogu Turkleri sevmiyor malesef...
Evet cok haklisiniz. Bizim türkler buraya geldiginde ilk mentalitelerini getirdiler. Üc kacitcilik, integre olmamak. Heryerde türklügünü göstermek, sosyal devletin verdigi imlanlari haksiz yere kullanip siyah calisip daha fazla para kazanmak. Daha var da var yani.. ben doguma büyüme almanyadayim ve acikcasi herseyi gördüm ben burada agabeylerim :)
-
jetonlu telefonlarla buz hikayesini duymuşundur yada ilk 1 euro sigara makineleri ile 1 TL sigara almalar sonucunda almanya hükümeti makineleri değiştirmek için yarım milyona yakın masraf yapmıştı. Bizim kafa iyiliğe çalışsa japonya gibi oluruz ama önce hinliğe çalışıyor.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Almanya Göçmenliği
jetonlu telefonlarla buz hikayesini duymuşundur yada ilk 1 euro sigara makineleri ile 1 TL sigara almalar sonucunda almanya hükümeti makineleri değiştirmek için yarım milyona yakın masraf yapmıştı. Bizim kafa iyiliğe çalışsa japonya gibi oluruz ama önce hinliğe çalışıyor.
Orasi dogru, 1 tl ile kac kisiler sigara aldi öyle yani say say bitmez. Dedigin gibi bizim kafa iyilige calismaz, nerden kar yaparim kimin üstünden gecinebilirim falan düsüncelerine sahip bizim millet. Onun icin almanlar bizi fazla sevmez yalan yok.
-
@HPX ilk döneri yapanlar çırak alıyordu öğretene kadar ne evler ne arabalar aldılar. Şimdi ise işleri azalacak diye kimse çırak yetiştirmiyor.
-
@HPX ilk döneri yapanlar çırak alıyordu öğretene kadar ne evler ne arabalar aldılar. Şimdi ise işleri azalacak diye kimse çırak yetiştirmiyor.
Bencillik abim baska bisey degil. Bemim olsun onun olmasin düsüncesi ne yazikki..
-
Buna benzer bazi durumlar Amerika'dada var. Ozellikle insaat, construction, boya ve mermer gibi alanlarda isyeri sahibi Turkler ileride isyeri acabilme kapasitesi olan kisileri yanlarinda fazla barindirmiyorlar. En buyuk sebeb kendilerine ileride rakip olmasin diye...
-
Benim gozlemledigim, cogu Turklerin sehir icindeki tramvaylara ticket basmadan binmeleriydi. Issizlik maasi almalarina ragmen masaalti cash paraya diger Turklerin yaninda calismalariydi. Ve tabii ki vending makinelerinde 1 Euro = 1 TL olayi.
-
Arkadaşlar merhaba. Eşim 1972 Almanya doğumlu. İlkokulu da Almanya da bitirmiş. 1987'de Türkiye ye ailesi ile kesin dönüş yapıyor. Doğumla ilgili vatandaşlık olmuyor diye biliyorum. Bu konuda herhangi bir değişiklik veya diğer bir yol gösterebilecek, bilgisi olan var mı acaba? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
-
@stras bu konu da tüm evraklar ve iletiler doğum yeri almanya da var zaten siz yanlış yere yazdığınız için bulamazsınız.
-
@ayvalik10 Teşekkür ederim. Oraya yazıyorum hemen.
-
@MySea, içinde söyledi: Almanya Göçmenliği
Benim gozlemledigim, cogu Turklerin sehir icindeki tramvaylara ticket basmadan binmeleriydi. Issizlik maasi almalarina ragmen masaalti cash paraya diger Turklerin yaninda calismalariydi. Ve tabii ki vending makinelerinde 1 Euro = 1 TL olayi.
Cok dogru efendim, masa alti cash ve tranvay/trenlere para vermemek en cok yapilan isler bizim türklerde
-
Bu haberi de yeni okudum, Almanya hakkinda:
https://www.gercekgundem.com/dunya/197490/almanya-1-milyon-turkun-vatandasligini-iptal-ediyor
-
Ve yine Almanya'daki Turkleri ilgilendiren bir haber:
-
@MySea, içinde söyledi: Almanya Göçmenliği
Ve yine Almanya'daki Turkleri ilgilendiren bir haber:
Özellikle pandemi sürecinde ordaki gurbetçilerimizin son durumu hakkında bilgi verecek varsa iyi olur, Almanya ya gitmek isteyenler pademiden fazlasıyla etkilenecektir..
-
Oturum izni almanın bazı yolları ;
-
Mesleki eğitim,
-
Üniversite eğitimi,
-
İş arama,
-
Çalışma,
-
AB Mavi Kart
-
Serbest çalışma
-
Aile birleşimi,
-
Araştırma.
Diyelim ki Almanya'ya çalışmak için gideceksiniz.
Bu durumda yapmanız gerekenler;
Öncelikle aldığınız eğitimin denkliği ön koşul olarak karşınıza çıkmaktadır. Daha fazla bilgi için: Danışmanlık
Bu aşamadan sonra çalışacağınız iş yerini bulmanız ve kabul aldığınıza dair bir onay belgesine ihtiyacınız olacak ya da denkliğiniz olduğu için 6 ay boyunca Almanya size iş aramak için vize verebiliyor.
Bir sonraki adım vize başvurusu. Gerekli koşulları yerine getirdikten sonra Schengen Vizesinin ilgili vize türüne başvurup kabul için vizenizin sonucunu bekleyeceksiniz.
-
-
-
...bir yerde 4 kusakdir ayni ulkede yasaniyorsa orayi vatan olarak kabullenilmisse bir yerde cifte vatandaslik luzumsuzdur diyorum,dorduncu kusak almanyada dogan bir cocuk ancak tatil icin turkiyeye gider diye dusunuyorum.tabi ken di gorusumdur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum