Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

• @crazycells çok teşekkürler bekleyen herkese bol şans diliyorum

• @crazycells merhabalar ben kızım için green card başvurdum fakat usic sitesinde green card beklerken K-4 vizesi ile Amerika ya gelebileceğini okudum bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

• @zey23 ABD vatandaşı ile Türkiye'de evlilik sureci içinde söyledi:

@crazycells merhabalar ben kızım için green card başvurdum fakat usic sitesinde green card beklerken K-4 vizesi ile Amerika ya gelebileceğini okudum bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Sizin degil de, ABD vatandasi olan esinizin K4 vizesine basvuru yapmasi gerekecek. Dogrusunu soylemek gerekirse teorik olarak bilgim var ama pratikte bu vize konusunda hicbir bilgim yok. Su sayfada teorik bilgiler mevcut:

https://www.uscis.gov/family/family-us-citizens/k3-k4-visa/k-3k-4-nonimmigrant-visas

Fakat ben bu surecin sizin Green Card surecinden once biteceginden supheliyim. Belki bu konuda yakin gecmiste tecrube sahibi bir avukata danismak faydali olabilir. En azindan surece baslamanin degip degmeyecegini anlamak icin...

• Oncelikle herkese selamlarimi sunuyorum. Ayni zamanda herkesin isinin rast gitmesini ümit ediyorum. Sunu sormak istiyorum öncelikle benim immigration service center im TEXAS. Belgelerimin kabul edilip alindigina dair I797 formu bana gönderildi. Bu asamadan itibaren benim I130 islemi ne kadar surer bilgisi olan lütfen bnmle paylaşabilir mi . Yani ben evlilik vizesi olan k1 e başvuru yaptım. Benim canimi sikan nokta günlük hayatta karsilastigim insanların dedikleri 1 ,1.5, 2 yıl surer diyorlar. Uzun lafın kısası benim islemim ne kadar sürüyor lütfen basından gecen birinin tecrübesine ihtiyacım var. Teşekkürler...

• @aydin1150 ABD vatandaşı ile Türkiye'de evlilik sureci içinde söyledi:

Oncelikle herkese selamlarimi sunuyorum. Ayni zamanda herkesin isinin rast gitmesini ümit ediyorum. Sunu sormak istiyorum öncelikle benim immigration service center im TEXAS. Belgelerimin kabul edilip alindigina dair I797 formu bana gönderildi. Bu asamadan itibaren benim I130 islemi ne kadar surer bilgisi olan lütfen bnmle paylaşabilir mi . Yani ben evlilik vizesi olan k1 e başvuru yaptım. Benim canimi sikan nokta günlük hayatta karsilastigim insanların dedikleri 1 ,1.5, 2 yıl surer diyorlar. Uzun lafın kısası benim islemim ne kadar sürüyor lütfen basından gecen birinin tecrübesine ihtiyacım var. Teşekkürler...

Siz evlilik vizesine mi basvurdunuz? Yoksa nisanlilik vizesine mi?

Eger nisanlilik vizesine yani K1'e basvurduysaniz su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi

• Pardon yaaa :) Ben evlilik vizesine başvurdum. Olur dilerim yanlislikla k1 yazmisim...

Pardon yaaa :) Ben evlilik vizesine başvurdum. Olur dilerim yanlislikla k1 yazmisim...

ok, siz CR1/IR1 basvurusu yaptiniz o halde? Tum surec 1.5 yil civarinda suruyor maalesef ama bu aralar butun Green Card sureclerinde bir yavaslama var, bilginize. Sanirim en erken 6 ay sonra islemleriniz devam eder. Maalesef beklemek disinda yapilabilecek bir sey yok.

• bu aralardan kastiniz 1.5 yılı geçer mi ? ben 1 yılda hepsi biter diye düşünüyordum. :( Tesekkuler

• (7.5 Months to 9.5 Months )U.S. citizen filing for a spouse, parent, or child under 21 (July 16, 2017 ) su anda processing time bunu gösteriyor. Peki neden 6 ay ?

(7.5 Months to 9.5 Months )U.S. citizen filing for a spouse, parent, or child under 21 (July 16, 2017 ) su anda processing time bunu gösteriyor. Peki neden 6 ay ?

6 aydan daha kisa zamanda sira gelmiyor, o nedenle :) resmi degil deneyimlerden kaynakli bir sayi yani...

Umarim 1.5 yili gecmez, ne ben ne de baskasi size bunun garantisini veremez maalesef.

• Yakın tarihte bir arkadaşımın deneyımını yazayım. 2016 aralık ayında Newyorka geldı. 2017 mayıs ayında evlendı amerıkan vatandasıyla. Ve suan 2 yıllık greencardını aldı yaklasık bır ay önce.

• Selam sedef senin arkadaşın abd de bulunduğu icin erken sürmüş biz turkiyeden getirmeye calisyrz teşekkürler saolasin paylasimin icin ...

• Doğrudur sizin işlemler daha uzun sürecek malesef. Bol şanslar dilerim

• Herkese selamlar bende türkiyede evlenip gc başvurusu yapanlardanım Bizim evraklarımız 27 martta uscis’den onaylandı 2 nisanda nvc ye gönderildiği hakkında mail aldık ama hala nvc’den bize herhangi yönergeler için mail veya bilgi gelmedi aradığımızda henüz sisteme geçmedi deyip kapatıyorlar nerdeyse 8 hafta olucak bu süreç normal mi daha önce bu süreçten geçenler kaç ayda dönüş yapıldığı konusunda bilgi verebilirler mi ??

• ayse23 Slm 4 haftada size yönergeler gelmiş olmaliydi.NVC süreci benim ABD ye geliş içinde totalde 4 ay sürdü hayırlısı olsun sizin icin

• Teşekkür ederim zey23 dün mail geldi şimdide hangi evrakları tercüme edilecek yada burda benden hangi bilgiler isteniyor tam olarak bana yardımcı olun çünkü eşimin Türkçesi çok az bende kararsız kaldım

• Pay the Immigrant Visa Application fee and Affidavit of Support fee through CEAC
    Submit your visa application form through CEAC
    Please review https://nvc.state.gov/documents for a complete list of required documents for your case.
    Collect the required financial documents, police certificate(s), and civil documents
    Scan and upload all of these documents to your CEAC account

• İstenenler bunlar eşim tc kimlik kartım ve evlilik cüzdanımında tercüme edilmesini söyledi ama benim bildiğim arşivli adli sicil kağıdı ve nüfus kayıt örneği yardımcı olursanız çok sevinirim sevgili crazycells

• @ayse23 ABD vatandaşı ile Türkiye'de evlilik sureci içinde söyledi:

Pay the Immigrant Visa Application fee and Affidavit of Support fee through CEAC
    Submit your visa application form through CEAC
    Please review https://nvc.state.gov/documents for a complete list of required documents for your case.
    Collect the required financial documents, police certificate(s), and civil documents
    Scan and upload all of these documents to your CEAC account

@ayse23 Hanim, su konunun ilk post'unda ayrintili bir sekilde asamalar belirtiliyor ama ben buraya da tasidim, lutfen asagidaki asamalari bir kez okuyun. Sizin durumunuzda farkli bir kisim var: "scan and upload" sizin dokumanlari tarayip, CEAC'a yuklemeniz lazim. Bunu hem finansal belgeler icin hem de diger resmi dokumanlar icin yapmalisiniz, tani iki ayri upload. Bir suredir NVC belgeleri boyle istiyor ama Turkiye listelerinde yoktu demek ki Turkiye icin de baslamislar online dokuman sistemine. Bu konuda ilgili resmi site surada.

NVC'ye gonderdiginiz butun belgelerin dili Ingilizce olmali. Eger belgeleriniz Turkce ise maalesef hepsini Ingilizce'ye cevirtmeniz gerekiyor. TC kimlik kartina gerek yok cunku ayni bilgiler nufus kayit orneginde var. Adli sicil kaydi, nufus kayit ornegi ve evlilik cuzdaninizin ingilizceleri gerekli (eger ingilizce almadiysaniz).

alintiladigim ilgili kisim asagida...

NVC (Department of State) Bildirimi

Eger surece baslamak icin NVC’den size bildirim geldiyse ya da sizin dosyaniza sira geldiyse (priority date) su adresteki 6 asamayi takip etmelisiniz: https://nvc.state.gov

Not: Eger ABD’de surece devam edecekseniz, NVC’yi bu konuda bilgilendirmelisiniz. Cunku bu durumda dosyaniz NVC’de degil, USCIS’te islem gorecek.

Bu 6 asama soyle:

1. Bir temsilci secme

Bu temsilci, sizin vize sureciniz konusunda bilgilendirilecek kisi olmali. Eger bir avukatla islemleri hallediyorsaniz avukatinizi temsilci olarak secebilirsiniz. Fakat kendinizi, bir aile uyenizi ya da arkadasinizi da temsilci olarak secebilirsiniz. Eger kendinizi secmiyorsaniz, guvenilir bir kisi sectiginize emin olun!

Temsilcinizi su internet sayfasindan: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    DS261 formu doldurarak secmelisiniz. Bu sitedeki forma girmeniz icin gereken bilgiler size NVC tarafindan gonderilen mektupta yer aliyor.

(DS261 formunu doldurduktan sonra, NVC’e bilgileri islemesi icin 3 hafta sure verip sonrasinda diger asamalara gecebilirsiniz)

1. Ucretleri odemek:

Yine https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresine kendi bilgilerinizle girip,

• Gocmenlik vize basvuru islemleri (Immigrant Visa Application Processing Fee)
    • mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee)

icin ucret odemeniz gerekmektedir.

Bu ucretleri online olarak https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresinden ayri ayri odemelisiniz. Bu ucretleri odemek icin bir ABD bankasindan hesap numarasina ve routing number’a ihtiyaciniz olacak. Ayrica ucretleri odemek icin NVC’nin gonderdigi mektuptaki NVC dosya numarasina (NVC Case number) ve Invoice ID (Fatura numarasi) da ihtiyaciniz var.

Bu ucretleri odedikten sonra NVC’e 1 hafta sure verip, bir sonraki asamaya gecmelisiniz. (NVC odemelerinizi alana kadar, DS260 formunu dolduramazsiniz!)

1. DS260 formu doldurmak

Bu adresten https://ceac.state.gov/iv/ DS260 formunu doldurmalisiniz. DS260 formunun turkcesi icin su paketi kullanabilirsiniz: http://goo.gl/YKHmct

Ayrica youtube kanalimizdaki su video'dan yararlanabilirsiniz:
    https://www.youtube.com/watch?v=KH88Z3vC16o

DS260 formunu doldurmak icin, NVC’den gonderilen mektupta (Welcome Letter) yer alan NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID Numarasina ihtiyaciniz olacak.

1. Mali dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

DS260 formunu doldurduktan sonra, finansal olarak aile uyenizi destekleyebileceginizi gostermeniz gerekmektedir. Bu nedenle I-864 sponsorluk formunu doldurmalisiniz. Bu formla beraber gelir duzeyinizi ve ABD’deki resmi statunuzu ve ABD’de yasadiginizi gosteren belgeleri de toplamalisiniz.
    Bu konudaki ayrintilar icin su sayfayi inceleyebilirsiniz...

1. Durumunuzu belgeleyen yardimci dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

NVC'ye gondermek icin;

• Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
    • Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
    • Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
    • Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.
    • pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopileri

gibi belgeleri toplamalisiniz. Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz. Onemli belgelerin sadece fotokopilerini NVC’ye gondermelisiniz, orjinallerini ise mulakatinizda yaninizda bulundurmalisiniz.

Bu dokumanlarin listesine su sayfadan ulasabilirsiniz...

Eger Turkiye disinda bir ulkeden belge alacaksaniz, bu belgelerin listesini ve nasil alinacagini yine ayni sitede ilgili ulkenin sayfasina giderek ogrenebilirsiniz.

1. Belgeleri NVC'ye gondermek

4uncu ve 5inci asamadaki belgeleri topladiktan sonra tek bir paket hazirlayip bu paketi NVC’ye gondermelisiniz. Eger tum gerekli belgeleri NVC'ye gondermezseniz dosyanizin islenmesi ertelenir. Her eksik belgede NVC sizi bilgilendirip eksik belgeyi gondermenizi ister.

Onemli belgelerin (ya da cikarilmasi cok zor olan belgelerin) sadece fotokopilerini NVC’ye gonderin. Belgelerin orjinallerini konsolosluktaki mulakata gostermelisiniz.

Eger online processing yapabileceginize dair bir mektup aldiysaniz bu dokumanlarin taranmis halini CEAC’a upload edebilirsiniz. Eger boyle bir posta almadiysaniz durumunuza gore email ya da posta yoluyla belgeleri gonderebilirsiniz.

NVC’nin adresi:
    National Visa Center
    Attn: DR
    31 Rochester Ave. Suite 100
    Portsmouth, NH 03801-2914

Bu konuda daha ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz...

Bu asamalari bitirdikten sonra, NVC sizin sectiginiz konsoloslukta bir mulakat gunu belirleyip sizi bu konuda bilgilendirecek.

Bu surecte NVC’ye ulasmaniz gerekiyorsa, su sayfadan iletisim bilgilerini bulabilirsiniz:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/national-visa-center/nvc-contact-information.html

• Merhabalar herkese size yine bir sorum olacak ? Bir ay önce çıkardığım adli sicil kaydını çeviri yapsam sorun olur mu yoksa yenisini mi almalıyım ??

Benzer Başlıklar

• Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • Amerikan vatandasi esin uzun suredir ABD’de bulunmamasi

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    24
    0 Oy
    24 İleti
    2k Bakış
    Ekto OktanE
    @ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra. Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı. Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k