Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

Ehliyet ve Araba
312 79 55.0k 67

• @caglaror geçmiş olsun çağlar bey. Kimseye bir şey olmaması güzel kaza bu nereden nasıl geleceği belli olmuyor.
    Tekrar geçmiş olsun. Kaza sonrası tecrübelerinizi de bekliyoruz.

• @caglaror geçmiş olsun hocam ALLAH beterinden korusun.

• Sayın @caglaror Geçmiş olsun allah beterinden korusun inşallah hasar onarım kısmınıda sorunsuz bir şekilde hallerdersiniz

• @omertug meslekdaş hayır yok direk karşı aracın şirketini arıyorsun onlar ya tamirciye yönlendiriyorlar yada parayı gönderiyorlar

• @ayvalik10 yani fotoğraf yeterli mi, ekspertiz olayı nasıl oluyor? biz olay anını çiziyoruz ya onları nasıl ispatlayacağız çok anlayamadım. Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz böyle bir şeye ama ilginç geldi tabii bilinmezlikten dolayı.

• @omertug tamirciye geliyor ekspertiz aynı mantık resimleri çekipp hemen şirkete gönderiyorsun

• @caglaror geçmiş olsun. Umarım sıkıntı yaşamadan halledersiniz. Devamı hakkında bilgi vermeniz bizim gibi gelmek isteyenler için aydınlatıcı olacaktır. Tekrar geçmiş olsun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Gecmis olsun @caglaror

• @aliarmgn, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

@yekta Ben geçtiğimiz sene girş yaptım ilk kez şikagoda arkadaşım vardı onun yanına gittim,kendisi yardımcı oldu ev bulmama resmi isleri halletmeme vs.4-5 ay kadar kalıp Türkiyeye döndüm o süreçte ilk biskletçide çalışmaya basladim ardından ehliyeti alıp uber yaptım :) Şimdi New Jersey deyim 1 ay oldu döneli Türkiye'den.Evi craiglistten ayarladım,işi de indeedten,fırıncılık yapıyorum :)

Firincilik derken, Turkish firin?

• ⭐⭐

@caglaror abi iyimisiniz? Gecmiş olsun..

• ⭐⭐

Bu arada bende bir not düşmek istedim sizin eyaletlerde nasıl bilmiyorum ama florida 'da sinyal verme diye birsey yok! Trafiğe cıktım bugun her kurala hatasız uymak için büyük konsantrasyon harcadım ama yanımda giden Tır bile sinyal vermeden önüme kırıyor...

Hız limitleri %10 aşılabiliniyor mu? Akıcı trafik hosuma gitti ama bu sinyal olayına çok gıcık oldum. İstanbul'da çok laf söylerdim bu tür insancıklara...

Herneyse Allah kazadan beladan korusun hepimizi 🤞

• Bu gün bir polis aracı önümde sinyal vermeden sağa dönüş yaptı bende tam o anda radyoyu değiştiriyordum, belki bir santim ile filan sıyırmışımdır.

• ⭐⭐⭐

Şimdiki aracımla bugün 40,000 mili devirdim 1,5 sene içerisinde. Bu 40bin mil sürüşte tek kendime öğrettiğim hayati kural takip mesafesi oldu.

Dünyanın neresinde araç kullanırsak takip mesafesi evet çok önemli ama burada 80 mph hızla giderken bir kaç saniye içinde 10-15mph hıza düşüyor ve bu 3-4 şeritli highway dediğimiz otobanda oluyor. Abartısız her gün bu ani duruşları yaşıyorum. Çok dikkat etmek lazım...

• ⭐⭐⭐

@caglaror Çok geçmiş olsun

• @HockeyUmpire2 CA sonrasi TX bana TR tadinda trafik deneyimleri tattiriyor. Sinyalsizler, korna calanlar, hizlimitini asanlar. Hele o trucklar yok mu, CA da maks 75 gormustum, burada 85, trucklar haric. Onlara 90 ustu bile serbest. Hele parali yollarda parasini verdik diye midir nedir yapistiriyorlar.
    Parali yol hadisesi apayri konu, Lyft yapiyorum tamam ama ayda 90-150 civari parali yol parasi veriyorum. En cok caba harcadigim gunlerde bile 2-3$ min parali yola para gidiyor. Alternatif yol kovalasan zamandan kaybedeceksin.
    Kaza ciddi birsey degildi ama plan programini alt ust ediyor.

• ⭐⭐

@caglaror, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

@HockeyUmpire2 CA sonrasi TX bana TR tadinda trafik deneyimleri tattiriyor. Sinyalsizler, korna calanlar, hizlimitini asanlar. Hele o trucklar yok mu, CA da maks 75 gormustum, burada 85, trucklar haric. Onlara 90 ustu bile serbest. Hele parali yollarda parasini verdik diye midir nedir yapistiriyorlar.
    Parali yol hadisesi apayri konu, Lyft yapiyorum tamam ama ayda 90-150 civari parali yol parasi veriyorum. En cok caba harcadigim gunlerde bile 2-3$ min parali yola para gidiyor. Alternatif yol kovalasan zamandan kaybedeceksin.
    Kaza ciddi birsey degildi ama plan programini alt ust ediyor.

Biz kaza yaptigimizda sigortadan 2 hafta isimizden olduk diye $2500 para almistik. Uber yapiyorum demene de gerek oldugunu sanmiyorum. Belli bir miktara kadar benim sigortam ne is yaptigima dair proof istemiyordu. Fazlasini kaybettigimi iddia etseydim. Isimle ilgili belge isteyeceklerdi

• @goodluck kiralik araci hemen verirler diye dusunuyorum. Lyft in olayi register edilen aractan baska aracla yapamazsin. Bu yuzden Lyft gunluk net geliri sana verebiliyorlar. Onlar fazlaca bit rakami onceden teklif ederse amenna :)

• @omertug Kaza yeri ve durumunu fotografla tespit edip karsi tarafin ehliyet, adres (ehliyette var) ve sigorta ID kartinin bilgisini fotograflayip herkes yoluna devam ediyor sanirim. Toplamda 5dk surmez. Bunu tecrube eden birisi anlatabilir. Karsiya ait gerekli bilgiler sigorta kartinda mevcut.

• bizdeki tutanakta mesela işte kırmızı araba şuradan geldi önüme çıktı kavşak vardı diye ufak bir çizim yapıyoruz o nedenle sormuştum yani haklı haksız durumu fotodan anlaşılamayabilir her zaman diye düşünüyorum. Mutlaka tecrübe eden vardır Allah kimsenin başına vermesin, tekrar geçmiş olsun.

• @omertug Boyle doldurulan bir form gordum bir yerde ama genel olarak aldigim bilgi karsilikli sigorta ID kartlarinin fotograflarinin cekilmesinin yeterli oldugu yonunde, garanti olsun diye kazanin yerinin ve kazadan etkilenen bolumun fotograf-videolari da alinmali. Sigortalar genelde cok ciddi kasmadan herseyi oduyorlarmis.

Benzer Başlıklar

• ABD konsoloslugunda turk ehliyetini yenileme islemleri

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    O
    selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! :)
  • ABD'de Elektrikli Araç Sahibi Olmak

Ehliyet ve Araba
    11
    1 Oy
    11 İleti
    1k Bakış
    hasbelkaderH
    100% electric vehicle yerine hybrid vehicle kullanmak daha iyi. Public charge icin odenen ucret ve charge station larda zaman zaman olusan kuyruklar dusunulurse daha avantajli. Arkadasim yeni Toyota Prius aldi. 1 gallon gas ile uzun yolda 60 mili vuruyor. Harika birsey. Bence yillik gas tuketimine hesaplanirsa teslaya odenen toplam charging fee lerle ayni miktara gelebilir.
  • Sigorta nedir? ABD'de Yapilacak Sigortalar Hakkinda Bilgi

Ehliyet ve Araba
    5
    2 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Manwe6265M
    merhaba bi kac sorum olacak uygun olarak burayi gordum, ABD de patronlarin calistirdigi personel icin odemesi gereken vergiye ne deniyor ABD'de TR deki gibi emekli olmaya benzer bisey var midir patronum internet uzerinden parami gonderiyor ve herhangi resmi bir islem yapmadi, herhabgi haksizliga karsi kendimi savunmak istiyorum
  • ABD'de Araç Kiralamak

Ehliyet ve Araba
    129
    0 Oy
    129 İleti
    19k Bakış
    A
    Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm. "24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁" Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz. Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu. Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence :) Herkese kolaylıklar dilerim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k