Amerika'da ikinci el araba almak
-
@goodluck gözünü sevdiğim amerikası burada 2. El oto pazarındaki konuşulan arabalara bak clio accent senin konuştuğun arabalara bak. Burada bu sohbeti yapsan zengin ... zaten züppe görgüsüz ALLAH ne varsa bütün sıfatları yersin
-
Biraz daha soru soracağım;
- Sahibinden araç aldığımızda plakasız ve sigortasız şekilde (ilk araç alımımız olacak) yol yapmamızda yasal olarak sakınca var mıdır? Örneğin Houston'dan araç aldık diyelim, Dallas'a gideceğiz. Highway'de patrol durdurur mu? Durdurursa aracı yeni aldığımızı söylersek sorun olur mu?
- Dealer'dan aracı alırsak ne olur? (aynı soru)
Yani kısa zamanlı bir sigorta(3-5 günlük) yada geçici bir plaka gibi bir şeyler veriyorlar mı?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@goodluck gözünü sevdiğim amerikası burada 2. El oto pazarındaki konuşulan arabalara bak clio accent senin konuştuğun arabalara bak. Burada bu sohbeti yapsan zengin ... zaten züppe görgüsüz ALLAH ne varsa bütün sıfatları yersin
Benim Turkiyede tatam vardi. Ogrenciyken almistim. Evlenincede degistirmedim. Degistircek durumumda yoktu. Tiguan burda basit mantikla $14000 yani tr de alsan 14000 lira. Bizler biraya sifirdan baslayarak geliyoruz. Benim Turkiyedeki meslegime abd de ayni yerden devam edebilseydim. Q7 mi q8 le mi degistirsem diye dusunuyordum. Abd de 3-5 yilda finansal sistemi anlayip kredi skorunuzu gelistirirseniz hicbir araba hayal degil
-
@MegaShintai senin mantığından hareketle gidersek Dodge (Challenger hastasıyım) ve Ferrari için ne demeliyiz :)
-
İlk araba olarak 2012 model ve sonrası Ford Focus bakıyorum bütçemiz 6500$ civarı daha hiç galeriye gitmedim sadece internetten baktım şunları gözüme kestirdim şimdilik;
Kırmızı SEL HB
Siyah Titanium HBNeden Ford Focus düşünüyorum:
1-İç ve dış görünüşü hoşuma gidiyor
2-İyi yakıt ekonomisi (şehir içi 27 mpg full time lyft yapacağım için biraz önemli)
3-Amerikan arabası sonuçta parçası burada ucuzdur herhalde :grinning_face_with_sweat:
4-Sürüş zevki yüksek(miş)Tuttuğumuz airbnb Philadelphia'nın merkezinde ve burada toplu taşıma Abd'nin birçok yerine nazaran daha gelişmiş olduğu için çok da acele etmiyoruz araba almak için.
İlk etapta kendi arabamla full-time lyft yapacağım.Lyft'in Philadelphia'da iyi kazandırdığını duydum.
Diğer düşünebileceğim modeller
Mazda 3 2012 ve sonrası (bunun içi hiç hoş değil)
Honda civic 2012 ve sonrası (bu biraz daha pahalı)Yorumlarınızı bekliyorum
-
@The-Black-Eagle Dodge'un geneli için sıkıntı yok (Fiat parçaları olmadıktan sonra), Ferrari'den zaten bahsetmek abesle iştigal.
-
@MegaShintai ikisi de FİAT grubu ya o bakımdan sordum :D Mesela Volvo yu da artık çinliler aldı ama kalitesinden birşey kaybetmedi. Dediğin kadar kötü olmasa gerek diye düşündüm. Yoksa araçtan anlamam :)
-
-
@blaxseed https://www.youtube.com/channel/UCwf-wGqvdnlXUOa_xtyqcXQ
Sosyal medyadan bu kişi ile irtibata geçersen sana püf noktalarını söyler yıllarca tir şoförlüğü yapıyordu şimdi uber lift yapıyor -
Sahibinden aldığım araçlarda hep plakalı denk geldi. O yüzden hiç arastirmadim :) lakin adam plakasiz veriyorsa sizin o aracı kullanmanız için bir çözüm yolu koyulmuştur illaki :)
Dealerdan aldığınızda hemen orada 2 ay geçerli olan kağıt plakanın verilir. Sorun olmaz
-
Texasdan almakla Coloradodan almak arasında fiyat bakımından nekadar bir fark olur 5-6k bandında bir araç için.Teşekkürler
-
Ve Volvo XC70 ve XC90 hakkında düşünceleriniz nedir? Toyota nın 4-5katı olurmu bakımları
-
@Richmond hocam bakim dediginiz yag balata gibi basit seylerse sanmiyorum... bunlari bircok yer yapiyor.Sears,bj’s,cosca vs...
-
@Richmond, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Ve Volvo XC70 ve XC90 hakkında düşünceleriniz nedir? Toyota nın 4-5katı olurmu bakımları
Hepsi bol miktarda var bende :)
Bakimlari aldigi yag miktari belirler. Cok fark yok...
Sadece 'bu avrupa araba, bakimi pahali' mantigi ile fazla charge edilir...
Temizini bulursan guzel arabalar...
-
@aliarmgn @semavi yani mesela motorun içinde egzoz valfinde bir problem var.Tamir ettirirken toyotanın 3-4 katı para istenirmi? Parça fiyatıda devreye giriyor sanırım burada.@semavi Volvo benim takıntım.Ciddi derecede yolda bir volvo gördüğümde ne olursa olsun modeli , kafamı çevirip şöyle güzelce süzüyorum.
-
@Richmond, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@aliarmgn @semavi yani mesela motorun içinde egzoz valfinde bir problem var.Tamir ettirirken toyotanın 3-4 katı para istenirmi? Parça fiyatıda devreye giriyor sanırım burada.@semavi Volvo benim takıntım.Ciddi derecede yolda bir volvo gördüğümde ne olursa olsun modeli , kafamı çevirip şöyle güzelce süzüyorum.
Volvolarin bir cogu ford urunlerini kullaniyor eski modellerde...
Balatasi diski vs bir cogu ayni fiyatlarda... Ustaniz varsa sorun yasamazsiniz. Mesela esdeger bir lexusun bir cok parcasinin degisimi volvodan kolay degil...
Temizini bulup alin, guzel araclar... 10dan fazla aldim sattim. hic birinde transmission sorunu falan yasamadim...
-
@semavi hangi eski modellerde acaba ? Var mı bir tavsiyeniz?
-
saabçı yokmu burda convertible vagon turbo x falan
-
@Calibraturbo Hastasıyım, oraya geldikten sonra ve durumu toparladiktan sonra ilk işim 9-3 convertible ya da 2011 9-5 4*4 peşinde koşmak olacak.
-
Salca olmak istemem ama: https://www.reddit.com/r/sweden/comments/9b7i49/volvo_vs_saab_which_cars_are_better/
Adam ilk postda demis, kalbim SAAB diyor ama aklim Volvo :)Artik yari Avrupali yari Amerikali yari Asyali Swedish lerden ve burada sokaklarda zirtpirt karsima cikan gurultucu Dodge Charger Twin Turbo ayimsilarindansa guzelim Tesla X P1000D tercih ederim, sessiz, hizli, atik, guclu. Gelecek Tesla.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum