Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Merhabalar
    Kayınvalidem, annemle birlikte B1/B2 turist vizesi ile gelmek istiyor.
    Emekli, düzenli geliri var. Eşi vefat etmiş. Eşimle ABD’ye Aralık ayında Green Card çekilişiyle yerleştik, diğer çocuğu ve torunu Türkiye’de yaşıyor.
    Seyahat amacı kısa süreli turistik ve aile ziyareti (yaklaşık 2–3 hafta).
    Masraflar için aile desteği gösterildi, kendi emekli geliri de mevcut. Üzerine kayıtlı mülk yok.
    Bu profil sizce riskli mi, özellikle ABD’de çocuğu olması ve sponsor gösterilmesi olumsuz değerlendirilir mi?
    Teşekkürler.
    Artı olarak ocak şubat aylarında çok fazla randevu boşluğu var ankara konsolosluğunda bilgilerinize...

• ⭐⭐

@ebd Merhaba öncelikle sizin bahsettiğiniz profilde okuduğum deneyimlere göre cevap vereyim sizin yazmış olduğunuz profile yakın yada benzer bir çok deneyim var bir çoğu vizesine onay aldığını gördüm kimse %100 verir diyemez ama bu tarz profillerin alma şansı yüksek olduğunu düşünüyorum

• @T-C-Kubilay-Dikici Cevabınız için teşekkür ederim umarım güzel sonuçlar alırız biz de😊

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ebd, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar
    Kayınvalidem, annemle birlikte B1/B2 turist vizesi ile gelmek istiyor.
    Emekli, düzenli geliri var. Eşi vefat etmiş. Eşimle ABD’ye Aralık ayında Green Card çekilişiyle yerleştik, diğer çocuğu ve torunu Türkiye’de yaşıyor.
    Seyahat amacı kısa süreli turistik ve aile ziyareti (yaklaşık 2–3 hafta).
    Masraflar için aile desteği gösterildi, kendi emekli geliri de mevcut. Üzerine kayıtlı mülk yok.
    Bu profil sizce riskli mi, özellikle ABD’de çocuğu olması ve sponsor gösterilmesi olumsuz değerlendirilir mi?
    Teşekkürler.
    Artı olarak ocak şubat aylarında çok fazla randevu boşluğu var ankara konsolosluğunda bilgilerinize...

Belki asagidaki babamin mulakat deneyimi, deneyimindeki konsolos ile arasindaki soru - cevaplar, mulakata hazirlik sureci ve goturdugu evraklar sizinde isinize yarar. Bol sans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/471339

• Selamlar herkese,

Sizlere bir konuda danışmak istiyorum, belki benzer tecrübesi olanlar vardır. Erkek arkadaşım ABD vatandaşı ama kendisi şu an Türkiye’de yaşıyor (ikamet var). Ben de turistik amaçlı bir B1/B2 vizesine başvurmayı planlıyorum. Yeşil pasaportum var, bu bir avantaj sağlar mı emin değilim.

Aslında planımız beraber seyahat etmek değil, ben kendim gitmek istiyorum (ileride planlar değişebilir tabii ama şu anki durum bu). Asıl merak ettiğim nokta şu: Vize formunda (DS-160) veya mülakat sırasında erkek arkadaşımdan bahsetmeli miyim?

ABD’ye yerleşmek gibi bir niyetim kesinlikle yok, burada düzenim kurulu. Ancak "sevgilim var" demek potansiyel göçmen muamelesi görmeme neden olur mu diye çekiniyorum. Öte yandan dürüstlükten şaşmamak da önemli. Sizce bu durumu nasıl yönetmeliyim? Konsoloslukta bu durum nasıl karşılanır?

Tecrübesi veya önerisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

• @ATS16 teşekkür ederim 🙏🏼

• @orhanozbekk çok teşekkürler, aslında benzer şey düşünmüştük ama ne yazık ki eşim yalan beyan olur sonsuza kadar mimleniriz korkusuyla izin vermiyor :) artık bu şekilde yıllarca randevu peşinde koşacağız bakalım, olur da bir şansla randevu alabilirsek de benzer durumda olan olursa diye burayha da yazarım. tekrar teşekkürler.

• Herkese selam, ABD'nin 75 ülke için göçmenlik vizelerini durdurduğuyla alakalı haberler görmeye başladım. Bu durum turist vizelerini etkiler mi?

• @eyupyildiz turist vizesi göçmenlik vizesinden farklı bir tür etkilemez

• @eyupyildiz açıklamanın yapıldığı yazıya göz geçirirseniz linkini aşağıya bırakıyorum turist vizelerinin etkilenmeyeceğini söylemişler.

b85993e1-3509-465a-9431-e77316efc9fc-image.png

Kaynak: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/immigrant-visa-processing-updates-for-nationalities-at-high-risk-of-public-benefits-usage.html

• @MertHRB yeni form doldurup iptal edememenize rağmen bu şekilde gittiniz mi randevuya? Bir sorun yaşadınız mı paylaşabilirseniz tecrübenizi çok memnun olurum. Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum bire bir.

• @eyupyildiz merhaba ben de aynı sorunu yaşıyorum ,bir sorun oldu mu ? İsminizi duzeltebildiniz mi ?

• Bugün babamın İstanbul konsolosluğunda mülakatı vardı. Çok şükür vizesini aldı. Babam emekli. Vize memuru, babamın ne iş yaptığını, benim green card ım olup olmadığını, daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığını sormuş . Her ihtimale karşı dosyasına eklemiştim green card ımı. İyi ki eklemişim çünkü “Elinizde bununla ilgili belge var mı” diye sorunca babam da göstermiş. Sonrasında ise “Vizeniz onaylandı” demiş. Umarım bu sevinci herkes yaşar. 😊

• Merhaba
    Bu hafta içinde yeğenimin annesiyle beraber mülakat randevusu var. Yeğenim 18 yaşından küçük olduğu için noterden alınacak muvafakatnameyi yeminli tercüme bürosundan ingilizceye çevirtip apostil yaptırmaya gerek var mıdır? Yardımcı olmanızı rica ederim.

• Selamlar
    Mevcut vizem var ve temmuz ayinda suresi doluyor. Nisan ayi icin gidis donus bilet almistim.
    Yenileme icin basvurdum ve red aldim. Bu durum ulkeye giriste sorun yaratir mi?

• @fafaynk geçerli bir vizeniz varsa bu abd'ye giriş için yeterlidir.
    ilgil başvurudan almış olduğunuz olumsuz cevap girişinizi etkilemez.

• @gucarslan Yeni bir bilgi daha öğrendim

• @T-C-Kubilay-Dikici çünkü ilgili başvuru bir vize yenileme işlemi için.
    eğer yenileme onaylansaydı mevcut vize iptal edilecekti. ama şu an yenileme başvurusu reddedildi, vize değil.
    bu yüzden mevcut vize geçerliliğini korur ;)

• YENI BASVURU YAPACAGIM. SU AN RANDEVU DURUMU HAKKINDA BILGISI OLAN VAR MI ?

• @NickLeo ankara lokasyonunda randevular acik. bir kac hafta sonrasina bile acik slotlar var. Bilginiz olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k