Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Bilişim Teknolojileri
818 125 93.1k 128

  • @keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    stackoverflowda

    calismak zorundayiz ogrenmek icin sorun yok :) once biz kendimiz bir ogrenelim sonra sorulari da elbet ilerleyen zamanlarda cevaplariz : ))


  • @keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @yetonyali bence duraksamamak adına öğrendiklerinizi uygulamaya dökmeye çalışın. İngilizceniz yeterli ise stackoverflowda öğrendikleriniz ile ilgili sorulan sorulara cevap vermeye çalışın. İngilizceniz yeterli değilse paralelde mutlaka bunu geliştirmeye çalışın. Ne çok çalışın demişim :D

    Hocam stackoverflow'daki sorular dışında mesela html, css ve javascripti bitirdik. bu tarz konular her daim pratik yapmakla gelişir ve en iyi öğrenilir.. "şu kodtaki yanlışı bul" veya " şu sayfayı kod olarak yaz" ve benzeri pratik yapabileceğimiz yerler var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @travelleth @yetonyali stackoverflowda soruları cevaplayamasanız da cevaplamaya çalışmak size çok şey katacaktır. Bunun dışında kendinize minik de olsa proje hedefleri koyun. Eğitimlerde öğrendiğiniz konuları birlikte harmanlamaya çalıştıkça daha da kavrayacaksınız. Ufak algoritma vs alıştırmaları için de hackerrank vb siteleri kullanabilirsiniz.


  • @keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @travelleth @yetonyali stackoverflowda soruları cevaplayamasanız da cevaplamaya çalışmak size çok şey katacaktır. Bunun dışında kendinize minik de olsa proje hedefleri koyun. Eğitimlerde öğrendiğiniz konuları birlikte harmanlamaya çalıştıkça daha da kavrayacaksınız. Ufak algoritma vs alıştırmaları için de hackerrank vb siteleri kullanabilirsiniz.

    Front and ci algoritma bilmek zorunda mi ?
    Evet kucuk de olsa yapiyorum anasayfa tasarimi , tablo , menu v.b seyler proje kabul ediliyorsa tabi. Html5 ve css3 kodlariyla ogrendiklerimle ornekler yapiyorum. Tam anlamiyla ogrendikten sonra javascript e gececegim ama daha uzun bir surec var. Gunde 2-3 saat ders dinleyip ornek yapiyorum youtube den.


  • @yetonyali Her ne kadar kavramlar sinir kisimlarda birbirine girmis olsa da hedefi ve etki alanlarini iyi belirlemek gerekiyor. Ben de genel anlamiyla front-end biliyorum diyorum ama UI, UX veya UIX konularinda asla tam hakim olamadim. CSS misal yeter kadar bilirim. Ama HTML iyi bilirim. Javascript iyi bilirim. Ama grafik tasarimdan zerre anlamam. Kullanici arayuzu hazir olsa ben de arkada etkilesim kodlarini yazsam derim.


  • @caglaror Algoritma ve veriyapilari genelde yazilim konularina giriyor gibi gorunse de matematik ve mantik tarafina daha yakinlar. Burada asil hedef ise alinmak istenen kisinin problem cozme ve bunu ne kadar surede yaptigi becerisini test etmek. bu nedenle de sizi Python icin ise alacak olsalar da sorulari istediginiz herhangi bir dilde cozebilirsiniz diyorlar (tamam bazilari sinirlama getiriyor). Peki ise alimda bu adayi test etme acisindan tam bir gosterge midir, bence hayir. Beyaz tahta onunde ya da eller klavyede problem cozmeler, ev odevleriyle mutlaka desteklenmeli.
    Yine de kabul gormus ve yaygin bir "basvuran eleme yontemi". Pek cogu sorulari hackerrank ya da leetcode uzerinden alip soruyor (orta ve kucuk olcekliler). Tum populer algo ve veriyapisi vb konulari isleyen udemy kurslari var. Onlarla bu iki soru sitesini hatmederseniz bu taraf hallolur.


  • @yetonyali Her ogreticinin, her bir kursu bir kurs sayilir. Kursun altinda her turlu degisik konu olabilir. Derslerin onizleme videolarinda bunlari kisaca anlatirlar. Kursu sepete atin size son fiyati gosterir sepette. Konularin kac saat surdugunu yazmasi ayri kurslar olduklari anlamina gelmez.


  • @caglaror tesekkurler dediklerinizi dikka alicagim. Kendimi html5 css3 ve javascript alaninda gelistirmeyi ilk hedef olarak koydum. Bunlari sirasiyla ogrenirken arada bunlarin eklentileri var sanirim onlari bu ucunu ogrendikten sonra mi gecmeliyim yoksa ornegin css3 e ait sanirim sass, scss ve less ile birlikte mi ogrendikten sonra javascript gecmeliyim ? Tam olarak ogrenme sureci nedir css3 eklentileri neler benim yazdiklarim mi sadece degilse bunlarin hepsini ogrenmek mi gerekiyor ornegin sadece scss bilsek css3 ile birlikte yetmez mi ?


  • @Murat-Yılmaz, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    qa test

    Qa tester icin https://www.keytorc.com/foundation-level-yazilim-test-uzmani-egitimi/ egitimi ve ISTQB® Uluslararası Sertifikalı İleri Seviye Yazılım Test Uzmanı – Test Analisti Eğitimi egitimi almak yeterli gelir mi nasildir bu egitimler. Sure olarak arastirdigimda 3 gun suren egitim mevcut ve ucretlerde fundation levet 950$+kdv
    ileri seviye egitim ise 1250$+kdv
    qa tester olabilmek icin bu egitimler yeterlimidir yani 3 gunde yada 1 haftada bu egitimleri bitirip qa tester olunabilir mi bu kadar basit mi bu is ?


  • @vermaynen QA ile ilgili bilgim yok. Sertifikanin US de gecerliligini ve is ilanlarinda istenip istenmedigini sorgulayabilirsiniz.


  • @yetonyali Bu soruyu hic gormemisim sanirim ya da kaynamis arada. CSS elini kodlara atsa da (degiskenler, if-else donguleri vb) hala agirlikli olarak tasarim atarafinda. UI, UIX vb gibi konulara dahil. CSS preprocessor denilen hikaye bu isi daha ust boyuta tasiyor, artik sormayan yok gibi LESS, SASS ve digerlerini mutlak ogrenmek gerek diye dusunuyorum.
    Salt developer olsaniz bile bunlara ihtiyac oluyor. O nedenle UIX tarafina donuyorsaniz bunlar sart diyebiliriz. Onerilenler arasinda Stylus da var ama bir turlu hakettigi yere gelemedi.


  • @vermaynen 3 gun cok kisa bir sure. bootcampler genelde qa yetistiriyo ama kimisi 2 ay kimisi 6 ay



  • @keysnambir, vermis oldugunuz linkdeki yazida benim sitede paylastigim egitimden bahsetmis dedigi gibi banada 3 gunde olucak is gibi gelmedi zaten. Keske olsada 3-5 ay bir egitim olsa gitsek ama ne yazikki yok. Ve adam direk sektor de yanina hicbir sertfika ve tecrube olmadan adam alip calistirmis keske dicem yine bizi alsa da yetistirse bize denk gelmiyor sanirim boyle seyler.
    @ercan tekoglan, 2ay 6 ay bootcampler i bulsak iyi olur da yok olanlarda genc yasta insanlara biz 33-34 yasinda olduk artik.
    @caglaror, Yas 34 olucak nerdeyse o yuzden bu alanda sifirdan bir baslangic yaptim. Tekrar inceleyince konu basligini bu egitim gozume carpti. Suan icin Html5 ve Css3 (Sass,Scss ve Less konularini gozden gecirdim) ve ufaktan Bootstrap 4 e giris yaptim. 1 aylik bir sure zarfi gecti. Tekrar tekrar farkli youtube da ki egitim kanallarindan sifirdan ders dinleyip uyguluyorum yapilanlari. Butun bu konulardaki egitim veren youtube videolari somurdukten sonra Javascrip e gecis yapicam tabi bu biraz daha zaman alacak gibi. Sonrasinda Javascriptin eklentileri olan jquary , vue.js , node.js, angular, react, typscript seklinde
    sonlandiracagim. (Butun eklentileri sular seller kadar bilmesekde biraz bilgi sahibi olmakta fayda var diye dusunuyorum.) Her halde bu sonlandirma sonrasinda Front and developer unvanini hak edebilecegimi dusunuyorum :)
    Tr de ki is ilanlarina baktigim zaman front and developer kisminda.
    Html5, Css3 ve Javascript %90 bilinecek. %8 lik kisminda ise Html5 ve Css3 istenmis sadece. %2lik kisminda ise Html5 , Bootstrap ve javascript istenmis (css3 istememisler )
    %90 lik kisma geldigimizde tekrar ise Css3 eklentilerinden Sass ve ya Less yada Bootstrap istenenler arasinda cogunlukla. (1 yada birkacini bilmek arti sayiliyor)
    Javascript tarafina geldigimizde %90 lik kisminin icinde jquary basta olmak uzere , vue.js , node.js, angular, react gibi en az bir yada birkac eklenti bilme arti olarak belirtilmis.
    Sonuc olarak her firma kendine gore belirliyor bu durumu diyebiliriz birinin istedigini diger firma istemiyor seklinde yorumlayabiliriz. Html5 , Css3 ve Javascript iyice ogrenip ne kadar eklenti yaninda ogrenirsek hem bizim is secme alanimiz genisler hemde is verenin daha genis yalpazeye sahip olan birini ise almasi kolay olur.
    Abd is ilanlarinda da detayli bir arastirma yapacagim daha cok orda neler kullaniliyor tr den farklari var mi inceleyecegim.


  • @caglaror, UI ve UX alaninda tam olarak faaliyet gosterebilmek icin neleri bilmek konusunda pek birsey bulamadim sadece 2-3 program dan bahsetmisler Adobe XD , Sketch , Photoshop , Illustrator gibi.
    Ve is ilanlarinda bunlardan baska bisey goremedim cok az da olsa 3-5 yerde temel seviye anlayabilecek kadar html ve css istedigini gordum. Yeteri kadar yaygin degil sanirim bu alan simdilik gibi geldi. Grafik tasarimcilar zaten bunlari silip supurur bizde grafik tasarimci olmadigimiz icin bize gore degil gibi geldi bana. Html5 cs3 bilmek ile bu alanda bize ekmek cikmaz gibi. Biz front and alaninda yola devam :) Deselerki Html5 css3 yaninda adobe xd yada skecth programlarindan birini bilsen ui ux olucan onu da oluruz :) Abd deki salary baktim isin garibi bir front and ci kadar aliyor ve daha fazlasi da tam anlam veremedim UI ve UX e acikcasi.


  • @vermaynen eklenti yerine framework kelimesini kullanırsanız daha yerinde olur. :face_with_monocle:


  • @vermaynen UX başlı başına bir derya. :dizzy_face:


  • @vermaynen Udemy veya baska bazi kurs programlarina baktiginizda temel bilgileri hizlica verip sonra bir program uzerinden (Adobe Xd ve Sketch genelde) egitimi tamamladiklari goruluyor. Adode web arayuzu tasarimina donuk diger programlariyla da komple bir destek gucu sagliyor. Ama Sketch de cok yaygin, son zamanlarda Zeplin duyuyorum. Her seferinde bir adim ileri goturuyorlar zigiyi. Suna bakmakta fayda var: https://medium.com/sketch-app-sources/design-hand-off-tools-in-comparison-zeplin-invision-avocode-and-sketch-measure-f871c5ee5ea3

    Front-end design ile developer tarafi hafif ayrisiyor. Bir js kutuphanesini kullanmak ile js framework kullanmak ve duzenli ve yaygin olarak dogrudan js kodlamak isin developer tarafi (UIX degil). Ayrica bir parcada olsa back-end anlamak gerekiyor.

    CSS yi hic sevemedim. Son cikan guncel bilgileri de artik yakalayamiyorum. CSS3 basladi ben orada kaldim. Bahsi gecen programlardan birisinde cok iyi olmak (Adobe Xd gibi) bence yeterli olur. Development tarafina gelirseniz de bu ekstra avantaj saglar size. Benim kapasitem hepsine yetmiyor maalesef.


  • @keysnambır, haklisiniz.

    @caglaror, inceledim evet. Benim suphe duydugum kisim grafikciler bir adim onde olduklari bizden o yuzden bizim sadece adobe sketch veya zeplin i ogrenerekten sonra bu isi kapmamiz icin yeterli olucak mi diye dusunduruyor beni.
    Bir diger taraftan ise; bence suana kadar sifirdan baslamis bir kisi olarak kod yazmaya html5 ve css3 un eglenceli gelmesi bana. Sadece bu iki seyi bilerek keske front and ci olabilsek :) Konulari bitirip js e gecis yapmistim ama js baslangicta biraz agir geldi bana html ve css gibi degil. Sabit bir kod yazmanin disinda soyleyse boyle boyleyse soyle seklinde yorumlayarak donguler degiskenler fonksiyonlar kafa karistiyor o yuzden birkac bisey baktiktan sonra tekrar html5 ve css3 e geri donup tekrar yapiyorum. Javascript icin kendimi malesef hazir hissetmiyorum korkutucu geliyor bana html ve css gibi ogrenemiyorum acikcasi.

  • ⭐⭐

    @vermaynen, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @keysnambır, haklisiniz.

    @caglaror, inceledim evet. Benim suphe duydugum kisim grafikciler bir adim onde olduklari bizden o yuzden bizim sadece adobe sketch veya zeplin i ogrenerekten sonra bu isi kapmamiz icin yeterli olucak mi diye dusunduruyor beni.
    Bir diger taraftan ise; bence suana kadar sifirdan baslamis bir kisi olarak kod yazmaya html5 ve css3 un eglenceli gelmesi bana. Sadece bu iki seyi bilerek keske front and ci olabilsek :) Konulari bitirip js e gecis yapmistim ama js baslangicta biraz agir geldi bana html ve css gibi degil. Sabit bir kod yazmanin disinda soyleyse boyle boyleyse soyle seklinde yorumlayarak donguler degiskenler fonksiyonlar kafa karistiyor o yuzden birkac bisey baktiktan sonra tekrar html5 ve css3 e geri donup tekrar yapiyorum. Javascript icin kendimi malesef hazir hissetmiyorum korkutucu geliyor bana html ve css gibi ogrenemiyorum acikcasi.

    Belki de web tasarımcı veya grafik tasarımcı olmaya daha yatkınsınızdır. Sevdiğiniz ve yatkın olduğunuz işi yapmak mutlu olmanızı sağlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum