DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
merhaba @gucarslan Bey, 39 ülke pause hakkında hakim kaldırılması kararını vermiş olarak görüyorum youtube da. bizi nasıl etkiler ?
-
@mertcank34
https://share.google/gBcIeRY3KHfY4Ie97bir de üstüne üstlük 39 ülkelik pause da kaldırıldı hakim tarafından inanılmaz bir hafta oluyor gerçekten
-
Mevcut turist vizeniz ile ilgili bir iptal işlemi yaptılar mı acaba? Bazı abd konsoloslukları turist vizelerini iptal ediyor görüşmede diye okumuştum.
@erkane, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar,
DV2026 Ankara mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Umarım bizden sonra sürece girecek olanlara faydalı olur.
Mülakat tarihimiz 6 Mayıs saat 08:00 idi. Mülakata eşimle birlikte girdik. Ben asıl talihliyim, Türk vatandaşıyım. Eşim Kazak vatandaşı ve dosyada derivative applicant olarak yer alıyor.
Bir gün öncesinden Ankara’ya geldik ve konsolosluğa yakın olması sebebiyle The Green Park Ankara otelinde kaldık. Otel konsolosluğa yaklaşık 1 km mesafedeydi. Sabah tüm eşyalarımızı otelin otoparkındaki arabamızda bıraktık. Araba anahtarını da otele emanet ettik. Yanımıza sadece belgelerimizi, dosyalarımızı, kartlarımızı, kimliklerimizi ve nakit paramızı aldık. Konsolosluğa yürüyerek gittik.
Saat 07:30 gibi sıradaydık. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra içeri alındık.
İçeri girdikten sonra ödeme ve evrak teslim süreçleri başladı. Ödemeleri belge tesliminden önce yaptık. İkimizin ödemesini de kartla yapmak istedik. İlk 330 dolar ödemeden sonra kart internet alışverişine kapandı. Bu yüzden ikinci 330 doları nakit olarak ödedik. Biz tedbir amaçlı yanımıza tüm ödemeyi nakit olarak da almıştık, iyi ki de almışız.
Evrak teslimi için 14 numaralı bankodaki beyefendi bizimle ilgilendi. Asıl talihli olarak benden şu belgeleri aldı:
Pasaport
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
E-devletten alınmıştı.
Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
Biz başka bir sebepten dolayı evlilik cüzdanına apostil yaptırmıştık.
Adli sicil kaydı
Askerlik durum belgesi
Üniversite diplomam ve fotokopisi
USTravelDocs kayıt onay belgesi
Bunu sadece göstermemi istedi.
DS-260 onay sayfası
Bunu da sadece göstermemi istedi.
2 adet fotoğrafEşimden ise şu belgeleri aldı:
Pasaport
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Biz sadece 1 adet fotokopi götürmüştük, bunu akıl edememişiz. Sağ olsunlar, arkada hemen bir kopya daha çekip geldiler.
Adli sicil kaydı
Eşim 6 aydan uzun süredir Türkiye’de yaşadığı için 1 adet e-devlet üzerinden alınmış Türkiye adli sicil kaydı, 1 adet de Kazakistan eGov’dan alınmış, çevirili ve noterli adli sicil kaydı verdik.
USTravelDocs onay sayfası
Onun için de sadece göstermemi istedi.
2 adet fotoğraf
Doğum belgesi
Orijinali kapaklı küçük bir defter şeklindeydi. Bu defteri ve noterli çevirisini aldı.Sağlık raporunu ikimiz için de sordu. Biz de mevcut pause durumundan dolayı sağlık raporunu almadığımızı söyledik. Bu konuda bir problem çıkarmadı.
Finansal belge konusunda da özellikle belirtmek isterim. Biz yeni evli ve borcu olan bir çift olarak yüksek bir para gösterme durumumuz yoktu. Açıkçası “bankada ciddi bir para göstermemiz gerekir mi?” diye düşünmüştük ama bu konuda ekstra bir soru ya da problem yaşamadık.
Ben finansal belge olarak 2 farklı bankadan hesap dökümü ve Midas’taki varlıklarımın dökümünü aldım ve verdim. Toplam tutar 5.000 dolar bile etmiyordu. Bunun dışında arabamızla ilgili herhangi bir belge vermedik. Eldeki döviz, altın ya da başka bir varlıkla ilgili de herhangi bir belge sunmadık.
Bu konuda bize ekstra bir soru sorulmadı ve mülakatta finansal durum üzerinden bir problem yaşamadık.
Belgelerin orijinalleri o sırada kendisinde kaldı. “Merak etmeyin, geri alacaksınız” dedi ve sırayı takip etmemizi söyledi.
Daha sonra mülakat için çağrıldık. Mülakatımız 21 numaralı bankoda oldu ve İngilizce olarak gerçekleşti. Önce sağ elimizi kaldırıp doğru cevap vereceğimize dair yemin ettik.
Konuşma genel olarak şu şekilde ilerledi:
Konsolos: Ne iş yapıyorsunuz?
Ben: Bilgisayar mühendisliği okudum. Şu anda X şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışıyorum.Konsolos: Süper. Daha önce Amerika’ya bir kez mi gittiniz?
Ben: Evet, 2019’da gitmiştim.Konsolos: Neden gittiniz?
Ben: O zaman Google davetiyle bir toplantı / etkinlik için gitmiştim.Konsolos: Şu anda vizeniz var mı?
Ben: Evet, eski pasaportumda turist vizem var. Görmek ister misiniz?Konsolos: Yanınızdaysa evet.
Bunun üzerine eski pasaportumu uzattım. Vizemi inceledi ve pasaportumu geri verdi.
Konsolos: Hangi bölgeye gitmek istiyorsunuz?
Ben: San Francisco çevresine gitmeyi düşünüyoruz. Orada yakın olduğum 2 arkadaşım var.Konsolos: Arkadaşlarınız uzun süredir Amerika’da mı yaşıyor?
Ben: Evet, hatta biri Amerikan vatandaşı.Konsolos: Anladım. Ne zaman evlendiniz?
Ben: Yaklaşık 1 yıl önce, ağustosta evlendik.Konsolos: Ne kadar süredir birliktesiniz?
Ben: 2 seneden daha fazla süredir birlikteyiz.
Burada ay ve yıl olarak da söyledim.Daha sonra eşime sorular sordu.
Konsolos: Ne iş yapıyorsunuz?
Eşim: Ev hanımıyım.Konsolos: Daha önce hiç çalıştınız mı?
Eşim: Evet, Kazakistan’da şu şu işlerde çalıştım.Konsolos: Kazakistan ve Türkiye dışında başka bir yerde yaşadınız mı?
Eşim: Hayır.Aynı soruyu bana da sordu. Ben de hayır dedim.
Mülakatın kendisi genel olarak sakin ve rahattı. Konsolosun tavrı gayet nazikti. Sorular zorlayıcı değildi, daha çok iş, Amerika geçmişi, gideceğimiz yer, evlilik ve eşimin geçmişi üzerineydi.
Mülakat sonunda konsolos bize özetle şunları söyledi:
“Her şey süper görünüyor, tabii sağlık raporunuz hariç. Ama pause dolayısıyla almamanız şu an için okay, sorun yok. Fakat biliyorsunuz ki hükümetin pause’u var, bu yüzden vizenizi basmayacağız.”
Daha sonra belgelerimizle birlikte beyaz kağıdı uzattı. İki sorunumuz olduğunu söyledi. Birincisi genel pause durumu, ikincisi ise 75 ülkelik diğer listede Kazakistan’ın da yer alması. Bu durumdan eşimin de etkilendiğini belirtti.
Bu yüzden şu an için beklememiz gerektiğini söyledi. Eğer pause kalkarsa bizimle iletişime geçeceklerini belirtti.
Ben ayrıca “Mail atmam gerekli mi?” diye sordum. “Atabilirsiniz ama biz size ulaşacağız” dedi.
Sonrasında nazikçe teşekkür edip ayrıldık.
Pasaportlarımızı inceleme sırasında almışlardı, ancak mülakat sonunda beyaz kağıtla birlikte geri verdiler. Bize verilen kağıt beyaz 221(g) kağıdıydı ve üzerinde pause ile ilgili bilgi yer alıyordu.
Şu an dosya durumumuz 221(g) olarak görünüyor.
Genel olarak bizim deneyimimizde evraklarda veya mülakatta olumsuz bir durum yaşanmadı. Konsolos da her şeyin iyi göründüğünü söyledi. Ancak mevcut pause sebebiyle vize basımı yapılmadı. Ayrıca eşimin Kazak vatandaşı olması nedeniyle ikinci bir belirsizlikten de bahsedildi.
Tavsiyem, mülakata giderken belgeleri çok düzenli hazırlamanız ve ödeme için mutlaka yedek planınız olması. Biz kartla ödemek istedik ama ilk ödemeden sonra kart internet alışverişine kapandığı için ikinci ödemeyi nakit yapmak zorunda kaldık. Yanımızda nakit olması bizi kurtardı.
Ankara’da sabah erken randevusu olanlar için konsolosluğa yakın bir otelde kalmak da rahatlık sağlıyor. Biz Green Park’ta kaldık ve yürüyerek gitmemiz kolay oldu.
Bizim sürecimiz şu an beklemede. Gelişme olursa tekrar güncelleme yapacağım.
Herkese bol şans diliyorum.
-
@bahadir90s 5 haziranda sanıyorum durdurma kararını mahkeme kaldırın kararı vermiş şimdi hükümet karşı adım atar mı bekleniyormuş haziran ortası durum belli olacak deniyor!
Şimdi telaş etmeden bekleyip durumu gözlemleyin ve spam kutunuz dahil arada sırada maillerinizi kontrol etmek, bunun dışında başka ne yapabileceğinizi forumda devam eden tartışmaları inceleyerek bir fikir edinebilir siniz.
-
@gucarslan çok teşekkür ederim ilginiz için kontrol edeceğim..
-
24 Haziranda mülakata gireceğiz, boşanma evrağına çeviri ve apostil yaptırmamız gerekiyor mu ben forumda buna istinaden bir bilgi bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Pause'nin bittiği günler diliyorum herkese :)
-
@zehrof boşanma evrakının orjinali ve bir de çevirisi olmalı, apostile gerek yok.
Forumda çokça paylaşılan bir bilgi bu, hem bu başlıkta hem de deneyimler başlığında, muhtemelen doğru yerde veya doğru şekilde arama yapamadınız.Dileğinize de güzel bir yatsı ezanı esnasında Amin diyorum, kabul olsun inşallah :)
-
@uonur26 normalde pasaportuna göçmen vize vasılan talihlilerin, mevcut turist vizeleri iptal ediliyor. Ama unutan konsolosluk görevlileri olabiliyor mesela eşimin turist vizesini iptal etmeyi unuttu konsolosluk görevlisi muhtemelen, çünkü pasaporttaki turist vize hala duruyor. Gerçi bir anlamı kalmadı o ayrı. Ama dediğim gibi bu biraz istisnai bir durum.
Ama bu pause durumunda genelde turist vizelerine dokunmuyorlar, büyük ihtimalle pause kalkar ve pasaporta vize basacak olurlarsa o aşamada turist vizeleri iptal ederler. Ancak şuanda göçmen vize basılmıyorken turist vizelerine genelde dokunmuyorlar. Genelde diyorum çünkü talihlilerden birinin pasaportuna pause durumundan dolayı vize basılmadığı halde turist vizesini pat diye iptal ettiler mülakatta. Talihlimizin deneyimi bu başlıkta mevcut, hatta bir çok deneyim de mevcut bu turist vizesi iptali konusunu da içeren, deneyimler başlığı olduğu için :)
Okumanız faydanıza.. -
@aysegul muhtemelen denk gelemedim çokça stresli bir dönem yaşıyoruz malum.. Teşekkür ederim bilgilendirme için ^^
-
Az önce de eşime gelen gerekli evraklar ve hatırlatmaları içeren mailde benim için : '' Please submit the DS-260 form for ''zehrof' at your earliest convenience. We kindly remind you to ensure that all information is accurate and up to date before submitting the forms. Please submit the forms at your earliest convenience. Otherwise, we will not be able to conduct your interview in the interview day. ''
yazıyordu. Oysa ki ds260'ı doldurup yollayalı çok oldu. Ceac'da ds260 formum accompany kısmında görünüyor . Bu standart bir mail mi yoksa konsolosluğa sormalı mıyım?
-
@Serapp Merhaba Serap Hanım. Biliyorsunuz ben Duşanbeden Ankaraya taşıdım dosyamı. KCC'den 27 Nisanda mail aldım Duşanbeden Ankaraya taşındığına dair ondan sonra 2-3 defa KCC'ye yazdım cevap hep aynı "Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email..". Duşanbede sıra numarası 9k larda olduğu için aslında taşımıştım ama yaklaşık bir aydan fazla oldu herhangi bir gelişme yok mülakat ile ilgili. Ne önerirsiniz bu durumda? Teşekkürler
-
O değilde en çok DV26 kazananlarına üzülüyorum DV27 bekleyenler hiç başlamamış bir çekiliş için üzüldüler ama DV26 konusu gerçekten çok kırıcı o kadar uğraşıp kazanan sonunda hayalimi yaşayacağım diyen insanlar ortada kaldılar işin kötü tarafı artık 3-4 aylık bir zamanımız kaldı ve hiçbir şey belli bile değil özellikle sizin hissettiğinizi kimsenin hissetmesi mümkün değil umarım bir an önce Pause kalkar seri seri vize basmaya başlarlar zaten çıkması imkansıza yakın bir çekiliş böyle saçma nedenden kaybetmemeli kimse ya...
-
@kemalraziev, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp Merhaba Serap Hanım. Biliyorsunuz ben Duşanbeden Ankaraya taşıdım dosyamı. KCC'den 27 Nisanda mail aldım Duşanbeden Ankaraya taşındığına dair ondan sonra 2-3 defa KCC'ye yazdım cevap hep aynı "Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email..". Duşanbede sıra numarası 9k larda olduğu için aslında taşımıştım ama yaklaşık bir aydan fazla oldu herhangi bir gelişme yok mülakat ile ilgili. Ne önerirsiniz bu durumda? Teşekkürler
Merhaba. Siz dosyanızı Ankara'ya transfer ettikten sonra Mayıs ortasında bülten açıklandı ama bildiğim kadarıyla bültenden sonra Ankara mülakat dağıtımı yapmadı. Şu anda beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. Ankara'nın yapacağı ilk dağıtımda mülakat alabileceğinizi umuyorum. Zaten durdurma kararı devam ediyor, her şeyin hayırlısı diyelim üzmeyin kendinizi.
-
@zehrof, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
24 Haziranda mülakata gireceğiz, boşanma evrağına çeviri ve apostil yaptırmamız gerekiyor mu ben forumda buna istinaden bir bilgi bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Pause'nin bittiği günler diliyorum herkese :)
İmzanızda mülakata Ankara'da gireceğiniz yazıyor Ankara için çeviriye ihtiyacınız yok kesinleşme şerhiyyle birlikte bir fotokopi yeterli.
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
Pause'a bağlı olarak sizler de AP sürecine bırakılmışsınız.
Umarım pause kalkar da hepimiz vizelerimizi alırız.
-
@zehrof, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Az önce de eşime gelen gerekli evraklar ve hatırlatmaları içeren mailde benim için : '' Please submit the DS-260 form for ''zehrof' at your earliest convenience. We kindly remind you to ensure that all information is accurate and up to date before submitting the forms. Please submit the forms at your earliest convenience. Otherwise, we will not be able to conduct your interview in the interview day. ''
yazıyordu. Oysa ki ds260'ı doldurup yollayalı çok oldu. Ceac'da ds260 formum accompany kısmında görünüyor . Bu standart bir mail mi yoksa konsolosluğa sormalı mı @gucarslan (Tag için özür dilerim ama panik oldum biraz yanıt gelmediği için, herhangi bir kaynak da bulamadım.. )
-
@koci yeni açılacak davaya katılacak mısınız
-
Bugün için mülakat geçiren, mail alan, randevu alan yani herhangi bir gelişme yaşayan arkadaşımız oldu mu? excell tablosuna neden değişiklikleri üyeler işlemiyor? bizler de takip ediyoruz bu şekilde. Saolsun forum ileri gelenleri paylaşım yapıyorlar ama kalan üyeler de güncel tutsalar keşke burayı. bugün mülakata giren oldu mu,mülakatı planlanan kaç bininci kişiye ilerledik. Mail başında girmek, forumu devamlı online tutmak ve devamlı beklemek gerçekten çok zormuş...
-
@goe benimde sizden kalır yanım yok inanın sürekli mail açık yeniliyorum DV sayfasına bakıyorum orada oluyor mail gelmiyor olursa diye buraya bakıyorum bence bu ayın 15 de bülten açıldıktan sonra bizlere mail gelip gelmeyeceği belli olacak gibi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum