Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.2k 770
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertcank34, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kıymet Kıymet Hanım bu seçim bilgisini hiç göremedim. Kaynak paylaşabilir misiniz?

When Are the 2026 Midterm Elections? And What is Their Purpose?

2026 United States elections

• @süleyman-Turgut selam süleyman, bana sorulmamıştı mesela senin üzerinden bilgi vermiş olayım.

• @bahadir90s Konuyla doğrudan ilgisi olup olmadığını bilmemekle birlikte şahsi kanaatimi paylaşmak isterim. Türkiye'de ABD turist vizesi randevuları genellikle çok ileri tarihlere alınabiliyorken, son bir aydır Konsolosluğun —muhtemelen Dünya Kupası yaklaşırken artan talep nedeniyle— sıkça yeni randevu slotları açtığı görülüyor. Bu tabloya bakınca düşüncem o ki; nasılsa göçmenlik vizesi basılmayacağı için bülten ilerletilmemiş ve mevcut kota, Dünya Kupası nedeniyle turist vizelerine kaydırılmış olabilir.

Edit: Mevcut kotadan kasıt konsoloslukların aylık randevu slotlarıdır, yanlış ifade etmişim.

• @moboz turist vizesi ve göçmen vizesi bambaşka şeyler. birbirlerine aktarılmıyor. Zaten şu anda tek güne randevu verilip ilerletiliyor.

• @Umut-P mevcut kota derken yanlış tanımladım sanırım, 55k lık göçmen vizesi kotasından değil, konsoloslukların aylık randevu slotlarını kast etmek istemiştim.

• @moboz randevu slotları için de geçerli söylediğim. zaten tek güne belli saatlere veriliyor. çok bir yoğunluk oluşturmuyor dv vizeleri.

• @wizzie merhabalar. Bende 13 ocakta bangkokta girdim. Soldaki bankoda sarışın memur. Benim lise diplomama takıntı yaptı. Bana bi sınadı beni. Daha sonra dedi ki. Ülke başkanımız şuanda onayları askıya aldı. Ülkede beklemenizi tavsiye etmem. Biz size mail atarım dediler. Ve bana verdiği AP kağıdında en alttaki seçeneği işaretledi. Şöyle yazıyor

Administrative processing pursuant to Presedential order pausing all Diversity Visa Applications.

Siz de de böyle mi işaretlendi. Ve CEAC'ta Refused mi yazıyor.

• @bahadir90s son bültenin sabit kalması pek olağan bir durum değil aslında önceki yıllardaki gibi bunu daha öncede yazmıştım bülteni sabit tutmalarındaki etken genelde bir önceki ay yüksek artış göstermesi veya konsoloslukların bültenin gerisinde kalması oluyor. Ancak önceki ay bültenlerine bakarsak zaten yüksek açıklanan bir sayı yok, ankara bile bülteni yakından takip ediyordu yani çok olağan bir durum diyemeyiz bültenin sabit kalmasına. Pause konusuna gelirsekte bence fikir beyan etmek çok güç bu konuda zaman gösterecek. Seçimlerle ilgili çok bağdaştırmıyorum ben pause olayını amerikada yaşayan oy veren kitlenin büyük çoğunluğunun haberi bile yoktur bu programın durdurulduğundan. Oy veren kitleye yaranmak isteyecek olsa gevşeteceği politika dv durdurması değil biraz daha ice polisleri ile alakalı olmalı

• Az evvel başkanın konuşmasını dinledim, "Yasadışı giriş yapan sorun çıkarmadan çalışanlara karşı değiliz, onlar otellerde çiftliklerde çalışmalarına devam etsinler, onlara ihtiyacımız var, bizim mücadelemiz yasadışı giriş yapmış, suç işleyen ve sabıkalı kişilerle" dedi. Şayet yasal ve sicili temiz kişilere gerçekten ihtiyaçları varsa, belli bir bütçe sahibi (kamusal yardım yükü oluşturmayacak) kayıtlı göçmen girişine izin vermeleri gerekiyor. Bana göre başkan, bu konuşması ile DV programına tekrar start verilmesi için ışığı yaktı gibi. Hayırlı olsun.

• @bravist işte gördüğümüz gibi söylem yumuşuyor. anketler önemli.

• @bravist hatta sadece “illegal immigrants” a dönmüş söylemleri. legal immigrant kısmıyla ilgili umarım güzel gelişmeler görebiliriz.

• @seçilmişkişi merhabalar bugün randevunuz vardı sanırım. görüşmeniz nasıl geçti? güncel bir gelişme var mı?

• @Umut-P evet eskiden direk immagrant derlerdi simdi illegal immigrants donmesi yasal goc karsi olmadiklarini soylemi gibi

• @excan bunlar siyasetçi sonuçta. anketlere göre davranışları değişebiliyor.

• @cleszi ben yanıt vereyim kısaca, çok soru sormadan APye bıraktılar. Görevlinin bi anlık eli yeşil kağıda gider gibi oldu heyecanlandım ama alışkanlıktan sanırım o da. 221g ile sarı kağıdı verdiler.

• @bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Az evvel başkanın konuşmasını dinledim, "Yasadışı giriş yapan sorun çıkarmadan çalışanlara karşı değiliz, onlar otellerde çiftliklerde çalışmalarına devam etsinler, onlara ihtiyacımız var, bizim mücadelemiz yasadışı giriş yapmış, suç işleyen ve sabıkalı kişilerle" dedi. Şayet yasal ve sicili temiz kişilere gerçekten ihtiyaçları varsa, belli bir bütçe sahibi (kamusal yardım yükü oluşturmayacak) kayıtlı göçmen girişine izin vermeleri gerekiyor. Bana göre başkan, bu konuşması ile DV programına tekrar start verilmesi için ışığı yaktı gibi. Hayırlı olsun.

Umarım dediğiniz gibi olur, zira benim gibi numarası yüksek olanların geçen zaman ile birlikte umutları da bitiyor

• ŞEKLİNDE BİR HATA ALIYORUM
    2026EU9XXX ŞEKLİNDEDE DENEDİM YİNE AYNI HATAYI ALDIM NASIL BİR ÇÜZÜMÜ VAR ACABA? geçmiş sayfalara baktım lakin göremedim. :/ (yardımınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.)

• @ORUCU sistemde henuz aktif olmamissinizdir, ara ara tekrar deneyin mulakat tarihinize kadar

• @ucangeyik teşekkür ediyorum.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k