Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.3k 333
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐

@anka florida da nerdesiniz ve nasi bir araba ariyosunuz?

• @ayvalik10 iletisim kurmaya calisagim, sagolun.

@goodluck deerfield beach bolgesindeyiz. 3 kisilik bir aileyiz, acikcasi hem bizi idare edebilecek hem de lyft, uber, doordash’e uygun olabilecek bir araba bakiyoruz. Genel tavsiye hep honda ve toyota oldu. 6-7’e bine kadar bu markalara bakiyoruz. 5 bin alti ford flex’ler de uygun gibi ama genelde mile’lari cok yuksek.

7-8 civari 2012 uzeri kia ve chevrolet equinox da var ama bu markalarin 2. eli cok tavsiye edilmiyor. Kafamiz karisik anlayacaginiz.

• @anka Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@ayvalik10 iletisim kurmaya calisagim, sagolun.

@goodluck deerfield beach bolgesindeyiz. 3 kisilik bir aileyiz, acikcasi hem bizi idare edebilecek hem de lyft, uber, doordash’e uygun olabilecek bir araba bakiyoruz. Genel tavsiye hep honda ve toyota oldu. 6-7’e bine kadar bu markalara bakiyoruz. 5 bin alti ford flex’ler de uygun gibi ama genelde mile’lari cok yuksek.

7-8 civari 2012 uzeri kia ve chevrolet equinox da var ama bu markalarin 2. eli cok tavsiye edilmiyor. Kafamiz karisik anlayacaginiz.

Biraz fazla titizlenmiş olabilir misiniz? Zira Amerika'da en kolay şey 2. el araba almak nerdeyse. Benim 2 aylığına geldiğim zamanlarda bile kafama göre bir araba alıp döneceğim hafta sattığım zamanlar oldu. Arabasız o kadar zorlanırsınız ki hiç uğraşmadan işinizi görecek bir tane alıp, daha çok istediğiniz bir araba alacak duruma geldiğinizde satmanız daha mantıklı olacaktır. İlk seferinde en iyisini almaya uğraşırsanız eziyet çekersiniz.

Bir de hem Uber hem doordash için uygun bir araba modeli olmayabilir. İkisinin de çok farklı gereklilikleri var.

• @daydreamer evet titizleniyoruz biraz, yipratici da oluyor ama elimizdeki sinirli butceyi dogru kullanmak istiyoruz. Biraz yapi biraz da tecrube meselesi daha once hic 2. el araba almadik. Kisa vadede tek sikimlik kursunumuz var onu da sorunlu bir arabaya yatirmak istemiyoruz. Tabi bu isin bu sartlarda net bir formulu yok. Mumkun oldugunca dogru bir karar vermeye calisiyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

6-7 bin kötü bir bütçe değil. Ufak tefek şeylere çok takilmamaya çalışın. Yakında olsanız Dallas Austin falan çözmeye calisirdim ama Florida uzak biraz :) @goodluck belki yönlendirme yapabilir

• @anka aslında burda her soru sorana bir youtube videosuyla cevap verilmesinden çok hoşlanmıyorum ancak bu sefer ben de yapacağım.

Chrisfix adında bir youtuber var, otomobil DIY konusunda en büyük kanal sanırım. Senelerdir takip ederim. Aşağıdaki playlistte 2.el araba alırken dikkat edilecekleri çekmiş, ben 3 sene önce izlemiştim ve aklımda kalmış, mesajınızı görünce buldum tekrar.

Vaktiniz olduğunda izlemenizi öneririm, avantaj sağlayacaktır.
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLvKbarVtwhUv6bjLhJSyaEOxaYy03j7QS

Gönlünüze göre bir araç bulabilmeniz dileğiyle..

• Sorumu tekrarlıyorum bilen biri cevap verebilirse çok sevinirim

@ckanak Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@semavi merhaba.
    Amerika da şahıs olarak yılda şu kadar araç alıp satabilirsin tarzı bir kısıtlama var mıdır Türkiye deki gibi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sorumu tekrarlıyorum bilen biri cevap verebilirse çok sevinirim

@semavi merhaba.
    Amerika da şahıs olarak yılda şu kadar araç alıp satabilirsin tarzı bir kısıtlama var mıdır Türkiye deki gibi ?

Boyle bir sinir yok bildigim kadariyla. Sene sonunda ise vergi bildiriminde kar ettiysen bildirmen gerekir. Vergi verdigin surece sorun olacagini sanmiyorum. Derinlemesine arastirmadim ama bir kac kisiye sordugumdfa buna benzer bir cevap almistim.

• @semavi tamamdır ben burda yaptığım gibi küçük çapta alım satım yapmak istiyorum en azından ek gelir olması açısından. çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@semavi tamamdır ben burda yaptığım gibi küçük çapta alım satım yapmak istiyorum en azından ek gelir olması açısından. çok teşekkürler

yapilir. Beyan edersin sorun olmaz

• Bu konu çok durgunlaşmış. @semavi hocam nasıl araba fiyatlarında bir artış söz konusu mu bizim buralar gibi :)

• @deathzombie bu konu değil forumu götüren en çenesi düşük sürekli forumda yatan kalkanlar kişiler çıkmadığı için yazmanın mantığı yok ondan dolayı bu forum şu anda bu kadar sakinleşti

• @ayvalik10 evet farkındayım. Çıkmayınca uzun bir süre ister istemez insanın canını sıkıyor, moralini bozuyor. biraz zamandan sonra eski günlerine geri döneceğini düşünüyorum. O arkadaşlarda buradaki dostluklarını devam ettireceklerdir.

• @deathzombie onlar şu anda 2021 bekleme odasındalar fakat şu anda ekim ayına kadar yaz uykusundalar çünkü kışı hep uyanık geçirdiler. Ekim ayı başvurular başlayınca gözler fal taşı olacak uyanacaklar

• @deathzombie Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Bu konu çok durgunlaşmış. @semavi hocam nasıl araba fiyatlarında bir artış söz konusu mu bizim buralar gibi :)

Fiyatlar hala yüksek seviyede Ama asıl problem olan fiyat değil. Düzgün araba bulmak zor şuan. Istediğim tarzda bir araba bulamadığım için bir süredir moralim bozuk açıkçası. Bir de talepleri uygun araba hazırlamak zor oluyor maalesef bazı talepleri olumlu dönemiyorum araba bulamayınca haliyle.

• @semavi peki genel anlamda çeşitlilik bakımdan elde kaç adet araba oluyor. Tv gördüğümüz programlar gibi satışlar oluyor mu? oluyor ise değişik araçlar görme konusunda eğlenceli oluyordur di mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Donemine gore 2 firma olarak garajda 30-70 araba tutuyoruz... Ben biraz butik calisiyorum suan. Daha az ve musteriye ozel arac hazirliyorum.

Eglence konusu elbette muthis... Lakin bir sure sonra o oykunulen arabalar garajdaki 'meta'lara donusuyor...

Ben hala kendi garajimda tutacagim, uzerine titreyecegim, 20-30 yas arasinda iken hayalini kurdugum tarzda bir arac bakiyorum kendime.. Bakalim ne zaman bulurum :)

• Araç sayısı yüksek sayılara çıkıyormuş. Yeni mekana geçmek iyi olmuş sizin açınızdan. Planlarınızı daha rahat gerçekleştirebileceksiniz. İşiniz de başarılar dilerim.
    Hayalini kurduğunuz arabalar yüksek motor hacimli amerikan arabalarmıdır yoksa :D Öyle bir düşünce doğdu bir anda.
    Bir de japon spor araba olabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Aslında ben japoncuydum...
    Burada ise biraz daha lüks ve güçlü Almanları kovalıyorum şimdilik...

Sonrasında muscle bir Amerikan olabilir...

Sırayla hepsini elden gecireyim diyorum :)

Benzer Başlıklar

• Rental firmadan araba satin almak (Hertz, Enterprise)

Ehliyet ve Araba
    3
    1 Oy
    3 İleti
    380 Bakış
    ismailayazI
    Genellikle HOR kullanilmis arabalar oldugu icin fiyatlari dusuktur....
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Amerika'da kullandığın aracı satmak?

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @freelander rica ederim, ben tasidim... "Ehliyet ve Araba" kategorisini, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam" basliginin altinda bulabilirsiniz... Ilgili oldugu icin su konuyu da belirteyim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/144/amerika-da-ikinci-el-araba-almak sizin sordugunuz soruya cevap olarak, benim bildigim sadece "letgo" adli bir application var. Maalesef bu tur konularda cok bilgim yok, bilgisi olan arkadaslar daha net ve ayrintili cevap verirler.
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k