Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)


  • @Seher-Ertaş-Karaaslan Tebrikler 🇺🇸




  • Selamlar,
    Vatandasligi kabul olan herkese tebrikler!

    Benim vatandaslik basvuru surecim de yakinda, kasim ayinda, girisimden 4 yil 9 ay bittiginde baslayacak. Henuz Naturalization icin hesap acmadim, acmali miyim?
    Ozellikle sormak istedigim bir kac soru var, belki yazilmistir daha once veya naturalization formunda acikca belirtiliyordur, o yuzden tekrarliyorsam kusura bakmayin.
    -Trump administration altinda interview alan var mi? Surec nasil ilerledi? Biden administrationda cogu kisi interview sonrasi yemin verip o anda vatandas oldu, sanirim bu durum bayagi degismis..
    -Ikinci olarak ozellikle sormak istedigim kisisel olarak neler soruldu size mesela? Bir arkadasim volunteer ile ilgili sorular sordu demisti, hic volunteerlik tecrubem yok. Volunteer olmaya pek zamanim da yok.
    -Bir kac park cezasi disinda 2022den alan cok sacma bir alkol kullanma ticketim var ama sistemde gorunmuyor. Beyan edilmeli mi?

    Cok tesekkurler simdiden.


  • @Seher-Ertaş-Karaaslan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Bugün göçmenlik yolculuğum sona erdi. ❤️

    Yaklaşık 4 yılın ardından resmen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı oldum! 🇺🇸

    Irving Saha Ofisi (Texas)

    • Başvuru: 15 Temmuz 2025
    • Mülakat: 20 Nisan 2026 (Geçtim – N-400 ve I-751 aynı gün onaylandı.)
    • Yemin Töreni: 18 Haziran 2026

    Tören çok güzeldi; salonda birbirinden mutlu yüzler ve ilham veren hikâyeler vardı.

    Bu süreç boyunca bu grupta deneyimlerini paylaşan ve sorularıma cevap veren herkese yürekten teşekkür ederim. Desteğiniz bu yolculuğu benim için çok daha kolay hale getirdi.

    Hâlâ bekleyen herkese sabır diliyorum. Umudunuzu kaybetmeyin; sizin gününüz de mutlaka gelecek.

    Tebrikler... Umarım bizimde pause kalkar 5 yıl sonra bizde yaşabiliriz.


  • @conk Teşekkür ederim,darısı size olsun inşallah🙏



  • Vatandaslik basvurusu esnasinda isim degisikligi , ekleme , cikartma vs yapan oldu mu acaba aramizda ? Sonrasinda yasanan ( varsa ) sorunlar yada dikkat edilmesi , atlanmamasi gereken olumlu - olumsuz deneyimlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim . Esimde bende arada kaldik , bir yandan kullanim ve telaffuz kolayligi konusu cazip gelsede , degisiklik beraberinde gelecek olan yapilmasi / degismesi gereken onemli evrak ve bilgiler biraz korkutuyor . Simdiden tesekkurler ..


  • @Figen başvurunuz hayırlı olsun . 2022DV de başvuruyu ilk siz yapacaksınız sanırım.


  • @Figen Ben middle name eklettim onu kullanıyorum isim soyisim aynı olduğu için problem olmuyor


  • @Pamulak-Manobo sanirim evet . Tum sureci burada paylasacagim .


  • @Seher-Ertaş-Karaaslan . Cevabiniz icin tesekkurler . Su tarz olumsuz seyler okudum , oyuzden sormak istedim . Oncelikle isim ekleme , cikartma yada degisimi olunca yemin toreni icin Judge olmasi gerekliligi doguyor oda herzaman olmadigi icin Oath Toreni gecikmeleri olabilecegi . Isim degisikligi , ekleme cikart ma sonrasi tum evraklarin degismesi geregi , yani Pasaport , Ehliyet , Ruhsatlar , Kredi kartlari , tapular , vs vs . Bununla birlikte kredi skorunun sifirlanacagi ve birde Turkiye bacagi yani Turk Kimlikte , degisiklik , Devlete Isim degisikligini bildirme yansitma vs vs . Bayagi gozum korktu , aslinda bir ek isim alarak burada kullanabilmek istiyorudum kolaylik acisindan ama okuduklarim beni bu isten bayagi soguttu .


Benzer Başlıklar

  • Green Card veya da Vatandaşlığa giden süreç...

    Kilitli Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    10
    1 Oy
    10 İleti
    824 Bakış
    crazycellsC
    @seyyah https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
  • ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    82
    7 Oy
    82 İleti
    19k Bakış
    T
    Merhabalar, Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum