Yani öyle saçma bir durum ki, tamamen göçmen düşmanlığı saikleriyle çıkarılmış bir kanun. Zaten bu kanunun altında imzası olan kişinin kim olduğu biliniyor, şu meşhur çizgi dizide o malum şahısla dalgasını çok geçiyorlar. DC'de yürürken protestocular tarafından asılmış afişlerini de görüyorum o zatın.
Bazı göçmenlerin kanunları, özellikle göçmenlik sistemini suistimal ettiği de gerçek ama kurunun yanında yaşı da yakmamaları gerekir. Göçmenlik kanunları 100 sene boyunca çorbaya dönmüş, oturup şunu akıllıca bir hale getirelim demiyorlar ama böyle kısıtlamalarla işi çözeceklerini sanıyorlar. Ülke tamamen göçmen doktorlar, hemşireler, yazılımcıların yüzü suyu hürmetine dönüyor. Geçen medikal, diş ve göz doktoru randevuları alacaktım, listeyi açtım, içlerinde bir tane beyaz Amerikalı doktor yok, siyah da yok hatta, hepsi ya İranlı, ya Hintli, ya Brezilyalı, Hispanik vs. Kliniğe gittim, sekreter Moldovalı, hemşire Filipinli vs. Böyle yaparak kendi ayaklarına sıkarlar. Sağlık sistemleri çöker, bakın görürsünüz. H1B vizeli Google'da önemli projede çalışan yazılımcıya git ülkenden vize al gel mi diyecekler, büyük saçmalık.
Kapsamı kesinlikle daratlmaları lazım.