Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Gezi planlamadan once Ice korkusu

Hukuk Sistemi
6 5 273 5

• New yorka bir Turk arkadasimi ziyarete gidecegim ama , 5 yillik bir greencard sahibi olarak biraz streslendim acikcasi. Hicbir suc gecmisim yok ama yasadigim yerde ve ziyaret edecegim yerde bircok ICE faaliyeti oldugunu duyuyorum. Biraz insan avliyorlarmis gibi geliyor ve neredeyse gitmekten vazgecmek uzereyim. Greencard sahiplerinden daha once Ice tarafindan durdurulan oldu m ? Ne oluyor ne yapmali ? Bosuna mi stres yapiyorum ? Yas 28

• @Ist-to-NY amerika çıkış tarihlerin çok sık değilse zaten vatandaşlık için başvurun gelmesi gerekiyor. Ondan dolayı bu stres panik gerek yok sen kuralları bilen nasıl davranmasını bilen kişisin. Ondan dolayı gidip gönlünce eğlenirsin

• @Ist-to-NY permanent resident kartiniz ve real ID'niz yaninizda olsun seyahat esnasinda, olasi bir kontrol icin durdurulmaniz halinde sakin kalarak panik yapmadan sorulan sorulara kisa ve net cevaplar vermeniz yarariniza olacaktir. Fazla stres yapmissiniz mevcut statunuz dogrultusunda, tatilinizin tadini cikarmaya calisin. Daha fazla haklariniz ve NYC bolgesi hukuki yardim icin https://assets.nyclu.org/kyr_ice_english.pdf

• Merak etmeyin ICE en fazla cayinizi icip geri doner. Green kartiniz varsa baska ID niz yaninizda olsun yeter.

• Harikasiniz cok tesekkur ederim ! Tennessee bolgesi biraz kotu suanda . Hergun deport edilenleri duyuyoruz maalesef

• @Ist-to-NY neden korkuyorsun ki ilticacı yada overstayci değilsin.Kapı gibi dv ile almışsın vatandaşlıl gününü bekliyorsun ....gereksiz hayıflanmalar bunlar ama arkadaşın yada çevren bunlardan biri ise sende kendini onlarla aynı sanma ama malum insan sürekli takılınca onların sorunları da sanki senide ilgilendiriyormuş gibi oluyor

Benzer Başlıklar

• 13 sene önceki mahkeme ve ceza davası süreci zaman aşımına uğramış mıdır?

Hukuk Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    132 Bakış
    U
    Öncelikle herkese merhaba, 2011 senesinde öğrenci iken Newyork CENTURY 21 mağazasında 1600USD ödeme yapıp, 72USD tutarında itemleri fatura edemememden dolayı shoplifting olayına karışmıştım. Tüm faturaları v.s göstermeme rağmen malesef hem ingilizcemin yeterli düzeyde olmaması hemde süreci bilmediğimden dolayı derdimi anlatamam sonucunda mağazada bekletildim. Polis geldi bilmediğim evrakları imzalayıp, karakolda 2 saat gözetim altında tutuldum. Akabinde parmak izlerim alınarak 2 hafta sonraya mahkeme tarihi verildi. Olaydan ertesi gün NEWYORK adliyesine gittiğimde ne yaptıysam mahkeme tarihini erkene aldıramadım, (evraklar henüz mahkemeye ulaşmamıştı) Ancak ucak donus biletimi değiştirilemez olarak 7 ay öncesinde aldığımdan 6 gün sonraki uçuşumu değiştiremedim ve Türkiyeye döndüm. Olaydan yaklaşık 13 sene geçti. Şuan tekrar turist vizesine başvurup, ABD deye farklı eyalete (Washington D.C) gitmem gerekiyor. Kurumsal firma üzerinden başvuracağımdan vize alma husunda hiç bir endişem yok. 13 sene içerisinde 70'ten farklı ülkeye giriş çıkış yaptım ve gerek Türkiye'de gerek farklı ülkelerde hiç bir sicil kaydım yok. Konu zaman aşımına uğramış mıdır? Tekrar Kurumsal şirket adına başvursam vize çıkarmı? Vize alıp ABD ye gitsem deport edilme yada hapis e atılmam söz konusu olurmu? Bu konu hususunda değerli yardım ve fikirlerinize çok ihtiyacım var. Lütfen yardım edin. Çok teşekkür ederim.
  • Polis Korkusu

Taşındı Hukuk Sistemi
    34
    0 Oy
    34 İleti
    2k Bakış
    cgokhanC
    @sadıkkurtoglu yanilmiyorsam ilkinde mahkemeye cikiyorsunuz, ikincisinde direkt dediginiz gibi hapse giriyorsunuz. defensive driving diye bir kurs var bir kereligine onu satin alip ceza odemeyebilirdiniz, bunu alinca sigortaniz artmiyor. Hwy'de sinir 65 ben genelde 80-85 arasi gidiyorum. Sehir icinde 45 ise 50. 40 ise 45 :) Genelde merge yapilan yerlerde ve hafif yokus olan yerlerin inis tarafinda oluyorlar :)Oralarda yavasliyorum. Birde hiza musait dumduz olan yollarda duruyorlar. Laser tabancasiyla hiz olcme olayini donemsel yapiyorlar diye biliyorum. Agaclarin arkasinda da saklaniyorlar) Eger karsi seritte bir polis varsa, kendi seridimde 1mil oncesi veya sonrasinda kesin polis oluyor. Genelde Truck ve nissan altima'lari durdurduklarini gordum. Sonuc olarak hiz yapmak iyi degil ama hiz limitinde giderken cok sikinti yasadim. Seridinde gidemeyen mi dersin, aynaya bakmayip uzerine suren mi dersin... Trafik yoksa hic sagimda solumda onumde araba olmasina izin vermiyorum.
  • Trafik Cezası ve "Mandatory Court Appearance"

Taşındı Hukuk Sistemi
    19
    0 Oy
    19 İleti
    7k Bakış
    ayvalik10A
    @muse bizim forumda vize basımı hariç tüm işlemler için bilgi var. Türk avukatlar listesi diye arama butonuna basar mısın ozaman avukat listesi çıkıyor. https://yesilkartforum.com/forum/topic/145/amerika-daki-türk-avukatlar-listesi?_=1766650375675
  • Amerika'daki Türk Avukatlar Listesi

Taşındı Hukuk Sistemi
    74
    18 Oy
    74 İleti
    51k Bakış
    Erman AydınlıkE
    Sinan Sarı / Yellow Law kurucusu , Texas merkezli, California, Chicago, New Jersey de şubeleri var
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k