Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Bankacılık
997 195 215.8k 189

• Merhaba , basina gelen ya da bilgisi olan varsa sevinirim :
    Bank of Anerica dan hesap actirdik , adrese bir yazi gelmis , W8BEN Certificate of Foreign Status formunun kabul edilmedigi, we cannot certify the your foreign status of your account diye yazi gondermisler. Bu sekilde bir yazi alan oldu mu ? Bankaya mail atacagim ama once buradan da bir fikir almak istedim . Tesekkurler

• @cnpist ssn ve greencardlari hesaba islettiniz mi? W8BEN nonresidentler icin bi form olmasi lazim. Residentlar doldurmuyor zaten.

• @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@cnpist ssn ve greencardlari hesaba islettiniz mi? W8BEN nonresidentler icin bi form olmasi lazim. Residentlar doldurmuyor zaten.

Ssn ker hesaba islendi , greencard lar fiziki olarak biz Turkiyeye dondukten sonra ulasti, onlari ibraz edemedik ama pasaporttaki GC vizesine gore acmislardi. Bankaya bugun e-posta atacagim .

• @blaxseed selamlar, kolay gelsin, bu hangi şube , biz de gidelim ...

• Selamlar, bofa da hesap açtırdım ama acaba tanıdık bir bankacı var mı NYC de bir bankada , bir hesap açıp , daha detaylı birkaç şey danışmak istiyorum,

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@arkben bankacı değil ama Türkiye de banka müdürü olan vardı @kivo kendisine bir sor istersen sonra uzun yıllar amerika da olanlar var ondan sen sor @crazycells @knnrn @FBazer gibi kişiler yardımcı olurlar en son giden @sash

• Merhabalar,baktım ancak bulamadım sorulmuş mu diye.
    Benim şöyle bir sorum olucak Türkiye de ki bankalardan aldğımız maaş bordosunu amerikan bankalarından ne şekilde alabiliriz? Ya da buna denk başka bir belge mi düzenliyorlar?

• @kubrag Türkiye'de bankalardan maaş bordrosu alabiliyor musunuz.? Eğer bankada çalışmıyorsanız iş yerinizden almanız gerekmiyor mu?
    Ben kendi kurumumdan ingilizce olarak aylık brüt miktarını yazan bir belge almıştım. Onuda Bank Of America'ya verdim gelir belgesi olarak.

• @arnblt yok şöyle ki Türkiye de ki gibi demek istedim maaş bordosu konusunda.Bu belge bana Türkiye için.Amerikadan sanırım iş yerinden sizin yaptığınız gibi brüt maaşı gösteren bir yazı almam yeterli gelir benimde.Teşekkür ederim

• @kubrag ben Türkiyedeki kurumumdan aldım. Bana ingilizce olarak verdiler. Bende ABD ye gittiğimizde hesap açtırırken vermiştim. Ben halen Türkiye'de çalışıyorum.

• @arnblt peki bu Türkiye'deki iş yerinden alınmış maaş bordrosu, işinize yaradı mı?
    Bu maaş bordrosunu başka bir yerdede kullanabilirsiniz?
    Ev kiralama, araç alımı vb...

• @Muhtaradana Ev kiralama ve banka kredi kartı için işe yaradı. Henüz Tr deyken evi kiralamıştım. Kredi kartına başvuru yaptığımın ertesi günü kredi kartı posta kutumdaydı (SecureCard değil bildiğimiz kredi kartı).

• @arnblt çok süper bilgi teşekkür ederim, bazı arkadaşlarımızın gerçekten tr de gelir durumu çok iyi hemen, sizin cevabınızı linkini atıyorum, umarım yararlanırlar, teşekkür ederim
    (bu başlığın konusu değil ama birde aklımda çocuklar için alınan Formul A belgesinin Türkiye de alınıp alınmamasının ne kadar önemli olduğu ile ilgili sorular var(yada bu belge gerçekten Amerika'da işimize yarıyor mu diye sorular var, ama ben bu konuyla ilgili forumda daha detaylı araştırma yapıp bu soruyu ilgili yerlerde sormam daha iyi olacaktır sanırım)

• Formul A dediğiniz yanılmıyorsam Birth Certificate belgesi. Buna herhangi bir şeklide gerek yok. Bu daha çok ABD doğumlular için istenen ve oldukça önemli bir belge. Biz okula kayıt yaptırırken veya aşı yaptırırken soruldu bu belge. Ama ülkemizde böyle bir uygulama yoktur diye cevaplayarak çocuğunuzun kimlik kartını gösteriyorsunuz. Yeterli oluyor.
    Yakın geçmişte Türkiye'den ABD ye çok göç eden var. Biz okula kayıt yaptırırken görevli, sizin ülkenizde kimlik kartları var o da olur dediğince şaşırmıştım. Ama baştada belirttiğim gibi bu olmazsa olmaz bir belge değil. Ülkemizde böyle bir uygulama yok diyerek, pasaport, kimlik gibi belgeleri veriyorsunuz.

• @arnblt selamlar, daha önce de yazmıştınız sanki ama korkarım not almamışım, Ssn niz var mıydı bu işleri yaparken, bir de hangi banka acaba? sevgiler...

• @arnblt teşekkür ederim

• @arkben, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Ssn niz var mıy

SSN kartımız elimize geçmemişti. Ama numaramızı öğrenmiştik. Ev kiralarken SSN istemediler. Banka işlemleri için istediler. Bizde kartımız yok ama numaralarımız bunlar diyerek hesap açtırdık.
    Okul kayıt için SSN e gerek yok.

• Bende tr bordromla bir deneme çekeyim bugün, sonuçta gelir gelirdir...

• @arkben aynen 😀

• ⭐⭐⭐⭐

Madem konusu geçti bilgi mahiyetinde hemen ilgili mesajların arkasında bulunsun bu da;
    Geçen yıl taşınan bir çift de(tx) türkiyedeki hesap dökümlerini yanlarına almışlar, belki işe yarar diye, orada ev kiralarken site yönetimi maddi yeterlilik olarak kabul etmiş o hesap dökümlerini. Direk kendi beyanlarıdır, dıdısının dıdısından duyulmuş bir bilgi değildir 😉 Giden arkadaşların yanlarında bulundurmalarından -hesap durumları iyiyse- bir zarar gelmez, şahsi kanaatim, nerede işe yarayacağı belli olmaz, yaramasa da yük olacak birşey değil zaten.

Benzer Başlıklar

• ABD'de Türk bankalarının şubeleri

Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    10k Bakış
    S
    2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama :)
  • Türkiye'deyken ABD'de Banka Hesabı Açmak

Taşındı Bankacılık
    6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    HandanH
    @crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
  • Türkiyedeki birine hesap açmak?

Bankacılık
    2
    1 Oy
    2 İleti
    680 Bakış
    The Black EagleT
    @sChAdOw ben kendime açmak için çok uğraştım ama oraya gitmeden olmuyor maalesef. Online açmak için ssn ve abd id şart. Oraya gidince açılıyomuş ssn olmadan.
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k