(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@crazycells (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@vermaynen (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Aslinda demek istedigim istanbul dan yada ankaradan vize verilme oranlarinin yuksek olup olmamasi ben istanbul un ankaraya gore daha fazla olumlu yonde vize verildigini duymustum cok onceleri. Ama 3 red den sonra istanbul un ankaradan farkli olmadigi dusundum.
Evet, dediginiz sekillerde tevaturler mevcut; ama ben hepsinin dayanaksiz oldugunu dusunuyorum.
Genelde "benim bir arkadas var Istanbul'da birkac denedi, reddedildi ama Ankara'da rahat aldi"; ya da tam tersi "Ankara'da reddedildi sonra Istanbul'da denedi ve aldi" diye... Birkac kisiye bakarak bu sekilde istatistik cikaramayiz :slight_smile:Evet tamamen sans demek daha dogru olur. Bakalim ben 4. yü turist olarak deneyecegim bu sefer esimle birlikte yine istanbuldan denerim diye dusunuyorum insallah aliriz. ))
-
crazycells,
Aklima takilan bir konu var. Diyelim ki mayis da yapacagim schengen ulkesine ziyaretten once turist vizesine basvurursam yani sadece ds160 formunu doldurursam ve 2 schengen ulkesine ziyareti gerceklestirdikten sonraki tarihlere vize gorusmesi alirsam. Pasaportum da vize gorusmesi oncesi daha once yaptigim schengen ulkeleri olucak fakat ds160 formunda bu ulkeler olmayacak cunku daha once ziyaret ettiginiz ulkeler diye bir soru var sanirim orda su su ulkelere de gidicem diye bisey belirtemiyoruz gitmis olmak gerekiyor haliyle fakat gorusme de daha once ziyaret ettiginiz ulkeler soruldugunda evet su 2 ulkeye de ziyaret ettim dersem fakat ds160 formunda goremezse cunku sadece pasaport da gorucek bu arti mi olur eksi mi olur benim icin bilemedim acikcasi ? Neden schengen ulkelerine gidip geldikten sonra basvuru yapmiyorsun diyebilirsin fakat haziran ve bayram oncesi randevu tarihi bulamayabilirim diye endiseliyim o yuzden simdi 1-2 gune basvuru yapsam mi yapmasam mi bu durumda ?
-
crazycells,
Aklima takilan bir konu var. Diyelim ki mayis da yapacagim schengen ulkesine ziyaretten once turist vizesine basvurursam yani sadece ds160 formunu doldurursam ve 2 schengen ulkesine ziyareti gerceklestirdikten sonraki tarihlere vize gorusmesi alirsam. Pasaportum da vize gorusmesi oncesi daha once yaptigim schengen ulkeleri olucak fakat ds160 formunda bu ulkeler olmayacak cunku daha once ziyaret ettiginiz ulkeler diye bir soru var sanirim orda su su ulkelere de gidicem diye bisey belirtemiyoruz gitmis olmak gerekiyor haliyle fakat gorusme de daha once ziyaret ettiginiz ulkeler soruldugunda evet su 2 ulkeye de ziyaret ettim dersem fakat ds160 formunda goremezse cunku sadece pasaport da gorucek bu arti mi olur eksi mi olur benim icin bilemedim acikcasi ? Neden schengen ulkelerine gidip geldikten sonra basvuru yapmiyorsun diyebilirsin fakat haziran ve bayram oncesi randevu tarihi bulamayabilirim diye endiseliyim o yuzden simdi 1-2 gune basvuru yapsam mi yapmasam mi bu durumda ?
Ds160 a gittiğiniz ülkeleri yazarsınız mülakatta hangi ülkelere gittiniz derlerse ds160 ı doldurduktan sonra şu iki ülkeyi de gezdim dersiniz. Ds160 ı doldururken gerçekleşmeyen bir şeyi yazmamanız doğru bilgi vermenizi sağlar bunun bir sıkıntısı olmaz aksi bir durumda pasaport kontrolünde giriş çıkış mührünü görmez o sıkıntı olur.
-
crazycells,
Evet, eksi bir durum olarak size yansiyabilir, risk almayin. Bence de basvuruyu gezilerden sonra yapin, pek cok konsolos gorevlisi sizin DS160 formunuza bakip vizeyi alip almayacaginiza karar veriyor. Yurtdisi ziyaretleriniz vize aliminda belirleyici olabilir, eger DS160 formunuzda bu bilgileri gormezlerse mulakata 1-0 geriden baslayabilirsiniz.
-
tanti,
crazycells,Haklisiniz en iyisi ulkelere giris cikis yaptiktan sonra ds160 a da yazip o sekilde basvuru yapmak daha mantikli olur. mayis in sonuna kadar acaba randevu tarihi bulabilecekmiyim ne dersiniz ? Mayisin ilk gunleri giris cikis yapicam cunku gelir gelmez basvursam hazirandan once gun alabilirmiyim endiseliyim ?
-
tanti,
crazycells,Haklisiniz en iyisi ulkelere giris cikis yaptiktan sonra ds160 a da yazip o sekilde basvuru yapmak daha mantikli olur. mayis in sonuna kadar acaba randevu tarihi bulabilecekmiyim ne dersiniz ? Mayisin ilk gunleri giris cikis yapicam cunku gelir gelmez basvursam hazirandan once gun alabilirmiyim endiseliyim ?
Büyük ihtimal alırsınız. Yaz sezonu yoğunluk olabilir ama tarih değiştirenler olduğundan boşluk oluyor illaki
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html
İstanbul ve Ankara yazarak en yakın tarihi öğrenebilirsiniz.
-
Vermis oldugunuz link den bakiyorum 1-2 gundur fakat surekli 24 takvim gunu diye birsey cikiyor acaba yanlis mi bakiyorum Istanbul icin ankara ise 36 takvim gunu gosteriyor :D
Göçmen olmayan Vize Türü Randevu Bekleme Süresi
Ziyaretçi vizesi 24 Takvim Günü -
Vermis oldugunuz link den bakiyorum 1-2 gundur fakat surekli 24 takvim gunu diye birsey cikiyor acaba yanlis mi bakiyorum Istanbul icin ankara ise 36 takvim gunu gosteriyor :D
Ziyaretçi vizesi 24 Takvim GünüDolmuş bir günde açılan bir kişilik yer için o linkte güncelleme olmaz. Tarih için 5 revize hakkınız var en yakın tarihi alıp ondan sonra şifrenizle girdiğiniz ekranda randevuyu yeniden zamanla yapıp açılacak boşluğu kovalamamız lazım.Sürekli! Ama sizin için önemli olan bir an önce yurt dışı çıkışı sonrasında ds160. Randevu yakalamak kolay.
-
@tanti (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Ziyaretçi vizesi 24 Takvim GünüDolmuş bir günde açılan bir kişilik yer için o linkte güncelleme olmaz. Tarih için 5 revize hakkınız var en yakın tarihi alıp ondan sonra şifrenizle girdiğiniz ekranda randevuyu yeniden zamanla yapıp açılacak boşluğu kovalamamız lazım.Sürekli! Ama sizin için önemli olan bir an önce yurt dışı çıkışı sonrasında ds160. Randevu yakalamak kolay.
Mayis'in ilk haftasi gidip gelelim bakalim akabinda hemen randevu alip basvuru yapariz 3 haftalik bir zaman dilimi olucak mayis in sonuna kadar 9 gunluk bayram tatilini bakalim yakalayabilecekmiyiz. Eger olurda yakalamayazsak kurban bayrami 9 gunluk tatil icin haziran da randevu aliriz bu arada kurban bayrami tatili agustos da haziran da mi basvuru yapmak temmuz da basvuru yapmak daha dogru olur ?
-
Mayis'in ilk haftasi gidip gelelim bakalim akabinda hemen randevu alip basvuru yapariz 3 haftalik bir zaman dilimi olucak mayis in sonuna kadar 9 gunluk bayram tatilini bakalim yakalayabilecekmiyiz. Eger olurda yakalamayazsak kurban bayrami 9 gunluk tatil icin haziran da randevu aliriz bu arada kurban bayrami tatili agustos da haziran da mi basvuru yapmak temmuz da basvuru yapmak daha dogru olur ?
:) fark etmez hocam sen sakin kafayla ds160 ı doldur da randevunu istediğin zaman alırsın
-
:) fark etmez hocam sen sakin kafayla ds160 ı doldur da randevunu istediğin zaman alırsın
:)) eywallah ins. bakalim
-
greeen kartli olarak 6 aylik bir vergi donemim var sadece tolpamda da on aydir abd'yim annemin vize almasi icin konsolosluga bir mektup yollamamin bir faydasi olur mu acaba ne dersiniz
-
@gkhanfeez bence yararı olur en azında konsolos bilir ki gercekten oğlu var ve ziyarete gitmek istiyor.
-
@vermaynen Ankara son 6-7 aydır kesinlikle daha olumlu, ve ben sizin başvurunuzun da Ankara'dan yapılması durumunda olumlu olacağını düşünüyorum.
-
@gkhanfeez annenizin kendi durumu değelendirileceği için - yani mesele onun kendisi olarak karşı tarafı ikna etmesi - sizin göndereceğiniz her hangi bir mektubun faydası olmayacaktır. Keza, bunları da çok incelemezler.
-
@gokce-taskiran (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@gkhanfeez annenizin kendi durumu değelendirileceği için - yani mesele onun kendisi olarak karşı tarafı ikna etmesi - sizin göndereceğiniz her hangi bir mektubun faydası olmayacaktır. Keza, bunları da çok incelemezler.
Aksini düşünüyorum. Yasal olarak kalan çocuğunu görmek istiyor ve bunun belgelendirmesi olumlu olacaktır. Mülakata girmek isteyen herkes kendisi ikna etmeli ama yaş olarak büyük insanları da çok zorlamıyorlar. Ds 160 da zaten belirtecekler neden gittiğini, nerede kalacağını, ne kadar kalacağını o yüzden destekleyici belge niteliğinde.
-
@gkhanfeez (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
greeen kartli olarak 6 aylik bir vergi donemim var sadece tolpamda da on aydir abd'yim annemin vize almasi icin konsolosluga bir mektup yollamamin bir faydasi olur mu acaba ne dersiniz
Konsolosluğa derken annenize göndereceksiniz diğer evrakların arasına koyacak değil mi?
-
@tanti Çocugun yasal durumu kontak kişisinde yazan isim ve soy isime bakılınca hemen görünür. O yüzden bunu kanıtlamak için evrak ihtiyacı yoktur. Hele ki lotaryadan kazanılmış bir greencard ise. Destekleyici belgeler (özellikle de davetiye veya bu tip sponsorluk dilekçeleri) malesef hiç bir ikna edici özelliğe sahip değildir. Mantiken öyle olması gerekiyor ama ne yazık ki evrağa dayalı karar verilmiyor. Evrakın sahtesi de gelebilir mantığı ile yaklaşır Konsolosluk olaya, keza bunun da çok örneği görülür. Davetiyeler yalnızca ve yalnızca iş için gidecek insanların işini görür.
İkincisi burda mantık Türkieye'den giden kişinin kendi bağlarının ne kadar güçlü olduğudur. Yani çocuğunun Amerika'da vergi veriyor olması annenin durumu hakkında bir fikir vermez. Hele annemin masraflarını ben karşılayacağım der ise, bence esas annesinin yeteri kadar bağı olmadığının kanıtı olur. O yüzden herkesin kendi evrağı, kendi finansalları ve kendi bağları esastır.
Size tek katılacağım nokta ileri yaştaki insanları çok zorlamadıkları.
-
@gokce-taskiran (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@tanti Çocugun yasal durumu kontak kişisinde yazan isim ve soy isime bakılınca hemen görünür. O yüzden bunu kanıtlamak için evrak ihtiyacı yoktur. Hele ki lotaryadan kazanılmış bir greencard ise. Destekleyici belgeler (özellikle de davetiye veya bu tip sponsorluk dilekçeleri) malesef hiç bir ikna edici özelliğe sahip değildir. Mantiken öyle olması gerekiyor ama ne yazık ki evrağa dayalı karar verilmiyor. Evrakın sahtesi de gelebilir mantığı ile yaklaşır Konsolosluk olaya, keza bunun da çok örneği görülür. Davetiyeler yalnızca ve yalnızca iş için gidecek insanların işini görür.
İkincisi burda mantık Türkieye'den giden kişinin kendi bağlarının ne kadar güçlü olduğudur. Yani çocuğunun Amerika'da vergi veriyor olması annenin durumu hakkında bir fikir vermez. Hele annemin masraflarını ben karşılayacağım der ise, bence esas annesinin yeteri kadar bağı olmadığının kanıtı olur. O yüzden herkesin kendi evrağı, kendi finansalları ve kendi bağları esastır.
Size tek katılacağım nokta ileri yaştaki insanları çok zorlamadıkları.
thnks :) yastan ve babamin gelmemesinden kaynakli o acidan biraz rahatiz o zaman. ins alir 17 sinde bakalim. zaten benim de ilk vergi donemi kisa 6 aylik bir kazanc var cok yok oda sknti olabilir belki bilemiyorum.
-
@gkhanfeez Alacaktır vizesini. Umarım Ankara başvurusudur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum