Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Markette Çalışmak

Diğer Meslekler
256 63 20.4k 54

• @Edelweiss Egitim konusunda , onlarin belirttigi birkac bolum icinden secim yapiyorsunuz. Insan kaynaklari departmaniniz ise girdiginizde size beyaz bir dosya veriyor, hala sizdeyse detaylari onun icinde bulabilirsiniz.

• ⭐⭐

@balcinerb Bilgiler icin çok teşekkür ederim. :)

• @yalta ileride ki Depo, Lojistik işleriniz hakkında tecrübelerinizi merakla bekleyeceğim.
    kendim de halihazırda lojistik sektöründeyim. 14 yıllık tecrübem var. ama bu işler Amerika'da nasıl hiç bilmem, acaba yapabilir miyim derken sizlerin tecrübeleri bize yol gösterici olacak.
    umarım sürecimiz kazasız belasız geçer de bu aşamalara gelirim :)

• Lojistik Amerika'da cok buyuk ve genis bir sektor ve ozellikle buyuk firmalarda is olanaklari cok fazla mumkun olabilecegini dusunuyorum.

• @Edelweiss, içinde söyledi: Markette Çalışmak

@redsat2000 Peki 1 senenin sonrasında göz ve disi de kapsayan iyi bir sağlık sigortası sağlıyorlar mi? Yoksa bizim yapacagimiz sigortaya yüzdelik katkida mi bulunuyorlar? Eğitim konusuna gelirsek sanırım istediğimiz bolumu okumak mümkün degil. Dediğiniz gibi eğitim kocunun önereceği bir bolum icin eğitim yardimi yapiliyor olabilir.

Evet @Edelweiss piyasa fiyatının altında fiyata sigorta yaptirabiliyorsunuz. örneğin 38 dolara toplam göz muayenesi ve gözlük olan bir ek paket . Eğitim için çok iyi aciklamislar. Koc belli dallar için eğitim olanağı sağlıyor günlük 1 dolar dan başlıyor .

• ⭐⭐⭐⭐

@bezdarniy burada bu konu konuda bayağı firma var. Belli eyaletlerde güzel işler bulabilirsiniz.

• ⭐⭐

@redsat2000 Çok teşekkürler.

• ⭐⭐

walmart new york city de varmı

• @yapay-zeka walmartın olmadığı yer var mı ki ? yurt dışında bile şubeleri var diye biliyorum.

• ⭐⭐

@yapay-zeka Hayir yok. Sanırım belediye ile yasadiklari bi sorundan dolayı açamıyorlar.

• @yapay-zeka, içinde söyledi: Markette Çalışmak

walmart new york city de varmı

NYC'de yok ama cok yakinlarinda birkac tane var.

• @Nothing-Man, içinde söyledi: Markette Çalışmak

@yapay-zeka walmartın olmadığı yer var mı ki ? yurt dışında bile şubeleri var diye biliyorum.

Almanya Mannheim'da eskiden vardi, sonradan kapattilar.

• Amerikada iş bulmanın kolay ama 1 - 1,5 ay kadar zaman alıcı bir süreci olduğunu okudum burada. en kısa zamanda iş bulmak için internet üzerinden yapacağım başvurular bu süreyi azaltır mı ? linkedln gibi yerler fayda sağlar mı? ilk etapta oldukça masraf olacak çünkü

• @Mary-Read, içinde söyledi: Markette Çalışmak

Amerikada iş bulmanın kolay ama 1 - 1,5 ay kadar zaman alıcı bir süreci olduğunu okudum burada. en kısa zamanda iş bulmak için internet üzerinden yapacağım başvurular bu süreyi azaltır mı ? linkedln gibi yerler fayda sağlar mı? ilk etapta oldukça masraf olacak çünkü

Ne gibi islere basvuracaginiza gore degisir. Market, magaza gibi yerler ise dogrudan gidip basvuru formu doldurmaniz ve gitmisken mudurle tanisip kendinizi tanitmaniz daha etkili. Eger alim yapiyorlarsa 1-2 hafta icinde ise baslarsiniz. Bir de basvuru yapacaginiz donemin de epey etkisi var. Eylul- Ocak aylari yogun alisveris sezonu oldugu isin donemsel ise alim yapiyor cogu yer, dolayisiyla hemen basliyorsunuz. Eger isinizi duzgun yapiyorsaniz da o donem bittikten sonra kalici olarak sizi alabiliyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mary-Read ABD de hemen iş bulmak ne yazık ki okadar kısa sürede olmuyor. Türkiyede iken iş ayarlamada bazı işe alım internet siteleri üzerinden yapsanız dahi şansınızı çok iyi olması ve ingilizcenizin destekler seviyede iyi olması lazım. Bu bahsettiğim husus en basit işe alım sürecinde bile geçerli. İngilizcenizin onların gözünde oturduğunun hissedilmesi ABD gelmeden ne yazık ki olmuyor. Bu konu 5 aydır ABD de yaşayan biri olarak söylüyorum. Türkiye'deki eski görüşmelerim ile şu anki iş görüşmelerim arasında dağlar kadar fark oluşmaya başladı. Bu nedenle ABD ye adaptasyon haricinde o kültürü benimsemen ve görüşmelerdeki paslaşmalardaki detayı farkedip ona cevap vermen lazım. Walmart ve yasadığım zenci mahallesi bana 5 ayda acaip olumlu etki yaptı. Gerek iş yerinde ve gerekse bölgemde hispanikler haricinde tek beyaz benim. Zenci ingilizcem bayağı ilerledi onları anlayabiliyorum. onların jargonunda cevap verebiliyorum. Bu etki sayesinde gerek mahallemde gerekse iş yerinde onların içine karıştım. Bu bölgelere göre değişebilir. Ama temel felsefe bu yönde.

Bazı yeni kazanan arkadaşlar işin hemen halledilebileceğini yada basit işlerde çalıştığımızı düşünebilirler. Ancak kazın ayağı Türkiye'den görüldüğü gibi değil. ABD tutunma meselesi halledilmeden sağlıklı normal işlere girişiniz genel olarak zor. Burada işe kabul aşamaları normal şartlarda 6 ay sürmekte . Bürokrasi ve diğer etnik insanlar arasından sıyrılmak düşündüğünüz kadar kolay değil . Lobilere takılıyorsunuz yada kendinizi o iş için pazarlayacak imkan size yaratılmıyor.

Size tavsiyem gelişiniz ile birlikte Walmart Public vb. olan yerlere hemen başvurmanız.1-1.5 ay işe girmeyecekmiş gibi para stoğunuzun olması lazım. Mali politikanızı ve harcama planınızı iyi yapmanız gerekli. Ekim ortası Ocak sonu arası iş alımları yavaşlıyor veya doğru dürüst olmuyor. Bu dönemde Gelecekler para planınızı ve gelişinizi bu dönemi dikkate alarak yapın. Ayrıca bu dönemde saatlik çalışanların saatleri de az planlanıyor. Diğer bir değişle normale göre düşük maaş alıyorsunuz. Ya ek iş yapıyorsunuz yada o iş yerinde fazla mesai için müdürlere pres yapıyorsunuz.

• ilk iş bulup ajansla şirketle gitmesek bu postta aanladığım orada zorlanacağımız doğru mudur=?

• @blues-girl, içinde söyledi: Markette Çalışmak

ilk iş bulup ajansla şirketle gitmesek bu postta aanladığım orada zorlanacağımız doğru mudur=?

Size ilk etapta yardim edecek, yol gosterecek birisi yoksa, ilk basta gercekten zor oluyor. Is konusunda ilk oncelik, SSN'nin gelmesi. O olmadan kimse ise baslatmaz (Turk isyerleri undertable yani cash ucret ile vergisiz sekilde, illegal olarak belki baslatabilirler, uygun birilerini bulabilirseniz tabii ki).

En hizli yol, eger Ingilizce varsa, employment sirketleri olabilir. Onlar genelde cevredeki isyerleri ile anlasmali olduklarindan, ihtiyaca gore ve sizin kisisel ozelliklerinize gore hemen is bulabilirler. Ilk basta cok para yapamazsiniz belki ama ilerisi icin ve cevre edinmek, is tecrubesi yapmak icin uygun olabilir.

• anladım çok teşekkür ederim :) önerilerinizi dikkate alacağım.

• @blues-girl Rica ederim!

• ⭐⭐

@redsat2000 Eeeee hani asgari ücretle yaşanabiliyordu ABD de ??

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Basketbol Antrenörlüğü

Diğer Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    296 Bakış
    T
    @Baha-Coskun Bende Beden eğitimi öğretmeniyim. Dosya taşıma bi yandan iş bulma derdi bi yandan heryerden saldırıyorum. İş bulma sitelerine PE Taeachers arayan okullara cv atıyorum 15 yıllık öğretmenlik, Tenis Antrenörlük, Yelkenli tekne eğitmenliğim diğer ekstralarım da var. Umarım işsiz kalmam tabi gidebilirsem
  • Amerika'da kaynakçılar için en uygun eyalet ve şehir

Taşındı Diğer Meslekler
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    Gökce AtahanG
    anladığım kadarı ile çalışmak istediğiniz yerden davetiye gelmesi gerekiyor
  • Amerika'da elektrikçilik

Diğer Meslekler
    21
    0 Oy
    21 İleti
    7k Bakış
    K
    @ATS16 teşekkür ederim hem lise hemde üniversite transkriptleri için fiyat alacağım. Bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • Amazon'da E-Ticaret düşünenler

Taşındı Diğer Meslekler
    148
    4 Oy
    148 İleti
    12k Bakış
    EcheE
    Herkese Selamlar. Biz de E2 COS yapmak istiyoruz. B2 vizemiz var. Amazon e-ticaret yapmayi dusunuyoruz. FBA modeli ile wholesale yapmak istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır, özellikle tedarikci veya distribütör bulma noktasında araştırmalarımız devam ediyor. Deneyimi olan varsa paylaşırsa, sevinirim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k