Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yıllık Ücretli İzin ?

İş Alanları ve Meslekler
5 5 3.1k 1

• Merhaba arkadaşlar, Amerika'da yıllık ücretli izin olayı var mı eğer yoksa Türkiye'ye nasıl gelip gide biliyorsunuz çünkü geldiğinizde en azından 1 ay gibi bir süre kalmanız gerekecek ve 1 ay boyunca çalışmadığınız için maddi geliriniz olmayacak. Teşekkürler.

• Çalıştığınız saat kadar gün biriktiriyorsunuz onu kullanabiliyorsunuz. Benim isyerim bu konuda cimri. 1 yıllık çalışmayla en fazla 50 saat biriktirebiliyorsunuz. Bu da 6 gün falan izin alabiliyorsunuz anlamına geliyor. Geri kalan günler cebinizden kesilmiş oluyor.

• ⭐⭐⭐

@ugurugurlu

Federal veya eyalet olarak şirketlerin izin vermesi gerektiğine dair bir kanunu yok.
    Fakat 2015 istatistiklerine göre ABD’deki şirketlerin %90’ı ücretli izin imkanı sağlıyor. Elbette kanun olmadığı için değişken oluyor.

Örnek olarak benim çalıştığım şirkette 15 gün ücretli iznim var. Seneye 10.ncu senemi dolduracağım için izin hakkım 20 gün olacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu konuda sağlık sektörü herhalde en iyi şartları sağlıyor. Çalıştığım kurumda ilk 2 yıl aylık 12 saat izin (PTO = paid time off) kazanıyordum. Şimdi ise aylık 14.5 saate çıktı.

İzin kullanımı Türkiye'dekinden biraz farklı. Gün olarak değil saat olarak kullanıyorsunuz. Örneğin bir hafta izin yapmak için 40 saat PTO kullanmak gerekiyor. Hesaplarsanız ilk 2 yıl için yılda 3.5 hafta, ikinci yıldan sonra 4.5 hafta oluyor. 5 ve 10 yıldan sonra daha da artıyor.

Önceki çalıştığım kurum bu izinleri kullanmak istemezseniz kendi saat ücretiniz üzerinden sizden satın alıyordu, bu kurumda öyle bir şey yok. Uzun yıllardır çalışanlar yıllık 8-10 hafta izin yapmak istemedikleri için birkaç haftasını satıyorlardı ve bu parayla tatil yapıyorlardı. Houston'da deneyimli bir hemşire için için saatlik 50-60 dolardan iyi para ediyor. Hastane neden alıyor derseniz, izindeyken yerinize eleman bulma derdi olmuyor.

Ekleme: Kazandığınız izinler aylık olarak PTO bankasına ekleniyor. Buradan biriktikçe kullanabilirsiniz. İzin yapmak için bir yıl bekleme şartı yok.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Mağaza Açmak

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    240 Bakış
    Erhan 2E
    Merhaba, Amerika'da, Türkiye'de ki gibi "GRATİS" benzeri bir mağaza açsak iş yapar mı? Fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Amerika'da 50.000 Dolar ile ne iş yapılır?

İş Alanları ve Meslekler
    2
    2 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @niko61, içinde söyledi: Amerika'da 50.000 Dolar ile ne iş yapılır? Herkese selamlar. Amerika'ya 50 bin dolar ile gelen birisi ne tür bir iş yapabilir? Aklıma uber black geliyor ama onu da ilk 1 sene yapamıyormuşsunuz. Tecrübeli büyüklerimin tavsiyesine açığım. Şimdiden teşekkür ederim. Is ve egitim gecmisiniz ile de ilgili kisaca bilgi verin isterseniz.
  • Amerika'da Tır Şoförlüğü?

İş Alanları ve Meslekler tır amerika şöför
    462
    3 Oy
    462 İleti
    83k Bakış
    I
    @Serapp çok teşekkür ederimm.
  • Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
    514
    15 Oy
    514 İleti
    83k Bakış
    ayvalik10A
    Amerikaya geldiğin zaman ben ne iş olsa yaparım kafasında olanlar hepsi ben burada yapamıyorum alışamadım deyip geri dönüyorlar. Her zaman diyoruz el emeği işlerini Türkiye de iken öğrenin amerika da kimse işsiz kalmaz. Türkiye de armut uygulaması gibi bir uygulama var. Taskrabbit uygulaması marangozluk uygulaması insanların el becerisi yok demonte eşyaları sen birleştiriyorsun. Saatlik ücretini sen kendin yazıyorsun uygulamaya. açıklaması Taskrabbit, Inc. (Taskrabbit olarak da bilinir), serbest çalışan iş gücünü yerel taleple eşleştiren ve kişisel yardım, mobilya montajı, taşıma, teslimat ve tamirci işleri gibi görevlerde yardım bulmayı sağlayan çevrimiçi bir pazar yeri işletmektedir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k