SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
-
@crazycells Çok teşekkür ederim . İçime su serptiniz. JFK havalimanında anlayış göstereceklerini umuyorum . O halde en kısa zamanda ABD ye vakit kaybetmeden çıkışımı yapacağım detaylarıda sizinle paylaşacağım . Tekrar teşekkür ederim .
-
@omeryavuz SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) içinde söyledi:
@crazycells Çok teşekkür ederim . İçime su serptiniz. JFK havalimanında anlayış göstereceklerini umuyorum . O halde en kısa zamanda ABD ye vakit kaybetmeden çıkışımı yapacağım detaylarıda sizinle paylaşacağım . Tekrar teşekkür ederim .
Su konuyu bastan sona okumayi unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleriDaha sonra deneyimlerinizi de o konuda bekliyoruz.
-
@crazycells Tekrar merhaba. Bu süre zarfında USA deki patronumun (ABD vatandaşı) Tatil için İstanbul'a geldiğini öğrendim. Kendisi bana USA ye beraber dönmeyi teklif etti. Kapıda bir sıkıntı yaşarsan hala birlikte çalıştığımızı izzah ederim dedi. Elimde pasaportumun alınışı ve teslim edilişini kanıtlayan belgelerde var. Sizce şansım bir tık artar mı ?
-
@omeryavuz SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi) içinde söyledi:
@crazycells Tekrar merhaba. Bu süre zarfında USA deki patronumun (ABD vatandaşı) Tatil için İstanbul'a geldiğini öğrendim. Kendisi bana USA ye beraber dönmeyi teklif etti. Kapıda bir sıkıntı yaşarsan hala birlikte çalıştığımızı izzah ederim dedi. Elimde pasaportumun alınışı ve teslim edilişini kanıtlayan belgelerde var. Sizce şansım bir tık artar mı ?
Bence de boyle bir firsati kacirmayin. Hikayenizi destekleyen bir kanit daha olmus olacak, tabii ki sansinizi arttirir.
Elinizden olmayan nedenler vardi, bunlari kesinlikle gosterin, bahsettiginiz belgeler yaninizda kalsin. Ayrica ABD'de calisma ve ikamete dair belgeler de olsun. (Biliyorum, patronunuz yaninizda ama yine de bu belgeler de olsun yaninizda) Bunlar da cok onemli olacak cunku. Patronunuzla beraber girersiniz kapidan.
Bol sanslar :slight_smile: iyi haberleri en kisa surede bekliyoruz...
-
@crazycells Böyle gülen yüz görmek gerçekten içimi rahatlatıyor. :) İnşallah 14 temmuzdan sonrada bu şekilde gülebiliriz. Teşekkürler.
-
@crazycells Böyle gülen yüz görmek gerçekten içimi rahatlatıyor. :) İnşallah 14 temmuzdan sonrada bu şekilde gülebiliriz. Teşekkürler.
tabii ki hicbir soru sorulmadan gecme ihtimaliniz hala cok dusuk :slight_smile: ama en azindan su an daha saglam argumanlariniz var, dolayisiyla bu firsati degerlendirin kesinlikle.
-
@crazycells Nasipse yarın sabah 6:50 de JFK ye doğru yola çıkacağım. Gerçekten çok gerginim. İyi düşünmeye çalışıyorum.Yanıma belgeleri aldım.Eğer ABD ye giriş yapabilirsem hikayemi detaylı paylaşacağım. Umarım yarın mutlu bir şekilde sizlere yazabilirim. Desteğiniz için çok sağolun. Gerçekten içime su serptiniz.
NOT: Facebook ile bağlandığım için profil resmim farklı gözükebilir.
-
@Ömer-Yavuz, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@crazycells Nasipse yarın sabah 6:50 de JFK ye doğru yola çıkacağım. Gerçekten çok gerginim. İyi düşünmeye çalışıyorum.Yanıma belgeleri aldım.Eğer ABD ye giriş yapabilirsem hikayemi detaylı paylaşacağım. Umarım yarın mutlu bir şekilde sizlere yazabilirim. Desteğiniz için çok sağolun. Gerçekten içime su serptiniz.
NOT: Facebook ile bağlandığım için profil resmim farklı gözükebilir.
Bol sanslar :) Iyi haberlerinizi bekliyoruz...
-
Tekrar merhaba arkadaşlar. 2 yıl sonra Uzun yorucu bir yolculuğun sonunda tek seferde sorgulanmadan USA ye girmeyi başardım. Çok yorgun olduğum için haber verip dinleneyim dedim.Dinlendikten sonra sizlerle hikayemi baştan sona paylaşacağım. Benzer durumu olan arkadaşlara fikir verecektir. Bu arada desteğiniz ve cesaret veren tavsiyeniz için teşekkür ederim. Siz bu şansı kaçırmayın dedikten sonra bende düğmeye bastım :) yakın zamanda yeni yazıda görüşmek dileği ile.
-
@Ömer-Yavuz, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Tekrar merhaba arkadaşlar. 2 yıl sonra Uzun yorucu bir yolculuğun sonunda tek seferde sorgulanmadan USA ye girmeyi başardım. Çok yorgun olduğum için haber verip dinleneyim dedim.Dinlendikten sonra sizlerle hikayemi baştan sona paylaşacağım. Benzer durumu olan arkadaşlara fikir verecektir. Bu arada desteğiniz ve cesaret veren tavsiyeniz için teşekkür ederim. Siz bu şansı kaçırmayın dedikten sonra bende düğmeye bastım :) yakın zamanda yeni yazıda görüşmek dileği ile.
harika. her seyin tatliya baglanmasi sevindirici olmus... Deneyimlerinizi bekliyoruz :)
-
@cecyunus Özelden yazdım ama buraya da yazayım. Zira görüyorum ki benim gibi herkes aynı hataya düşüyor, kimse de kartın süresi dolmuş şu işlemleri yapman gerekiyor diye uyarmıyor.
SB-1 ile Amerika'ya giriş yaptıktan sonra Green Kartın süresi dolmuşsa, expire olmuş Green Kart muamelesini yapmak gerekiyor. Yani;
540 $ kart ücreti yatırmak, I-90 formu doldurmak ve biyometrik randevusu almak şart. Yeni kart ancak bu işlemleri yaptıktan sonra geliyor.
Öğrendiğime göre kartın gelmesi de 1 yılı buluyormuş. -
Merhabalar benim expire olmama 1 yıl var. Uzun yıllar oldu gitmedim. Bunun için ne yapabilirim?
-
@Cehennemindibi Ya bir kumar oynayıp geri dönmeyi de göze alarak kalkıp gideceksiniz, kapıdaki memura mantıklı / geçerli bir mazeret göstereceksiniz,
ya da SB-1 vizesine başvurup ABD ile bağlarınızı koparmadığınıza dair belgeleri ve elinizde olmayan nedenlerden dolayı TR'de neden bu kadar uzun süre kaldığınızı ispatlayarak alacağınız vizeyle gideceksiniz.
İçeri girebilirseniz kartın expire olma tarihinden 6 ay önce I-90 formu doldurup yeni kart için müracaat edeceksiniz. -
Cevap için teşekkür ederim 🙏Sb1 formunun yanında ekstra ne istiyorlar acaba?
-
@Cehennemindibi Yukarıda belirttiğim belgelerle yaptığınız vize müracaatı kabul edilirse e-mail ile diğer belgeleri bildiriliyorlar. Onlar da klasik turist vizesi için herkesten istenen evraklar. Nüfus kayıt örneği, bankadan kağıt v.s.
-
Başvurdum randevu için hayırlısı olsun.
-
2.Aşama:
We are contacting you regarding your request for a returning residency appointment. We would appreciate it if you could provide detailed information on the reasons which that prevented you from travelling to the United States. Please also state whether you have maintained ties (bank accounts, property ownership, etc.) to the United States during this time. You can send the required information by responding to this email message.Sincerely,
Immigrant Visa Unit
U.S. Embassy Ankara, Turkey
-
@Cehennemindibi konsolosluğa e-mail atdınmı yoksa ais üye olunca bu mesaj otomotikmi geldi
-
Email atmadım daha istedikleri durumlar ben de mevcut değil. O yüzden olumlu bir gelişme beklemiyorum. Şansımı deneyeyim dedim.Ben sb-1 vize başvurusu yaptım bu şekilde döndüler.
-
google dan cevir meye çalışdım böyle bişey cıkdı
Geri dönen oturma randevusu talebinizle ilgili olarak sizinle iletişime geçiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmenizi engelleyen nedenler hakkında ayrıntılı bilgi verebilirseniz memnuniyet duyarız. Lütfen bu süre boyunca Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkileri (banka hesapları, mülk sahipliği vb.) Koruyup korumadığınızı da belirtin. Bu e-posta iletisine cevap vererek gerekli bilgileri gönderebilirsiniz.İçtenlikle,
Göçmen Vize Birimi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum