Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.3k 333
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Donemine gore 2 firma olarak garajda 30-70 araba tutuyoruz... Ben biraz butik calisiyorum suan. Daha az ve musteriye ozel arac hazirliyorum.

Eglence konusu elbette muthis... Lakin bir sure sonra o oykunulen arabalar garajdaki 'meta'lara donusuyor...

Ben hala kendi garajimda tutacagim, uzerine titreyecegim, 20-30 yas arasinda iken hayalini kurdugum tarzda bir arac bakiyorum kendime.. Bakalim ne zaman bulurum :)

• Araç sayısı yüksek sayılara çıkıyormuş. Yeni mekana geçmek iyi olmuş sizin açınızdan. Planlarınızı daha rahat gerçekleştirebileceksiniz. İşiniz de başarılar dilerim.
    Hayalini kurduğunuz arabalar yüksek motor hacimli amerikan arabalarmıdır yoksa :D Öyle bir düşünce doğdu bir anda.
    Bir de japon spor araba olabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Aslında ben japoncuydum...
    Burada ise biraz daha lüks ve güçlü Almanları kovalıyorum şimdilik...

Sonrasında muscle bir Amerikan olabilir...

Sırayla hepsini elden gecireyim diyorum :)

• Ben newjerseydeyim burda bircok Arabada dikkatimi cekti ufaktefek kaporta hasarlari yaptirilmiyor sonradan ogrendimki kaporta isciligi biraz pahaliymis biraz garibime gitti derken biri arabama vurup kacmis calistigim yerin otoparkinda Arka sol kapida gocuk olmus bende oyle biniyorum Simdilik. arabam 2006 Chevrolet equinox almayi dusunenlere tavsiye ederim

• @semavi Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Aslında ben japoncuydum...
    Burada ise biraz daha lüks ve güçlü Almanları kovalıyorum şimdilik...

Sonrasında muscle bir Amerikan olabilir...

Sırayla hepsini elden gecireyim diyorum :)

Amerika o konuda gerçekten cennet gibi duruyor, hayalinde ki arabaya kavuşma konusunda. Alım gücünün de olması artı bir etken tabiki. Düşününce Türkiye de gerçekten hayal bunları gerçekleştirmek. :)

• @kursat68 demek ki orada boyasız göçük gidermeye ihtiyaç çok gibi duruyor. Acaba gelmeden öğrensek mi? :D

• @deathzombie Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@kursat68 demek ki orada boyasız göçük gidermeye ihtiyaç çok gibi duruyor. Acaba gelmeden öğrensek mi? :D

Inan super Olur bu iste bilginiz ve tecrubeniz varsa burda iyi kazanirsiniz diye Dusunuyorum

• teknik bir sey soracam ama umarim yardim bulurum.1 haftadir fln sag on tekerimde ufak vurma var.hani bisiklet tekeri gevsek olur da sallanir ya oyle..oncesinde cok az balans bozuktu.neyse, ne zamandir bi servise gidicem derken sabah ise gidiyorum, tabi muzik acik fln biraz yuksek de ses, bi balon patlama sesi gibi bisey geldi.acaba benden mi geldi diye bi duraksadim ama garip.bisey yoktu.sonra iskillendim arabaya fln baktim, gorebildigim kadariyla bisey yoktu.aksam eve donerken ise arabadaki o ufak sarsinti gecti...hayir carsamba tire balance a gidicem ama noluyo bi anlam veremedim dogrusu

• @deathzombie Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@kursat68 demek ki orada boyasız göçük gidermeye ihtiyaç çok gibi duruyor. Acaba gelmeden öğrensek mi? :D"

Boyasız göçük düzeltme her zaman boyasız olmayabiliyor :) Eğer sizden kaynaklı bir hatadan dolayı araç boyanmak durumunda kalırsa Amerika gibi bir yerde sıkıntı çekebilirsiniz :D Gerçi orda başınıza ekşimezler herhalde "Senin yüzünden arabam boyanacak, değer kaybedecek" diye. Ama boya işlemi size pahalıya patlayabilir :D Ayrıca soğuk düzeltmede kullanılan çelik çubuklar, ışıklandırma ve diğer malzemelerden oluşun ilk yatırım maliyeti oldukça yüksek. Bu yatırımı yapmadan size öğretebilecek bir yer bulursanız gerçekten faydanıza olabilir. Gerçi bu işi öğrenirseniz Amerika'ya gitmenize de gerek kalmaz. Benim arkadaşlar var hem Türkiye içinde hemde tüm dünyaya soğuk düzeltme için gidiyorlar. Çok da iyi para kazanıyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Iyi bir musteri agi olmasi lazim...

Turkiye de ki gibi degerli degil ki araclar... Cok az kisi ister bunu...

Turkler disinda 'boya var mi abi' diye sorana denk gelmedim... Onu da yeni gelenler soruyor zaten :)

Cok ozel arabalarda kesinlikle uygulanabilir bir is ama onun icin ciddi bir musteri portfoyu ve taninirlik lazim. Hemen olusacak seyler degil kesinlikle...

Arabanin degersiz olmasindan dolayi araba keyifm olma noktasina geldi... sirf o heyecanimi kaybetmeyeyim diye ozel bir seyler bakiyorum. Yoksa kapida olsa, evde gozume uyku girmeyecek arabalar (mercedes SL, charger, Challenger, Lexus vs vs ) galeride duruyor... Calistirmaya useniyorum...

Ben bu hallere dusecek adam degildim gercekten :) Evlilik aski oldurdu mu ne?

• @semavi Kadir bey, arabalar iyi güzel hoş ama onları şöyle TRdeki gibi keyifli keyifli kullanacak yerler var mı? Avrupa arabaları çok tercih edilmiyor sanırım ama Mercedes işin başka tarafında tutuluyor, doğrumudur? Son olarak Chrysler Pacifica kullanma şansınız oldumu? Videolarından gördüğüm kadarıyla çok etkileyici bir aile aracı gibi duruyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Yeni kasa pacifica cok guzel bir arac... Inceledim ama uzun kullanma sansim olmadi... Ama iyi yorumlar aldim hem de Siennasini satip onu almayi dusunen Turklerden bile :)

Mercedes BMW burada da populer ve algisi yuksek markalar. Ciddi sekilde de satiyorlar.

Avrupa arabalarinda burada pazari iyi aslinda. Sunuda unutmamak lazim. bazi amerikan arabalari aslinda avrupali... Ama bir japon ve Amerikan kadar yok tabiki... Birde Fransiz arabalarinin, VW catisi altinda ki bazi markalarin burada olmamasi tabi ki handikap. Avrupa markalari ABDye yonelik arac uretme konusunda Japonlar kadar sisteme ayak uydurmayabiliyorlar...

MEsela ABD'de kucuk hacim ve Turbo uygulamasi yerine buyuk hacim atmosferik seviliyor... Pazarlar arasi algi farklari...

• @semavi pacifica hybrid ile ilgili düşünceleriniz nedir acaba amazon flex/uberxl/lyftxl için uygun mudur ? sizce hybrid olmasa avantaj sağlar mı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

7 tane ve uzeri emniyet kemeri olan araclar XL icin uygun.

Yeni arabalarla uber yapmak ne kadar mantikli o size kalmis...

Bir arkadasim honda civic almisti. 6bin borcu var suan ama satsa 6 bin etmiyor araci... Yani aracin deger kaybini da UBER LYFT icinde hesaplamalisiniz... Cunku bir gunluk kullaniminiz 300 mili asiyor bazen... Yani olay sadece yakit ile bitmiyor...

• @semavi Tam bu asamada su sonuc cikiyor, oyle fiyata bir ikinci el almaliyim ki, olasi fiyat kaybi, ben uberi biraktigimda kaznadigim paradan az olmali. Sifir arac alinca bu kurtarmayacak asikar. Peki ikinci aracta milage ve model yil neler olursa mantikli olur?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Mileage Hiç önemli değil... Önemli olan sorun çıkarmadan kullanılabilecek olması... Ben 2000 dolarlık sebringle bile yaptım :)

Lakin uzun süre araç kullanılacağı için ve keyfime düşkün okdufum için en çok ml550 ile yaptım :) genelde bonus Olaan saatlerde yaptığım için benzin parasına çok takilmadim... Ama gün içinde bonus olmayan saatlerde yapılırsa yorar benzin parası...

• ⭐⭐

@caglaror Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@semavi Tam bu asamada su sonuc cikiyor, oyle fiyata bir ikinci el almaliyim ki, olasi fiyat kaybi, ben uberi biraktigimda kaznadigim paradan az olmali. Sifir arac alinca bu kurtarmayacak asikar. Peki ikinci aracta milage ve model yil neler olursa mantikli olur?

Eksperi buradayken bana söz düşmez ama düşüncemi söyleyeyim yine de; tahminimce 5-7 bin USD civarı, kriterleri karşılayan, bakım maliyetlerinin düşük olması ve pek sorun çıkarmamasıyla tanınan bir marka-model araç mantıklı olabilir diye düşünüyorum.

Karar vermeden önce bir de Lyft Express seçeneğini göz önünde bulundurabilirsiniz. Deneyip bırakılabilir, uzun süreli kontrat yok.

• @semavi mesaj alınmıştır. @caglaror formülü vermiş zaten :) tskler.

• @saulgoodman Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@caglaror Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@semavi Tam bu asamada su sonuc cikiyor, oyle fiyata bir ikinci el almaliyim ki, olasi fiyat kaybi, ben uberi biraktigimda kaznadigim paradan az olmali. Sifir arac alinca bu kurtarmayacak asikar. Peki ikinci aracta milage ve model yil neler olursa mantikli olur?

Eksperi buradayken bana söz düşmez ama düşüncemi söyleyeyim yine de; tahminimce 5-7 bin USD civarı, kriterleri karşılayan, bakım maliyetlerinin düşük olması ve pek sorun çıkarmamasıyla tanınan bir marka-model araç mantıklı olabilir diye düşünüyorum.

Karar vermeden önce bir de Lyft Express seçeneğini göz önünde bulundurabilirsiniz. Deneyip bırakılabilir, uzun süreli kontrat yok.

Bence de 5-10 arasi araclar hem kullanim, hem de musteri acisindan uygun. Sifir yada sifira yakin araba alip uber yapilirsa aracin deger kaybi ile yarismak zorunda kalirsiniz...

• Bir sorum olacak. Texas'da bireysel olarak bir yılda kaç araç alıp satabilirim? Yanılmıyorsam bu sayı Türkiye'de yılda 3.

Benzer Başlıklar

• Statu Degistirirken Araba Kullanimi

Taşındı Ehliyet ve Araba
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    kirikK
    @arnblt Heheheh peki cok tesekkur ederim tekrardan :) Biraz rahatladim, bazen de risk almam gerekiyor sanirim :)
  • Araba kredisi

Ehliyet ve Araba
    29
    0 Oy
    29 İleti
    3k Bakış
    F
    @kursat68 Soruyu sorali bir hayli zaman gecmis ama ileriye yonelik bir cevap olsun. Kredi kuruluslarinin aylik olarak gonderdigi "statement" dokumaninlarinda genellikle "payoff amount" diye gosterilebiliyor. "Payoff" altinda gorulen tarihe kadar odeyerek krediyi kapatabileceginiz miktar orada yaziyor olacaktir. O nedenle, eve posta ile gelen veya online olarak ulasabileceginiz "statement"a bir goz atmanizi tavsiye ederim. Benim kredi odemesine ait son belgeye gore ornek asagida. Ben kalan miktari ozellikle kapatmiyorum cunku aylik odeme $514.37 ve bu odemenin faiz orani sadece yaklasik $7 [image: 1639804137650-screen-shot-2021-12-18-at-12.07.38-am-resized.png] [image: 1639804546012-screen-shot-2021-12-18-at-12.15.28-am-resized.png]
  • Amerika'dan Turkiye'ye Araba Gondermek

Ehliyet ve Araba
    7
    2 Oy
    7 İleti
    18k Bakış
    money money moneyM
    @freeworld İnceledim de bu soruların cevabını görememiştim. Teşekkürler.
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k