Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Bilişim Teknolojileri
818 125 93.1k 128

  • @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @vermaynen ikinci mesajin konusunda, ben lise de universitede html, css, php, flash ile eeb page hazirladim ama amator duzeyde. benim bakis acimda bi alan yok su an. isin mutfagini, yapisini ogrenip oyle girmek var. sistem nasil isliyor once bi onu goreyim arkasindan gaza basicam

    benimde IT alt yapim vardi aslinda donanim ve birazda network teknik servis olarak calistim 2-3 yil. 2000li yillarda. O yuzden bilgisayarli bir alana yonelme istegi duydum. Yas 34 olcak 1,5 aydir evde youtubedan videolar izleyerek html html5 css ve css3 ile kendimi gelistiriyorum javascript e basladim 1-2 hafta denedim konulari bitirip yapamayacak gibi oldum o yuzden dedim jquery kolay diyorlar onu ogreneyim onu da bitirdim o cok daha basit javascript e gore ama js bilmeden de jquery is gorurmu bilemedigim icin kendimi UI e mi adobe xd , skect, photoshop v.s program ogrenip kaydirsam html5 ve css3 ile onu dusunuyorum acikcasi. Yakinda abd ye gelecegim frontend egitimi veren bir kursa mi gitsem diye dusunuyorum belki ozaman js yapabilirim ama cok emin degilim yoksa UI yada UI/UX e egitimi veren bir sertifikasyon egitimine mi 3-5 ayligina ona karar veremiyorum.


  • Merhaba,

    Amerika'ya göç etmeyi düşünür duruma geldik tabi bunu yasal bir zemine taşımamız gerekiyor. Greencard çekilişine başvurduk bir yandan da yapabilir miyiz diye araştırma yapıyoruz. 38 yaşındayım.

    Bir bankada iş geliştirme ve raporlama yöneticisi olarak çalışıyorum. Aslında yaptığım iş yazılım değil fakat ilgim olduğu için bir yandan da yazılımı paralel olarak devam ettiriyorum. Yazılım bazlı bir işte çalışmadığım için başkalarına göre kendimi kıyaslayamam fakat kesinlikle mid-level veya senior seviyesindeyim.

    Herhangi bir zorluktaki web uygulamasını tek başıma ve takım halinde oluşturabilecek seviyeye sahibim. Daha önce bir proje ile tubitak desteği aldım ve 2 yıl kadar 5-6 kişilik küçük bir ekibin yönetimini de üstlendim. Yaklaşık 2003 yılından beridir yazılım konusunda tecrübelerim var. Genelde Backend Developer olarak çalışsam da Frontend kısmında da gerektiğinde çalışabiliyorum.

    İyi derecede

    PHP / Laravel
    Python / Django / Django Rest Framework
    Microsoft Access / VBA
    Mysql

    Orta Seviye

    Html/CSS, Javascript, AngularJS, Business Objects

    Mevcut işimizde eşimle yaklaşık aylık net 20K kadar bir gelirimiz var. Türkiye'de fena olmayan bir hayatımız var aslında ama ileriyi ne yazık ki göremiyoruz. Kızımızın geleceği için göç etme planları yapıyoruz. Eğer web tabanlı yazılım geliştirici veya iş analisti olarak çalışsam ne kadar maaş alırım acaba? Eyaletlere göre minimum ve maksimum fiyatları gösteren sitelere baktım fakat ne kadar güvenilir emin olamadım. Sonuçta bu iş tecrübe ile alakalı.

    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @jure Ankara anlaşmasından haberiniz vardır ama her ihtimale karşı yazayım dedim. Amerika tek seçenek değil göçmek konusunda. Ayrıca Kanada ve Avustralya yetkin göçmenlik vizelerine de bakabilirsiniz.


  • Merhaba,

    Ankara antlaşmasını biliyorum fakat Avrupa'da yaşamak nedendir bilmem çok heveslendirmiyor beni. Kanada için ise bazı şartlara baktım ingilizcenin çok iyi seviyelerde olması gerekiyor. Belki startup visa ile Kanada denenebilir ama daha sıcak bir iklim de yaşamak istiyorum. İlk hedef olarak Amerika daha cazip gibi. Aralık ayında bi 15-20 gün kadar Amerika'ya tatile geleceğim. Belki fikirlerim değişir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jure bu siteye giriyorsun bıradaki her eyalet için maaşları var bu işkur gibi amerikada ki kuruluş alınan bilgiler var
    https://www.youtube.com/channel/UCRKK8FAsGIlmDEXc8JNZXGA


  • @ayvalik10 teşekkür ederim ilgili kanalı takipteyim zaten.


  • @keysnambır
    Ankara anlasmasi brexit ile tarih oluyor. Kanada ise puanlama sistemi nedeniyle gercekten zor. Kanada yi dusunenlerin sitedeki puanlama sisteminden kac puan cikarabildiklerine bakmasini oneririm. Aslinda almanya Yeni bir goc dalgasi baslatti. Cok makul sartlari var. ama en az b1 almanca gerekli


  • genel olarak it de adim atinca 50 diyeyim ustu diger cepte kalsin 😁

  • Yasaklı

    Hiç bir hazırlığa gerek yok.. Plano ya gelin. İşe giremeyen yazılımcıyı dövüyorlar burada arkadaşlar :)


  • @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    genel olarak it de adim atinca 50 diyeyim ustu diger cepte kalsin 😁

    50 çok düşük :)


  • @kivo Kıvanç bey Dallas' ta yaşayan Türk yazılımcı var mı tanıdığınız acaba?

  • Yasaklı

    @omertug yabancı da var türk de var..


  • @jure ben adim olarak derken sifir birisi icin nsa da belirttim. ornek olarak 5 yillik tecrubesi olan bi arkadas 130 yapiyor, testci 3 kisi var bildigim 80 90 bandinda.cloud da calisan birisi 167 yapiyor.ucu acik yani.


  • @Ercan-Tekoglan teşekkür ederim. Benim ilanlardan anladığım kadarıyla 70 civarından başlayıp yetenek ve tecrübeye göre baya yüksek fiyatlara çıkıyor. Bu arada amerika'da yaşayan bir yazılımcının kanalını buldum. Motorola'da çalışıyor. Tavsiye ederim.

    https://www.youtube.com/channel/UC4I7mk5atVNtFDNI1c8yOWA


  • @jure, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @Ercan-Tekoglan teşekkür ederim. Benim ilanlardan anladığım kadarıyla 70 civarından başlayıp yetenek ve tecrübeye göre baya yüksek fiyatlara çıkıyor. Bu arada amerika'da yaşayan bir yazılımcının kanalını buldum. Motorola'da çalışıyor. Tavsiye ederim.

    https://www.youtube.com/channel/UC4I7mk5atVNtFDNI1c8yOWA

    Ben kariyer degisikligi yaptim burada. su an cs okuyorum ve java$ dataase olarak ilerliyorum. tabi arada 1,5 seneye ne yaparim diye. ilk sifir is ilanlarina 50 60 bandinda rastliyorum. tabi iyi bir pazarlama ile 70 de olur. ek olarak gordugum ise bir kac sene amerika tecrubesi olduktan sonra ip kopuyor. kivonun dedigi gibi texas da baya bi talep var. arkadasimin anlatmasina gore resmen ik ci kizmis neden onlari tercih etmedi diye.konu yazilim olduktan sonra sanmiyorum is konusunda sikinti olsun, kaldi ki belirli bir gecmisiniz ve tecrubeniz var... yanlis bilmiyorsam 78k houseincome ustu amerikada rich sayiliyo. 60 70 bandinda zaten rahat bir yasam surulur. geldginizde onceden belirleyeceginiz baglantilar ile sponsorluk icin zorlayabilirsiniz.ek olarak bi kac arkadasim da danimarka ve hollandaya calisma vizesi ile gecis yaptilar. oralari da goz onunde bulundurabulirsiniz.


  • Belki H1B vb gibi vizeler ile sponsorluk alınarak gelinebilir fakat o şekilde gelinse bile daha sonrası için greencard almak zor oluyor. İş değiştirirken de H1B gerekiyormuş sanırım. İş tecrübem ile uyumlu bir-iki ilanda sponsor olabileceklerine de denk geldim.

    Evliyim ve çocuğum var 38 yaşındayım. Eşime çalışma izni de çıkmayacak. Türkiye'de zaten ortalamanın çok üzerinde kazanıyoruz. Kurumsal bir şirkette çalışıyorum ve çalışma koşullarım çok rahat. Bekar olsam düşünmez gelirdim fakat bu şartlarda çok mantıklı değil.

  • ⭐⭐⭐

    @loki-boi, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Gelmeden Once Is Bulmaya Calismak

    $5'a skype'tan ABD telefon numarasi almak ve LinkedIn'den konumunuzu ABD'de geleceginiz sehir yapip, aktif is ariyor olarak gozukmek bunun en temiz yontemi. Ben gelmeden once sadece 2-3 gun kadar bu sekilde tuttum profilimi ve inanilmaz fazla is firsati ile ilgili mesaj geldi. Siz yapin eminim size de gelecektir. ABD'deki IT Recruiter'lar yeni birini gorunce Eminonundeki baklava izdihamcilarindan beter oluyorlar.

    ABD'ye geldikten sonra SSN, araba alma, ev kiralama ivir zivirlarini halletmeden is aramaya baslamamaya karar verdigim icin LinkedIn profilimi eski haline dondurmustum ben.

    Linkedinde konumu ABD'de bir şehir yaptık diyelim. Görüşmeler sırasında bunun doğru olmadığı anlaşıldığında ters tepki alan oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    new yorkta yaşayan olarak @crazycells biliyorum başka kişiler vardır ama bu konuda var mı bilemiyorum aşağıdaki videonun 4:54 - 5:25 arasını seyredin sizin için yepyeni bir iş kapısı olabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=d8GUSl0D8BE


  • @kivo kesin canın sıkılıyor orada :) herkesi çağırdığına göre :D


  • @keysnambır LinkedIn'de location'inizi X yapmaniz su an X sehrinde yasadiginizdan ziyade, o sehirdeki is firsatlarini degerlendirdiginiz anlamina da geliyor aslinda. Profiliniz o sehir ve cevresindeki recruiter'larin karsisina cikiyor, boylece sizin is onlarin da eleman bulma ihtimali artiyor.

    Bu isi green card basvurunuz onaylandiktan, ya da ABD'ye gelmeye kesin niyetlendikten sonra yapacaginizi dusunursek recruiter ile iletisime gectiginizde 1-2 ay sonra X sehrinde olacaginizi belirtmenin herhangi bir problem yaratacagini dusunmuyorum. Bazi firmalarda relocation assistance benefit'i oluyor. En iyi ihtimal gorusmeler olumlu gecer ve sizi ise alirlarsa (tabi bunun icin once ABD'ye ucurup on-site interview yaparlar diye tahmin ediyorum) tasinma masrafiniz icin belli bir miktar para alirsiniz. Relocation assistance benefit'i yoksa recruiter size "kendi paran ile tasinacaksin degil mi" tarzinda soru sorar ve konu kapanir. Ters tepki gosterilecek bir durum oldugunu dusunmuyorum, basima da gelmedi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum