Security Clearance Nedir ve Süreçler
-
şimdi iş başvurularında "security clearance" denen yeri ne seçeceğiz arkadaşlar?
none? mi -
@kturkay Security Clearance Nedir ve Süreçler içinde söyledi:
şimdi iş başvurularında "security clearance" denen yeri ne seçeceğiz arkadaşlar?
none? mievet, none olarak secin. yukarida sayin @ismailorhan 'in yazdiklarini okudunuz mu? yazinin son kisminda belirtmis... 6 ay surebilecek bir is bu ve clear olup olmayacaginizin da garantisi yok. Sirketler beklemek istemeyebilir, riske girmek istemeyebilir siz sadece kendi acinizdan dusunuyorsunuz :) biraz da sirket acisindan dusunun, soruyu daha net anlarsiniz :)
-
@crazycells Bu zamana kadar hep ''yes'' diyordum ben bu seçeneğe :(
-
@entelman Security Clearance Nedir ve Süreçler içinde söyledi:
@crazycells Bu zamana kadar hep ''yes'' diyordum ben bu seçeneğe :(
clerance'niz var mi? Eger yoksa "evet" diye cevap vermemelisiniz.
-
@crazycells Var mı yok mu bilmiyorum bile :) Geleli 1.5 ay oldu işte. Ama firmalar soruyor bazen. Ben de evet diyordum. Yoksa bile nasıl alınır bu clearence?
-
@entelman Security Clearance Nedir ve Süreçler içinde söyledi:
@crazycells Var mı yok mu bilmiyorum bile :) Geleli 1.5 ay oldu işte. Ama firmalar soruyor bazen. Ben de evet diyordum. Yoksa bile nasıl alınır bu clearence?
Bu basligin ilk iletisini okudunuz mu? :)
-
@crazycells Okudum ama firma istiyor ve alması uzun sürüyor diye ''no'' demek mantıklı gelmedi. İlerisi için acaba önden bir şekilde kendimiz başvuruda bulunup, istenildiğinde hemen sunulmak üzere hazır edebilir miyiz türünden sorular geliyor aklıma.
-
Pek çok online iş ilanında 'security clearance' şartını gördüğüm halde 'level' belirtilmemiş...
Ayrıca ilk iletiden anladığım üzere bu soruşturmanın yapılabilmesi için mutlaka bir iş başvurusu yapmamız lazım, ta ki firma bizim için süreci başlatsın. Halbuki firmalar belgesi olmayan kişileri tercih etmiyorlar. Böyle olunca ömür boyu bu belgeyi elde edemeyecekmişiz gibi bir izlenim oluşuyor. Keşke bu belgeyi almış birisi başından geçenler hakkında bizleri bilgilendirebilseydi. -
@ICu anladığım kadarıyla, en kolay yolu bir süre orduda görev almak
-
@ICu bu konu ile ilgili daha önceki forum başlıklarını incelemeni tavsiye ederim. Bizim security clerance alma şansımız şuan için yoktur. Vatandaşlar için geçerli bir durumda olmak gerekiyor. Bu konudaki pratik yöntem security clerance ve vatandaşlıkla ilgili bir ibare iş ilanında var ise o ilanları pas geçmendir.
-
Özellikle DC etrafındaki IT alanındaki işlerin çoğunda Clearence isteniyor. Bu ABD vatandaşları içinde geçerli bir durum. En düşük düzeyi Public Trust Security Clearence. Son 5 yıl içinde ABD den 90 günden fazla ayrılmayacaksınız şart olarak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum