Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.7k 167

Benzer Başlıklar

• Amerika'dan yardim istegi

Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Amerika'nın kültürel özeti Kapitalizm mi?

Göçmenlik Sohbetleri
    4
    0 Oy
    4 İleti
    393 Bakış
    N
    Fazla kasmaya gerek yok entegre olacam diye, unutmayınki Amerika hepimizi buraya çalışalım ve buraya katkı sağlayalım diye aldı yani Amerika kendini düşünerek bunu yaptı. Sizde kendinizi düşünün çalışın kazanın gelişin sonra Amerikaya teşekkür edip, bir kenara bırakın ve güzel ülkenize dönüp, mutlu mesut yaşayın.
  • amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    141
    -5 Oy
    141 İleti
    12k Bakış
    H
    Kisisel goruslerim: Eksileri: Uzak olmasi Avrupa'ya gore daha cok calismalisin. Daha rekabetci bir duzen var. Sosyal devlet anlayisi yok. Guclu olmalisin. Yan haklar dogum, personal izin sureleri daha az. ( I'm a beyaz yaka). Avrupa mimarisi cok daha guzel bence. Haftasonu ulkeden ulkeye arabanla gezebilirsin. Amerika bunun icin cok buyuk. Is seyahatlerinde belli yerler haric her yeri birbirine benzetiyorum burada. Turkiye'ye 2-3 gunlugune gidebilirsin Avrupa'da ama burada bu sansin yok. Ozlediysen yillik izininin cogu TR seyahetine gidiyor zaten. Saglik konulari ama cok yorum yapamiyorum bu konuda. Avrupa'da sagik sistemini bilemiyorum. TR'de guzel bir saglik sigortan varsa sirket tarafindan falan baya rahatsin. Burada kendimi ayni rahatlikta hissedemiyorum. Amerika'da daha bir yanlizlik var sanki. Futbol'a soccer demek zorunda kalmak:) Artilari: Rekabetci duzen ve calismaya eksi dedik ama maaslar ve firsatlar Avrupa'ya gore daha iyi. Tabi sektorden sektore degiskenlik gosterebilir bu durum. Yasam kalitesi ve satinalma gucu Amerika'da daha yuksek. Dil probleminin cabuk asilmasi. Oyle ya da boyle herkes az biraz ingilizceye sahip. Sisteme ayak uydurma daha hizli. Yapinin kendi isini yapmak isteyen, girisimci, zeki insanlari hayal bile edilemeyecek yerlere getirmesi. (sans da lazim tabi). Ikisi de cok buyuk kita ve kendi icinde de bircok farklilik barindiriyor ama genelleme yaparsam ilk aklima gelenler bunlar.
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k