ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
-
Arkadaşlar Emrah ATEŞ arkadaşımız çok güzel bir video çekmiş
Amerika'da Trafik Cezaları ve Ödeyeceğiniz Ücretler
https://www.youtube.com/watch?v=vXhYy5P6jqs&feature=youtu.be -
Bu ileti silindi! -
ABD’de her ne kadar trafik kurallarına uyum oranı mecburen yüksek olsada her zaman dikkatli olmaya çalışıyorum.
Kendi araç kameramdan bir görüntü. 16.cı saniyede eğer diğer aracın duracağını farzetseydim, bugünlerde bende kaza konusu ile uğraşıyor olacaktım - ki sigorta ile hiç uğraşmak istemem. Ne kadar haklı, ne kadar masrafın ödemesini alacak olsamda uğraş için harcadığım zamanın parasını ödemeyecek nede olsa. Zaman = Para.
Fakat mahallemizdeki ilk sağlam kornayı belki ben çalmışımdır heralde :)Bu tarz bir çok örnek yaşadım.
-
-
@yalta Haklısınız belkide yapmak lazım gerçekten :)
-
@yalta ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
@FreeWoRLD hocam aman dikkat ve bolca sabır. Gerçi bir an kendimi yerinize koydum. Ben peşinden basıp onu kenara atardım sanırım :) Ama sizde de hata var, ordan gelirken peş peşe selektörleri yapıştıracaktın atlamasın yola diye Turkish style :)
Turkish style selektor burda yanlis anlasilabilir. Bizdekinin aksine burada selektor buyur sen gec anlamina geliyor :)
-
@FreeWoRLD hocam aman dikkat ve bolca sabır. Gerçi bir an kendimi yerinize koydum. Ben peşinden basıp onu kenara atardım sanırım :) Ama sizde de hata var, ordan gelirken peş peşe selektörleri yapıştıracaktın atlamasın yola diye Turkish style :)
Good luck yazmis :)
Geldikten sonra degistirmemiz gereken çok şey var :)
-
@goodluck Doğru söylüyorsunuz, Burada selektör geç anlamına geliyor.
Tam bir faciaya sebep olabilir :) -
@goodluck ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
Turkish style selektor burda yanlis anlasilabilir. Bizdekinin aksine burada selektor buyur sen gec anlamina geliyor :)
Yeni bir şey öğrendim :) Teşekkürler @goodluck
-
Selamlar, az önce kiralık aracıma park halindeyken geri geri manevra yapan başka bir araç arkadan vurdu.
Kiralama şirketini aradığımda aracın sigortası olduğunu ve sorun olmayacağını söyledi. Arabaya vuran genç bir brezilyalı, telefonunu, pasaport fotosunu ve sigorta poliçe fotosunu aldım. Sorun çıkartacak tiplere benzemiyorlar eğer istersem zararı da karşılayacaklarını söylediler.
Benim henüz ehliyetim yok, türk ehliyeti ile arabayı kiralamıştım.
Yarın gidip kiralama şirketi ile görüşücem ya da perşembe günü arabayı teslim ederken görüşücem. Sizin bir tavsiyeniz var mı?
Bu arada araba suv tarzı bir araç olduğu için öyl çok büyük bir hasar yok, tamponda çizik ve ufak bir kırık var.
-
@anka En önemli bilgiyi vermemişsiniz, hangi eyalet? Eğer "no-fault" bir eyaletse süreç farklı oluyor.
En doğrusu, elinizdeki bilgilerle kiralama şirketinin ofisine gidip onların gerekeni yapmalarını istemek olur.
-
Haklısınız, floridadayız. Yarın varsa kamera kayıtlarını da alıp gideceğim.
-
@anka Geçmiş olsun.
-
@knnrn ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
@anka En önemli bilgiyi vermemişsiniz, hangi eyalet? Eğer "no-fault" bir eyaletse süreç farklı oluyor.
En doğrusu, elinizdeki bilgilerle kiralama şirketinin ofisine gidip onların gerekeni yapmalarını istemek olur.
Yeri gelmişken ben de merak ettiğim birşeyi sormak isterim.
No-fault statelerde herkes hasarını kendi poliçesinden karşılıyor anladığım kadarıylaPeki sizin hatanızın olmadığı bir durumda (TR'deki tabirle 8/8 karşı tarafın kusurlu olması diyelim) bir sonraki poliçe yenileme döneminde prim artışı olmamasını nasıl sağlıyorsunuz? Bunu takip etmenin bir yöntemi var mı?
-
benımde merak ettığim konu neden bu kadar sık kaza ya maruz kalıyorsunuz? kurallara uyulduğu takdirde sorun göçmenlerin kendi trafik tarzları mı? cok korkarım kazadan bır yabancı tır arabamın yanında sürtüp kapımı mahfetmıstı. ağlama krizi geçirmiştim :)
-
@volkanu Ben hic “no-fault” bir eyalette yasamadim, ama yasamis olan bir arkadasim “Hic kaza yapmadigim halde herkesle ayni primi oduyordum” diye sikayet ediyordu. Anladigim kadariyla kaza riski tum sigortalilara dagitilmis oluyor.
-
@hockeyumpire2 ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
benımde merak ettığim konu neden bu kadar sık kaza ya maruz kalıyorsunuz? kurallara uyulduğu takdirde sorun göçmenlerin kendi trafik tarzları mı? cok korkarım kazadan bır yabancı tır arabamın yanında sürtüp kapımı mahfetmıstı. ağlama krizi geçirmiştim :)
Dünyanın en iyi şoförü de olsanız kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelip çarpan birine maalesef doğaüstü güçleriniz yoksa engel olamıyorsunuz. Trafik çok değişken. Saniyeden öte saliselik hareketler olayları değiştirebiliyor. 50 yıl boyunca hiç kaza yapmamış insan da var, 1 yılda 3-5 kaza yapan da. Siz gerekli her türlü tedbirinizi aldıktan sonra gerisi de biraz şansa kalıyor artık. Gönül ister ki kimsenin başına gelmesin ama hayatın bir gerçeği bu da.
-
@revolut1on @semavi yanlış hatırlamıyorsam müşteriye götüreceği araba ile kaza yapmıştı. Kendisi saat farkından dolayı yazamıyor gelince yazacaktır.
-
@hockeyumpire2 ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
Sizinle cok farkli yerlerde konusuyoruz :) Soylediklerimi lutfen yanlis anlamayin :)
Kriz deyince aklima bu geldi bakin :)
https://www.youtube.com/watch?v=HPJ6sMpOVUw
Simdi neden bu kadar sik kaza yapiyorsun diye sorarsaniz haliyle insanlar 'ben kotu sofor degilim' diye savunmaya gecebilirler...
Belli mantiga dayandirarak soyle aciklayalim mi?
Turkiye de kac KM yapiyorsunuz yilda? Kac saatiniz araba da geciyor? Burada kac saatiniz gececek? Kac Mile ypacaksiniz...
Burada bir cok arac icin yilda 20bin Mile yani 32bin km normal sayilir... Bu rakam Istanbulda bir pazarlamacinin yapacagi rakama esdeger... Pazarlama, taksi vs gibi araclarda kazaya cok karisir cunku trafikte daha cok zaman harcarlar...
Kaldirimin olmadigi, insanlarin sokaklarda cok az yurudugu, toplu tasimanin olmadigi, 80-90 yasinda ki insanlarin bile trafikte arac kullanmak zorunda kaldiklari bir yerden bahsediyoruz... Ise araba ile geliyoruz servis ile degil, cocuklar okula araba ile birakiliyor, en kucuk market alisverisi araba ile... vs vs vs
Beni ise asil korkutan su... Insanlar hatalarini cok az anlatirlar... Yada kotu olaylari... Yapilan kazalari anlatanlara 'neden bu kadar sik kaza yapiyorsunuz' diye sordugumuzda , sonrakiler yazmaktan vazgecebilir ...
Kendi adima...
Ilk kazam 16-17 yasindaki acemi bir surucunun bize vurmasi ile...
ikinci kazam, gece yarisi muhtemelen ya uyumuz yada telefona dalmis birinin arkadan frensiz vurmasi ile...
ucuncu kazam ise benim dalginligim sonucu onumdekine vurmam ile oldu... -
@ayvalik10 ABD'de Trafik Kazasi Yapmak içinde söyledi:
@revolut1on @semavi yanlış hatırlamıyorsam müşteriye götüreceği araba ile kaza yapmıştı. Kendisi saat farkından dolayı yazamıyor gelince yazacaktır.
Sorma... hala bir kenarda yatiyor o araba... Bir arkadasla anlasmistik, onun arabasini da baska ihtiyaci olan bir arkadasa verecektik... hersey onaylandi, arkadas isteydi, o gelince degisilecekti... 15 dakika sonra pert :) Bize bir sey olmadi cok sukur... Hala mahkeme devam ediyor ama :D
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum