DV2027 Sohbet Odası
-
@Keremtk Yolun bahtın açıl olsun, 10 yıllık vize kısmı çok güzel olmuş tebrik ediyorum ben loto dışında yöntemleri denemiyorum belki de hatayı burada yapıyorum.
-
@Keremtk haydee konu nerden bana geldi şimdi 😃 bu arada yanlış yönlendirme yok aslında şahsen eski bir fotoğrafla başvurup kazanmış biri olarak söylüyorum. Yinede imkanlar dahilindeyse yeni fotoğraf çekip başvurmanızı öneririm.
Konunun diğer kısmına gelirsek aslında bu 1$ mevzusu çıktığından beri (ki benim düşüncem amaç spam başvuru engellemek filan değil ülkeye maddi kazanç sağlamak) bir çok kişi keşke 20-50-100$ olsaydı diye herkes kendi verebileceği umursamayacağı miktarı söyleyerek kendi işine yarayacak hayalindeki sistemi söylüyordu ki işin bu noktasındada bir sorun yok sonuçta buda herkesin kişisel fikri ve herkes kendi şansını arttırmak ister ancak bu fikri beyan ederken en azından en çok isteyenlere çıkar söylemi banada çok doğru gelmiyor çünkü vereceğin miktar senin daha çok istediğin anlamına gelmiyor benim gözümde.
Ancak şunu unutmamak gerekir forumda illa ki amerikayla ilgili olumlu şeyler konuşulmalı diye bir kural yok ve özellikle düşünce özgürlüğünün yerle bir edildiği bir ülkeden düşünce özgürlüğüyle ön planda olan bir ülkeye göç etmek amacı taşıyorsunuz ve saygı çerçevesinde kendi düşüncelerini yazan bir kişiye önce hakaret daha sonra da forumdan atılması gerektiğini vs ileri sürüyorsunuz bence işe birde bu açıdan bakın derim -
@Emre-Kurtulmuş konu sana gelmedi. Konuya sen dahil olduğun için yazıyorum sana. Arkadaşın geçmiş mesajlarda aynı tavırla millete konuşup cevabını alınca ters ters konuşup insanlarla aklınca dalga geçmeye çalışmış. Konuları sulandırıp konunun dışında yorumlar yazıp durmuş. Bu yorumları da forumda etiket almak için mi yapıyorsunuz onu da anlamadım. Durup dururken sağol kral eyv reis tamam başkan çok iyi çok şey böyle yorumlarla dolu herhangi bir konuya katkısı da yok. Sırf etiket alabilmek için konuları mevcut anlamından başka yerlere çekenlerin bu forumda işi yok dedim. Benim gibi düşünenlerde var.
-
@Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim size hocam. Ben o yazımda pasaport şartı geldiği için kendimce kötü yanlarını söyledim fakat pasaport şartı gelsin diyen tek bir kişiye laf söylemedim. Sadece sizin de dediğiniz gibi 1000 dolar olsun gerçekten gitmek isteyen gitsin diyenlere ( gerçekten gitmek isteyeni maddi olarak ölçtükleri için ) bencil olduklarını söyledim ve özellikle yanlış anlamaları önlemek için parantez içinde sadece bu tarz söylemleri olanlara söylüyorum dedim. Ona rağmen maalesef ısrarla 1-2 arkadaşın okuduğunu anlamamaya çalışmaları yüzünden bu duruma geldi konu. Forum maşallah herkesin babasının malı gibi ''olumlu konuşacaksın, sadece hayal kuracaksın umut edecek başka bir şey yazmayacaksın, başvuru yapmayacaksan da forumdan defolup gideceksin'' söylemleriyle doldu 2-3 gündür. Üstüne hakaretler vs. Sıkıntı yok hocam Allah büyük. Herkes kalbindekini yaşar. Tekrar çok teşekkür ederim size, söylediklerimi net şekilde anladığınız için. Bir Allah'ın kuluna oturup laf yaptığım yok yoksa. Allah herkesin gönlüne göre versin
-
@Emre-Kurtulmuş İyi ama belli sayıda insan "you have been randomly selected" yazısını görüyor değil mi? eğer gitme niyeti olmayıp laf olsun diye başvuran bir kişiye bunun çıkması demek gidebilecek kişi sayısında düşüş anlamına gelmez mi?
-
@Keremtk konu bana nerden geldi derken “eski fotoğrafla başvurup kazananlar var” sözüne inanmadığınızı yanlış yönlendirdiğini yazdınız ya ortamı yumuşatmak için demiştim
-
@emircan_ konuya ne şekilde baktığınıza bağlı işte. Takribi 55bin vizenin verileceği bir döneme bu çekilişte yaklaşık 120bin kişi seçiliyor burada red alacaklar sürece devam etmeyecekler vs düşünülerek yapılıyor. Ben şu açıdan bakıyorum bu sürece devam etmeyecekler yüzünden yanan vize kotası var mı yok mu diye bakıyorum
-
@emircan_ Yanlış bilmiyorsam zaten verilecek kotanın üstünde insan kazanıyor bu çekilişi. Yani kota her halükarda doluyor diye biliyorum. Spam başvurular ya da kazanıp gitmek istemeyenler etkilemiyor diye biliyorum ama yanlış da olabilir. Sadece mülakata kadar girip mülakatta vizesini alıp sonra gitmekten vazgeçenler var ise eğer ki sayıları çok azdır muhtemelen onlar etkiliyordur sadece. Tabii daha doğrusunu bilen varsa düzeltebilir
-
Yaşım 35 o arkadaşın 25-26 yaşında. Forumlarda üslubuna konu dışı yorum yapmamaya özen gösterilir. Büyük harfle konuşulmaz. Her yazdığın metnin sonuna nokta konulup bir boşluk bırakılarak yazı yazılırdı. Şimdi ki arkadaşlar kendilerini bulunmaz görünmez sanıyor. O özelden attığı mesajların hesabını verecek öyle herkese hoplayıp ziplanmayacagini öğrenecek.
-
@Keremtk '' Daha iki ileti önce yurt dışına gidemiyoruz diye ağlamışsın kardeşim '' - '' Biz Amerika'ya gidip yerleştiğimizde oradan sana fotoğraflar atarım sen rahat ol. '' - '' Çocuk musun birader gülücük falan atıp aklınca dalga geçmeye çalışıyorsun '' - '' Daha iki ileti önce pasaport parasına ağlayan adam amerikada gezi planlıyor muş vay bee. İşine bak kardeşim sohbeti bulandırma '' - '' Tamam koçum hadi git sende amerika hayalini kur bir köşede insanların işine de karışma ne yapacağına da sağa sola salça olup durma. '' - '' Kardeşim konuşacak bir arkadaşın dostun yoksa burayı sosyal medya gibi kullanma yoksa aç bir instagram facebook adresi git geyiğini orada döndür. '' - '' bu arkadaşa laf anlatamazsın susmayı bilmiyor nato kafa nato mermer kendince haklı olduğunu düşünüp herkese salça oluyor '' - '' herkese hoplayıp ziplanmayacagini öğrenecek. '' ( Bunlar dün ve şimdi yazdıkların, ben özelden Allah'tan başka kimseden korkum yok ver telefon numaranı yaşadığın şehri yaz yüz yüze gelelim seninle öyle konuşalım bunları dedim ). En kısa sürede hesap verelim ben kabulüm :) Teklifim de hala geçerli. Sana daha fazla cevap da yazmayacağım istediğini yazabilirsin. Zaten beni anlayan anlamış. Gerisi Allah Kerim. Forum kuralları da belli zaten. Forum kimsenin babasının malı değil kendince kurallar koysun. Bir yanlış varsa yöneticiler el atar. Dağdan gelip bağdakini kovamaz kimse anlayacağın. Hadi eyvallah
-
@asariel hocam DV lotoyu kazanınca insanların hesabına masraflarını halletmeleri için para yatmayacağına göre, 7-8 ay sonra bulamayacağı parayla birinin hakkına girmektense şimdiden önce o parayı bulmaya çalışsın, pasaport şartı yok diyelim ki yoktu zaten e adama çıkınca parasızlıktan gidemiyor neden birilerinin birilerinin hakkını göz göre göre gaspetmesini savunduğunuz ben şahsen anlamadım, ha hasan hüseyin ha hüseyin hasan, günün sonunda faydalanamayacağı bir imkan için birinin hakkını gasp etmenin nesini savunuyorsunuz? pasaportu çıkaramayan vize görüşmesinde 150 dolar vermeyi, sağlık muayenesine 350 dolar vermeyi, en kötü uçak biletine 1000 küsür dolar vermeyi nasıl ayarlayacak? önce çıksın sonra bakarız tam bir Türk mantığı, önce bak sonra çıksın diye uğraş, doğru mantık ve sıralama bu olmalı diye düşünüyorum, DV çıkınca gökten balkonunuza külçe külçe altın düşmeyecek sonuçta değil mi?
-
@Emre-Kurtulmuş şöyle düşün senin şansın yaver gitmiş ve eski fotoğraf ile kazanmissin. Senin buradaki yaptığın yoruma güvenerek eski fotoğraf ile bir aile veya birey başvuru yaptı. Ve bu fotoğraf meselesi yüzünden elendi. Bunun vebalini alabilir misin? O yüzden istenilen neyse onun yazılması insanların yanlış yönlendirilmemesi gerekiyor. Su arkadastan bunu duydum böyleymis şundan şunu duydum şöyleymis diyip konu hakkında kendi tecrübesi olmadan yapılan aktarimlar insanlari yanlışa yönlendirir. Sen ne guzel yazıyorsun benim tecrübem bu şekildeydi ve kazandım ama başka birinin tecrübesi bu şekilde sonuclanmaya bilir. Yazdıklarına dikkat etmesi lazım. Her gün adli olayların içindeyim. Birbirini vurani öldüreni medyada siz herşeyi gördüğünüz kadarıyla biliyorsunuz . Görünmeyen yüzünde neler neler oluyor bir bilseniz. Arkadaş bir haber paylaşıyor şiddet içeren tüm Amerika böyle havası vermeye çalışıyor. Sen Ankara cincine git bakalım her gün ne olaylar dönüyor. Eğer umudunuz kalmadıysa umudu olanları baltalamayin .
-
@Emre-Kurtulmuş olay şu sen aslında ds260 formunu doldurduğun anda vize mülakatı için sıra alıyorsun. Yüzlerce insan sırf sıra gelemediği için Türkiye de mülakat alamayıp mecburen başka ülkelere dosya taşıdılar. Bu sene dosya taşıma olayı da kalktı. Ds260 formu doldurup işin sonunu getiremeyen kişiler işte kazananların bile haklarını gasp ediyor.
-
Dostoyevski diyor ya "Belirsizlik en kötü ihtimalden daha fazla acı verir" diye. Şu an bu konuşmaların olmasının bir sebebi de bu. Aslında genel olarak talimatların ve kılavuzların zorunluluk sebebi de bu. Kılavuz açıklandığı zaman göreceğiz pasaport şartı var mı, başvuru ücreti var mı varsa ne kadar. Ama işte belirsizlik oldukça da ortaya yorum çıkıyor ve kişisel münakaşaya gidiyor. Kırk yıl düşünsem bu forumda "özelden numaranı yaz" gibi bir mesaj göreceğim aklıma gelmezdi.
Herkesin kendi fikrinin olması normal, mesela ben de pasaport şartının olması gerektiğini düşünüyorum. Ya da 1 dolarlık ücret mesela ne için olacak? Eğer fake başvuruların önüne geçmek için ise başvuru sahibi ile ödemeyi yapan kredi kartı sahibinin aynı kişi olması gibi ikincil bir doğrulama gelecek mi? Ya da sadece gerçekten isteyenler başvursun diye ise 1 dolar az değil mi? Evet çok fazla tartışma oldu 1 dolar az veya değil diyenler arasında. Ben de burada az olduğunu düşünenlerdenim ama maksimum da 10 dolar olmalıydı bence. Hatta en ideali direkt 10 dolar olmasıydı. Çok parası olanlar 1 milyon dolar vererek golden green card alabilir mesela. :)
Sözün özü sakin olmakta fayda var. Önce kılavuzun çıkmasını sonra da başvuru sonuçlarını bekleyeceğiz. Her yerde gerginlik var zaten, bari "hayallerin kovalandığı" burada olmasın.
-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
1 dolar başvuru ücreti ile çoğu spam başvurudan kurtulmuş oluyoruz fakat inşallah pasaport şartı gelmez. 1-2 üniversite öğrencisi tanıdığım var gelirse başvuru yapamayacaklar. İnşallah zorunlu tutmazlar pasaport şartını. Şunu da tekrar söylemek istiyorum başvuru ücreti 1000 dolar da olsa ve siz bu 1000 doları verecek güçte iseniz bu sizin ABD'ye çok daha fazla gitmek istediğinizi göstermez. Ya da başvuru sırasında bu ücreti veremeyecek kişinin green cardı kazanmış olsa bu parayı bulamayacağı anlamına da gelmez. Yani inanın kimseden çok daha fazla hak etmiyorsunuz ABD'ye gitmeyi seçilmiş kişi felan değilsiniz. (Bunu başvuru ücreti 1000 dolar olsun en çok isteyen gitsin yeağğ, başvururken bu parayı veremeyen adam gc çıkınca nasıl gidecek yeağğğ) diyen tayfa için söylüyorum lütfen diğerleri alınmasın. Dediğim gibi spam başvurulardan kurtulmak için cüzi bir miktar başvuru ücreti şart fakat sırf katılım sayısı aşırı az olsun diye 1000 dolar başvuru ücreti olsun diyen bencillerin kazanamamasını görmek çok mutlu ediyor ne yalan söyleyeyim. Sonuçta bu bir çekiliş ve herkes için eşit şartlarda katılım şartları sağlanması gerek. Bu çekilişe dünyanın en fakir ülkelerinden katılanlarda oluyor. Onları geçtim ülkemizde bir umut çıksa bir şekilde para bulup gitmeye can atan öğrenci dostlarımız var. Fakat malum ekonomide döner bile alamayacak durumda oldukları için başvuru şartları konusunda bu kadar bencil düşünmeniz cidden çok kötü. Herkes kalbindekini yaşar bunu unutmayın
Normalde çok fazla mesaj yazmak istemediğimi kendime telkin ettiğim bir konu bu ancak yazayım ; pasaport şartı gelirse başvuramayacak arkadaşlar var dediğin arkadaşların çekiliş sonrası nereye gideceğini biliyormu merak ettim sadece soru.. hani çekilişi kazandı diyelim konyayamı aksarayamı gidecek bu arkadaşlar ?
Diğer husus para konusu.. mesele senin az paran var onun çok parası var konusu değil bugün türkiye içinde ev değiştirmeye kalksan zaten 2000 3000 dolarlık bir masraf altına giriyorsun ki amerikaya gidecek birisinin cebinde 1000 dolar nasıl çok olabilir ?
Trump ne diyor ? Benim ülkemin sırtına yük olmayan adam gelsin.. ben devlet başkanı olsam değil 1000 dolar gelmeden önce mülakatta 15.000 dolarlık bakiye gösterimi nasıl talep ediliyorsa (rakamlar net değil) başvurmadan öncede isterim şahsen.. kusura bakmayın yazdığınızın hiç bir elle tutulur yanı yok. Mesele para meseleside değil pasaport şartına bile çıkışan birisine uzun uzun amerikaya göç masraflarının neler olduğunu sıfırdan anlatmakta boynumun borcu değil ancak düşünceniz gerçekten çok sıkıntılı bence detaylı bir araştırma yapın bir soluklanın amerikaya giderken nerelere ne para harcayacağınıza bakın ; unganlarda ödeyeceğinizden tutunda konsolosluk, uçak bileti gittiğinizde geçici ev kiralama sonrasında normal kiralık ev eşyaları vs araba ıvır zıvır herşeyi bir bir not alıp sonra 1000 doları olmayanda başvursun mottosuyla yazın derim ne yazacaksanız :)
-
@Serdar-Emre-Ünsal Tavsiye veriyorsak eğer o zaman bende bir tavsiye vereyim. Bu kadar İngilizce öğrenmeniz yerine belirli seviyede İngilizce öğrenip ( gündelik hayatınıza devam edebileceğiniz kadar ), kalan vaktinizi Kombi bakım, Ev boyama, tesisat tarzı işleri öğrenmeye ayırın arkadaşlar. Kendinize yatırım yapmak istiyorsanız inanın çok iyi derecede İngilizce bilmekten daha faydalı olacak bunlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin az buçuk İngilizce ile bir şekilde anlaşır kaldığınız süre boyunca da İngilizce'nizi geliştirirsiniz fakat bu dediklerim kolay kolay öğrenebilecek şeyler değil. O yüzden imkanınız varsa dediğim tarzda işlerde kendinizi geliştirmeniz çok daha faydalı olacaktır.
Buda baştan aşağı yanlış.. insanlar burda senin çevrendekiler gibi değil.. insanlara kombici ol boyacı ol tavsiyesini verecek birisinin amerikayla yasal yolla işide olmamalı diye düşünüyorum atla uçağa meksikadan git inşaatlarda çalış yani.. burada amerika hayali kuran kişilerin genelinin hayali amerikaya gidip boyacı sıvacı olmak değil.. insanlar zaten belirli bir iş sahibi ve hayat tecrubeleri olan kişiler, burdaki işleriyle orantılı işler yapacaklar bir çoğunun en büyük eksiği dil problemi oluyor. Öyle adres tarif edip market kasasından ürün geçirecek ingilizceyle giderseniz zaten ya sıvacı ya boyacı olursunuz lütfen bu yorumuda çok dikkate almayın derim.
-
@Aydın-0 1 dolarlık ücrete ödeme kısmında başvuru sahibine ait kredi karti bilgileri istenirse sistem tam olur. Bir diğer konu danışmanlık şirketlerinin yazılım kullanarak ellerindeki datalarla çoklu başvuru yapıp içlerinden birine ikisine çıktığında çıkan kişilere ulaşarak şu evrak masrafı şu dosya masrafı diyip binlerce dolar insanları dolandirma hikayeleriydi. Asıl amaç bunların önüne geçmek. 1 dolar gibi düşük bir ücret getirme nedenlerinin bu iki sebep olduğunu düşünüyorum. Bir diğer doğrulama da pasaport olursa yine bu danışmanlık şirketlerini devreden çıkarmış oluyorlar.
-
@Youmut Yurtdışına çıkamadıktan sonra geçerli tek kimliğin bir faydası olmuyor bundan bahsediyorum zaten. Kazandıktan sonra herkes bir yolunu bulur gider çıkarır zaten, pasaport zorunluluğunun olması için bir gerekçe değil bu. Gerekçeniz değişik olmuş. Zaten 1 yıllık pasaport 3450 lira. Defter bedeli de bunun yarısı. Son yılında olan birine zaten en fazla 6 aylık veriyorlar. Sonra tekrar çıkarmak zorunda harç ücretiyle birlikte. Peşin olarak çoğu insan gidip 12 bin tl verip 10 yıllık alamıyor. Yıllık alınca da çok pahalıya geliyor. Yazdığım yazıyı anlayamamışsınız. Herkesin kendi fikri tabii
1 yıllık pasaport 12000 tl dediğiniz para 300 dolar etmiyor cebinde 300 doları olmayan adam gidip amerikan dreams yaşayacaksa öncelikle çok güzel amerikan dizileri önerebilirim netflix 250tl internet faturası 600 tl desek komşunun televizyonunuda ödünç aldığınız senaryoda 850 tl + marketten 2 çerez alsanız 1000 tlye amerika rüyasını evinizde yaşarsınız.
-
@Keremtk 2 ileti önce ben Amerika'da yaşama hayalimin kalmadığını, artık eskisi kadar cazip gelmediğini, ülkemde elhamdulillah işlerimin çok iyi gittiğini ve aileme istediğim an ulaşılabilir olmanın beni daha fazla mutlu ettiğini ve bu sene GC çekilişine dahi katılmayacağımı söylemişim. Daha dikkatli okuyun iletilerimi :D 8 yıl boyunca gayet güzel şansa bırakmışsınız. Vizeniz içinde tebrik ederim. Amerika'da bol bol fotoğraf çekilmeyi unutmayın kolay gelsin :D
Neden bu forumdasınız ? İnsanları sadece kışkırtıp bundan primmi kasacaksınız ? Ne gibi çıkarınız olabilir ki. ? Madem amerikayla işiniz yok ve bunu her mesajınızda belirttiğinizi iddaa ediyorsunuz green card çekilişi alanında bir forum sayfasına bukadar mesai harcama sebebiniz nedir ? İnsanların şakalaşıp eğlendiği huzurlu şekilde hayaller kurduğu ve çekiliş öncesi sonrası farketmeksizin aşırı derecede bilgilendiği, kendimden örnekle bu forum sayesinde b1/b2 alma yolunada girip 8 avrupa ülkesi ve balkanları gezmeme vesile olmuş ufuk açıcı bir sitede madem hayaliniz ve beklentiniz yok niye saçma sapan yok pasaport yok para ağlayıp zırlayıp duruyorsunuz ?
@gucarslan saygıdeğer moderatörlerin gözünden kaçtığını yoğunluklarına bağlıyor ilgilenilip konunun tekrar eski akışına dönmesini saygıyla bekliyorum iyi günler diliyorum. -
@ilkerkaynar90 Türk kafasıyla düşünüp boyacıyı, sıvacıyı aşağılıyorsun ama sırf bunlar için ABD'nin verdiği özel vizeler bile var. Orada tutunmak için elinde bir altın bilezik olsun demenin neresi kötü? Sen gider gitmez üniversitede profesör olacağını falan mı zannediyorsun acaba? Arkadaşlar ABD'ye giriş yaptığınız anda kocaman bir sıfır olduğunuzu, Türkiye'de yaptığınız beyaz yaka işinizin, kredi geçmişinizin hiçbir geçerliliği olmadığını, kredi skorunuzu baştan aşağı inşaa etmek zorunda olduğunuzu, bu süreçte elinden iş gelenlerin buradan apostil edilmiş sertifikalar edinip oraya gitmelerini söylüyorum. böyle burnu havada insanlar gider orada uber çukuruna, amazon kargoculuğuna saplanır kalırlar, beğenmediğin işlerin Amerika'da yıllık 65.000-80.000 dolar arası gelir elde edebileceğinizi, union job un boyacılık sıvacılık olmadığı, sendikal haklarınızın Amerika'da korunduğu iş grupları olduğunu(devlet memuru, inşaat işçisi, fabrika işçisi, hizmet sektörü çalışanı vb. birçok meslek içeriyor. Hangi iş olduğuna göre maaş çok farklı) unutmayın. Böyle iş aşağılayarak gidip orada ubere çıkarsın günün sonunda, öyle de yaşar gidersin(en iyi ihtimal)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum