Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
@jure Ankara anlaşmasından haberiniz vardır ama her ihtimale karşı yazayım dedim. Amerika tek seçenek değil göçmek konusunda. Ayrıca Kanada ve Avustralya yetkin göçmenlik vizelerine de bakabilirsiniz.
-
Merhaba,
Ankara antlaşmasını biliyorum fakat Avrupa'da yaşamak nedendir bilmem çok heveslendirmiyor beni. Kanada için ise bazı şartlara baktım ingilizcenin çok iyi seviyelerde olması gerekiyor. Belki startup visa ile Kanada denenebilir ama daha sıcak bir iklim de yaşamak istiyorum. İlk hedef olarak Amerika daha cazip gibi. Aralık ayında bi 15-20 gün kadar Amerika'ya tatile geleceğim. Belki fikirlerim değişir.
-
@jure bu siteye giriyorsun bıradaki her eyalet için maaşları var bu işkur gibi amerikada ki kuruluş alınan bilgiler var
https://www.youtube.com/channel/UCRKK8FAsGIlmDEXc8JNZXGA -
@ayvalik10 teşekkür ederim ilgili kanalı takipteyim zaten.
-
@keysnambır
Ankara anlasmasi brexit ile tarih oluyor. Kanada ise puanlama sistemi nedeniyle gercekten zor. Kanada yi dusunenlerin sitedeki puanlama sisteminden kac puan cikarabildiklerine bakmasini oneririm. Aslinda almanya Yeni bir goc dalgasi baslatti. Cok makul sartlari var. ama en az b1 almanca gerekli -
genel olarak it de adim atinca 50 diyeyim ustu diger cepte kalsin 😁
-
Hiç bir hazırlığa gerek yok.. Plano ya gelin. İşe giremeyen yazılımcıyı dövüyorlar burada arkadaşlar :)
-
@Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
genel olarak it de adim atinca 50 diyeyim ustu diger cepte kalsin 😁
50 çok düşük :)
-
@kivo Kıvanç bey Dallas' ta yaşayan Türk yazılımcı var mı tanıdığınız acaba?
-
@omertug yabancı da var türk de var..
-
@jure ben adim olarak derken sifir birisi icin nsa da belirttim. ornek olarak 5 yillik tecrubesi olan bi arkadas 130 yapiyor, testci 3 kisi var bildigim 80 90 bandinda.cloud da calisan birisi 167 yapiyor.ucu acik yani.
-
@Ercan-Tekoglan teşekkür ederim. Benim ilanlardan anladığım kadarıyla 70 civarından başlayıp yetenek ve tecrübeye göre baya yüksek fiyatlara çıkıyor. Bu arada amerika'da yaşayan bir yazılımcının kanalını buldum. Motorola'da çalışıyor. Tavsiye ederim.
-
@jure, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
@Ercan-Tekoglan teşekkür ederim. Benim ilanlardan anladığım kadarıyla 70 civarından başlayıp yetenek ve tecrübeye göre baya yüksek fiyatlara çıkıyor. Bu arada amerika'da yaşayan bir yazılımcının kanalını buldum. Motorola'da çalışıyor. Tavsiye ederim.
Ben kariyer degisikligi yaptim burada. su an cs okuyorum ve java$ dataase olarak ilerliyorum. tabi arada 1,5 seneye ne yaparim diye. ilk sifir is ilanlarina 50 60 bandinda rastliyorum. tabi iyi bir pazarlama ile 70 de olur. ek olarak gordugum ise bir kac sene amerika tecrubesi olduktan sonra ip kopuyor. kivonun dedigi gibi texas da baya bi talep var. arkadasimin anlatmasina gore resmen ik ci kizmis neden onlari tercih etmedi diye.konu yazilim olduktan sonra sanmiyorum is konusunda sikinti olsun, kaldi ki belirli bir gecmisiniz ve tecrubeniz var... yanlis bilmiyorsam 78k houseincome ustu amerikada rich sayiliyo. 60 70 bandinda zaten rahat bir yasam surulur. geldginizde onceden belirleyeceginiz baglantilar ile sponsorluk icin zorlayabilirsiniz.ek olarak bi kac arkadasim da danimarka ve hollandaya calisma vizesi ile gecis yaptilar. oralari da goz onunde bulundurabulirsiniz.
-
Belki H1B vb gibi vizeler ile sponsorluk alınarak gelinebilir fakat o şekilde gelinse bile daha sonrası için greencard almak zor oluyor. İş değiştirirken de H1B gerekiyormuş sanırım. İş tecrübem ile uyumlu bir-iki ilanda sponsor olabileceklerine de denk geldim.
Evliyim ve çocuğum var 38 yaşındayım. Eşime çalışma izni de çıkmayacak. Türkiye'de zaten ortalamanın çok üzerinde kazanıyoruz. Kurumsal bir şirkette çalışıyorum ve çalışma koşullarım çok rahat. Bekar olsam düşünmez gelirdim fakat bu şartlarda çok mantıklı değil.
-
@loki-boi, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Gelmeden Once Is Bulmaya Calismak
$5'a skype'tan ABD telefon numarasi almak ve LinkedIn'den konumunuzu ABD'de geleceginiz sehir yapip, aktif is ariyor olarak gozukmek bunun en temiz yontemi. Ben gelmeden once sadece 2-3 gun kadar bu sekilde tuttum profilimi ve inanilmaz fazla is firsati ile ilgili mesaj geldi. Siz yapin eminim size de gelecektir. ABD'deki IT Recruiter'lar yeni birini gorunce Eminonundeki baklava izdihamcilarindan beter oluyorlar.
ABD'ye geldikten sonra SSN, araba alma, ev kiralama ivir zivirlarini halletmeden is aramaya baslamamaya karar verdigim icin LinkedIn profilimi eski haline dondurmustum ben.
Linkedinde konumu ABD'de bir şehir yaptık diyelim. Görüşmeler sırasında bunun doğru olmadığı anlaşıldığında ters tepki alan oldu mu acaba?
-
new yorkta yaşayan olarak @crazycells biliyorum başka kişiler vardır ama bu konuda var mı bilemiyorum aşağıdaki videonun 4:54 - 5:25 arasını seyredin sizin için yepyeni bir iş kapısı olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=d8GUSl0D8BE -
@kivo kesin canın sıkılıyor orada :) herkesi çağırdığına göre :D
-
@keysnambır LinkedIn'de location'inizi X yapmaniz su an X sehrinde yasadiginizdan ziyade, o sehirdeki is firsatlarini degerlendirdiginiz anlamina da geliyor aslinda. Profiliniz o sehir ve cevresindeki recruiter'larin karsisina cikiyor, boylece sizin is onlarin da eleman bulma ihtimali artiyor.
Bu isi green card basvurunuz onaylandiktan, ya da ABD'ye gelmeye kesin niyetlendikten sonra yapacaginizi dusunursek recruiter ile iletisime gectiginizde 1-2 ay sonra X sehrinde olacaginizi belirtmenin herhangi bir problem yaratacagini dusunmuyorum. Bazi firmalarda relocation assistance benefit'i oluyor. En iyi ihtimal gorusmeler olumlu gecer ve sizi ise alirlarsa (tabi bunun icin once ABD'ye ucurup on-site interview yaparlar diye tahmin ediyorum) tasinma masrafiniz icin belli bir miktar para alirsiniz. Relocation assistance benefit'i yoksa recruiter size "kendi paran ile tasinacaksin degil mi" tarzinda soru sorar ve konu kapanir. Ters tepki gosterilecek bir durum oldugunu dusunmuyorum, basima da gelmedi.
-
@loki-boi teşekkürler, ona göre düzenledim profilimi. :crossed_fingers: bu arada eşim asıl talihli ve ufak bebeğimiz var, sürekli git gel yapamayız diye düşünüyorum, o yüzden on-site istediklerinde temelli gideriz herhalde. :/
-
@keysnambır Eger maddi olur manevi olur herhangi bir sebepten yazilimci olarak (ya da kalifiye diyelim) en kisa surede is bulmak gibi bir zorunlulugunuz yoksa siz de bizim gibi yapabilirsiniz. Simdi LinkedIn bu sekilde kalsin, gelen mesajlara ve is imkanlarina bakin. Hatta bi kac tanesi ile gorusun isinma niyetine. Ciddi sekilde is arama kismina ABD'ye gelince (hatta SSN, ehliyet vs'yi halledince) baslarsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum