[Arşiv] DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Cekilisin sistemine genel bir bakis...
Her bolge icin cekilisten belli sayida numaralar seciliyor, diyelim ki EU bolgesi icin 50.000, AS bolgesi icin 75.000 (Bu sayilar her bolgeden gelen toplam basvuru sayisina ve kac kisinin es ve cocukla basvuru yaptigina gore tespit ediliyor). Cekilis buraya kadar tamamen rastgele, yani kimin hangi ulkeden basvurdugu ya da kac cocugu oldugu vs. onemli degil. Ve case numaralar da ilk cekilis sonrasi EU bolgesi icin 1'den 50.000'e kadar siralaniyor, AS bolgesi icin de 1'den 75.000'e kadar siralaniyor... yani farkli bolgelerde ayni numaraya sahip kisiler olabilir, ama EU ve AS harfleri dosya numarasini degistirdigi icin bu sayilar farkli dosyalara karsilik geliyor. Cekilis -dedigim gibi- buraya kadar tamamen adil ve herkesin sansi ayni, ama bundan sonra isler degisiyor Cekilise uygun olmayan kisiler eleniyorlar, buyuk ihtimal bu kisilerin basinda birden fazla basvuru yapanlar ve fotografinda sorun olanlar var(bos ya da yanlis fotograf yukleyenler vs.)... ve ilk is bu kisiler listeden ayiklaniyor. Dolayisiyla listedeki numaralar arasinda bosluklar olusuyor, ama sonrasinda liste bir elemeden daha geciyor, o da ulke kotasi elemesi... Eger bir ulkeden (misal zamaninda Asya bolgesinde Banglades'ten 7 milyon basvuru yapiliyordu ve toplam cekilis basvuru sayisi 14 milyon, yani basvurularin yarisi Banglades'ten...) cok sayida kisi basvurmussa, 3500 ulke limiti oldugu icin, o ulkeden sadece belli sayida kisi listeye kalabiliyor. Bu kisilerin elenmesi daha adil, cunku bu durum boyle olmasaydi mevcut vizelerin yarisi da yine bir ulkeye verilecekti, ki programin amaci ABD'deki gocmen nufusu icindeki cesitliligi saglamak. Bu durumda misal listenin basindan baslayip Bangladesli ilk 7000 kisiyi sayiyorlar (7000'i ornek olarak verdim, farkli bir sayi da olabilir bu) ama bu sayiya es ve cocuklar da dahil... Ve ornek icin diyelim ki, basvuran herkesin esi var ve hic cocugu yok, yani her basvuruyu 2 kisi olarak sayiyorlar...dolayisiyla 3500. Bangladesli kisi ile 7000 kisi kotasi dolmus oluyor... Ve diyelim ki bu 3500. kisinin dosya numarasi AS-17.000, numarasi 17.000'den buyuk butun Bangledesliler de listeden ayiklaniyor...Bu tabii her ulke icin yapiliyor... ve listedeki bosluklarin sayisi da artiyor (ozellikle yuksek numaradaki dosyalar icin)... Her bolgeden belli sayida kisi istedikleri icin (bu o bolgeden yapilan basvuru sayisina ve toplam basvuru sayisina gore degisiyor buyuk ihtimal, cunku buyuk ihtimal bolgeler arasi da dengeli ve mumkun oldugu kadar esit sansli bir cekilis yapmaya calisiyorlardir) Sadece belli bir kisiye kadar sayiyorlar ve sonrasini da eliyorlar. Diyelim ki elemelerden sonra EU bolgesinde 28.000 kisi saydilar (ki genelde bu sayilari yuvarliyorlar) ve listedeki bosluklardan dolayi 28.000. kisinin case numarasi EU39.543 oluyor.. iste 2 Mayis gunu geldiginde de (ya da sonuclarin aciklanma gunu) sadece listede kalan bu kisiler kazandiklari yonunde bilgilendiriliyorlar ve isleme devam edebiliyorlar.
Turkiye'nin de icinde bulundugu EU bolgesi icin son 9 yilin case numaralari soyle:
DV2018 DV2017 DV2016 DV2015 DV2014 DV2013 DV2012 DV2011 DV2010 Oct (Ekim) 2,600 8,500 9,150 8,500 8,000 5,700 8,500 9,600 9,100 Nov (Kasim) 4,500 13,000 12,500 9,900 9,800 7,000 11,000 12,500 9,500 Dec (Aralik) ? 14,000 14,000 11,600 12,500 9,250 13,500 13,600 12,400 Jan (Ocak) 15,900 16,425 16,000 13,200 10,950 16,500 15,400 19,750 Feb (Subat) 18,000 19,100 20,500 16,700 13,400 22,000 17,600 22,400 Mar (Mart) 19,300 20,800 24,000 20,050 16,200 26,500 20,450 24,700 Apr (Nisan) 22,100 24,500 28,450 25,400 22,850 32,000 23,200 26,300 May (Mayis) Current 28,000 30,300 30,700 27,500 40,000 27,800 29,250 Jun (Haziran) Current 34,000 34,125 32,950 31,000 Current 29,450 31,000 Jul (Temmuz) Current Current 35,700 36,300 33,000 Current 33,000 32,000 Aug (Agustos) Current Current 39,750 40,150 Current Current Current Current Sep (Eylul) Current Current 43,050 40,150 Current Current Current Current Current: Butun numaralarin aktif oldugu anlamina geliyor.
Guncel listeye suradan ulasabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
-
Ben de tam bunu ekleyecektim de mesaj yazma yerinde resim ekleme yoktu. Teşekkürler Crazycells.
-
@crazycells ben şuanda kasım bülteninde yer aldım. bu ay sonu veya ekim ayı başında formu gönderirsem beni kasım ayına yetiştirirler mi? yoksa ocağa sarkar mı?
-
@crazycells Eline sağlık her zamanki gibi çok faydalı bilgiler.
Bu tabloya göre bu yıl bariz bir düşüş var ama yazılanlara göre bu yıl ki sistemde de farklılıklar var.
Dosya numarası, başvuru zamanı vb. gibi kriterler dahilinde önceki yıllara göre daha düzenli bir sıralama oluşturdukları söyleniyor ki buda ilk bir kaç ayın yavaş gitmesini normalleştiriyor.Bu arada British Sİmon'ın yazdıklarına bakınca kabaca dediğine göre bazı bölgelerde dosya numaraları yüksek rakamlara çıkmıyor buda yüksek dosya sayılı bölgelerin ilerleyen aylarda daha hızlı ilerleyebileceği anlamına geliyor çünkü düşük dosya sayılı bölgelerin mülakatları bitecek.
Şimdi bu durumda benim gibi dosya numarası büyük olanların tedirgin olması için daha erken demek istiyorum ama tedirginde olmuyor değilim. Dosya no 36XXX. Daha 2.ayda moral bozmamak ve 2018'i umutla beklemek en iyisi :)
-
@birol Kasim ayina yetismesi mumkun degil, Aralik ayina yetismesi cok zor, en iyi ihtimalle Ocak ayina verirler mulakat tarihinizi.
-
@asilcenk aynen oyle, su an herhangi bir cikarim yapmak icin cok erken.
-
@crazycells ozaman bu ay sonunda formları yollayacam. teşekkürler
-
Ben BritSimon'a güvenip formu aktif etmelerini talep ettim, mülakat tarihinde bir gerilenme olur mu acaba ? Ya da "Açmayın gurbanınız olayım!" diye tekrar mail mi atsam acaba ?
-
@iskenderp duruma gore gecikme olabilir, fakat ikinci gonderdiginiz mesaji daha sonra goreceklerinden bir etkisi olmayacaktir diye dusunuyorum. Su an icin en iyisi, cevap bekleyip formu actiklarinda hemen formda guncelleme yapip formu tekrar gondermek olur.
-
@crazycells sağolunuz.
-
@crazycells size bir sorum olacak. Cevaplaya bilirseniz memnun olurum. DV 2018 çekilişini kazandık ancak çekiliş fotomuz DV 2017 ile aynı. DS 260 formunu doldurduk, interview geldi. doktor kontrolüne girdik 3000 TL ödedik, 990 doları ödedik. Mülakatta sizin fotonuz DV 2017 ile aynı bu sebeple elendiniz diyebilirler mi? Bu fotoyu çekiliş esnasında kontrol eden bir sistem var mı? Bu sistem bu detayı yakalamamış ise ve çekilişi kazandıysak foto ile ilgili herhangi elenme söz konusu olur mu? Diğer malum forumda bu şekilde soru soran arkadaşlar var. Burada bu konu gündeme geldi mi bilmiyorum.
-
@road2america
Böyle bir kontrol yok. Ancak mülakata giderken yine son 6 aylık foto götürülmesi gibi bir durum söz konusu. Yine de mülakata aynı foto ile giden ancak sorun olmayan arkadaşlar var.
Yine de Tavsiye olarak yeni bir foto çektirip gitmenizi öneririm. -
@smesut
Teşekkür ederim cevap için. DV 2018 yönergelerinde bu yıla özel şekilde bir değişiklik olduğu için soruyorum. Açıkca DV 2017 fotolarını çekilişte kullananlar süreçte elenirler diyor. -
@road2america @smesut Çekilişte fotoğraf aynıydı kazanıldı. Peki; adam pasaportunda kullandığı fotoğrafı attı kazandı. Pasaport üzerindeki fotoğraf çekilişe başvuruduğu zamandan 6 ay öncesine ait. (yani: kasımda çekilişe başvurduğu fotoğrafı o yılın Ocak ayında çekilmişti ve pasaportu da Şubat ayında bu fotoğrafla çıkardı. Dolayısıyla çekilişe başvurduğu fotoğrafın 6 aylık olmadığı kanıtlı olmuş oldu.)
Bu durum da bir sıkıntı çıkar mı acaba ? -
@iskenderp
işler baya bir karışık olmuş. Yinede mülakata giderken yeni fotoğraflar ile gidilirse sorun olmayacağını düşünüyorum. Konsoloslukta foto kontrolü gibi bir mekanizma olduğunu hiç duymadım. Sadece göz aşinalığı ile pasaporta bakarken elindeki fotolarda aynı ise belki görevli memurun dikkatini çeker diye yeni foto ile gidilmesini tavsiye ediyorum. -
@smesut götürülen fotoğraf zaten yeni olacaktır o konuda sıkıntı olmaz da, kişinin ilk başvurduğu fotoğrafı görüyor ve pasaporttaki ile karşılaştırabiliyorsa nasıl olur acaba ?
-
Britsimon yazısından bir alıntı; sayın @crazycells bu konu ilgili bir yorumunuz var mı?
Differences that could affect this year. DV2017 Photos.
Every year the instructions say to use a photo less than 6 months old. However in previous years, disqualification on the grounds of an old photo was rare because it was hard to p[rove the photo was old. However, in DV2018 instruction there was a new instruction that said “Submitting the same photograph that was submitted with last year’s entry (DV-2017) will result in disqualification.” Of course some people choose to not read the instructions or do read them but ignore them. So – I know we have lots of selectees that have re-used DV2017 photos. Theoretically, those entries could have been disqualified before results were announced, but they weren’t. So – there could be a directive to the embassies to disqualify those case, OR they might leave that up to the discretion of the embassy/CO. At this point, we have no idea how that will be handled – the COs may disqualify cases for that reason, or they may just ignore that instruction.
-
Evet ben de 2017 başvurusunda kullandığım fotoğraf ile başvuruda bulunup kazandım. Umarım bu herhangi bir sorun teşkil etmez...
-
@road2america teorik olarak diyebilirler cunku yonergelerde oyle yaziyor; ama pratikte bunun boyle olacagini hickimse dusunmuyor. DV2018 talihlileri arasinda cok fazla kisi eski fotografini kullanmis, o nedenle basvurularin bu nedenle red edilmesi cok dusuk bir olasilik. Eger fotograftan taninabiliyorsaniz sorun cikmayacaktir. Bence bu konuda endise etmenize gerek yok.
@smesut, bence sayin @road2america basvuru sirasinda yuklenen fotolardan bahsediyor.
-
@iskenderp sorun degil, daha once de bu konuda hic sorun cikarmiyorlardi. Fotografa bakinca sizin oldugunuz anlasiliyorsa konsolosun olumsuz sonuc verecegini zannetmiyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum