Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Evet dostlar. Bugün 8 yillik Green Card sürecinin sonun geldim ve sonunda vatandaşlığımı aldım. Sürecin en başından, forumun ilk zamanlarından beri destek olan, yardımlarını esirgemeyen, başta sevgili @crazycells olmak üzere tüm Yesilkart Forum ailesine teşekkür ederim. Herkesin sürecinin bir an önce hızlanmasını ve haber bekleyenlerin ise süreçlerinin tez vakitte pozitif sonuçlanmasını temenni ediyorum.

Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun. Çifte vatandaşlık sahibi olmak çok güzel bir şey.
    Green card süreci neden 8 yıl sürdü, siz mi geç başvurdunuz bir de başvurduktan sonra ne kadar sürede vatandaşlığı aldınız?

• ⭐⭐

Tesekkurler. 2 yıl re entry permit var arada. Nihai başvuruyu da eyalet değişikliği yaptığım için geciktirdim ayrıca.

• @Edelweiss merhaba, hayirli olsun tebrik ederim. Yeni sistemde sorular nasildi , esimde kismet olursa yaz sonrasinda basvuracak sorulara vs nasil hazirlandiniz var mi pratik izlediginiz bir yol ?

• ⭐⭐

@AE123 Benim başvuru tarihim sebebiyle önceki sisteme tabi oldum. 100 sorudan sorumluydum. 2 gün öncesinden, mülakata girinceye kadar baştan sona okuyup ezberledim soruları. 3 soru sordu, ucunu de bilince devam etmedi zaten. Çok basit bir sınav. Hep böyle en zor yerden gelecek soru diye kuruyorsun kendini ama mülakata girince o kadar basit olanlar denk geliyor ki patir patir yanitlayip geçiyorsun hemen 🙂

• @Edelweiss Tebrikler, hayirli ugurlu olsun 🇺🇸

• Bugün göçmenlik yolculuğum sona erdi. ❤

Yaklaşık 4 yılın ardından resmen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı oldum! 🇺🇸

Irving Saha Ofisi (Texas)

• Başvuru: 15 Temmuz 2025
    • Mülakat: 20 Nisan 2026 (Geçtim – N-400 ve I-751 aynı gün onaylandı.)
    • Yemin Töreni: 18 Haziran 2026

Tören çok güzeldi; salonda birbirinden mutlu yüzler ve ilham veren hikâyeler vardı.

Bu süreç boyunca bu grupta deneyimlerini paylaşan ve sorularıma cevap veren herkese yürekten teşekkür ederim. Desteğiniz bu yolculuğu benim için çok daha kolay hale getirdi.

Hâlâ bekleyen herkese sabır diliyorum. Umudunuzu kaybetmeyin; sizin gününüz de mutlaka gelecek.

• ⭐⭐

• Selamlar,
    Vatandasligi kabul olan herkese tebrikler!

Benim vatandaslik basvuru surecim de yakinda, kasim ayinda, girisimden 4 yil 9 ay bittiginde baslayacak. Henuz Naturalization icin hesap acmadim, acmali miyim?
    Ozellikle sormak istedigim bir kac soru var, belki yazilmistir daha once veya naturalization formunda acikca belirtiliyordur, o yuzden tekrarliyorsam kusura bakmayin.
    -Trump administration altinda interview alan var mi? Surec nasil ilerledi? Biden administrationda cogu kisi interview sonrasi yemin verip o anda vatandas oldu, sanirim bu durum bayagi degismis..
    -Ikinci olarak ozellikle sormak istedigim kisisel olarak neler soruldu size mesela? Bir arkadasim volunteer ile ilgili sorular sordu demisti, hic volunteerlik tecrubem yok. Volunteer olmaya pek zamanim da yok.
    -Bir kac park cezasi disinda 2022den alan cok sacma bir alkol kullanma ticketim var ama sistemde gorunmuyor. Beyan edilmeli mi?

Cok tesekkurler simdiden.

• @Seher-Ertaş-Karaaslan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Bugün göçmenlik yolculuğum sona erdi. ❤

Yaklaşık 4 yılın ardından resmen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı oldum! 🇺🇸

Irving Saha Ofisi (Texas)

• Başvuru: 15 Temmuz 2025
    • Mülakat: 20 Nisan 2026 (Geçtim – N-400 ve I-751 aynı gün onaylandı.)
    • Yemin Töreni: 18 Haziran 2026

Tören çok güzeldi; salonda birbirinden mutlu yüzler ve ilham veren hikâyeler vardı.

Bu süreç boyunca bu grupta deneyimlerini paylaşan ve sorularıma cevap veren herkese yürekten teşekkür ederim. Desteğiniz bu yolculuğu benim için çok daha kolay hale getirdi.

Hâlâ bekleyen herkese sabır diliyorum. Umudunuzu kaybetmeyin; sizin gününüz de mutlaka gelecek.

Tebrikler... Umarım bizimde pause kalkar 5 yıl sonra bizde yaşabiliriz.

• @conk Teşekkür ederim,darısı size olsun inşallah🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.8k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.6k

| | | |