Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yıllık Ücretli İzin ?

İş Alanları ve Meslekler
5 5 3.1k 1

• Merhaba arkadaşlar, Amerika'da yıllık ücretli izin olayı var mı eğer yoksa Türkiye'ye nasıl gelip gide biliyorsunuz çünkü geldiğinizde en azından 1 ay gibi bir süre kalmanız gerekecek ve 1 ay boyunca çalışmadığınız için maddi geliriniz olmayacak. Teşekkürler.

• Çalıştığınız saat kadar gün biriktiriyorsunuz onu kullanabiliyorsunuz. Benim isyerim bu konuda cimri. 1 yıllık çalışmayla en fazla 50 saat biriktirebiliyorsunuz. Bu da 6 gün falan izin alabiliyorsunuz anlamına geliyor. Geri kalan günler cebinizden kesilmiş oluyor.

• ⭐⭐⭐

@ugurugurlu

Federal veya eyalet olarak şirketlerin izin vermesi gerektiğine dair bir kanunu yok.
    Fakat 2015 istatistiklerine göre ABD’deki şirketlerin %90’ı ücretli izin imkanı sağlıyor. Elbette kanun olmadığı için değişken oluyor.

Örnek olarak benim çalıştığım şirkette 15 gün ücretli iznim var. Seneye 10.ncu senemi dolduracağım için izin hakkım 20 gün olacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu konuda sağlık sektörü herhalde en iyi şartları sağlıyor. Çalıştığım kurumda ilk 2 yıl aylık 12 saat izin (PTO = paid time off) kazanıyordum. Şimdi ise aylık 14.5 saate çıktı.

İzin kullanımı Türkiye'dekinden biraz farklı. Gün olarak değil saat olarak kullanıyorsunuz. Örneğin bir hafta izin yapmak için 40 saat PTO kullanmak gerekiyor. Hesaplarsanız ilk 2 yıl için yılda 3.5 hafta, ikinci yıldan sonra 4.5 hafta oluyor. 5 ve 10 yıldan sonra daha da artıyor.

Önceki çalıştığım kurum bu izinleri kullanmak istemezseniz kendi saat ücretiniz üzerinden sizden satın alıyordu, bu kurumda öyle bir şey yok. Uzun yıllardır çalışanlar yıllık 8-10 hafta izin yapmak istemedikleri için birkaç haftasını satıyorlardı ve bu parayla tatil yapıyorlardı. Houston'da deneyimli bir hemşire için için saatlik 50-60 dolardan iyi para ediyor. Hastane neden alıyor derseniz, izindeyken yerinize eleman bulma derdi olmuyor.

Ekleme: Kazandığınız izinler aylık olarak PTO bankasına ekleniyor. Buradan biriktikçe kullanabilirsiniz. İzin yapmak için bir yıl bekleme şartı yok.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Mağaza Açmak

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    240 Bakış
    Erhan 2E
    Merhaba, Amerika'da, Türkiye'de ki gibi "GRATİS" benzeri bir mağaza açsak iş yapar mı? Fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Amerika'da Ticaret ile Uğraşmak

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    14
    1 Oy
    14 İleti
    3k Bakış
    T
    Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
  • Amerika'ya gitmeden dolar kazanmaya başlayın

İş Alanları ve Meslekler
    10
    32 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    Turgut ÇırpanT
    @Mr-Hakan bu her ABD yaşayan Türk vatandaşların dediği eğer ABD ye yerleşeceksiniz yanınıza bir miktar para alın bu miktar ne kadar şu an tl veya dolar olarak
  • Amerika'da Şirket Kurmak

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    34
    0 Oy
    34 İleti
    5k Bakış
    Emin KarakayaE
    H1b vizesi ile aktif calisma olarak ek gelir elde edilmiyor. Benim de online satis ve danismanlik islerine ilgim var. Passive investor olarak LLC sahibi olabilirsiniz ya da partnership ile falan denmis. Bu sekilde kar elde edebilirsiniz diye yaziyor. Nette gordugum kadariyla TR'deki birisi llc kurabiliyor. Bende arkadasimla %90 ben %10 ortaklik kurup llc acmak istesem sizce boyle bir sey mumkun mu? Ben passive investor olarak kalirim o da online operasyonlari yonetibilir. Fakat oradan da gelirim olur. Ne dusunuyorsunuz? Tecrubesi olan, fikir sahibi olanlar donerse sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k