Türkiye'den gelen gelir için vergi
-
@sisi_yd, içinde söyledi: Türkiye'den gelen gelir için vergi
Merhaba herkese, Temmuz 2024’te Green Card’imizi aldik ve Turkiyeye donerek isimize devam ettik. Yil sonuna kadar da Turkiye’de calistik. Bu sure icin vergi beyani yapacagim. Bu konuda bize danismanlik verebilecek olan, onerileri olanlar varsa bekliyorum. Simdiden cok tesekkurler
Size uygun olan TurboTax sürümünü satın alıp kendiniz yapabilirsiniz. Bu hizmeti içeren bir paketi alırsanız vergi danışmanlarına soru sorma imkanınız da oluyor. Buradaki referanslı bağlantıdan alırsanız %20 indirimden yararlanabilirsiniz.
Bir vergi danışmanının vergi bildiriminizi sizin adınıza yapmasını istiyorsanız bu konuda IRS'in resmi sitesinde bazı tavsiyeler ve bilgiler yer alıyor, göz atabilirsiniz.
-
-
@levantino70 Bu konu beni cok zorluyor. Turkiye'den aldigim emeklilik maasimin ABD'de vergiye tabii olmadigini anladim. Ama IRS'e gore greencard sahibi olarak butun gelirlerimi bildirmek zorundayim. Eger bildirmezsem suc islemis olacagim. Ama vergi alinmamasi gerektigini nasil bildirecegimi bulamadim.
Fikri olan var mi? -
@Karagoz biz bunu muhasebeciye sormustuk, o da TRdeki maaslardan daha once yapilan kesintileri nasil beyan edeceksiniz , onlari ABD deki vergiden tax credit almka gerek ve bu islem cok zor o nedenle pek kimse bildirmiyor demisti.
-
Türkiye’de aktif şirket sahipleri için bu durumlar nasıl oluyor bilen var mıdır ?
-
Emekli maaslari (SGK ve Bagkur), ABD-Turkiye arasi 1998'de yururluge giren "ABD ile Çifte Vergilendirme Önleme Anlaşmasi" 18.maddesine gore vergiden muaftir. Ama 1040'ta bildirilmek zorundadir. Bu bildirim zorunlulugunu cozmenin en kolay yolu, 1040 uzerindeki 5a'ya elde edilen gelirin dolar karsiligini, 5b'ye ise 0 (vergiye tabii tutar) yazarak, ilgili anlasmayi aciklamaya eklemektir. Ancak, en pahali TurboTax ile bile bunu yapamadim. 1040'i manual doldurmak da zor ve riskli geldi.
Bu nedenle bu yil, her zaman oldugu gibi emekli maasimi bildirmeden CashApp ile vergi islemlerimi tamamladim.
Ama hemen arkasindan sanki bir yanlisligi duzeltir gibi 1040-X formu ile 5a ve 5b'yi duzeltip, aciklamaya da anlasma adini ve madde 18'i yazarak e-file ettim (haftaya edecegim).
Ayrica, greencard sahipleri icin, FBAR, FATCA ve finCEN kisaltmalarini bilmeyenleri uyarmak isterim. Bunlari arastirin ve gerekli islemleri yapin. Zira vatandaslik surecinde karsiniza ciddi birer engel olarak cikabilir. -
Bu ileti silindi! -
@evr42, içinde söyledi: Türkiye'den gelen gelir için vergi
Türkiye’de aktif şirket sahipleri için bu durumlar nasıl oluyor bilen var mıdır ?
Ben biliyorum. Neyi merak ediyorsun? TR sirketinden huzur hakki, maas, kar dagitimi yapiyorsan bildirmen gerekiyor. Hisse satisi, ozellik A.S. hisse satislarinin vergilendirmesi kritik, zra TR'de vergilendirilmiyor ama ABD'de vergilendiriliyor.
Sana ne lazim? -
@sisi_yd tubotx pro kullandik bizim icin doldurdu formu
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum