Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.3k 333

• @Erkan-Gürsoy Cok gecmis olsun! Umarim bu durum sizin icin en az zararli sekilde sonuclanir.

Kesinlikle elektrikli arac taraftari birisi degilim. Ozellikle kaza sonrasinda arac icinde kilitli kalip cikamayanlarin durumu ve Julia Roberts'in "Leave The World Behind" filminden sonra kararimin cok dogru oldugunu dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐

@MySea Cok tesekkurler, benimde fikrim kesinlikle olumsuz, ozellikler burada cok gerekli araclar degiller, masraflari cok fazla, ayrica cevre dostu olduklarinida dusunmuyorum.

• Columbusta araç bakıyorum. 2013-14-15 model araclarin millerinin 2016 araçlara kıyasla daha düşük olduğunu (tabi ki tüm araçların değil) görüyorum. Daha önce forumda 10 yaş üzeri araçlarda mil düşürmek yasal diye bir yazı görmüştüm. Bu durumla bilgi bilgi veya tavsiyesi olan var mi?

• @goose, km sayacını geri sardırmak, durdurmak veya çalışmasını engelleyerek alıcısına söylemeden böyle satmak federal bir suçtur.
    Duyduğunuz satışta km belirtme zorunluluğunun 20 yaş üzeri araçları kapsamaması olabilir. Ancak bu 20 yaş üzerindeki aracın km sayacını ayarlayıp alıcısına söylemeden öyle satabilirsiniz anlamına gelmez.

• Herkese merhaba, ehliyetlerimizi almamızın ardından birkaç gündür San Diego'da ikinci el araç bakıyoruz. Bizim önceliğimiz, Türkiye'de de kullandığımız ve burada da sorunsuz algısı olan Toyota almaktı fakat ikinci el piyasasında Toyotanın inanılmaz yüksek olduğunu gördük.

Bu yüzden Mazda ve Honda bakmaya başladık ancak burada da şöyle bir durum var, facebook marketplace ile yetkili bayi ya da bilindik dealerlar arasındaki makas çok açık. Ayrıca yetkili bayiler 12.000 USD'lik araca vergi ve masrafların dışında koruma vs. adı altında 4.000 USD civarında paketler satmak istiyorlar. Araç epey pahalıya geliyor yani böylece.

San Diego civarında güvenilir bir dealer bilen arkadaşımız var mıdır acaba?

Bir de, peşin almayı düşündüğümüz fiyata 100.000 miles altında ve 2015/2016 model Toyota / Mazda bulamıyoruz ama Volvo / Mercedes / Audi var :D Önceliğimiz aracın sorun çıkarmaması. Bu doğrultuda bu markalardan almak mantıksız mı olur? En azından Volvo.

• @bkio iki konuda görüşümü paylaşayım:

1. Dealer vs Private Party, dealer lar ikinci el araçları listeledikleri fiyatın en fazla 500-1000 altına verirler. Paket satmak isterler ama paketsiz çıkarmak da mümkün, bu işten anlayan birinden yada car broker hizmeti alarak sonuca ulaşabilirsiniz. Kendiniz de ulaşabilirsiniz ama yeniyseniz yardım almaktan çekinmeyin. Private Party den ikinci el araç almak daha risklidir çünkü muhatabınız satıştan sonra ortalıkta kalmaz.
    2. Bahsettiğiniz markaları 100 bin mile yakın alırsanız satmanız çok zor olur ve araçlar tabiatı gereği ağır bakımları 80 binden sonra istemeye başlar. Şanzıman, kayışlar, süspansiyon sistemi… bunlar hep arabanın isteyeceği bakımlar olur ve masraflıdır.
      Eğer ikinci elde riski azaltmak isterseniz, dealer dan Certified Preowned (cpo) almayı düşünebilirsiniz. Tabiki ağır bakımları yapılmış mı atlanmış mı yine de kontrol edin. Sahibinden alacaksanız ve arabadan / piyasadan henüz pek anlamıyorsanız risk aldığınızı göz önünde bulundurmanız gerekir.

• @Not_Born_Yesterday Öncelikle teşekkürler. Söylediklerinizi net olarak anladım ve risklerin farkındayım. Risk almak hiç istemediğimiz bir şey. Yani makul ve yeterli bir araç olsun ama resmi işlemlerimiz güvenli, düzgün olsun arzusundayım.

Önceliğimiz, bilindik yerlerden ya da yetkili bayilerden almak aslında. Ancak biz nakit olarak 13.000 USD bir bütçe belirlemiştik ilk araç için. Her şey düzene girince, kredi skorumuz olunca finansman kullanarak gerekirse daha iyi bir araç alırız diye düşündük. Ancak yetkili bayilerden bu meblağdaki nakit bütçemiz ile elimiz boş ayrıldık.

Bir Mazda bayisi, finansman başvurusu yapmamızı tavsiye etti ve hatta ısrarcı oldu. Ancak başvuru esnasında income ve işveren bilgileri istendiğinden ve bizim çalışma durumumuz henüz düzene girmediğinden burada hatalı bir bilgi vermekten endişe ettik ve finansmana başvurmadık. Finansman konusunda fikriniz nedir acaba ?

Olumlu olsa dahi faizin hayli yüksek olacağını biliyorum ancak kredi skorumuz oluşunca refinansman yapıp yoluna koyarız diye düşünmüştüm ancak bu aşamada bir finansman başvurusu yapmak ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum. Şehirde de fiilen danışabileceğimiz kimse yok açıkçası.

Bu sebeple durumumuzu şeffaf şekilde anlatmak istedim.

• @bkio belirttiğiniz rakama toyota honda benzeri araçları cpo bulmanız imkansıza yakın ancak bahsettiğiniz hiç de az bir meblağ değil. Finansman konusunda yeni olduğunuz için, dealer evrakta oynama yapmazsa, çıkacak faiz oranı çok yüksek olur. Değer kaybedecek bir emtiayı yüksek sayılacak (>8% apr) faizle almak kaybınızı katmerler.
    Hyundai, Nissan, Kia, Chevy… grubundan cpo bulmanız muhtemel. Vereceğiniz meblağ yüksek olduğu için güvendiğiniz ve bu işten anlayan birinden yardım almanız yada broker hizmetini araştırmanızı öneririm. Bol şanslar.

• @bkio ek garanti vs gibi paketleri almayı düşünüyorsanız bile size teklif ettiklerinde yok gerek yok diyin bu sayede işlemi sonuçlandırma aşamasına geldiğinizde aynı paketi size daha uyguna veya daha uzun süreli kapsayacak şekilde tekrar sunacaklar. Hatta alacağınız arabayı beğendiğinizde bile bunu belli etmeyip biz biraz daha düşünelim, bütçemizin üstünde kalıyor vs gibi cümlelerle çok içinize sinmemiş gibi dealerdan ayrılacakmış gibi yeltenin ekstra indirimler uygulayacaktır

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkürler yanıtınız için. Şu ana kadar hep yetkili bayilere gittik diye midir bilmiyorum tok satıcı gibi davrandılar hep. Yani mevcut nakit bana da çok az gelmiyordu ama şimdi sanki bir şey alamayacakmışız gibi düşünmeye başladım. Bakalım, söylediklerinizi dikkate alarak farklı yerlere gideceğiz.

• @bkio aklınızda bir araç varsa marka model truecar uygulamasından bakabilirsiniz. İstediğiniz aracı giriyorsunuz etrafınızdaki dealerlar eğer ellerinde varsa size ulaşıyorlar ayrıca indirimli fiyatta sunuyorlar oradan. Tok satıcı gibi davranmaları birazda satış politikası ancak her dealerın durumu farklıdır onun için etrafınızdaki bütün bayileri gezin derim. 1 ay kadar önce öyle bie piyasa yoklaması için bakındık bizde mesela bir chevrolet bayinde gözümüze kestirdiğimiz bir araç için bize fiyat teklifi sundular ama eşimle aramızda konuşup uymadığına karar verdik bunun üstüne satıcı arac bir kaç aydır elimizde vitrini yenilemek istiyoruz o yüzden ekstra 5000$ daha ineceğim sizin için teklifinde bulundu biz tam kalkarken, aracı yine almadık fiyat iyiydi aslında ama şu an böyle masrafın altına girmekten vazgeçmiştik

• herkese merhabalar, biz de PA ya yeni geldik ve henuz turist vizesindeyiz. statu degisikligi basvurusu icin zamanimizin dolmasini bekleyecegiz. bu surecte arac almak istiyoruz fakat yeteri kadar bilgi sahibi olamadik maalesef. sigorta kismini halledebilecegimiz veya pittsburgh civarinda guvenilir bir turk galerici var ise deneyimlerinizden yararlanmak isteriz.

• @mdnone hocam hoşgeldiniz. Bende PA dayım, size yakın NJ de Türk delayer var ben iki adet araç aldım. İsterseniz özelden yazın, ister siz direkt gidin görüşün. Hertürlü kolaylığı saglar, ismi Ahmet bey. Sitesini aşağıya bırakıyorum gitmeden araçlara bakıp bir fikir edinip gidersiniz. Pazarlık ile daha aşağıya iniyorlar. Bende Türk ehliyeti ile aldım. Size sigorta ve plaka konusunda da her türlü yardımı yaparlar.

https://www.bluestarcar.com/

Birde ilave olarak aşağıdaki ileti ve sonrasındaki bir kaç sayfayı okur iseniz amerikada hangi araba ilk etapta alınmalı sorunuza güzel cevaplar bulacaksınız.

https://yesilkartforum.com/forum/post/522197

• Hocam yorumunuz ve desteginiz icin tesekkur ederim oncelikle. Turk ehliyeti ile nasil register yapabiliyorlar veya arabayi surecek olan kisiyi nasil sigortaya ekleyebiliyorlar acaba bilginiz var mi ?

• @mdnone hocam şöyle NJ de Türk ehliyeti ile araba alabiliyorsunuz ama pa da arabayı üzerinize almak için ya ehliyet yada real ıd olması lazım. Siz arabayı alınca sizin üzerinize belgeleri düzenliyor delayer eğer ehliyet veya real ıd alırsanız 1 ay içinde ruhsatı pa dan yaparız plaka çıkar diyor. Yok ikisininde alamaz iseniz o NJ de bir adres gösterip (kendi adresi oluyor genelde) arabayı NJ plakası ile sizin üzerinize çıkartıyor. Ne fark var derseniz nj de vergiler ve sigortalar daha pahalı pa ya göre, bence alabiliyorsunuz ehliyeti alın ki pa da Türkçe desteğide geldi. Sınava Türkçe girebiliyorsunuz, alamaz iseniz real ıd çıkartın, eyalet kimlik kartı yani, zaten banka hesabı, telefon her türlü işlemlerde bu ikisinden birisini isteyecekler sizden. Olmazsa olmaz gibi birley ehliyet.

• Evet second id olmadan banka hesabi bile acamadik henuz esim icin. Ehliyet icin de soylediginiz gibi ilk basvurulacak sey o, su an ev kiralama surecindeyiz, kira sozlesmesinden sonra basvuracagiz ona da kismet olursa.

• @mdnone bank of amerikanın değişik şubelerin deneyin. Ben pasaport ile açtım. Ssn dahi gelmemişti geldiğinde eklettim. Başka şubelere gidin mutlaka bir lube yardımcı olmasada başka bamka ve şube deneyin derim. Mesela chase bankası da baya yardımcı oluyor.

• Merhaba arkadaşlar,

Eylül gibi Türkiye’den Atlanta, GA’ya taşınıyoruz. Bu süreçte Green Card, SSN ve Georgia ehliyetimi aldım. Bank of America hesabım ve aktif kullandığım kredi kartım var. FICO skorum da 750+ civarında (işe yarar mı tam emin değilim 🙂).

Gittiğimde hızlıca bir araba almak istiyorum ama kararsızım.
    Sıfır ya da düşük mil’li ikinci el olabilir. Amacım sorunsuz, masraf çıkarmayan bir araç almak.

Aklımda:

• Giriş seviyesi bir hibrit (örneğin Toyota Camry Hybrid)
    • ya da elektrikli olarak Tesla Model 3

Kalacağım evde şarj imkanı var.

İlk zamanlar belki DoorDash gibi işler yapabilirim, ama bu kesin değil.

Finans tarafında da kararsızım:
    İstersem ~20.000 USD nakit çıkarabilirim ama krediyle almak (skor açısından) daha mantıklı mı emin değilim. Bu konuda tecrübeli olanların görüşü benim için önemli.

En ucuz arabayı alıp sonradan tamir masrafıyla uğraşmak istemiyorum.
    Ama aynı zamanda bütçeyi de gereksiz yere arabaya gömmek istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

• 0 km mi, düşük mil’li 2. el mi?
    • Hibrit mi, Tesla mı?
    • Kredi mi, nakit mi?
    • Marka/model önerileriniz neler olur?

Kısa, net, alternatifli öneri ve uyarılarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏

• Merhaba arkadaşlar,

Eylül gibi Türkiye’den Atlanta, GA’ya taşınıyoruz. Bu süreçte Green Card, SSN ve Georgia ehliyetimi aldım. Bank of America hesabım ve aktif kullandığım kredi kartım var. FICO skorum da 750+ civarında (işe yarar mı tam emin değilim 🙂).

Gittiğimde hızlıca bir araba almak istiyorum ama kararsızım.
    Sıfır ya da düşük mil’li ikinci el olabilir. Amacım sorunsuz, masraf çıkarmayan bir araç almak.

Aklımda:

• Giriş seviyesi bir hibrit (örneğin Toyota Camry Hybrid)
    • ya da elektrikli olarak Tesla Model 3

Kalacağım evde şarj imkanı var.

İlk zamanlar belki DoorDash gibi işler yapabilirim, ama bu kesin değil.

Finans tarafında da kararsızım:
    İstersem ~20.000 USD nakit çıkarabilirim ama krediyle almak (skor açısından) daha mantıklı mı emin değilim. Bu konuda tecrübeli olanların görüşü benim için önemli.

En ucuz arabayı alıp sonradan tamir masrafıyla uğraşmak istemiyorum.
    Ama aynı zamanda bütçeyi de gereksiz yere arabaya gömmek istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

• 0 km mi, düşük mil’li 2. el mi?
    • Hibrit mi, Tesla mı?
    • Kredi mi, nakit mi?
    • Marka/model önerileriniz neler olur?

Kısa, net, alternatifli öneri ve uyarılarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏

• @Cornelius 0 km hybrid, toyota, düşük peşinat ve faizle kredi ile alınması orta vadede kredi puanı ve geçmişini de olumlu yönde etkiler.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Car Shipping

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    167 Bakış
    EzgiLeraE
    @Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping @EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda. Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize. İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
  • ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
    351
    9 Oy
    351 İleti
    39k Bakış
    MySeaM
    Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.
  • Amerika'dan Turkiye'ye Araba Gondermek

Ehliyet ve Araba
    7
    2 Oy
    7 İleti
    18k Bakış
    money money moneyM
    @freeworld İnceledim de bu soruların cevabını görememiştim. Teşekkürler.
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k