Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adres Beyani

Devlet İşleri ve Bürokrasi
2 2 295 2

• Merhabalar, benim annem babam yanima tasiniyor ve babam Turkiye de saglik kontrollerini birakmak istemiyor rahatsizligindan dolayi. Kendisine bugun eger Turkiye de ikamet adresiniz yoksa Turk vatandasi olmaniza ragmen yararlanamazsiniz denmis. Bunun dogrulugu var midir? Varsa hem Amerika da hem Turkiye de ikametgah tutulabilinir mi?

• ⭐⭐

Yurtdışına çıkanların genelde ikametgahı otomatik gittiği ülkeye alınıyor. Konsolosluktan ikinci adres(yazlık adresleri böyle işleniyor) olarak işletilebilir diye düşünüyorum. Ben daha önce öyle yaptım.

Benzer Başlıklar

• ABD'de aileden kalan miras hakkında

1
    0 Oy
    1 İleti
    248 Bakış
    Melike BilgeM
    Merhabalar. New Jersey' de 4 kardeşin ortak olduğu bir taşınmazda (biri babamdır.) miras hakkımız var. Babam vatandaş değil GC sahibi olarak orada vefat etti. Bununla alakalı bir kaç sorum var. Hukuksal bir yol izlersek bu ne kadar sürer? 18 yaşıma kadar vatandaş olma hakkım vardı fakat olmadım. Miras davası açılırsa ve ya ben dava açmak istersem bu sebepten turist vizesi alabilir miyim? Aile dayanaklı göçmen vizesine başvurmak benim için daha mı uygun olur? Hangi yoldan daha hızlı vize alabilirim? Orada yaşamak gibi bir niyetim yok o yüzden en kolay yol hangisiyse onu tercih etmek istiyorum
  • ABD disi miras kalmasi durumunda

1
    1 Oy
    1 İleti
    222 Bakış
    C
    Merhaba, esimin babasi vefat ettigi icin gecen sene kendisine babasinin evi miras kaldi. Miras kalmasi durumunda 3520 formu ile bildirimde bulunmaniz bekleniyor ilk vergi donemi icinde. Bunun size bir zarari yok, eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi degil ise. Eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi ve mulk ya da miras vs ABD sinirlari disinda ise avukata danismanizi oneririm. Esimin babasi ABD vatandasi olmadigi ve mulk ABD sinirlari icinde olmadigi icin 3520 formu ile mulk bilgisini verdik. Buradaki detay, bildirim yaparken guncel satis bedelini internetteki sitelerden bakarak veriyorsunuz, belediyedeki rayic bedeli degil. Yarin obur gun bu mulku satarken bu bildirim sizin sifir noktaniz olacak. Sonucta bu mulku satmaya karar verdiginiz noktada siz GC sahibi olsaniz da ayni zamanda ABD de vergi mukellefisiniz ve ABD disi mulku olan vergi mukellefleri olarak ABD de vergiye tabisiniz.
  • ABD'de boşanma işlemleri

Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
    83
    0 Oy
    83 İleti
    12k Bakış
    Betfair39B
    @Ryback, içinde söyledi: ABD'de boşanma işlemleri Amerika'da Green Card'li veya vatandas bir cift dusunelim; Kadinlarda soyisim degisikligi olacagi icin bir cok islem yapilmasi gerekiyor. Erkeklerin sadece Turk konsoloslugunda bosanmayi sisteme isletip bekar olmasi, kadinlarinda tum evraklarini yenilemesi gerekiyor. Yerel mahkemede bosanip, bu evrakla Amerikan Pasaportlarini, Vatandaslik belgelerini, Green Card'larini ehliyetlerini degistirip, mahkeme kagitlarini Turce'ye cevirtip Turk konsoloslugunda bosanmayi sisteme isletip, soyisim degisikliginden dolayi Turk kimliklerini, pasaportlarini, ehliyetlerini yenileyebiliyor olmalari lazim. Yani tum islemleri Amerika'da halledip, taraflardan biri Turkiye'ye donmek istiyosa, bosanmis ve tum islemleri halletmis olarak, yeni evraklari ile Turkiye'ye donebiliyor olmasi lazim. Ama boyle bir tecrube yasayan olduysa da, forumda bunu paylasan gormedim ben. Dedigim gibi biz bunu bir sekilde halledecegiz buraya ayrintili yazarim nasil bir yol izlenmesi gerekiyordu diye son guncel olarak.
  • ABD'den adli sicil kaydi almak

Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
    17
    2 Oy
    17 İleti
    5k Bakış
    S
    ………… ……….. ……. ….. … …. …. ….
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k