Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.7k 787 531.9k 771

• Merhaba dosyamı Bangkoktan Ankara'ya taşıdım. Böyle bir yanıt geldi;

Thank you for your inquiry.

KCC has completed your reassignment request from Bangkok to Ankara. For more information, please contact the Embassy/Consulate at [email protected].

Şimdi Ankara'ya randevu planlaması için mail mi atmam lazım?

• ⭐⭐⭐⭐

@ka.glnn said:

Merhaba dosyamı Bangkoktan Ankara'ya taşıdım. Böyle bir yanıt geldi;

KCC has completed your reassignment request from Bangkok to Ankara. For more information, please contact the Embassy/Consulate at [email protected].

Mali yılın sonuna yaklaşmışken dosyanızı tekrar Ankara’ya transfer etmek oldukça riskli bir hamle olmuş.
    Ankara’dan sıfırdan yeni bir tarih alabilmek zaman açısından çok büyük bir belirsizlik yaratıyor.
    Yine de Pause kararı, yol, konaklama maliyetleri ve umutsuzluk sebebiyle bu kararı almanızı anlayabiliyorum. Madem bu adımı attınız, normalde mail atmadan da Ankara veriyordu ama süreç bitmek üzere olduğu için Ankara'ya mail atın. Bangkok’tan mülakat aldığınızı ve dosyanızı transfer ettiğinizi mali yıl bitmeden Ankara’da mülakata girmek istediğinizi kısa ve net bir dille belirtin.
    Bol şans!

• Arkadaşlar herkese selamlar. Bu yılki Green Card süreci yüksek case number'ım ve son dönemdeki durdurma/askıya alma (pause) kararları nedeniyle oldukça stresli ve belirsiz ilerledi. Açıkçası bu gelişmelerden ötürü süreci bir süredir yakından takip edemedim. Elbette işin günlük hayatın stresi de bunu etkiledi.

Ancak az önce yüksek case number olmasına rağmen, kontrol ettiğimde 23 Eylül tarihine bir mülakat randevumun planlandığını gördüm. Durumumdan ve yaşanan belirsizliklerden dolayı şu an tam olarak ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Sizlere danışmak istediğim, kafama takılan temel noktalar şunlar:

*Maliyet/Değer Dengesi: Belli bir maliyeti göze alarak bu mülakata girmeli miyim? Sizce mevcut şartlarda buna gerçekten değer mi?
    Zamanlama ve Öngörüler: Şu tarihe kadar bekle, bir gelişme olmazsa gitme veya Şu tarihten sonra mutlaka gir, diyebileceğiniz mantıklı bir stratejiniz var mı?

Bu süreçten geçen veya konuya hâkim olan arkadaşların tecrübe ve önerilerini duymayı çok isterim. Şimdiden teşekkürler...

• @seraponen rica ederim. Sağlık raporu için öncelikle antikor testi yaptırıp eksik olan aşılar için aile hekiminize başvurabilirsiniz. Mülakat deneyimleri sayfasında da viyanaya ait olan postları okuyup detaylı bilgi edinebilirsiniz. Emin olun mülakata girdikten sonra bu kadar stresi boşuna yapmışım diyeceksiniz

• @ka.glnn said:

Merhaba dosyamı Bangkoktan Ankara'ya taşıdım. Böyle bir yanıt geldi;

Merhaba, Bangkok'tan mülakat tarihi alıp mı taşıma işlemini gerçekleştirdiniz, imzanızda mülakat tarihi yazılı değil.

• @greenlife1 said:

Arkadaşlar herkese selamlar. Bu yılki Green Card süreci yüksek case number'ım ve son dönemdeki durdurma/askıya alma (pause) kararları nedeniyle oldukça stresli ve belirsiz ilerledi. Açıkçası bu gelişmelerden ötürü süreci bir süredir yakından takip edemedim. Elbette işin günlük hayatın stresi de bunu etkiledi.

Ancak az önce yüksek case number olmasına rağmen, kontrol ettiğimde 23 Eylül tarihine bir mülakat randevumun planlandığını gördüm. Durumumdan ve yaşanan belirsizliklerden dolayı şu an tam olarak ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Sizlere danışmak istediğim, kafama takılan temel noktalar şunlar:

*Maliyet/Değer Dengesi: Belli bir maliyeti göze alarak bu mülakata girmeli miyim? Sizce mevcut şartlarda buna gerçekten değer mi?
    Zamanlama ve Öngörüler: Şu tarihe kadar bekle, bir gelişme olmazsa gitme veya Şu tarihten sonra mutlaka gir, diyebileceğiniz mantıklı bir stratejiniz var mı?

Bu süreçten geçen veya konuya hâkim olan arkadaşların tecrübe ve önerilerini duymayı çok isterim. Şimdiden teşekkürler...

Merhaba, tebrikler.
    Bilgilerinizi DV 2026 Excel Takip Formuna (burayı tıklayın) eklermisiniz (en altta beyaz alana).

• bravist cevabınız için teşekkür ederim bu şekilde doldurup kısa da açıklama yazıp maili attım umarım en kısa zamanda dönüş yaparlar da kızımı da ekletebilirim. eğer ekletemezsem ve vize onayı alırsam oraya gittiğimde kızımı ekletip yanıma alabilir miyim? konu ile ilgili bilginiz var mıdır?

• @ATS16 bebeğime pasaport çıkarttım ama ds260 formu dolduramadım. kcc ye mail attığımda numaramın current olduğunu ankara ile iletişime geçmemi belirttiler. ankara da dönüş yapmadı mailime ve mülakat tarihi maili geldi. şimdi kızımın ds260 formunu doldurmaya çalışıyorum.

• Merhaba,
    Ustraveldocs a complete oldu ancak eşim gözükmüyor verilen dökümanda. Ancak başvuru esnasında eklediğime eminim. Acaba verilen dökümanda sadece başvuru sahibi mi yazıyor? Tecrübe eden oldu mu bu durumu?

• @HALİT-Ozgur merhaba geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Bu şekilde ben de mail attım. Size dönüş süreleri ne kadar sürede oldu acaba?

• Semra-Inan Bununla alakali olarak Brit Simon ile gorustum. Su durumda herhangi bir katilabilecegimiz lawsuit olmadigi icin ayri, bireysel bir dava acmanin mantikli olacagini belirtti ve Jesse Blessi tavsiye etti. Suanda bizler de davaya katilamadik. Jesse Blesse yazmistim cevap bekliyorum henuz

• @ka.glnn ankara talep üzerine randevu oluşturmaz mail atmayı deneyebilirsiniz yinede ama alacağınız cevap az çok tahmin edilebilir gibi. Eğer dosyanıza hali hazırda bir mülakat planlandı ve ondan sonra ankaraya taşıdıysanız şansınız biraz daha yüksek ama zaten mülakat almamış bir dosyayı taşıdıysanız ankaranın şu saatten sonra mülakat vermemezi kuvvetle muhtemel

• Current olup farkli postlardan Ankara'ya geri taşımayı dusunen arkadaslar lutfen 2, 3 kere dusunun Eylul randevularindan bahsediyoruz sonra ki ay diye bir sans yok artik. Bu senenin imzalarindan olan farkli posttan tasimalarda Ank heo randevu veriyordu Agustos ayinda bu islemi yapip eylul ayinda sistemden gun secerek alan kisiler oldu.

Ankarada uygun slot biterse(Coktan bitmiste olabilir, bilmiyoruz..) sonraki ayi beklemek artik secenek degil. Bu ay artik bu riski almak vizenizle rulet oynamak gibi birsey

• @beratyalcinkaya said:

bravist cevabınız için teşekkür ederim bu şekilde doldurup kısa da açıklama yazıp maili attım umarım en kısa zamanda dönüş yaparlar da kızımı da ekletebilirim. eğer ekletemezsem ve vize onayı alırsam oraya gittiğimde kızımı ekletip yanıma alabilir miyim? konu ile ilgili bilginiz var mıdır?

Merhaba, daha mülakatınıza süre var, aynı şekilde bu süreci başarıyla gerçekleştiren üstte size mesaj yazan @hali̇t-ozgur bey vardı. Burası yardımlaşmak için var, yalnız değilsiniz. Ekletemezsem diye negatif düşünmeyin, olumlu düşünün. Önümüzdeki hafta başı size dosyanızın açıldığına dair mail geleceğini düşünüyorum.

• @beratyalcinkaya bana 9 gün sonra dönüş yaptılar. Bebek için ds-260 doldurdum, eşim ve kendim için de gerekli güncellemeyi yaptım. Sonraki süreç hızlı gelişti

• @hkngcard said:

Merhaba,
    Ustraveldocs a complete oldu ancak eşim gözükmüyor verilen dökümanda. Ancak başvuru esnasında eklediğime eminim. Acaba verilen dökümanda sadece başvuru sahibi mi yazıyor? Tecrübe eden oldu mu bu durumu?

Merhaba, bu mesajı okudunuz mu? Belki faydası olur size. https://yesilkartforum.com/forum/post/513067

• Ustraveldocs Kaydını ne zaman yapmamız gerekiyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k