Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.7k 787 532.0k 771

• @beratyalcinkaya said:

Arkadaşlar merhaba. Mülakat tarihi bugün tarafıma bildirildi 02 Eylül olarak. Benim bu sene çocuğum oldu şuan 6 aylık yaklaşık 1 ay önce kcc ye çocuğumu ekletmek için mail attım onlarda numaramın current olduğunu ve ankara'ya mail atmamı söylediler. Ankara'ya mail attım ama geri dönüş yapmadılar. Şimdi ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz? Çocuğumu nasıl eklettirebilirim?

Merhaba,
    Ankara'ya navigator üzerinden mi mail attınız? Ankara'ya 2 Eylülde mülakat aldığınızı (mülakatı ankara size maillle bildirdi olarak varsayıyorum) ve çocuğunuzun olduğunu belirten ds260 formunuzu güncellemeniz için açılmasını istediğiniz yeni bir mail atın (navigatör üzerinden ve istenilen başlık formatında).

DS260 formunuz açıldıktan sonra (size mail gelir) çocuğunuzu ekleyin, kendi form bilgilerinizde de düzenleme yaptıktan sonra formu kapatın.

• @farukozt16 said:

2 eylüle Amerika’dan mülakat maili aldımm

Merhaba, siz dosyanızı Hongkong'tan Ankara'ya mı taşımıştınız?

• @Nurcihan-Yücel said:

Herkese merhabalar, bizim de mülakat tarihimiz 23 Eylül. Şimdi sırasıyla neler yapmamız gerekiyor. Unganlar dan randevuyu almak için hangi tarih aralığını almalıyız? Sağlık raporumuz ne kadar süreyle geçerli oluyor? Bilgilendirirseniz çok seviniriz. Ayrıca North Carolina Cary de adres için yardımcı olabilecek kimse var ise çok sevinirim. Şimdiden herkes için hayırlısı olsun.

Merhaba, bilgilerinizi DV 2026 Excel Takip Formuna (burayı tıklayın) eklermisiniz (en altta beyaz alana).

• @Semra-Inan said:

@sbkandemir Bu sorunuzla ilgili bi bilgi edinebildiniz mi? Tesekkurler

Merhaba, forum kuralları gereği lütfen bu başlıkta ilk mesajda anlatıldığı gibi profilinize girip "imza" bölümünü düzenleyiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/530405

• @Fatih-Yalçın-0 said:

Mülakat alan arkadaşlara hayırlı olsun.

Bana Viyana'dan hala 2NL gelmedi. O geldikten sonra Ankara'ya taşıma talebi gönderecektim son gelişmelerden dolayı. Fakat Viyana randevu mailini beklemeden şimdiden Ankara'ya taşıma talep etsem mi acaba diye düşünmeye başladım?

Merhaba, mülakat maili almadan taşımayın, alsanız bile Ankara'nın Eylül ayı için size mülakat vermesi zor olabilir (bu konuda @aerials 'in son mesajlarını okuyunuz). Ankara'ya taşıma yaptıktan sonra tekrar geri taşıyamayacağınızı biliyorsunuz. Bu konuyu iyi değerlendirmenizi öneririm.

• @emircanmeteemiroglu said:

merhabalar, bizim mülakat 2 Eylül planlanmış

Merhaba, bilgilerinizi DV 2026 Excel Takip Formuna (burayı tıklayın) eklermisiniz (en altta beyaz alana).

• @seraponen said:

Merhaba, lise diplomamı bulamıyorum. Lisans & yüksek lisans diplomaları yeterli olmaz mı? Mutlaka lise diplomasını isterler mi?

Merhaba, Viyana'dan mülakat tarihi aldınız mı?

• @onursvr bildiğim kadarıyla Ankara E-devletten alınan barkodlu Türkçe belgeleri kabul ediyor.

• Viyana için 9 Eylül olarak randevu maili geldi az önce.
    KCC'den Ankara'ya taşıma talep edeceğim galiba risklerine rağmen.

• @ömer28k said:

mülakat alan arkadaşları tebrik ediyorum en son 27 binleremi verdi acaba ben öyle gördüm benim 28 binin başlarında bana gelmedi veya bu saaten sonra gelme ihtimali varmıdır

Merhaba, mülakatınız Tiran'da mı Ankara'da mı? Excel dosyasında Tiran'da görünüyor.

• @onursvr selamlar, gecen hafta girdim Ankara da mulakata ve edevletten aldigim askerlik belgesini istediler. Siz AnkaraIV state den gelen emaile bakin gerekli evraklar icin. Bu mail herkese geliyor mu bilmiyorum ama Ankara askerlik veya formul A/B, vukuatli nufus kayit ornegi, adli sicil gibi belgeler icin translation istemiyor.

• @mehmet-yücel-söğüt said:

Bana gelen mailde tarih yok siz girip alın gibi bişey diyor. Anlamadım açıkcası
    "We are pleased to inform you that we have received your case.
    To schedule your appointment, please visit ustraveldocs.com/tr/en to create an account and follow the steps below:
    Visit ustraveldocs.com/tr/en and log in to your account.
    Click "Start Application" on the left-side menu and complete the requested information.
    If you have a previous application, click "Close Application and Start New Application" and select "Yes" in the pop-up prompt to confirm.
    On the Visa Options page, select the Post Visa Category: "ANK 5. Follow-Up Transfer and Local Appointments" and proceed (We have open slots for 3 and 14 September).
    Specify and submit your document delivery option.
    You will be redirected to the "Visa Application Home" page.
    Click "Continue Application" and enter your case number.
    On the "Pre-Approval Request" page, enter your full name, case number, and the reason for requesting an appointment (e.g., my case was transferred to Ankara), then submit your request.
    Your request will be reviewed by the consular section within a few business days. Once approved, you will be able to select an appointment date directly on the website."

• @aysegul teşekkür ederim

• @bravist evet bugün mail aldım. Viyana randevumuz 2 Eylül. Şu an acil ne yapmalıyım. Açıkçası ümidi kesmiştik sürpriz oldu. Viyana konusunda tecrübeli arkadaşlardan destek rica ediyorum.

• Merhabalar, DV 2026 surcinde numarası current olmus ve Amerika içerisinden başvurusunu yapıp green kartını almış birileri var mıdır? surece dair bilgilerinizi rica ederim. Mulakat yapıldı mı yine de? iyi günler.

• Bu ileti silindi!

• @onursvr said:

@conk ANKARA KONSOLOSLUĞUNUN. ORADA AÇIKÇA ASKERLİK BELGESİNİN İNGİLİZCE TERCÜMESİ İSTENİYOR.

16 Temmuzda e-devletten alınma barkodlu Türkçe askerlik durum belgesini Ankara Konsolosluğu'na verdim.

• @onursvr küçük harflerle yazdığınızda da okuyabiliyoruz. Arama butonunu kullanabilirsiniz ayrıca mülakat tecrübelerini de okumanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@onursvr büyük harf kullanmayın.
    Sizin caseinize veya askerlik durumunuza özel bir durum varsa bilemeyiz(ki bugüne kadar örneğini duymadım hiç) ancak Ankara bunun için bugüne kadar mülakata girmiş 6253827517 kişiden (biri de eşim olmak üzere) tercümeli askerlik belgesi istemedi, edevlet çıktısı yeterli geldi, diğer birçok evrakta olduğu gibi.
    Belki de son 10 yıla yakın zamanın her yıla ait mülakat deneyimleri yazıldı burada, açın okuyun büyük harfe abanmadan önce.

• @bravist merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. [email protected] üzerinden mail geldi sisteme yönlendirdi beni bilgilerimi girdim ve randevu tarihini gördüm. Ankara'ya normal mailim üzerinden mail gönderdim [email protected] adresine. ulaşmam için farklı bir yol var sanırım. yardımcı olabilir misiniz nereden mesaj gönderebilirm?

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 33 Oy
    11k İleti
    792k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k