Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card vizesini kurtarma

• Merhaba,

DV çekilişi kapsamında Green Card hakkı kazandım ve göçmen vizem pasaportuma basıldı. Ancak vizemin son geçerlilik tarihi Mart 2026.

Ne yazık ki ilk girişimi bu süre içerisinde gerçekleştiremedim. Bunun nedeni 2026 ocak ayından itibaren gıda zehirlenmesine bağlı olarak ciddi bir sağlık sorunu yaşamamdı. Hastanede 4-5 gün kadar yattım, endoskopi vs. gibi testler oldum. Aylarca ilaç tedavisi devam etti. Tabi ocak ayı öncesinde ise işimden istifa ettim ve istanbuldaki kiralık evimi kapatarak taşınmıştım, eşyaların bir kısmını sattım. Tek yaşadığım için mental ve psikolojik olarak ayrıca etkilendim. Oldukça zor bir süreçti. Tüm planı abd'ye yapmıştım ama gidemedim.

Bu süreçte ABD'ye hiç giriş yapamadım ve ilk giriş gerçekleşmedi.

Şu anda öğrenmek istediğim konu şu:

Bu aşamada göçmen vizemin yeniden değerlendirilebilmesi veya yeniden düzenlenebilmesi için herhangi bir hukuki yol var mı?

Bu konuda deneyimli bir göçmenlik avukatıyla çalışan veya önerebileceğiniz bir avukat var mı? Instagram üzerinden birkaç göçmen avukatına ulaştım ancak 150 usd gibi danışmanlık ücreti almadan yanıtlamıyorlar konuyu. Açıkçası ücret verilir ancak en azından oluru var mı yok mu en başında anladıktan sonra profesyenel birine dosyayı vermek istiyorum.

Benzer bir durum yaşayıp olumlu ya da olumsuz sonuç alan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

Amacım gerçekçi olarak hangi seçeneklere sahip olduğumu öğrenmek ve mümkünse profesyonel hukuki destek almak. Konuyu buraya geç taşıdım çünkü hiç aklıma göçmen avukatı seçeneği vs gelmemişti. Belki bir yolu vardır diye yazıyorum umarım vardır.

Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, şimdiden zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim.

• @brucewayne Anladigim kadariyla, DV lottery yoluyla greencard vizesini aldiniz ama 6 aylik surede ilk girisinizi yapamadiniz. Bu durumda malesef hakkiniz yanmis oldu. Vizenin yenilenmesi veya suresinin uzatilmasi mumkun degil.

• @MySea Teşekkür ederim yanıtınız için, Amerika göçmenlik avukatıyla irtibat kurdum, konsolosluğun bazı özel durumlarda süreyi uzatma ihtimalinin olduğundan bahsetti pazartesi günü daha detaylı konuşacağız. Para almak için de demiş olabilir, bilmiyorum.

• @brucewayne dv2025 talihlisi olduğunuz için imkansız. Sizin -vize basılabilmesi anlamında- deadline'ınız geçtiğimiz 30 Eylüldü. Pasaportunuza ne kadar zor kavuştuğunuzu hatırlıyorum, o yüzden sizin için üzüldüm. Ayrıca 19 Aralık günü yaşadığımız telaşı, almaya çalıştığımız hızlı aksiyonları anlamlandıramadığınızı da hatırlıyorum, o yüzden bunda da bir hayır vardır diyorum. Geçmiş olsun.

• @aysegul Evet biraz zor almıştım, hatta en son numara ile almıştım teşekkür ederim. O kadar masraf ettim pasaporta kadar işlettirdim. Zor bir süreçti. Elimde olmayan sebeplerden dolayı vize tarihi geçti. Vize sayfasında 10 Mart 2026'ya kadar ilk girişi yapmam gerektiği yazıyordu. Göçmenlik avukatları böyle durumlar için yok mu ? Yani çok mu katılar bu durum hakkında konsolosluk. Sonuçta hastane raporları vs mevcut. Uğraşmaya değmez mi ? İşten bile istifa ettim, evi taşıdım eşyaları sattım bunları kesin niyetli kişiler yapar sonuçta. ilk giriş tarihim mart ayına kadar olduğu için iş yerinde ocak ayına kadar çalıştım biraz daha birikim yapabilmek adına. Niyetim şubat ortası gibi giriş yapmaktı ( Ocak ayında sağlık sorunu yaşamasaydım)

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne muslu hukuk başlığında da sormuşsunuz, ki en doğrusu bence bu. Dışarıdan bir avukattan bu konuyla ilgili danışma ücreti vermeden cevap almanız çok zor, işleri bu çünkü. Allah'tan forumumuz var ve Muslu'dan işe yarar bir yanıt alacaksınızdır. Hakkınızda hayırlısı olsun.

• @aysegul teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• Green Card iade etme koşulları

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    83
    3 Oy
    83 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    @Orco34 o halde ankara'daki USCIS ofisi ile iletişime geçebilirsiniz. işlemleri buradan devam ettirmeniz daha kolay olacaktır. eğer göçmenlik niyetiniz yoksa ama zaman zaman abd'ye gitmek isterseniz iade sırasında tursit vizesi talebiniz olduğunu aktarın.
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
  • 27 Oy
    2k İleti
    271k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k