Green Card ile Askerlik Tecili
-
@bjkamil3365, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
@travelleth, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
Yazan oldu mu bilmiyorum.. Ama aklınızda bulunsun bakaya iken, yani teciliniz bitmesine rağmen muayeneye dahi gitmemişseniz, gene de yurt dışına da çıkabiliyorsunuz. engel yok..
Hocam asker kacagi sayilan biri nasil yurtdisina cikar, biraz enteresan geldi
Hocam 2014'te üniversiteden mezun oldum.. 18 haziran 2016'da tecilim bitti.. 30 eylül 2016'ta en geç başvurmam lazımdı.. başvurmadım.. aradan üç sene geçti.. bu arada Yunanistan'da iş buldum.. Oraya gittim. Çıkarken de girerken de kimse hiç bir şey sormadı.. Yasalar değişti çünkü..
Hee ama şu var.. Yeni askerlik sistemi geçti.. Benim gibi bakaya olanlara son bir kez bedelli hakkı tanıyorlar.. Son başvuru 1 Kasım olacak.. Ondan sonra hala bakaya olan birini engellerlerse bilemem..
-
@travelleth benim kardesim astsubay,kendisine sorduğumda beni teğmen ile görüştürdü,o da bu tamamen çıkış ve girişteki memura bağlı,dikkat ederse işlem yaptırabilir demişti.
-
@crazycells, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
Merhaba. Su anda AOS basvuru asamasindayim ve 12 haziranda 2 yillik askerlik ertelemem sona erdi. SSN elime ulastiginda askerligimi erteleyebilir miyim ya da dovizle askerlik yapabilir miyim?
Eger calisiyorsaniz ya da okuyorsaniz erteleyebilirsiniz.
Dovizli askerlik kuralinin gereksinimlerini karsiliyor musunuz?765 daha gelmedi. 765in gelmesi yeterli mi yoksa green card sart mi ?
Ikisi de yetersiz. Dedigim gibi calismaniz ya da okumaniz gerekiyor erteleme yapmaniz icin. Green Card'inizin ya da calisma izninizin olmasi, calistiginiz anlamina gelmiyor.
-
@aliarmgn, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
@travelleth benim kardesim astsubay,kendisine sorduğumda beni teğmen ile görüştürdü,o da bu tamamen çıkış ve girişteki memura bağlı,dikkat ederse işlem yaptırabilir demişti.
hocam şöyle.. artık seni kolundan tutup yakaladıkları yerde askere teslim etme gibi bir durum yok. eğer bir gbt kontrolünden geçerken, fark edilirse memurların şöyle bir hakkı var. mesai saatleri içerisindeyse seni en yakın askerlik şubesine götürüp, orada tutanak tutabilirler.. mesai saatleri dışında ise yakalandığınız yerde tutanak tutarlar.. ben yurt dışına giderken, 1-2 saat erken gittim havaalanına, ama durdurmadılar bile.. umusamadılar..
-
Suraya daha once aktarmistim, kacinci kez uyarildiginiz da onemli gibi:
-
Merhaba. Su anda AOS basvuru asamasindayim ve 12 haziranda 2 yillik askerlik ertelemem sona erdi. SSN elime ulastiginda askerligimi erteleyebilir miyim ya da dovizle askerlik yapabilir miyim?
Dovizli askerlik kuralinin gereksinimlerini karsiliyor musunuz?765 daha gelmedi. 765in gelmesi yeterli mi yoksa green card sart mi ?
Ikisi de yetersiz. Dedigim gibi calismaniz ya da okumaniz gerekiyor erteleme yapmaniz icin. Green Card'inizin ya da calisma izninizin olmasi, calistiginiz anlamina gelmiyor.
Green card geldi, calismaya da baslarsak direk erteleme basvurusu kabul ediyorlar mi? Yoksa belli bir sure beklemeli mi?
-
Green card geldi, calismaya da baslarsak direk erteleme basvurusu kabul ediyorlar mi? Yoksa belli bir sure beklemeli mi?
Hayir, belli bir sure beklemenize gerek yok. Ilk maasinizi aldiktan sonra hemen islemleri baslatabilirsiniz. NY konsoloslugu'nun sitesinden aktariyorum... Siz de bagli bulundugunuz konsoloslugun sitesine bakin isterseniz, ilgili bilgiler ilk ileti de mevcut...
İŞÇİ/İŞVEREN STATÜSÜNDE İLK ERTELEME BAŞVURUSU
Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. (Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.)
Başvuru Şartları:
Başvuru esnasında doğum yılı itibariyle 35 yaşında veya daha genç doğumlu olanlar,
(Örneğin, 01.01.2000 tarihi doğumlu olanlar en geç 31.12.2035 tarihine kadar başvuruda
bulunmak zorundadırlar.)- Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat
mensubu sıfatı ile yabancı ülkelerde bulunanlar veya - Fiilen çalışmayıp işsizlik yardımı ile geçimini temin edenler veya
- Bir iş sözleşmesine bağlı olarak yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statüsünde
çalışanlar
Başkonsolosluğumuza başvurarak askerlik erteleme işlemi yaptırabilirler.
- Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat
-
Hayir, belli bir sure beklemenize gerek yok. Ilk maasinizi aldiktan sonra hemen islemleri baslatabilirsiniz. NY konsoloslugu'nun sitesinden aktariyorum... Siz de bagli bulundugunuz konsoloslugun sitesine bakin isterseniz, ilgili bilgiler ilk ileti de mevcut...
İŞÇİ/İŞVEREN STATÜSÜNDE İLK ERTELEME BAŞVURUSU
Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. (Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.)
Başvuru Şartları:
Başvuru esnasında doğum yılı itibariyle 35 yaşında veya daha genç doğumlu olanlar,
(Örneğin, 01.01.2000 tarihi doğumlu olanlar en geç 31.12.2035 tarihine kadar başvuruda
bulunmak zorundadırlar.)- Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat
mensubu sıfatı ile yabancı ülkelerde bulunanlar veya - Fiilen çalışmayıp işsizlik yardımı ile geçimini temin edenler veya
- Bir iş sözleşmesine bağlı olarak yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statüsünde
çalışanlar
Başkonsolosluğumuza başvurarak askerlik erteleme işlemi yaptırabilirler.
Teşekkürler biligiler için.
- Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat
-
Bu green card ile askerlik erteleme işlemleri TR'de oluyormu ? 1-2 aylık ziyarete gideceğim gittiğim zaman aradan çıkartayım dedim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
-
@06mert, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
Bu green card ile askerlik erteleme işlemleri TR'de oluyormu ? 1-2 aylık ziyarete gideceğim gittiğim zaman aradan çıkartayım dedim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Hayir, eger Turkiye'de yasiyorsaniz bu olanaktan yararlanamazsiniz. Bu islemi ancak konsolosluklarda yapabilirsiniz. Eger Turkiye'de 6 aydan uzun kalirsaniz bu yurtdisi tecili bozulur.
-
@crazycells yunanistan'dan döneli 6 ayı geçti.. geçen gün askerlik şubesine bedelli askerlikle alakalı bilgi almak için gittim.. sen bakaya gözükmüyorsun, yurt dışı çalışan gözüküyorsun dediler. ben de bozulmamasına şaşırdım.
-
İş yazısı (Çalışanlar için)
Teyit etmekt için tekrar sormak istiyorum. Green Card sahibi olmak askerliği erteletmek için yeterli olmuyor değil mi? Ayrıca ABD'de çalışıyor durumda olmanız ve bunu belgelemeniz gerekiyor sanırım. Yani sadece Green Card gibi sürekli oturum hakkını gösteren belgeyle başvurmak yeterli olmuyor anladığım kadarıyla.
-
@NartNesren adiğe arkadaşım :)
bunu bence askerlik şubesine sor. çünkü yeni askerlik sistemiyle sanırım artık çalışmana gerek yok.. 3 sene yurtdışında bulunman yeterli diye biliyorum. net olarak askerlik şubesinden öğrenebilirsin bunu. bir de tanışalım senle.. ben de adiğe'yim.
-
@travelleth Merhaba, tanışalım tabi ki memnun olurum :)
Benim sormak istediğim aslında sizin söylediğiniz gibi 3 yıl çalışma sonucunda eski tabirle dövizli askerliğin şartları değil de yurtdışında askerlik teciline ilişkin şartlardı.
Ama dediğiniz gibi en isabetlisi askerlik şubesinden bilgi almak olacak. -
@NartNesren özelden mesaj çektim hocam.
-
@crazycells yunanistan'dan döneli 6 ayı geçti.. geçen gün askerlik şubesine bedelli askerlikle alakalı bilgi almak için gittim.. sen bakaya gözükmüyorsun, yurt dışı çalışan gözüküyorsun dediler. ben de bozulmamasına şaşırdım.
Evet, otomatik gerceklesmiyor olabilir. Fakat dovizli askerlik yapmak isterseniz giris-cikis tarihlerini teker teker kontrol ediyorlar, boyle bir planiniz varsa yeniden 3 yil saymaniz gerekecek...
-
@NartNesren, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
İş yazısı (Çalışanlar için)
Teyit etmekt için tekrar sormak istiyorum. Green Card sahibi olmak askerliği erteletmek için yeterli olmuyor değil mi? Ayrıca ABD'de çalışıyor durumda olmanız ve bunu belgelemeniz gerekiyor sanırım. Yani sadece Green Card gibi sürekli oturum hakkını gösteren belgeyle başvurmak yeterli olmuyor anladığım kadarıyla.
@NartNesren adiğe arkadaşım :)
bunu bence askerlik şubesine sor. çünkü yeni askerlik sistemiyle sanırım artık çalışmana gerek yok.. 3 sene yurtdışında bulunman yeterli diye biliyorum. net olarak askerlik şubesinden öğrenebilirsin bunu. bir de tanışalım senle.. ben de adiğe'yim.
Evet, askerlik sisteminde bazi degisiklikler oldu ve maalesef henuz yeni yasalari ayrintili inceleme firsati bulmadim. Ama ustunkoru okumalarima dayanarak soyle cevap verebilirim.
@NartNesren evet, hala Green Card tek basina yeterli degil, ogrenci ya da calisiyor olmaniz lazim.
Sayin @travelleth 'in dedigi durum sadece cifte vatandaslar icin gecerli (eskiden olmayan bir uygulama). Cifte vatandasligi olan kisi, 3 yil Turkiye disinda kaldiginda, ne yaptigi onemli olmadan(calismasi, ogrenci olmasi vs.) dovizli askerlik hakki kazanacak.
Eger bunlarin aksi yonde bir bilgi alirsaniz, lutfen buraya da yazin.
-
Gerekli evraklar:
İş yazısı (Çalışanlar için)Is yazisindan kastiniz ise kabul mektubu gibi bir sey mi? Paycheck (veya bank statement) yaninda is yazisi da istendigi icin ne goturmem gerektigini tam olarak idrak edemedim.
-
@loki-boi, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
Gerekli evraklar:
İş yazısı (Çalışanlar için)Is yazisindan kastiniz ise kabul mektubu gibi bir sey mi? Paycheck (veya bank statement) yaninda is yazisi da istendigi icin ne goturmem gerektigini tam olarak idrak edemedim.
Evet, ikisinden biri de kabul olacaktir diye dusunuyorum. Is yerinizden orada calistiginizi belirten bir mektup almaniz mumkun.
-
Arkadaşlar malum, görev sefer emri diye bir şey geziyor internette, rastgele yeniden askere alma çağrısı yapılabiliyormuş. Green kart vizesi alan birini bu işlem nasıl etkiler ? Sefer görev emri çıkınca yurtdışı çıkış yasağı geliyor mu ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum