Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Buse-Şahin randevu barkodunun altında yer alan DS-160 numaranızın hatalı olması durumunda randevuya katılamazsınız. Randevunuzu bir an önce iptal etmenizi ve yeni DS-160 numarası ile yeninden randevu almanız veya randevu formunda yer alan eski DS-160 numaranızdaki bilgileriniz geçerli olması durumunda onunla randevuya katılmanız gerekmektedir.

• @bıyıksızkeynes sanırım yanlış anlaşıldım hatalı değil sadece önce doldurulduğu için elimde onay sayfası yok ben kendi yeni doldurduğum sayfayı götürsem olur mu güncellerler mi?

• Merhabalar, annem ve babam icin planladigim B2 vizesini ekim ayina alabildim. Ankara'daki uygunlugu da gormek istiyorum fakat, randevuyu yeniden planla dedigimde sadece istanbul lokasyonunu gorebiliyorum. Ankara'yi da gorebilmek icin bir degisiklik yapmak gerekli midir ? Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@eyupyildiz Merhaba,

Randevuya gitmeden önce yeni bir fotoğraf çektirmeniz gerekir, DS160 formunda güncelleme yapmanıza gerek yok.

Konsolosluğun talep ettiği evrakların İngilizce olması şart değil. Destekleyici olarak yanınızda götüreceğiniz belgeler de Türkçe olabilir. Zaten mülakatta genellikle belgelere değil, sorulara verdiğiniz cevaplara bakılır.

ABD’deki şirket ofisinden alınacak bir davet mektubu, turistik başvurularda genellikle önerilmez. Böyle bir belge, “iş için mi gidiyor, orada çalışmayı mı planlıyor, geri dönmeyecek mi” gibi soru işaretleri yaratabilir.

Ancak ABD’deki firmada katılacağınız resmi bir toplantı, fuar veya konferans varsa ve ziyaret amacınızın yalnızca buna katılıp geri dönmek olduğu net bir şekilde ortaya konabiliyorsa, bu durumda davet mektubu destekleyici olabilir. Bu tür ziyaretler B1 (business) kategorisine girer. Böyle bir durumda DS160 formunda gidiş amacı business olarak seçilmelidir.

Fuar, konferans ve resmi toplantılar B1, turistik ziyaretler B2 kapsamındadır. Konsolosluk genelde B1/B2’yi birlikte verir ancak hangi kapsamda giriş yapılacağı tamamen ziyaret amacına bağlıdır.

Eğer yukarıda değindiğim iş amaçlı bir durum yoksa, kurgunuz tamamen turistik olmalıdır. Ayrıca Türkiye’deki firmanızdan, (her ne kadar belgelere bakmasalar bile) DS160 formunda belirttiğiniz seyahat tarihleriyle uyumlu olacak şekilde, “şu tarihlerde izinlidir” yazısını yanınızda bulundurmanız faydalı olur. Ayrıca iş dışında TR'ye bağlılığınızı gösteren aile, çocuk veya mülk gibi unsurlarınız varsa, bunları görüşme sırasında kısa ve doğal bir şekilde konuşmanın içinde geçirmeniz faydalı olur.

Kolay gelsin.

• @Serapp cevabınız için çok teşekkür ederim. ABD'ye turistik amaçla gitmek istiyorum, belgelerden çok vereceğim cevaplara bakıldığını yazmışsınız ancak yine de sormak istedim: Belgelerde eksik veya gözünüze takılan bir şey oldu mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@eyupyildiz Hayır eksik yok. Vakit buldukça B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri başlığını da okuyun. Umarım alırsınız, başarılar.

• Merhabalar annem babam ve kardeşim B2 vizesine başvurduk. Hepsi için ayrı ayrı DS160 formu doldurduk. Ücret ödeme ve randevu alma bölümünde aile olarak randevuyu nasıl alacağız tam anlayamadık. Yukumlu olduğunuz kişiler yazıyor orayı mi doldurmalıyız. Ya da onun ne hükmü var boş bırakabilir miyiz l emin olamadık :( yardımcı olabilir misiniz bilgniz varsa

• @baharikoo Merhaba, ayni soru benim de aklima takilmisti fakat cagri merkezini arayip teyit ettigimde randevu birlestirme isleminin belirttiginiz sekilde yaptigini belirttiler. Ben babami birincil basvuru sahibi yapmak istedigimi belirttim fakat farketmeyecegini ilettiler. Ayni sekilde devam ettim. Siz de hukum kismindan ekleyebilirsiniz aile uyelerini. Kolayliklar.

• @kkaya çok teşekkür ederim

• @kkaya zaten bir basvurunu var, diger lokasyonlari goremezsiniz. Bunun icin randevu iptal etmeniz gerek. ANkara icin 1 hafta sonrasina bile randevu var. Ankara da acik. Bilginiz olsun

• @baharikoo her bir basvuru sahibi icin DS doldurmussunuz. Harika. Bu asamadan snra randevu alacaksiniz. Kendinize bir randevu icin kullanici olusturun, basvuruya basladiginizda, ilerledikce sizi bakmakla yukumlu sekmesine gonderecek. bu asada diger basvuru sahipleri icin yeni bakmakla yukumlu kisi olustur butonundan ilerleyerek kendi basvurunuza ekleyeceksiniz ve en son da ucreti yatiracaksiniz. takildiginiz yer olursa lutfen yazin, yardimci olabilirim.

• Merhaba arkadaşlar, Ankara veya İstanbul'dan turistik vize için mülakat tarihi bekleyenlere bir sorum olacaktı. DS-160 sonrası sistemde karşınıza çıkan ilk boş randevular ne zamandı? Özellikle son birkaç günde randevu alan/bakan varsa güncel durumu paylaşabilir mi? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• @SS-KK biz dun aldık randevu. Ocak şubat ta çok sayida randevu var. Mart Nisan mayıs haziran dolu görünüyordu tamamen. Temmuzda vardı

• @orhanozbekk çok teşekkür ederim. Randevu aldık haftaya. Son olarak konsoloslukta mülakata gittiklerinde ekstra ödeyecekleri bir ücret olacak mı bilginiz var mı?

• @orhanozbekk Merhaba, biz ankara için 2 aydır randevu göremiyoruz, sürekli "no slot available diyor". bu yıl nisan ayında 214b red yemiştik, bu sebeple randevu göremiyor olabilir miyiz ne dersiniz? Fikri olan varsa paylaşabilirse sevinirim. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fallenpala

https://yesilkartforum.com/forum/post/408636

Sn. @orhanozbekk de güncel bilgisini paylaşacaktır muhtemelen.

• @fallenpala Ben de bir tanıdığım için yaptığımız başvuruda aynı sorunla karşılaşıyorum. 2025 içinde F1'dan red almıştı, şimdi Ankara'da B1/B2 başvurusu için no slot available uyarısı alıyoruz sürekli. Bu kişilere randevu açılıyor mu hiç bilmiyorum. Yakın zamanda tecrübesi olanlar yazabilirse harika olur.

• teşekkürler cevaplar için. Ben de tecrübemi paylaşayım. teknik bir sorun vardır diye close and start new application yaptım, hatta ödeme makbuzu için 2 kez ticket açtım ve sonunda düzelttim ama tüm işlemleri tamamlamama rağmen yine no solots avialable çıkıyor. anladığım vize önceliği konusunda regular yerine previously rejected seçince slot vermiyor. Galiba Amerika vizesi 2-3 yıl sonraya veriliyor diye konuşmalar çok yayılınca hızlı randevu verebilmek için alınan önlemlerden biri de bu diye tahmin ediyorum tabi eğer teknik bir sorun yok ise. yine de bir gelişme olması durumund aya da başka bilgisi olan var sie bilgilendirebilirse çok sevinirim.

• Merhaba 13 Ocak'ta B2 randevumuz var. Randevu alırken kullandığımız pasaportun süresi bittiği için yeni pasaport çıkardık ve yeni DS-160 formu doldurduk ancak sistemden pasaportu ve DS-160 formunu güncelleyemedik. Her iki formu ve pasaportu götürsek İstanbul konsolosluğunda hallederler mi?

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k