Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @crazycells tekrar merhaba I 130 formunu doldurup gonderecegim sonra Türkiye ye gidecegim degilmi dogrumu anladim I130 A yi doldurmayacagim simdi degil mi? Sadece I 130

• @sngl72, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells tekrar merhaba I 130 formunu doldurup gonderecegim sonra Türkiye ye gidecegim degilmi dogrumu anladim I130 A yi doldurmayacagim simdi degil mi? Sadece I 130

Hayir, I-130 basvurusunu tam bir sekilde yapmalisiniz. Yoksa I-130 basvurunuz onaylanmaz ve surec baslamaz. Su basligi takip etmeniz daha dogru olur:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

• Merhaba herkese,

Forum'da yorumda bulunan herkese cok tesekkurler, gercekten yardimci oluyor.

Durumumu kisaca ozetleyeyim, sonrasinda sorukarima gececegim. F1 ogrenci vizesi ile 4 senedir Amerika'da yasiyorum. Amerikan vatandasi esim ile Mart ayinda evlendik. Birkac ay boyunca evliligimizi Turkiye'de tescil ettirme, yeni pasaport ve kimlik karti alma (soyadi degisikligi icin) islemleri ile ugrastik. Simdi sira AOS surecine geldi.

Dokumanlari bir araya toplamaya calisiyoruz. Bu hafta Konsolosluk'a gidip gereken bazi belgeleri alacagim, asagida siraliyorum, kacirdigim bir sey varsa eklerseniz cok sevinirim.

1). Uluslararası doğum kayıt örneği alma başvurusu
    2). Nüfus kayıt örneği alma başvurusu
    3). Adli sicil belgesi alma başvurusu
    4). Uluslararası evlilik kayıt örneği alma başvurusu

Bunlardan baska elcilikten almami gerektirecek baska bir belge var mi? Bu belgeler Ingilizce mi olacak, yoksa hepsinin cevirisini mi yaptirmam gerekecek?

Bir diger sorum da egitim belgeleri ile ilgili. Universite diplomam Ingilizce oldugu icin kopyasini direkt kullanacagim. Sanirim Universite basvurusunda Lise diplomami universitem almisti, o yuzden asli elimde yok. e-devlet ten lise hakkinda mezun oldugumu gosterir bir belge alabildim. Bunu yeminli tercumana cevirttirip AOS paketine eklesem kabul edilir mi? Yoksa diploma aslini mi bulmam gerekir?

Son bir sorum da I-94 ile ilgili. Most recent I-94'umdaki pasaport eski soyadimin oldugu bir pasaporttu, o pasaport artik gecerli degil. Yeni pasaportumda yeni soyadim var ve pasaport numarasi farkli. Bu bir problem yaratir mi? Bir CBP ofisine gidip yeni bir I-94 almam mi gerekiyor?

Herkese simdiden cok tesekkurler!

• @Ozge, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba herkese,

Durumumu kisaca ozetleyeyim, sonrasinda sorukarima gececegim. F1 ogrenci vizesi ile 4 senedir Amerika'da yasiyorum. Amerikan vatandasi esim ile Mart ayinda evlendik. Birkac ay boyunca evliligimizi Turkiye'de tescil ettirme, yeni pasaport ve kimlik karti alma (soyadi degisikligi icin) islemleri ile ugrastik. Simdi sira AOS surecine geldi.

Dokumanlari bir araya toplamaya calisiyoruz. Bu hafta Konsolosluk'a gidip gereken bazi belgeleri alacagim, asagida siraliyorum, kacirdigim bir sey varsa eklerseniz cok sevinirim.

Bunlardan baska elcilikten almami gerektirecek baska bir belge var mi? Bu belgeler Ingilizce mi olacak, yoksa hepsinin cevirisini mi yaptirmam gerekecek?

Bir diger sorum da egitim belgeleri ile ilgili. Universite diplomam Ingilizce oldugu icin kopyasini direkt kullanacagim. Sanirim Universite basvurusunda Lise diplomami universitem almisti, o yuzden asli elimde yok. e-devlet ten lise hakkinda mezun oldugumu gosterir bir belge alabildim. Bunu yeminli tercumana cevirttirip AOS paketine eklesem kabul edilir mi? Yoksa diploma aslini mi bulmam gerekir?

Son bir sorum da I-94 ile ilgili. Most recent I-94'umdaki pasaport eski soyadimin oldugu bir pasaporttu, o pasaport artik gecerli degil. Yeni pasaportumda yeni soyadim var ve pasaport numarasi farkli. Bu bir problem yaratir mi? Bir CBP ofisine gidip yeni bir I-94 almam mi gerekiyor?

Merhaba sayın @Ozge şimdiden hayırlısı olsun.Ben bildiğim soruların cevabını vereyim diğerlerini bilen arkadaşlar cevaplar.

1. ve 2. maddeler de ki belgeler aynı Nüfus kayıt örneği birth certificate olarak kabul ediliyor.Yani farklı farklı belgeler verilmeyecek tek belge olarak verilecek.

3.madde de ki Adli sicil belgesini bizim başvurumuz da istenilen evraklar da yoktu bizde göndermemiştik açıkcası Aos başvurusun da Adli sicil belgesi talep edildiğini bilmiyordum.

4.madde hakkın da bir bilgim yok maalesef.

Konsolosluk belgeri ingilizce olarak verecektir.

Eğitim ile ilgili de üniversite diplomanızın fotokopisini göndermeniz yeterli olur bence ki genel de en son mezun olunan kurumun diploması geçerlidir diye biliyorum zaten lise mezunu olmasanız üniversite sizi kabul etmezdi o yüzden rahat olun.

I-94 hakkında da bilgim yok maalesef.

• @Rookie cok tesekkur ederim cevabiniz icin.

Adli Sicil Belgesi konusunda ben de emin degilim, ancak gitmisken alayim diyorum, cunku Konsolosluk yasadigimiz sehire 5-6 saat uzaklikta, her zaman gitme sansimiz olmuyor.

• @Ozge, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba herkese,

Adli sicil belgesi gerekmeyecek ama koymanizda tabii ki bir sakinca yok. ABD'de evlendiginizi gosteren belgeler evlilik icin yetmeli, buna ek olarak bir de isterseniz evlilik cuzdaninizin varsa ingilizce olan sayfalarini ekleyebilirsiniz; ama illaki sizin bahsettiginiz ve "Formul B" olarak gecen belge gerekmiyor.

Evet, USCIS'e gonderdiginiz her sey ingilizce olmali, eger ingilizce degilse cevirisini yaptirmalisiniz.

Universite diplomasi yeterli ama siz es uzerinden aldiginiz icin bu belge de cok gerekli degil.

I-94 belgesindeki isim ve eski pasaport problem degil, bunlari goturebilirsiniz... zaten alacaginiz nufus kayit orneginde iki isminiz de yaziyor olacak, o nedenle resmi olarak ayni kisi oldugunuz belli :)

Bol sanslar.

• @crazycells cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

I-94 konusunda gercekten endiseliydim, tesekkurler

• @crazycells Hocam tekrar merhaba Yukarida durumumu anlatmistim size cok guzel bilgiler verdiniz cok tesekkur ederim son sorum Ben İşlem yapmadan ekimde Türkiye ye donup 2020 Nisan sonu emekli olup Sonucta 6 ay Amerika disinda kalmis olacagim 1 yil sonra evlilik islemlerime baslamis olacagim sorun teskil edermi bu durum turist vizem ile Amerikaya donsem green kart islemlerime o zaman baslasam olur mu?Tekrar tesekkur ederim hakkinizi helal edin

• @sngl72, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Hocam tekrar merhaba Yukarida durumumu anlatmistim size cok guzel bilgiler verdiniz cok tesekkur ederim son sorum Ben İşlem yapmadan ekimde Türkiye ye donup 2020 Nisan sonu emekli olup Sonucta 6 ay Amerika disinda kalmis olacagim 1 yil sonra evlilik islemlerime baslamis olacagim sorun teskil edermi bu durum turist vizem ile Amerikaya donsem green kart islemlerime o zaman baslasam olur mu?Tekrar tesekkur ederim hakkinizi helal edin

Benim yukariya yazdigim yontem, sizin durumunuza cok daha uygun, bilginize.

1 yil sonra evlilik islemlerine baslamaniz bir problem degil.

Turist vizesini bu amacla kullanmamalisiniz.

• @crazycells yine merhaba benim problemim evlilik ve boşanma kağıtlarının orjinelleri hakkında elimizde sadece fotokopiler mevcut orjineller kayıp eşim başvuru yapmak istedi ama 8 veya 10 hafta da elimize ulaşır dediler eşimin yaşadığı yere uzak yerde ve kardeşi engelli olduğu için gidemez acaba elimiz deki fotokopilerle interview gireceğim acaba problem olur mu yada daha önce bu problemle yaşayan veya karşılaşan varmı teşekkürler

• @hüseyin, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells yine merhaba benim problemim evlilik ve boşanma kağıtlarının orjinelleri hakkında elimizde sadece fotokopiler mevcut orjineller kayıp eşim başvuru yapmak istedi ama 8 veya 10 hafta da elimize ulaşır dediler eşimin yaşadığı yere uzak yerde ve kardeşi engelli olduğu için gidemez acaba elimiz deki fotokopilerle interview gireceğim acaba problem olur mu yada daha önce bu problemle yaşayan veya karşılaşan varmı teşekkürler

interview tarihiniz ne zamandi?

Surece dair bilgileri imzaniza tasirsaniz sorulara daha faydali sekilde cevap verebilirim.

• @crazycells ağustos 26 da interview

• @hüseyin, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells ağustos 26 da interview

Orijinal dokumanlar icin kisisel basvuru sart miydi? Yoksa internet, telefon veya posta yoluyla da basvuru yapilabiliyor mu? En basta firsatini bulup basvuru yapsaydiniz simdiye kadar size ulasirdi

Mulakat sirasinda orijinal dokumanlari gormek istiyorlar genelde ama eger sorulursa, burada acikladiginiz gibi aciklayin. Belki aciklamayi kabul ederler.

• @crazycells bizde bilmiyorduk eşim bulamıyor ve arayıp ve form u doldurursa mail ile 8 ile 10 hafta sürüyormuş kaldım ortada diğer evraklar hepsi hazır acaba interview de ne sorunla karşılaşırım girmezsem problem olurmu yoksa sadece evlilik ve boşanma copy leri yüzünden problem olurmu ve kapıda evrak kontrolü sırasında fotokopi var diye konsolosluğa almazlarsa ne yapmam lazım

@crazycells bizde bilmiyorduk eşim bulamıyor ve arayıp ve form u doldurursa mail ile 8 ile 10 hafta sürüyormuş kaldım ortada diğer evraklar hepsi hazır acaba interview de ne sorunla karşılaşırım girmezsem problem olurmu yoksa sadece evlilik ve boşanma copy leri yüzünden problem olurmu ve kapıda evrak kontrolü sırasında fotokopi var diye konsolosluğa almazlarsa ne yapmam lazım

sizin mulakatiniz konsoloslukta mi yoksa USCIS ofiste mi?

• @crazycells 26 ağustos ankara daki amerikan konsolosluk

@crazycells 26 ağustos ankara daki amerikan konsolosluk

o zaman sorularinizi bu konuda sormalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

Bu baslik, sizin surecinize ait degil. Eger bu baslikta soru sorarsaniz, yanlis yonlendirmeler alabilirsiniz. Ayrica yukarida uyarmama ragmen hala surecinizi imzaniza tasimamissiniz.

• @crazycells Çalışma izni ve seyahat evragi geldi:)

• @aslimh, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Çalışma izni ve seyahat evragi geldi:)

harika, gozunuz aydin. 5.5 ayda almis oldunuz o halde?

• @crazycells Evet. Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k